Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Több mint hétmilliárd forint jut humánerőforrás-fejlesztésre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 22. 16:53

Humánerőforrás-fejlesztésre pályázhatnak uniós forrásból közfinanszírozott egészségügyi intézmények, a keretösszeg 7 milliárd 120 millió forint - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár.

Május 22-e az elhízás elleni világnap

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 22. 16:50

A kormány elkötelezett az elhízás ellni küzdelem mellett.

Elkészült a legjobb iskolák és munkahelyek rangsora

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 5. 11:30

Az év legjobbja a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ápolóképzése, a legkedveltebb munkahely pedig az Uzsoki Utcai Kórház Tüdőgondozója lett. A két listát az ápolók értékelései alapján a www.http://healers.hu/ állította össze, ezzel is ünnepelve az Ápolók Nemzetközi Napját, melyet világszerte május 12-én tartanak.

Ötmilliárd forint uniós forrásra pályázhatnak a járóbeteg-szakellátók

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 9. 11:21

Műszerfejlesztésre, épületrekonstrukcióra vagy a betegek ellátását kényelmi szempontból javító beruházásokra pályázhatnak közfinanszírozott járóbeteg-szakellátók ötmilliárd forint keretösszegig - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára sajtótájékoztatón.

A kormány áttekinti a szakszervezetek kéréseit

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 5. 12:22

Ismét tárgyalóasztalhoz ült az egészségügyért felelős államtitkár a Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) mint sztrájktárgyaló partnerek, valamint stratégiai partnereik, a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) képviselőivel. A tárgyaláson megjelentek a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes szakmai vezetői is.

A központi régió egészségügyi ellátását kell megoldani

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. május 3. 15:17

A következő években a központi régió egészségügyi ellátását kell megoldani azért, hogy az itt élők ellátásához olyan háttér alakuljon ki, ami a biztonságos betegellátást szolgálja - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán Kőbányán.

Jövőre 150-200 milliárd forinttal több jut az egészségügyre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 17:12

A jövő évi költségvetési tervezetben 150-200 milliárd forinttal több jut az egészségügyre - mondta az egészségügyért felelős államtitkár egy szakmai fórumon pénteken Siófokon. Ónodi-Szűcs Zoltán hozzátette, az idei és a jövő évi ágazati növekmény a GPD 1,5 százalékát teszi ki.

Ma nagyobb eséllyel gyógyulnak a daganatos betegek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 15:21

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) a leghatározottabban visszautasítja az egyes sajtóorgánumokban és a Demokratikus Koalíció mai nyilatkozatában állított, teljesen valótlan és szakmaiatlan vádakat. A kormány intézkedésének köszönhetően ma jóval nagyobb eséllyel gyógyulhatnak a daganatos betegek.

Betegbiztonság növelését célzó pályázatok indulnak az egészségügyben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. április 27. 15:25

Mintegy húszmilliárd forint lesz elérhető egészségügyi intézmények számára olyan fejlesztések és szakmai képzések megvalósítására, amelyek a betegek biztonságot növelik - jelentette be csütörtökön Székesfehérváron az egészségügyért, illetve az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár.