Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Horváth Ildikó

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Küzdelem a TBC ellen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. február 21. 15:15

„A V4-ek és a WHO az egészségügyért: a TBC elleni küzdelem” címmel kétnapos tanácskozást szervezett a Visegrádi Együttműködés jelenlegi szlovák elnöksége az Egészségügyi Világszervezettel együttműködésben 2019. február 20-21-én.

131 millió forintból fejlesztik a pilisvörösvári szakorvosi rendelőintézetet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. február 20. 12:17

Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében 131 millió forintból fejlesztik a Pest megyei Pilisvörösvár szakorvosi rendelőintézetét - jelentette be Fábián Károly egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár az intézmény előtt tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Egy társadalom ereje a szolidaritásban van

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. február 19. 13:35

Egy társadalom ereje a szolidaritásban van, abban, hogyan bánik a rászorultakkal, és ebben az egészségügynek, azon belül is az ápolóknak kiemelt szerepük van - mondta az egészségügyért felelős államtitkár a magyar ápolók napja alkalmából tartott központi ünnepségen kedden Budapesten.

Sajtóközlemény

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. február 13. 10:45

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyetért az Alapvető Jogok Biztosának a sajtóban tegnap megjelent ajánlásaival, amelyeket a kórházi ellátásra szoruló gyermekeket kísérő szülők benntartózkodásának lehetőségeivel kapcsolatban fogalmazott meg.

Az egészségfejlesztési irodáknak komoly feladatuk van a megelőzésben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. február 5. 13:16

Az egészségfejlesztési irodák munkája nagyban segíthet a népbetegségek elleni harcban - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt egy szakmai fórumon kedden Budapesten.

Február 4.: Rákellenes világnap

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. február 4. 8:17

A daganatos megbetegedések száma a világ valamennyi országában jelentős emelkedést mutatott az elmúlt évtizedekben. Hazánkban évente mintegy 32-33 ezren veszítik életüket daganatos betegség következtében, jóllehet a daganatok egyharmada megelőzhető lenne. A magyar Kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériumának célja ennek érdekében a szűrővizsgálatokon való részvétel növelése. A Kormány évente átlagosan 3,22 milliárd forintot fordít a szervezett egészségügyi szűrővizsgálatokra, amely összeg évről-évre növekszik.

Megtorpant a gyerekkori elhízás mértéke Magyarországon

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. január 31. 12:19

A különböző jogszabályi változtatásoknak és a szakmai összefogásnak köszönhetően megtorpant a magyar gyerekek körében a túlsúlyosok aránya - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt egy szakmai konferencián csütörtök Budapesten.

Kásler Miklós hivatalában fogadta Osman Saleh Mohammed eritreai külügyminisztert

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. január 30. 17:05

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kedden, Budapesten találkozott Osman Saleh Mohammed eritreai külügyminiszterrel. A két miniszter megbeszélésének középpontjában a magyar és az eritreai kormány közötti egészségügyi és oktatási együttműködés állt.

Az alapellátás az emberek egész életét végigkíséri

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. január 30. 16:36

Az alapellátás az emberek egész életét végigkíséri, ezért fontos, hogy ott induljanak el a népbetegségek megelőzését célzó intézkedések - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt egy budapesti szakmai fórumon szerdán.

Jól vizsgázott a sürgősségi betegellátás egységes átalakítása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. január 29. 15:21

Magyarország sürgősségi ellátást nyújtó összes kórházában zökkenőmentesen sikerült bevezetni a betegek állapotának rangsorolására épülő triázsrendszert - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára.