Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Az Emmi 110 milliós pályázati keretet biztosít a látássérültekkel foglalkozó civil szervezeteknek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2018. június 15. 14:43

Idén összesen 110 millió forintos pályázati forrás áll rendelkezésre a látássérült felnőttek rehabilitációját, önálló életvezetését elősegítő civil szervezetek működésének elősegítésére - jelentette be az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára pénteken Budaörsön tartott sajtótájékoztatóján.

Köszönet és megbecsülés illeti a védőnőket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. június 15. 11:14

Köszönet és megbecsülés illeti a védőnőket, akik nagyon nehéz körülmények között végzik áldozatos munkájukat, és életük, lelkük egy részét adják oda másokért - mondta az emberi erőforrások minisztere a védőnők napja alkalmából rendezett pénteki budapesti ünnepségen.

Pótmeghirdetés az Új Nemzeti Kiválóság Program 2018/2019. tanévi Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíjpályázat Pályázati Kiírásai kapcsán

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. június 15. 8:55

Ezúton értesítjük a Tisztelt Pályázókat, hogy a 2018/2018. tanévi Új Nemzeti Kiválóság Program (a továbbiakban: ÚNKP) 2018. április 9-én megjelent Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíjpályázat Pályázati Kiírása pótmeghirdetés keretében újra megnyitásra kerül.

Létrejönnek a Tankerületi Tanácsok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. június 14. 19:45

Megjelent a miniszteri felhívás, mely a tankerületek mellett működő Tankerületi Tanácsok tagjainak delegálására kéri fel a 134/2016. (VI. 10.) számú Kormányrendeletben nevesített szervezeteket.

A Kormány intézkedései a hajléktalan emberek méltóságát szolgálják

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2018. június 14. 15:45

A hajléktalan emberek méltóságát nem az segíti, aki amellett érvel, hogy az utcán éljenek, hanem az, ha megfelelő körülményeket és hozzáférhető ellátórendszert biztosítunk a számukra.

Megjelent a tanév rendje

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. június 14. 13:44

A mai Magyar Közlönyben megjelent a 2018/2019. tanév rendjéről szóló EMMI rendelet. A tanítási év hosszában, szerkezetében az előző évek gyakorlatához képest nincs változás.

Védőnők Napja – Több mint száz éve a magyar családok szolgálatában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2018. június 13. 14:39

A védőnők feladatellátásuknak köszönhetően nemcsak a jövő nemzedék és a magyar családok legfontosabb szövetségesei, hanem a kormányé is, melynek kiemelt célja a családok megerősítése.

Fontos elismerni az apák teljesítményét is

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2018. június 13. 12:21

Fontos elismerni az apák teljesítményét is, és támogatni őket abban, hogy jelen tudjanak lenni a családjuk életében - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Tisztelet az édesapáknak című, apák napja alkalmából tartott konferencián szerdán Budapesten.

Több mint félezren érdemelték ki a jó tanuló, jó sportoló díjat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2018. június 12. 17:13

Több mint félezer fiatal érdemelte ki a Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2017-díjat, közülük a legjobbak kedden vették át oklevelüket az Agrárminisztériumban.

Múzeumok éjszakája - Csaknem 2 ezer program országszerte

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2018. június 12. 13:36

Országszerte mintegy 400 intézmény csaknem 2 ezer programmal várja a közönséget június 23-án, a Múzeumok éjszakáján - közölte Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.