Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A roma szakkollégiumok elősegítik a tehetségek kibontakoztatását

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. január 18. 11:43

Az emberi erőforrások minisztere szerint a 2011-ben indult Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat elősegíti a roma fiatalok tehetségének kibontakoztatását, ezért a szakkollégiumokban végzett munkát folytatni kell.

Elhunyt dr. Bakos-Tóth Márta klinikai gyermek-szakpszichológus

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. január 18. 11:12

Életének 76. évében elhunyt dr. Bakos-Tóth Márta Mindszenty-emlékérmes klinikai gyermek-szakpszichológus, a bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthonának vezetője, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetettje. Az elismert szakembert az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját hallottjának tekinti.

Ingatlanfejlesztést előkészítő munkákra kap támogatást a Magyar Cserkészszövetség

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2019. január 17. 13:44

A Magyar Cserkészszövetség vissza nem térítendő állami támogatáshoz jut a jelenleg romos állapotban lévő kecskeméti, miskolci, valamint a nagykovácsi területén lévő, még felújításra váró ingatlanok terveinek elkészítésére, csaknem 400 millió forint összegben.

Az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. január 17. 13:35

Az óvoda a magyar oktatási rendszer egyik legjobban kifejlődött, legfontosabb eleme - vélekedett az emberi erőforrások minisztere budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön, miután látogatást tett egy XVII. kerületi intézményben.

Programcsomag indul fiataloknak a vidéki élet ösztönzésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2019. január 17. 13:32

Vidéki élet, fiatalok a vidéken elnevezéssel programcsomagot indít a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA), amely 16 millió forintból valósul meg, többek között az Agrárminisztérium (AM) és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) támogatásával - jelentették be a program szervezői csütörtöki budapesti sajtótájékoztatójukon.

„Együtt, gyorsan, hatékonyan”

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. január 17. 13:29

A régészet és az ország, valamint a nemzet számára kiemelt fontossággal bíró egyes nagyberuházások, valamint az ezekhez kapcsolódó megelőző régészeti feltárások kéz a kézben járnak.

50-80 millió forintra pályázhatnak a háziorvosi praxisok és praxisközösségek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. január 17. 13:27

Család- és gyermekorvosi praxisközösségek, praxisok 50-80 millió forintra pályázhatnak a népegészségügyi feladatok hatékonyabb ellátására, illetve prevencióra - mondta el Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A Kormány elkötelezett a felsőoktatás megfelelő finanszírozása mellett

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. január 16. 16:26

A Kormány kiemelt feladatának tartja a felsőoktatás finanszírozásának kérdését. 2016-ban az új finanszírozási rendelet megteremtette a jogszabályi kereteit a képzési önköltségen alapuló finanszírozásnak, viszont akkor a keretösszegek emelésére nem volt lehetőség.

A családok éve után tovább erősödhet a családbarát Magyarország

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2019. január 16. 15:12

A családok éve után is tovább erősödhet a családbarát Magyarország, "a lendület tovább tart", és továbbra is kiemelt kormányzati cél, hogy eltüntessék a fiatalok életkezdése, családalapítása előtt álló akadályokat - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

5,8 milliárd forintra pályázhatnak háziorvosi praxisok és praxisközösségek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. január 16. 12:30

Család- és gyermekorvosi praxisközösségek, praxisok, illetve fenntartó önkormányzatok 5,8 milliárd forintra pályázhatnak népegészségügyi feladatok hatékonyabb ellátására, illetve prevencióra - jelentette be Kásler Miklós.