Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Videók

Az ápolók egyetemi képzése megoldást jelenthet a szakemberhiányra

Az ápolók egyetemi képzése megoldást jelenthet a szakemberhiányra2017. március 2.

A diplomás ápolók mesterfokú képzése megoldást jelenthet az egészségügyben tapasztalható szakemberhiányra, a szakápolói kompetenciák kiterjesztésével javulhat a betegellátás - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.
Emelkedik a sürgősségi ellátás finanszírozása

Emelkedik a sürgősségi ellátás finanszírozása2017. március 1.

Duplájára emelkedik a sürgősségi ellátás finanszírozása - jelentette be Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár sajtótájékoztatón.
Veronai baleset - A koponyasérüléssel ápolt beteg reagál a külső ingerekre

Veronai baleset - A koponyasérüléssel ápolt beteg reagál a külső ingerekre 2017. február 27.

A veronai buszbaleset sérültjei közül utolsóként, pénteken hazaszállított, súlyos koponyasérüléssel ápolt beteg reagál a külső ingerekre, ha beszélnek hozzá, a fejét mozdítja - mondta Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója sajtótájékoztatón.
Stabil a legutóbb hazahozott sérült állapota

Stabil a legutóbb hazahozott sérült állapota2017. január 23.

Már hazaszállították a veronai buszbaleset négy sérültjét, így minden olyan sérült, aki szállítható állapotban volt, megérkezett Magyarországra - jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább csökkennek a várólisták

Tovább csökkennek a várólisták2017. január 19.

Tovább csökkennek a kórházi várólisták, a kormányzat idén is 5 milliárd pluszforrást fordít erre a célra - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.
Fontos az influenza elleni védőoltás

Fontos az influenza elleni védőoltás2016. december 9.

A kormány arra kéri a lakosságot, hogy minél többen vegyék igénybe az influenza elleni védőoltást, amely az egészségügyi dolgozók és a 60 éven felüliek számára ingyenes - hangsúlyozta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatón.
Negyvenötmilliárdot kapnak a kórházak adósságrendezésre

Negyvenötmilliárdot kapnak a kórházak adósságrendezésre2016. november 17.

A kormány döntése értelmében a 45 milliárdot a harminc napon túli beszállítói tartozások rendezésére fordíthatják az intézmények, további 15 milliárd forintra pedig a működés hatékonyságát növelő programokkal pályázhatnak - jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyért felelős államtitkár.
56 milliárd forint uniós forrás érkezik az egészségügybe

56 milliárd forint uniós forrás érkezik az egészségügybe2016. október 21.

Ötvenhatmilliárd forint uniós forrás érkezik a magyar egészségügybe - jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár és Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár.
Az alapellátás megújítása a cél

Az alapellátás megújítása a cél2016. október 12.

Az egészségügyi alapellátás megújítása a cél, és az alapellátás-fejlesztési modellprogram kapcsán már vannak olyan eredmények, kezdeményezések, amelyeket érdemes felkarolni - erről Ónodi-Szűcs Zoltán, az egészségügyért felelős államtitkár beszélt.
A jövő évtől ingyenes lesz a meningitis elleni védőoltás

A jövő évtől ingyenes lesz a meningitis elleni védőoltás2016. október 6.

A jövő évtől mindenki számára ingyenesen hozzáférhető lesz az agyhártyagyulladás (meningitis) elleni védőoltás - jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán az egészségügyért felelős államtitkár.
Az egészségügyi dolgozók a napokban kapják kézhez az emelt bért

Az egészségügyi dolgozók a napokban kapják kézhez az emelt bért2016. október 5.

A legtöbb egészségügyi intézményben a napokban kapják meg számlájukra az emelt összegű bérüket a munkavállalók - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán szerdán Kistarcsán, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban tartott sajtótájékoztatón.
A kincstár és az egészségbiztosító is felkészült az egészségügyi béremelés utalására

A kincstár és az egészségbiztosító is felkészült az egészségügyi béremelés utalására2016. szeptember 28.

Mind a Magyar Államkincstár, mind az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) felkészült arra, hogy a több mint 97 ezer egészségügyi munkavállaló megkapja emelt összegű alapbérét – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán budapesti sajtótájékoztatóján.
Szeptembertől béremelés lesz az egészségügyben

Szeptembertől béremelés lesz az egészségügyben2016. augusztus 17.

Szeptembertől a szakszervezetekkel és a szakmai szervezetekkel egyeztetett béremelés valósul meg az egészségügyben - jelentette ki Mészáros János helyettes államtitkár sajtótájékoztatón, Budapesten.
Komoly egészségügyi kockázatot jelent a migráció

Komoly egészségügyi kockázatot jelent a migráció2016. augusztus 2.

A magyar egészségügyi ellátórendszer ura a migráció okozta helyzetnek, kockázatot jelent azonban, hogy az érkezők nem együttműködőek, nem várják meg a szűrővizsgálatok eredményét - jelentette ki Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.
A jövő év közepén indul az országos vastagbélszűrő program

A jövő év közepén indul az országos vastagbélszűrő program2016. július 8.

Országossá terjesztik ki a vastagbélszűrést, a jövő év közepén induló program keretében két és fél millió 50-70 éves férfit és nőt szólítanának meg - közölték szakemberek a témában tartott sajtótájékoztatón.
Kedvezőbb feltételekkel juthatnak patikai tulajdonrészhez a gyógyszerészek

Kedvezőbb feltételekkel juthatnak patikai tulajdonrészhez a gyógyszerészek2016. július 6.

Kedvezőbb feltételekkel juthatnak hitelhez a gyógyszerészek ahhoz, hogy a patikai tulajdonrészük jövő januártól meghaladja a jogszabályban előírt 50 százalékot - mondta a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke az egészségügyért felelős államtitkárral közösen tartott szerdai sajtótájékoztatón.