Jelenleg zajlik Magyarországon az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Bizottság 67. ülése, amelynek levezető elnöke Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

A Regionális Bizottság mai ülésén új tagokat választott a különböző testületeinek és bizottságainak megüresedett pozícióira. Az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Bizottság Állandó Bizottságának (SCRC) tagjává választották, három évre szóló mandátummal dr. Páva Hannát, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettesét.

Az Állandó Bizottság egyebek mellett a Regionális Bizottságot képviseli, gondoskodik róla, hogy a Bizottság határozatai és szakpolitikái érvényesüljenek, tanácsadóként működik a Regionális Bizottság elé terjesztett kérdésekben, a Regionális Bizottság ülései között tanácskozik a regionális igazgatóval, saját kezdeményezésű javaslatokat terjeszt a Regionális Bizottság és a Regionális Igazgató elé.

(EMMI)