Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Idén 500 ággyal elindulhat a szociális ápolási mintaprogram

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. március 23. 12:55

Idén az első 500 ágy "készül el" a szociális ápolási mintaprogramban - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Narancsnak adott interjújában.

Nagyobb a keretösszeg a háziorvosi praxisvásárlásra és a letelepedési pályázatra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. március 8. 13:20

Szerdától érhető el a háziorvosok számára kiírt praxisvásárlási és letelepedési pályázat, az elnyerhető keretösszeg a korábbinál több, 1 milliárd 250 millió forint - közölte az egészségügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatón.

A kormány 40 millió forinttal támogatta a Gézengúz Alapítványt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. március 7. 16:45

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) 2016 év végén 40 millió forint összegű támogatásban részesítette a Gézengúz Alapítványt – az összeget jelképesen dr. Mészáros János az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár a mai napon adta át az alapítvány budakalászi központjában dr. Schultheisz Judit orvosigazgatónak.

Országossá teszik a vastagbélszűrési programot

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. március 7. 13:15

Idén ősztől országossá terjesztik a vastagbélszűrési programot, az uniós és magyar forrásból megvalósuló szűrésekre 6,57 milliárd forint áll rendelkezésre - jelentette be az emberi erőforrások minisztere kedden, Budapesten.

3-4 év alatt megújulhat a fővárosi sürgősségi betegellátás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. március 7. 10:58

Budapesten három-négy év alatt lehet elérni, hogy a sürgősségi ellátás jelentős része megújuljon, erre a kormány idén 50 milliárd forintot költ - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Lezárult az idei rezidensösztöndíj-program

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. március 3. 14:42

Lezárult az idei rezidensösztöndíj-program, 2017-ben 890 szakorvosjelölt kap ösztöndíjat - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az ápolók egyetemi képzése megoldást jelenthet a szakemberhiányra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. március 2. 14:52

A diplomás ápolók mesterfokú (MSc) képzése megoldást jelenthet az egészségügyben tapasztalható szakemberhiányra, a szakápolói kompetenciák kiterjesztésével javulhat a betegellátás - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatón.

Duplájára emelkedik a sürgősségi ellátás finanszírozása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. március 1. 16:10

Duplájára emelkedik a sürgősségi ellátás finanszírozása - jelentette be az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár. Mészáros János közölte: március 1-től az eddigi fix díjak a duplájára emelkednek azoknál az intézményeknél, ahol sürgősségi betegellátó osztályok működnek.

Az Emmi új nemzeti népegészségügyi stratégiát dolgoz ki

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. március 1. 13:11

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a 2017 és 2026 közötti időszakra új nemzeti népegészségügyi stratégia kidolgozását kezdi meg, amely továbbra is a megelőzést helyezi a fókuszba - jelentette be a tárca miniszteri biztosa az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) európai egészséges városok hálózatának háromnapos nemzetközi konferenciáján Pécsen.