Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Befejeződött a komáromi kórház korszerűsítése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2015. március 31. 16:33

A komáromi Selye János Kórházban kedden átadták a 15 ágyas, krónikus belgyógyászati betegeket ellátó osztályt. A 760 millió forintos beruházás keretében új műszereket szereztek be és épületgépészeti felújításokat valósítottak meg.

400 milliós támogatás szociális intézmények fejlesztésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2015. március 31. 11:23

Négyszázmillió forintos keretösszeggel pályázatot hirdetett a kormány az önkormányzati tulajdonú szociális intézmények fejlesztésére, felújítására - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Az Oroszországba került magyar kulturális javak visszaadásáról is tárgyalt Moszkvában Balog Zoltán

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. március 31. 9:20

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Oroszországban lévő magyar műkincsek visszaadásáról is tárgyalt hétfőn Moszkvában.

Megkezdődött az Oroszországi Magyar Kulturális Napok rendezvénysorozata

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. március 31. 9:15

A moszkvai Puskin Szépművészeti Múzeumban megrendezett Munkácsy-kiállítás megnyitójával megkezdődött hétfőn az Oroszországi Magyar Kulturális Napok rendezvénysorozata.

Színházművészeti díjakat adtak át a színházi világnap alkalmából

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2015. március 31. 7:41

A Gobbi Hilda-díjat Papp János színművésznek, a pályakezdő színészek elismerését szolgáló Soós Imre-díjat Mikola Gergelynek és Molnár Áronnak, a Hevesi Sándor-díjat pedig Bagossy László, Szakács Györgyi és Urbán András rendezőknek ítélték idén.

Kubinyi Anna textilművész az EMMI saját halottja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2015. március 29. 15:57

Megrendüléssel értesültünk arról, hogy életének 67. évében, 2015. március 27-én elhunyt Kubinyi Anna. A Prima Primissima és Kossuth-díjas gobelinművészt az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

Európa ifjúsági fővárosában, Kolozsváron tartotta a tavaszi ülését a Magyar Ifjúsági Konferencia

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2015. március 29. 10:49

A Magyar Ifjúsági Konferencia munkája megmutatja, hogy a Kárpát-medence összeköti az itt élő magyar fiatalokat, s olyan rangos szereplőket kapcsol össze, mint a cserkészszövetségek, a hallgatói- és diákönkormányzatok vagy akár a politikai ifjúsági szervezetek.

Felavatták az újraépített békéssámsoni templomot

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. március 28. 19:15

A vidéki Magyarország értékmegtartó és értékgyarapító erejét erősítik az új templomok – mondta az emberi erőforrások minisztere az újjáépített békéssámsoni templom felszentelésekor szombaton a Békés megyei településen.

A fiatal tehetségek támogatása össznemzeti ügy

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2015. március 28. 12:24

A fiatal tehetségek támogatása olyan össznemzeti ügy, amelyet a civil szervezetekkel összefogva a kormánynak továbbra is támogatnia kell – mondta Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az Országos tehetségnap budapesti rendezvényén tartott sajtótájékoztatón.