Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Karitatív Tanács elnöke is részt vett a budapesti Magyar Szentek Plébániatemplomban tartott ünnepségen december 22-én, melyen Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete adott át névre szóló karácsonyi ajándékcsomagot 250 rászoruló gyermeknek.

Az államtitkár az MTI-nek az egyre növekvő szolidaritás fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, az elmúlt években a különböző adománygyűjtő akciók során azt tapasztalták, hogy egyre többen akarnak segíteni határon innen és túl élő, nehéz helyzetben lévő, elesett embertársaikon, egyre többen éreznek rá arra, hogy aki ajándékoz, aki másokért tesz, az maga is gazdagabb lesz. Hozzátette: a Katolikus Karitász karácsonyi akciójában részt vettek az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai is.

A Katolikus Karitász 20. alkalommal megszervezett, Gyermekek a gyermekekért elnevezésű akciójában gyermekek adnak saját játékaikból hasonló korú, szegényebb társaiknak. A Karitász munkatársai a csomagokat más ajándékokkal, édességgel, gyümölcsökkel, ruhával és tartós élelmiszerrel egészítették ki, valamint helyet kaptak bennük az EMMI munkatársainak adományai is. Idén országosan közel húszezer csomag készült. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ajándékosztásán a gyermekek pásztorjátéka után Erdő Péter kiemelte: "nekünk is olyanokká kell válnunk, mint a kisgyermekek, nekünk is oda kell állnunk Szűz Mária, Szent József és az angyalok közé, és el kell mondanunk a világnak, hogy Jézus születésével valami nagyszerű dolog történt".

(MTI)