Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Ingyenesen látogatható a Nemzeti Múzeum Ige-Idők című kiállítása november 5-ig

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. október 17. 16:59

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) miniszteri keretének terhére a november 5-i zárásig ingyenesen tekintheti meg minden látogató a Magyar Nemzeti Múzeum Ige-Idők című kiállítását - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Idén is kérhető hetedikes lányoknak a méhnyakrák elleni ingyenoltás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. október 17. 16:26

Budapest, 2017. október 17., kedd (MTI) - Idén is kérhető iskolás lányoknak a méhnyakrák elleni védőoltás - mondta az egészségügyért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A biztonság, a hatékonyság és a kényelem területén jelenthet előrelépést az e-egészségügyi rendszer

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. október 17. 16:20

A magyar e-egészségügy fejlesztésével a biztonság, a hatékonyság és a kényelem területén kell előrelépést elérni - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kedden Balatonfüreden, az eHealth e-egészségügyi konferencián.

Átadták az idei nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjakat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2017. október 17. 14:59

Átadták a 2017-es nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjakat kedden Budapesten, az idén tizennyolc középiskolás részesült az elismerésben.
Az ösztöndíjakat jelképező okleveleket Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Fülöp Attila helyettes államtitkár adta át.

Életre szóló esélyt kell biztosítani minden gyereknek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 17. 13:36

Életre szóló esélyt kell biztosítani minden gyerek számára, a hátrányos helyzetű fiataloknak pedig minél korábban meg kell adni a fejlődésükhöz szükséges segítséget - mondta az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Budapesten.

Átfogó fejlesztési program indul az iskolaelhagyás csökkentésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 17. 10:29

Átfogó fejlesztési programot indít az Oktatási Hivatal (OH) az iskolaelhagyás csökkentésére, a projekt 12,9 milliárd forintos európai uniós támogatásból valósul meg - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten.

Folytatódik a Pajtaszínház program, növekvő közművelődési adatok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. október 17. 10:18

Folytatódik a Pajtaszínház mintaprogram, amely amatőr színjátszó körök indítását támogatja olyan településeken, ahol korábban nem volt ilyen tevékenység. A program első évében, 2015-ben hat megyében huszonnégy településen alakultak amatőr színtársulatok, tavaly már az ország mind a tizenkilenc megyéjében.

A munka, az adócsökkentések és családok támogatása a kivezető út

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. október 17. 9:04

A szegénységből a munka, az adócsökkentések és a családok támogatása a kivezető út - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Elindult a Szív City életmentő mobilalkalmazás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. október 16. 15:58

Elindult a Szív City elnevezésű, életmentést segítő mobilalkalmazás az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ). Az applikáció letölthető androidos és IOS-rendszeren egyaránt.

Kutatási-szakmai együttműködésről állapodott meg Magyarország és Irán

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 16. 13:05

Egyetemek közötti kutatási-szakmai együttműködésről írt alá keretmegállapodást Irán és Magyarország a két ország közötti oktatási kapcsolatok erősítése érdekében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára hétfőn az MTI-vel.