Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság

Schanda Tamás János

európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár

Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Schanda Tamás János az új európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. szeptember 2. 11:03

Áder János köztársasági elnök az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárává nevezte ki Schanda Tamás Jánost, aki az erről szóló okmányokat pénteken vehette át a Sándor-palotában.

Balog Zoltán kezdeményezi Dr. Köpeczi-Bócz Tamás államtitkár felmentését

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. július 19. 19:13

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a mai nappal kezdeményezi Dr. Köpeczi-Bócz Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár felmentését.

152 milliárdot értek az EMMI szabályossági intézkedései

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. július 8. 17:34

Az Európai Bizottság Foglalkoztatási Főigazgatójának július 6-án kelt levelében foglaltak szerint a Bizottság a magyar hatóság által végrehajtott intézkedéseket megfelelőnek és elégségnek tartja ahhoz, hogy az Európai Unió által a tagállam számára folyósított kifizetések folyamata újraindulhasson. Ezáltal a korábban benyújtott elszámolások eredményeként mintegy 152 milliárd Ft támogatást kap Magyarország.

Svéd humánfejlesztések magyar mintára

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. június 16. 11:04

Három napos látogatáson vett részt Svédország küldöttsége az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárságán, hogy közelebbről megismerkedjenek a magyar humánfejlesztések operatív irányításának mechanizmusaival.

Tízmilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi gyermekellátást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. április 25. 18:07

Tízmilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi és baleseti gyermekellátást - jelentette be Köpeczi-Bócz Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár Budapesten, a Heim Pál Gyermekkórházban.

Ismét téved az LMP-s szakértő

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. április 1. 14:52

Hadházy Ákos, LMP-s politikus az „Öveges program” körüli vizsgálatokkal kapcsolatban tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján tévesen közölte, hogy a pályázati felhívások kiírója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Nincs összefüggés az „Öveges Program” és a TIOP forráslehívásának részleges felfüggesztése között

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. március 29. 18:19

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), mint irányító hatóság 2014-ben vette át a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programot (TIOP) a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől (NFÜ). Az EMMI az akkori vizsgálatok során számos hibát tárt fel a projektek tervezésében, valamint a projektmenedzsmentben. A leszerződött, több mint 550 milliárd forintnyi projekt többsége el sem tudott indulni, a pályázók 85%-a nem jutott hozzá a forráshoz.

Célzottan segíti a jövőben a pályázókat az EMMI

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. március 21. 13:54

Eredményesnek, ugyanakkor figyelemfelkeltőnek tartja a rekordszámú ellenőrzés megállapításait az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára. Dr. Köpeczi-Bócz Tamás szerint jól látható, tipikus hibákra derül fény a vizsgálatok során.

5.000 uniós projektet ellenőriz az EMMI

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2016. február 19. 10:22

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2015-ben, mintegy 2.500 európai uniós projekt záró helyszíni ellenőrzését folytatta le. Az idei év első heteiben több, mint 400 fejlesztés helyszínén jártak az ellenőrök, nagyságrendileg pedig 2016-ban további 1.600, a benyújtott záró elszámolásokhoz kapcsolódó záró helyszíni ellenőrzés és 400 utánkövetéses helyszíni ellenőrzés lefolytatása várható.