Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság

Schanda Tamás János

európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár

Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 22. 13:10

A magyar népmesekincs továbbadását és a gyerekek kompetenciafejlesztését szolgáló NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány csaknem 1,2 milliárd forint értékben.

Pályázati források a felsőoktatás fejlesztésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 17. 14:32

A felsőoktatási hallgatók szakkollégiumi támogatását, tudományos műhelyeinek fejlesztését célozza az a közel 11 milliárd forintos pályázat, amelyet az oktatási államtitkár ismertetett sajtótájékoztatón pénteken Budapesten. További közel 30 milliárd forintos keret segíti a felsőoktatási oktatási-kutatási infrastruktúra fejlesztését.

Fiatalok vidéki letelepedését segítő pályázat indul

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. február 27. 16:57

A fiatalok vidéken maradását, illetve vidékre költözését támogató pályázat indul Esély Otthon címmel - jelentette be Novák Katalin sajtótájékoztatón, amit Schanda Tamással tartott közösen.

Nyolcmilliárd forint egyházaknak és civil szervezeteknek közösségfejlesztésre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2017. február 24. 17:00

Nyolcmilliárd forintos keretösszeggel hirdettek meg közösségfejlesztésre felhasználható pályázati forrást egyházi és civil szervezetek számára az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón, Székesfehérváron.

A kutatás-fejlesztési kapacitások növelése a cél a felsőoktatásban 2020-ig

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. február 23. 16:22

A jelenlegi uniós fejlesztési ciklus végéig a felsőoktatási intézményeknél a kutatás-fejlesztési kapacitások fejlesztésére van szükség, hogy 2020 után is lehessen erre építeni, és az egyetemek, főiskolák képesek legyenek együttműködni a vállalkozásokkal - közölte az oktatásért felelős államtitkár csütörtökön Győrben.

14 milliárd forintot kapnak közösségfejlesztésre civil és egyházi szervezetek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. február 21. 11:43

A helyi közösségek fejlesztésére 14 milliárd forintot kap 569 civil és egyházi szervezet, az uniós forrású EFOP-program célja az önkéntes tevékenység népszerűsítése, a generációk közötti együttműködés erősítése és az ifjúsági közösségek támogatása az elkövetkező 3-4 évben - jelentette be Novák Katalin sajtótájékoztatón.

Az egész életen át tartó tanulás támogatására írtak ki pályázatokat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. január 19. 13:12

Összesen 12,75 milliárd forint értékben írtak ki pályázatokat az egész életen át tartó tanulás támogatására az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében.

Schanda Tamás János az új európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. szeptember 2. 11:03

Áder János köztársasági elnök az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárává nevezte ki Schanda Tamás Jánost, aki az erről szóló okmányokat pénteken vehette át a Sándor-palotában.

Balog Zoltán kezdeményezi Dr. Köpeczi-Bócz Tamás államtitkár felmentését

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. július 19. 19:13

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a mai nappal kezdeményezi Dr. Köpeczi-Bócz Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár felmentését.