Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Ismét tárgyalóasztalnál az érdekvédők és az államtitkárság

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2016. december 7. 14:06

Szerdán ismét tárgyalóasztalhoz ült az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ), a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ), továbbá a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség és a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) képviselőivel.

Megérkezett a Mikulás a kórházakba is

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2016. december 6. 17:10

Összesen 70 milliárd forint összegben biztosít támogatást a kormány a fekvőbeteg ellátó intézmények számára – ezt nemrégiben Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár jelentette be.

Több gyümölcsöt fogyaszt a magyar lakosság az uniós átlagnál

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2016. november 24. 9:47

Az OECD 2016. november 23-án, Brüsszelben bemutatta az Egészségügyi Körkép: Európa című kétévente megjelenő tanulmányát. A kiadvány a magyar lakosság egészségügyi állapotáról is beszámol. Az elsősorban 2014-es adatokat tartalmazó tanulmány alapján Magyarországnak 1990 óta Romániát, Bulgáriát és Litvániát is sikerült megelőzni a várható élettartamban.

November 17. a koraszülöttek világnapja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2016. november 17. 14:38

Magyarországon az újszülöttek 9%-a a vártnál korábban érkezik a családokhoz, a várandósság 37. hete előtt jön világra. Bár a koraszülések kialakulásának rizikófaktorai alapvetően nem csak szociális eredetűek, gyakran társadalmi eredetre vezethetők vissza.

Negyvenötmilliárdot kapnak a kórházak adósságrendezésre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2016. november 17. 12:08

Negyvenötmilliárd forintot kapnak a kórházak adósságrendezésre - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten.

November 17-e a Ne gyújts rá! Világnap

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2016. november 16. 16:25

Idén november 17-én – minden év novemberének harmadik csütörtökén – tartják a Ne gyújts rá! Világnapot, melynek célja amellett, hogy felhívja a dohányzás veszélyeire a figyelmet, az, hogy legyen az évben egy olyan nap, amikor a dohányosok nem gyújtanak rá.

Ötvenhat tonnányi segély indult Ukrajnába

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2016. november 9. 10:43

Ötvenhat tonnányi, öt kamionnyi, 32 millió forint értékű segélyszállítmány indult útjára Budapestről Ukrajnába, a karitatív szervezeteket tömörítő Karitatív Tanács koordinálásában.

Újabb tárgyalást tartott a szakszervezet és az államtitkárság

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2016. november 4. 15:32

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős államtitkára 2016. november 3-án egyeztetést folytatott az MSZ EDDSZ országos elnökével az egészségügyi ágazatban megkötendő kollektív szerződés ágazati kiterjesztésének lehetőségéről. Az ehhez szükséges jogszabály módosítás folyamatban van.

A háziorvosi pályázatoknak köszönhetően 112 praxis kerülhet betöltésre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2016. október 26. 8:37

Az „Egészséges Magyarország 2014-2020” Egészségügyi Ágazati Stratégia egyik kiemelt eleme az alapellátás megerősítése, hiszen az egészségügyi rendszer fenntarthatósága elképzelhetetlen stabil alapellátás nélkül. Éppen ezért a kormány 2009-hez képest 2016-ban már 50%-kal több pénzt biztosított ennek a területnek a támogatására.