A mai naptól november 15-ig pályázhatnak az egészségügyi szakképzést adó intézmények nappali tagozatos hallgatói az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által meghirdetett, havi 40 ezer forintos ösztöndíjra.

A https://apololeszek.aeek.hu honlapon keresztül azok a diákok nyújthatják be pályázataikat, akiknek a tanulmányi átlaguk eléri a 3,01-et, és vállalják, hogy a szakképzés megszerzését követően legalább annyi ideig dolgoznak a képzettségüknek megfelelő munkakörben valamely hazai egészségügyi szolgáltatónál, ameddig az ösztöndíj-támogatásban részesültek.

Az ösztöndíjasok tudásszerzését, hivatástudatuk megerősödését és a kölcsönös tapasztalatszerzést emellett egy újonnan létrehozott országos mentorhálózat is segíti.

A kormány elkötelezett az egészségügyet választó pályakezdők egzisztencia-teremtési lehetőségeinek megteremtésében, éppen ezért fontosnak tartja, hogy az egészségügyi szakképzésben résztvevő diákok minden lehetséges segítséget megkapjanak a tanuláshoz és a későbbi szakmai érvényesüléshez.

(EMMI)