Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Nemzedékek értéke – Értékes nemzedékek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. április 29. 12:31

A nemzedékek napja alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet „Nemzedékek értéke – Értékes nemzedékek” címmel.

Ma van a táncművészet világnapja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 29. 7:35

Magyarország erősödik, s ez lehetővé teszi a táncművészek nagyobb anyagi és erkölcsi megbecsülését. Ennek köszönhetően a kormány kiterjesztette a táncművészeti életjáradékot, a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül új programot indított a magyarországi táncművészet fiatal alkotói számára, és nőtt a táncművészeti programok támogatása is.

Jövőre 150-200 milliárd forinttal több jut az egészségügyre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 17:12

A jövő évi költségvetési tervezetben 150-200 milliárd forinttal több jut az egészségügyre - mondta az egészségügyért felelős államtitkár egy szakmai fórumon pénteken Siófokon. Ónodi-Szűcs Zoltán hozzátette, az idei és a jövő évi ágazati növekmény a GPD 1,5 százalékát teszi ki.

Dr. habil. Szabó Csaba kapott megbízást a Magyar Nemzeti Levéltár vezetésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 15:55

Az emberi erőforrások minisztere öt évre dr. habil. Szabó Csabát bízta meg a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatói teendőinek ellátásával.

Ma nagyobb eséllyel gyógyulnak a daganatos betegek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 15:21

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) a leghatározottabban visszautasítja az egyes sajtóorgánumokban és a Demokratikus Koalíció mai nyilatkozatában állított, teljesen valótlan és szakmaiatlan vádakat. A kormány intézkedésének köszönhetően ma jóval nagyobb eséllyel gyógyulhatnak a daganatos betegek.

Szervátiusz Tibor szobraiból nyílt kamarakiállítás a Pécsi Református Kollégiumban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 14:41

Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas erdélyi szobrászművész mintegy harminc fából, kőből és fémből készült alkotását bemutató kamarakiállítás nyílt pénteken a Pécsi Református Kollégium aulájában.

Nemzetközi filmfesztivált rendeznek Komlón

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 13:41

Hét Domb Filmfesztivál néven rendeznek nemzetközi filmes seregszemlét Komlón, az eseményre szeptember 18. és 24. között kerül sor a baranyai városban.

A fejlesztések nyomán megduplázódik az Erzsébet-táborok kapacitása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 13:28

A kormány a következő három évben 26 milliárd forintot fordít a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborok fejlesztésére, így 2019-re megduplázódik a táborok kapacitása - mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Megkezdődött a Jókai-napok rendezvénysorozata Balatonfüreden

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 12:37

Megkezdődött pénteken a Jókai-napok rendezvénysorozata Balatonfüreden, ahol két napon át egyebek mellett folyóirat- és könyvbemutató, gálaest és gasztronómiai élmények várják a látogatókat.

2017. május 1-től Lőrinczy György a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. április 28. 8:53

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke Lőrinczy György kulturális menedzsert nevezi ki az NKA alelnöki feladatainak ellátására.