Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A koponyasérüléssel ápolt beteg reagál a külső ingerekre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. február 27. 15:16

A veronai buszbaleset sérültjei közül utolsóként, pénteken hazaszállított, súlyos koponyasérüléssel ápolt beteg reagál a külső ingerekre, ha beszélnek hozzá, a fejét mozdítja - mondta Tamás Róbert sajtótájékoztatón.

Folytatódott az egészségügyi ágazati sztrájktárgyalás az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. február 24. 9:19

A közeljövőben ünnepélyes keretek között aláírják a Kollektív Szerződés azon fejezeteit, amelyekben eddig megállapodás jött létre a sztrájktárgyalás során - erről egyeztek meg a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) és stratégiai partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságával a héten folytatott tárgyaláson. A Kollektív Szerződést az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója az intézmények által adott felhatalmazása alapján köti meg az MSZ EDDSZ-szel. A Kollektív Szerződés ágazati szintű kiterjesztése kezdeményezésére a tavaly decemberben elfogadott törvény alapján ezt követően kerülhet sor.

Csak a források növekedésétől nem lesz elégedettebb a lakosság az egészségügyi ellátással

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. február 23. 13:39

Az elmúlt időszakban közel 300 milliárd forinttal nőtt az egészségügyi ellátásra fordított költségvetési forrás, a lakosság mégsem érzékelte ezt a forrásnövekményt az ellátás igénybevételekor - erről az egészségügyi államtitkár beszélt egy szakmai konferencián.

Az OTH figyelemmel kíséri a gyermek intenzív kapacitások alakulását

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. február 22. 17:05

Az elmúlt hetekben tapasztalt bronchiolitises megbetegedések miatt az országban megnövekedett a csecsemő- és kisgyermekkorú, azonnali lélegeztetést igénylő betegek száma. A kialakult helyzet miatt az Országos Tisztifőorvosi Hivatal folyamatosan monitorozza az országban valamennyi gyermek intenzív szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató kapacitását.

Egyetemi képzés és ösztöndíjrendszer indul az egészségügyi szakdolgozóknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. február 17. 14:04

Az idei évtől egyetemi képzésben (MSC) részesülhetnek a diplomás egészségügyi szakdolgozók, valamint háromezer ápolónak tanuló kap ösztöndíjat - mondta az egészségügyért felelős államtitkár a magyar ápolók napja alkalmából tartott ünnepségen.

Megkezdődött az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér próbaüzeme

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. február 14. 17:39

Elindult az úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) éles próbaüzeme, az ellátó intézményeket, orvosokat, gyógyszerészeket a betegadatokkal összekapcsoló rendszer növeli a betegbiztonságot - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

Szándéknyilatkozatot írtak alá civil szervezetek a rákellenes küzdelemért

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. február 3. 12:18

A rákellenes küzdelem, a szűrések és a minél korábbi felismerés fontosságáról írtak alá szándéknyilatkozatot civil szervezetek Budapesten a rákellenes világnap alkalmából. Novák Katalin államtitkár a rendezvényen hangsúlyozta, hogy a betegség elleni küzdelemben nagyon fontos a megelőzés, a magunkra, családtagjainkra való odafigyelés.

Idén is átadták a Hőgyes Endre-díjat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. január 26. 17:41

Az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) a mai napon tartotta a Hőgyes Endre Tudományos Emlékülését, melynek keretében Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár átadta a Hőgyes Endre emlékérmet. Az elismerést minden évben egy olyan szakember kaphatja meg, aki kiemelkedő orvosi-szakmai tevékenységgel és életművel rendelkezik. A 2016-os díjat Dr. Süveges Ildikó szemészprofesszor vehette át.

Az ÁEEK a közbeszerzési folyamatoknál is a jogszabályoknak megfelelően jár el – a szocialisták valótlan állításokat fogalmaztak meg

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. január 26. 16:36

A rendszerváltás óta a legnagyobb, több mint 500 milliárd forintos fejlesztést hajtottunk végre az elmúlt években az egészségügyben, amelynek keretében országszerte újultak meg a kórházak, rendelők. Több mint 104 milliárd forint új gépek, eszközök vásárlását szolgálta.