Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A Gyógyuló Holnapocska tábor a civil kezdeményezés szép példája

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 10. 15:16

A civil kezdeményezés, a közösségi összetartás szép példájának tartja az egészségügyért felelős államtitkár a Zalaszabarban működő Gyógyuló Holnapocska tábort, ahol a betegségből gyógyuló gyermekeknek lehetőségük van a nyaralásra.

Harmadfokú hőségriasztás a hétvégén is

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 4. 14:56

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéseit, illetve az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslatát figyelembe véve Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár meghosszabbítja a jelenleg érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást 2017. augusztus 6. (vasárnap) 24.00 óráig. A hőségriasztás az ország egész területére vonatkozik.

Fontos a folyadékpótlás és a hűtés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 2. 15:54

A hőségben fontos a folyadék, az elektrolitok pótlása és a test, valamint a környezet hűtése - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Harmadfokú hőségrisztás lép érvénybe honaptól

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. július 31. 15:16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előjelzései alapján, az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslatát figyelembe véve Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. augusztus 1. (kedd) 00:00 órától 2017. augusztus 4. (péntek) 24:00 óráig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére vonatkozóan.

500 millió forint hitelt vettek fel a patikusok a gyógyszerészi hitelprogram keretében

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. július 28. 13:45

A gyógyszerészi tulajdon növelését támogató intézkedésként a patika hitelprogram keretében tizenhárom gyógyszerész 500 millió forint hitelt vett fel, amelyhez a kormány 90 millió forint kamattámogatást biztosít - közölte az Emmi egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkára a gyógyszerészi kamara sajtótájékoztatóján.

A kormány biztosítja a gyermekek számára szükséges oltóanyagot

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. július 27. 18:18

Az európai szinten is kimagasló eredményeket felmutató magyarországi életkorhoz kötött kötelező védőoltási rend és a védőoltással megelőzhető megbetegedések területén elért járványügyi biztonság nemzeti érték.

Megkezdődhet az emelt összegű háziorvosi rezsitámogatás kifizetése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. július 27. 12:50

2017. június 1-jétől havi 260 ezer forintról havi 390 ezer forintra emelkedett a háziorvosi rezsitámogatás összege. Az erről szóló kormányrendelet 2017. július 26-án jelent meg a Magyar Közlönyben.

A kormány kiegészítette a kollektív szerződést

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. július 20. 15:20

Ismét tárgyalóasztalhoz ült az egészségügyért felelős államtitkárság a Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) mint sztrájktárgyaló partnerek, valamint stratégiai partnereik, a szakmai kamarák képviselőivel, hogy a tárgyalást folytassák a 2016. szeptember 20-án aláírt megállapodásban foglalt témákban.

Másodfokú hőségriasztás lépett újra érvénybe éjféltől

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. július 20. 11:54

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. július 20. (csütörtök) 00:00 órától július 23. (vasárnap) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.