Nők Magyarországért elnevezéssel női klub alakult Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kezdeményezésére.

Nőnapon tartotta alakuló ülését a Nők Magyarországért Klub Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A klub 19, polgári értékrendű alapító tagja a művészet, a sport, a közélet, a diplomácia, a tudomány és a vállalati szféra területéről érkezik. Gondolataikat, célkitűzéseket a mellékelt alapítói nyilatkozatban fogalmazták meg.

Nők Magyarországért Klub

Nők Magyarországért, a magyar családokért

Nekünk, magyaroknak, nőknek és férfiaknak, a család jelenti azt az alapot, amely biztonságot nyújt a hétköznapok kihívásai és a történelem viharai során. Hitünk szerint dolgozunk azért, hogy a család a jövőben is megőrizze nélkülözhetetlenül fontos szerepét, hiszen az erős és egészséges nemzet biztonságot nyújtó, összetartó családokból áll.

Meggyőződésünk, hogy a női lét a hagyományos női feladatokon túl egy életstílus, gondolkodásmód, az élet sajátos, eltagadhatatlan része.

Törekszünk nőiségünk szellemi, lelki és érzelmi síkon történő legteljesebb megélésre, e mellett nyíltan kiállunk.

Az életet ajándéknak tekintjük, és a természet törvényeivel összhangban, biológiai nemünknek és életkorunknak megfelelően óvjuk és védelmezzük.

Felelősek vagyunk azért, hogy felkészült, művelt, értékrendjükben biztos fiatalok alkossák nemzetünket, építsék Hazánk jövőjét.

Elhatározásunk, hogy a nők szakmai életben való érvényesülésének támogatása mellett az élet továbbadásának, az anyaságnak páratlan szépségét is hangsúlyozzuk.

Célunk, hogy személyes munkánkkal, közös kezdeményezéseinkkel hozzájáruljunk Magyarország és a magyar családok erősödéséhez, biztonságos jövőjéhez.

Az alapító tagok: Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a klub alapító elnöke; Ádám Veronika, Széchenyi-díjas magyar orvos, biokémikus, az MTA rendes tagja; Bártfai-Mager Andrea, postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos; Bogyay Katalin, Magyarország ENSZ-nagykövete; Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója; dr. Lenkei Mirtill, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnöke; Dr. Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke; Hegedűs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója; Miklósa Erika, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán opera-énekesnő; Nagy Tímea, olimpiai bajnok sportoló; Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Számvevőszék magyar tagja; Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója; Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár; Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese; Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere; Szilas Cecília, távozó pekingi magyar nagykövet, diplomata; Szili Katalin, az Országgyűlés volt elnöke, miniszterelnöki megbízott; Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója; dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, a klub titkára.

(MTI)