Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Jövő év elején dönteni kell az új budapesti nagykórházról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. november 27. 21:02

A jövő év elején mindenképpen döntésnek kell születnie az új fővárosi kórház helyéről ahhoz, hogy még ebben a ciklusban elkezdődhessen az építkezés - mondta a InfoRádió Aréna című műsorában péntek este az emberi erőforrások minisztere.

Nem pénzkérdés az ingyenes gyermekétkeztetés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. november 27. 20:58

Már régen nem pénzkérdés az ingyenes gyermekétkeztetés megteremtése - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában péntek este az emberi erőforrások minisztere.

Utolsó útjára kísérték Kobzos Kiss Tamást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. november 27. 17:26

Utolsó útjára kísérték Kobzos Kiss Tamást pénteken a budapesti Farkasréti temetőben; a november 8-án, élete 66. évében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zenésztől, előadóművésztől, zenepedagógustól családja mellett számos tisztelője, tanítványa, barátja vett végső búcsút.

A kulturális ipar fejlesztésének zászlóshajója lehet a pécsi Kodály Központ

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2015. november 27. 15:07

A hazai kulturális ipar fejlesztésének lehetséges jövőbeni zászlóshajóinak tartja a pécsi Zsolnay-negyedet, valamint a Kodály Központot Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

Felelősséggel a bolygónkért

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2015. november 27. 20:49

"A gyermekek ösztönösen óvják a környezetünket, ösztönösen értéknek tartják az életet és a Föld természeti kincseit." - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a 7 nap 700 km futás elnevezésű kampány záró eseményén.

Ma az egyházak az ember életének fontos kísérői

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2015. november 27. 20:38

„A szeretetotthon, amely a pusztulást követően összefogást és az újjáépítésével bővülést hozott, legyen példa arra, hogy hazánk a több évtizedes értékvesztés után képes a megújulásra, képes az egyházak társadalmi szerepvállalásának is köszönhetően megerősödni, sikerül közösen újjáépítenünk” – mondta Hegyi László egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár pénteken Kadarkúton, az újjászületett szeretetotthon megnyitó ünnepségén.

Energetikai korszerűsítés az ELTE PPK-n

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 27. 13:57

Mintegy 200 millió forintos beruházással, az Új Széchenyi Terv keretében megújult a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara (ELTE PPK) épületének energetikai rendszere.

A kormány évi kétmilliárd forinttal segíti az egyházi örökség megőrzését

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2015. november 27. 13:48

Az utóbbi öt évben a kormány évi kétmilliárd forintos támogatást adott az egyházi építési örökség megőrzésére és közösségi célú programokra - mondta Soltész Miklós a felújítás alatt álló kisterenyei római katolikus templomnál tartott helyszíni bejáráson.

Nagy értékű egészségügyi adományt kapott a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2015. november 27. 12:10

2,5 millió forint értékű gyógyszer és gyógyászati segédeszköz adományt adott át az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nevében a WHO Magyarországi Iroda és a Magyar Vöröskereszt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja (MH EK) számára. A nagy értékű egészségügyi adományból akár 10 ezer ember háromhavi ellátása is megoldható.