„A generációk közötti méltányosság számomra a mindennapos összefogás fontosságát és az értékek megőrzését jelenti. Célunk az, hogy erősítsük a generációk közötti együttműködést és az értékalapú családi életre való nevelést.” – mondta Novák Katalin a CSR Hungary hagyományos üzleti reggelijén, Budapesten.

Az Y és Z generációkkal kapcsolatban az államtitkár kiemelte: „A kormány hangsúlyos figyelmet fordít ezekre a korosztályokra. Fontos, hogy figyeljünk a fiatalokra, reagáljunk az igényeikre” Hozzátette: „Ezért is kezeljük kiemelten a tehetségek gondozását a Nemzeti Tehetség Program keretében. Ezért született meg a Munkahelyvédelmi Akció, melynek segítségével a tavalyi évben átlagosan 160 ezer fiatalt foglalkoztattak kedvezményesen a munkáltatók. Ezért is fontos az iskolai közösségi szolgálat és az önkéntesség népszerűsítése. Utóbbira példa a minisztérium által elindított önkéntes weboldal, ahol találkozhatnak egymással az önkéntességet vállaló igényei és a kínálati oldal lehetőségei.” – tette hozzá az államtitkár.

A CSR üzleti reggeli célja, hogy kötetlenebb formában is találkozhassanak a döntéshozók, reagálva és párbeszédet folytatva a társadalmat érintő és érdeklő fontos kérdésekről, témakörökről.

(EMMI)