Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Egyre több családnak jelent segítséget a GYED Extra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2014. november 23. 8:22

Csaknem 27 000 kisgyermekes családnak jelentett segítséget eddig a GYED Extra. Az intézkedésnek köszönhetően 15 000 három évesnél kisebb gyermeket nevelő édesanya kapja a gyermek után járó ellátásokat munka mellett 2014 szeptemberében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára vasárnap a kormany.hu-val. Novák Katalin kiemelte: az első félévhez képest ez a szám mintegy 32%-os emelkedést mutat, így látható, hogy egyre több édesanya él a kisgyermek nevelés melletti munka lehetőségével.

Gálaműsorral zárult a Kárpát-medencei Magyarok Zenéje koncertsorozat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. november 22. 19:37

Ünnepélyes gálaműsorral zárult a Kárpát-medencei Magyarok Zenéje 2014 (KmMZ) elnevezésű koncertsorozat november 22-én a fővárosi Pesti Vigadóban. Az eseményt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg.

A gyógyszerészek büszkék lehetnek az elmúlt 25 évre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. november 22. 18:19

A gyógyszerészek büszkék lehetnek az elmúlt negyedszázadban elért eredményeikre, és a kormány továbbra is partnere kíván maradni szakmai szervezetüknek - mondta Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere.

Az oktatás minden területére több pénz jut jövőre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2014. november 22. 16:30

A jövő évi költségvetési javaslat szerint az oktatás minden szintjére több pénz jut, egyebek mellett a középfokú oktatásra is; a kormány semmi olyan intézkedést nem tervez, amely pedagógusok elbocsátásával járna - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Európa keresztényi gyökerek nélkül kudarcra van ítélve

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2014. november 21. 22:06

Ha Európa elszakad eredeti, a kereszténységen alapuló gyökereitől, akkor kudarcra van ítélve - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetemen az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója és a Barankovics Alapítvány európai családügyi konferenciáján pénteken.

Idén is százmillió forint van az art mozik digitalizálására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 17:29

Idén is 100 millió forint állami forrás áll rendelkezésre az art mozihálózat digitális fejlesztésének pályázati támogatására. A digitalizáció az art mozik fennmaradását jelenti, hiszen 2013. január 1-je óta a filmforgalmazók csak digitális hordozókon terjesztik a filmeket.

Több mint száz fiatalt támogat idén az Erzsébet Talentum program

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 13:31

Száztizenkét fiatal vesz részt idén a zánkai Erzsébet-táborban az Erzsébet Talentum programnak köszönhetően, ahol segítséget kapnak tehetségük kibontakozásához - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, pénteken, Zánkán.

Balog Zoltán állami kitüntetést adott át Paweł Cebula minorita szerzetesnek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. november 20. 17:34

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a köztársasági elnök megbízásából Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést adott át Magyarországon teljesített szerzetesi szolgálatáért és a lengyel-magyar kapcsolatok erősítéséért Paweł Cebula minorita szerzetesnek Budapesten, 2014. november 20-án.

Balog Zoltán egyezményt írt alá a macedón munkaügyi és szociális miniszterrel

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. november 20. 17:13

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 2014. november 20-án hivatalában fogadta Dime Spasov macedón munkaügyi és szociálpolitikáért felelős minisztert.