Az ország egyik legmodernebb magán MR, mammográfia, röntgen és ultrahang diagnosztikai központját nyitotta meg a Diagnoscan Magyarország Budapesten a Bank Centerben. Az ünnepélyes átadón ennek kapcsán Dr. Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár kiemelte: komoly kormányzati szándék az egészségturizmus fejlesztése. Az új diagnosztikai központban található technikai színvonal egyedülálló, Budapesten nem érhető el más intézményben.

A helyettes államtitkár köszöntőbeszéde elején elmondta, hogy a szaktárcának már több olyan közös ügye is volt az új központot megnyitó Diagnoscan Kft-vel, amelyben sikerült jól együttműködni és előrelépni valamint kiemelte, hogy minden olyan ügy fontos, ami a magyar betegek ellátási esélyét javítja.

A Diagnoscan Kft. olyan cég, amelynek példáján meg lehet mutatni, hogy a magyar állam szét tudja és szét akarja választani a közfinanszírozott illetve a magánegészségügyet és talán ez az egyik legnagyobb feladata lesz az elkövetkezendő időszaknak, mondta a helyettes államtitkár.

Beneda Attila köszöntőbeszédében kiemelte, hogy az Egészségügyért Felelős Államtitkárság elsősorban az állami, közfinanszírozott egészségügyben, a nemzeti egészségügyi szolgálat létrehozásában érdekelt. Ugyanakkor, ahol ilyen jól együtt tud működni a magán egészségügy az állami egészségüggyel és segíteni is tudják egymást, akkor azt mindenképpen üdvözölni kell.

Az új fejlesztésnek nem titkolt célja, hogy az egészségügyben rejlő kiaknázatlan lehetőségeket is igénybe vegye a kormány. Ilyen terület az egészségturizmus is, amely a magyar gazdaságnak a jövőben nagy felhajtóerejévé, produktív ágazatává válhat, ebben pedig a jelenlegi fejlesztéssel komoly előrelépés lehetősége nyílik meg. Az a szakmai tudás, és az innovatív hozzáállás, amely ezeket a cégeket jellemzi, jelentheti a kulcsot a sikerhez, a céljaink közös megvalósításához, mondta beszéde záró soraiban a helyettes államtitkár.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)