Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Horváth Ildikó

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. április 23. 13:25

Szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás - jelentette be Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A civil hozzájárulás erősíti az egészségügy működését

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. április 9. 16:29

A civil hozzájárulás az egészségügyben nemcsak a társadalmi szolidaritást erősíti, de az ágazat működését is segíti - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára kedden Szolnokon, az április 9. és 11. közötti Civil véradó napok nyitórendezvényén.

További lépések a dohányzás visszaszorítását elősegítő intézkedések tervezésében

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. április 5. 16:12

Az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Irodája és a magyar kormány között létrejött együttműködési szerződés (WHO BCA) részeként valósul meg a „Kapacitásfejlesztés a dohányzás visszaszorítását támogató népegészségügyi szolgáltatások és kormányzati intézkedések tervezése területén” című program, melynek célja a dohányzás visszaszorítását elősegítő intézkedések helyzetelemzése és továbbfejlesztési lehetőségeinek feltárása.

Az EMMI további lépéseket tesz a kórházak szabályszerű, fenntartható működésének megteremtéséért

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. április 3. 18:03

A kormány célja a kórházak szabályszerű, fenntartható működésének megteremtése. Az intézmények adóssága a balliberális korszak egyik súlyos mulasztása, mert a folyamatos pénzkivonás miatt 2010-re az adósságállomány megközelítette a 130 milliárd forintot, a 2010-es kormányváltás óta azonban kevesebb mint felére csökkent a kórházak adósságállománya.

Sajtóközlemény

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. április 2. 9:17

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2018-ban az egészségügy teljes megújítását tűzte ki célul. Ennek része volt a kórházi adósságállomány áttekintése is, amit a szaktárca rendelt el. A lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy a kialakult hiány mintegy kétharmadáért 28 intézmény a felelős. Ezek közül 13 esetben konkrét intézkedés meghozatala is szükségessé vált.

Magyarország elkötelezett a dohányzás visszaszorítása érdekében

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. március 26. 16:40

„Emberi Jogok és Dohányzásmentes Világ Globális Fórum” címmel rendeztek konferenciát Bukarestben 2019. március 26-án. Hazánkat Prof. Dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára képviselte a rendezvényen.

Ritka betegség ma már a tbc Magyarországon

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. március 21. 14:52

Magyarországon mára már ritka betegségnek számít a tuberkulózis (tbc) - mondta az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten.

Az egészséges alvás az egészséges élet része

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. március 12. 13:09

Az egészséges alvás az egészséges élet része, erről mégis kevés szó esik - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, az alvás március 15-i világnapjának alkalmából rendezett eseményen.

Kétszáz pályázat érkezett a Három generációval az egészségért praxispályázatra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. március 12. 11:44

Kétszáz pályázat érkezett február 28-ig a népegészségügyi feladatok ellátására kiírt Három generációval a egészségért elnevezésű pályázatra - mondta el az egészségügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

A nők gyakrabban halnak meg infarktusban, mint a férfiak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. március 8. 14:50

Magyarországon a szívinfarktus következtében elhalálozott nők aránya magasabb, mint a férfiaké, ezért is fontos a tünetek korai felismerése és a gyors segítségkérés - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.