Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Kétmillió euróval támogatja a kormány a közel-keleti keresztényeket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. február 22. 19:29

Egymillió euróval támogatja a kormány a szír ortodox egyházat és ugyanennyivel a szír katolikus egyházat - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten.

További segítség a veronai baleset érintettjeinek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. február 22. 17:29

Egyeztetést folytatott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Groupama Biztosító Zrt. vezérigazgatójával, Bertrand Woirhaye-vel a tragikus veronai buszbalesetben érintettek általános biztosítási kárrendezésének kezelésével kapcsolatban.

Az OTH figyelemmel kíséri a gyermek intenzív kapacitások alakulását

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. február 22. 17:05

Az elmúlt hetekben tapasztalt bronchiolitises megbetegedések miatt az országban megnövekedett a csecsemő- és kisgyermekkorú, azonnali lélegeztetést igénylő betegek száma. A kialakult helyzet miatt az Országos Tisztifőorvosi Hivatal folyamatosan monitorozza az országban valamennyi gyermek intenzív szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató kapacitását.

6,3 milliárdos felzárkóztató program indul az alacsony végzettségűek részére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. február 22. 17:01

Áprilisban a hátrányos helyzetű és alacsony iskolai végzettségű emberek foglalkoztatásának elősegítésére 6,3 milliárd forint keretösszegű felzárkóztató program indul - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán.

Személyi jövedelemadó 1+1 százaléka felajánlása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2017. február 22. 14:50

Most az egyéni vállalkozók támogathatják az egyházakat és a civil szervezeteket.

Átadták az Ifjúsági Bolyai Pályázat elismeréseit

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. február 22. 14:42

Átadták az Ifjúsági Bolyai Pályázat elismeréseit szerdán Budapesten. Palkovics László oktatási államtitkár köszöntőjében kiemelte: az elismerés célja, hogy vonzóvá tegyék a tudományos, kutatói pályát már egész fiatal korban.

Nemzetközileg is elismerik a felzárkózási programok eredményeit

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. február 22. 14:03

A kormány több oldalról támogatja a családokat, számos összehangolt társadalmi felzárkózást segítő program indult el tavaly év végén, amelynek részleteit a „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottság február 22-ei ülésén vitatták meg a résztvevők. A bizottság tagjai egyeztetést folytattak többek között az Integrált térségi gyerekprogramokat támogató kiemelt projektről és a közel jövőben várható új európai uniós finanszírozású programokról is.

Reagálás a Roma Polgári Tömörülés vádjaira

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. február 22. 12:11

Magyarország Kormánya egyik fő célkitűzésének tartja a romák társadalmi felzárkózását, kultúrájuk, hagyományaik megismerését és megismertetését, történelmük tényszerű feltárását és tudatosítását. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezért a Cigány Történeti Kulturális, Oktatási és Holokauszt Központot megalakulásakor 32 millió forinttal támogatta.

Mongólia nagykövetét fogadta dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. február 21. 15:45

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára hivatalában fogadta Zeneemyadar Batbayart, Mongólia magyarországi nagykövetét és Ukhnaa Dalaidorj konzult.

Hamarosan új pályázati felhívások jelennek meg a tehetséggondozás területén

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. február 21. 12:54

A Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum hétfői ülésén egyhangúlag elfogadták a Nemzeti Tehetség Program keretében 2017-ben kiírásra kerülő pályázatok forrásfelosztásának és ütemezésének javaslatát. Ebben az évben a hazai költségvetési források keretében - a 2015. és 2016. évhez hasonlóan - ismét 2,8 milliárd forint áll rendelkezésre a Nemzeti Tehetség Program céljainak megvalósítására.