Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Meg kell teremteni a határon túli közösségek megerősödésének a lehetőségét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. november 18. 12:28

Meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a magyar közösségek a határon túl is megerősödjenek, ilyen lehetőség a Kárpát-medencei egységes felsőoktatási tér is, amelynek a létrehozására törekszik a magyar kormány - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton Szabadkán, ahol átadta a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- Kulturális Központ (VM4K) új épületét.

Megtérítik az újabb nyelvvizsga díját januártól a fiataloknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. november 17. 14:35

Megtéríti a kormány az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik - akár több - nyelvvizsgával - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család és ifjúságügyért felelős államtitkára a Debreceni Egyetemen (DE).

További bérkiegészítés az egészségügyi végzettségű szociális dolgozóknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 17. 12:15

A kormányzat folytatja a szociális ágazatban az elmúlt négy és fél évben végrehajtott, erőltetett ütemű béremelést - hangsúlyozta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara pénteki budapesti országos konferenciáján, utalva arra, hogy az elmúlt négy és fél évben 60 százalékkal nőtt az ágazatban az átlagfizetés.

Ismét hazudott Hadházy a kamuinfón

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. november 17. 11:47

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság határozottan cáfolja az LMP társelnökének mai nyilatkozatát. Hadházy Ákos korrupcióinfóján elhangzottak ismét a politikus teljes tájékozatlanságát bizonyítják.

Kálmán Imre-operetteket mutatnak be jövőre Moszkvában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. november 17. 11:27

Kálmán Imre-operettek jövő évi moszkvai bemutatójáról is megállapodott a kétoldalú kulturális együttműködés keretében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Mihail Svidkoj, az orosz elnök nemzetközi kulturális együttműködési különmegbízottja csütörtökön Szentpéterváron.

Újabb hárommilliárd forintból bővül a BVSC két sporttelepe

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. november 17. 11:12

Közel hárommilliárd forintból újíthatja fel, illetve bővítheti két sporttelepét a BVSC-Zugló sportegyesület, a beruházást a magyar kormány 1,2 milliárd forinttal támogatja.

Továbbfejlesztik a Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 17. 11:04

Továbbfejlesztik a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (Sinosz) által elindított Kontakt jelnyelvi videó-tolmácsszolgáltatást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és a Sinosz elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Egyre népszerűbb a Határtalanul! program

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. november 17. 10:09

Egyre több magyarországi diák látogat a Határtalanul! program keretében a határon túli magyarlakta területekre - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Átadták a felsőoktatási intézmények kancellárjainak megbízólevelét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 16. 20:47

Az Emmi oktatásért felelős államtitkára átadta az állami felsőoktatási intézmények élére kinevezett kancellárok megbízóleveleit csütörtökön. Palkovics László a budapesti rendezvényen azt hangoztatta, hogy a három évvel korábban bevezetett kancelláriarendszernek köszönhetően az egyetemek jelentős része már jól működik.

Magyar művészek Szűz Máriát ábrázoló alkotásaiból nyílt kiállítás Krakkóban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2017. november 16. 20:03

Magyar művészek Szűz Máriát ábrázoló alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön Krakkóban, az érseki palotában. Az eseményen részt vett, és ebből az alkalomból lengyel egyházi vezetőkkel is tárgyalt Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.