Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Semmelweis Ignác munkája ma is példaként szolgál

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 16:37

Semmelweis Ignác munkája, kitartása máig ható és példaként szolgál az ágazat dolgozóinak - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán Debrecenben, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Semmelweis-napi ünnepségén.

A nyáron is folyamatos az egyeztetés az egészségügyi ágazatban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 10:06

A héten tovább folytatódtak a sztrájktárgyalások az ágazati reprezentatív szakszervezetek és stratégiai partnereik, valamint az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága között.

Június 27-e a Cukorbetegek Világnapja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 27. 12:18

Magyarországon nagyságrendileg 600-700 ezer ember szenved ismert cukorbetegségben. A kormány számára prioritás a lakosság egészségi állapotának javítása, illetve az egészségben eltöltött évek számának emelése, éppen ezért az „Egészséges Magyarország 2014–2020” Egészségügyi Ágazati Stratégia népegészségügyi stratégiai egyik célkitűzése a cukorbetegség és az elhízás növekedésének megállítása.

Továbbra is tart a másodfokú hőségriasztás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 27. 10:37

Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár meghosszabbítja a 2017. június 22. (csütörtök) 00:00 órától június 26. (hétfő) 24:00 óráig kiadott II. fokú hőségriasztást 2017. június 28. (szerda) 24.00 óráig, figyelembe véve az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéseit, illetve az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslatát. A másodfokú hőségriasztás az ország egész területére vonatkozik.

Növekedési pályán van a mentőszolgálat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 24. 9:05

Az elmúlt hét évben a korábbi szűkülő pályáról növekedési pályára állt az Országos Mentőszolgálat, amelynek költségvetését ebben az időszakban a kormány csaknem a duplájára emelte - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az MTI-nek.

Másodfokú hőségriasztás lép életbe éjféltől

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 21. 15:57

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. június 22. (csütörtök) 00:00 órától június 26. (hétfő) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

220 milliárd forinttal több jut egészségügyre 2018-ban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 21. 13:52

Jövőre 221,7 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint ebben az évben - mondta az egészségügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatón az Országgyűlés által a múlt héten elfogadott 2018-as költségvetésről szóló törvénnyel kapcsolatban.

A kormány bátorságát tükrözi az egészségügyi ellátórendszerről szóló jelentés elkészítése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 14. 19:21

A kormány bátorságát tükrözi az egészségügyi ellátórendszerről szóló jelentés elkészítése - mondta az egészségügyért felelős államtitkár újságíróknak egy budapesti háttérbeszélgetésen.

Júliusig el kell készülnie a védőnői szolgálatról szóló koncepciónak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 13. 13:10

Az államilag szervezett védőnői ellátás megszervezéséről szóló koncepciónak július végéig el kell készülnie - hangsúlyozta az egészségügyért felelős államtitkár a védőnők napja alkalmából tartott ünnepi rendezvényen.