Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A kormány célja, hogy szülessenek meg a vágyott gyermekek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. május 25. 17:11

A kormány célja, hogy szülessenek meg a vágyott gyermekek, ehhez az államnak jó partnerként kell támogatnia a családokat - mondta az emberi erőforrások minisztere a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon csütörtökön.

2018-ban 97 milliárddal több jut oktatásra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. május 25. 17:06

A magyar gazdaság állapota lehetővé teszi, hogy plusz források jussanak az oktatásra és az egészségügyre. A 2018-as költségvetésben 97 milliárd forinttal több pénz van oktatásra, mint az idén - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Esztergomban, ahol az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek dolgozói tartottak konferenciát.

A családokért a kormánynak fel kell lépnie nemzetközi szinten is

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. május 25. 13:34

A családi értékek védelme érdekében, azok képviseletében a kormánynak nemzetközi szinten is fel kell lépnie - mondta az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Családok budapesti világtalálkozóján csütörtökön.

A veronai buszbaleset ügyében a Minisztérium kezdeményezi a biztosítótársaságok folyamatainak az áttekintését a Magyar Nemzeti Banknál

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 25. 13:14

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra kéri a Magyar Nemzeti Bankot, mint a magyarországi biztosítók felügyeletét ellátó szervet, hogy vizsgálja meg a biztosító társaságok eljárási gyakorlatát a kártérítési igények teljesítésére vonatkozóan a veronai buszbaleset kapcsán.

Megkezdődött a Magyar Művészeti Akadémia közgyűlése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. május 25. 11:41

Megkezdődött a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) közgyűlése csütörtökön Budapesten, amelyen a beszámolók mellett díjakat adnak át és új tagokat is választanak. A közgyűlést megnyitó beszédében Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár beszámolt arról, hogy a kulturális alapellátás programja mellett a kulturális infrastruktúra megújítása is sokat haladt előre.

Több mint 13 milliárd forint jut népegészségügyre és alapellátás-fejlesztésre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 16:48

- Összesen 13 milliárd forintra lehet pályázni alapellátás-fejlesztés és népegészségügyi szolgáltatások fejlesztése témakörében - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Érden is elkészült az új tornacsarnok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 16:18

Egy évvel az alapkőletétel után átadták az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium területén megépült tornatermet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma továbbra is a veronai buszbaleset áldozatainak családja mellett áll

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 14:21

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma továbbra is a veronai buszbaleset áldozatainak családja mellett áll és ismételten arra kéri a biztosítókat, hogy a kártérítési igényeket a lehető leggyorsabban, az érintetteknek legkedvezőbb eljárást alkalmazva és a lehetséges legméltányosabb elbírálási feltételek mentén bírálja el.

1,9 milliárd jut fiatalok droghasználatának megelőzésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. május 24. 14:20

Csaknem kétmilliárd forint jut a legveszélyeztetettebb, gyermekotthonban élő fiatalok droghasználatának megelőzésére, visszaszorítására az EFOP Legyen más a szenvedélyed! 2. című projektjének keretében - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának három államtitkára.

Tízezer fogyatékos ember kap esélyt az önállóbb életre 2023-ig

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 12:57

Tízezer fogyatékossággal élő ember kap esélyt az önállóbb életre 2023-ig azzal, hogy a nagy szociális intézményekből kisebb, családias közösségekbe költözhetnek; a kiváltási programra 77 milliárd forintot fordít a kormány - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.