A több mint hatvanezer magyar civil szervezet jelentős munkát végez a legkülönbözőbb területeken és sokat segít a kormánynak a munkájában - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

Soltész Miklós annak kapcsán nyilatkozott, hogy két nagy nemzetközi rendezvény is kezdődött csütörtökön civil szervezetek rendezésében, kormányzati támogatással. Az Országos Cisztás Fibrózis Egyesület 12 ország részvételével háromnapos konferenciát rendez a betegségről.

Az államtitkár elmondta, Magyarország az elmúlt években a cisztás fibrózis kezelését és technikai eszközeit tekintve is elérte az európai színvonalat, az érintettek túlélési lehetőségei pedig egyre jobbak. A konferencián a Nyugat-Európából kapott tudást szeretné átadni Magyarország a részt vevő kelet-európai és balkáni országoknak.

A Nem Adom Fel Alapítvány a fogyatékossággal élő előadóművészek nemzetközi találkozóját tartja a következő napokban. Soltész Miklós ezzel kapcsolatban kiemelte, az alapítvány az elmúlt években sokat segített a kormány azon törekvésének megvalósulásában, hogy a fogyatékossággal élők élethelyzete, megítélése javuljon és jobban odafigyeljenek rájuk.

A szervezet szeretné bebizonyítani, hogy fogyatékossággal is lehet teljes emberi életet élni. Ezt az üzenetet hordozza az Integrált Zenekarok Nemzetközi Fesztiválja is - tette hozzá.

(MTI)