Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Átvettük a stafétát! – 2015-ben Budapesten lesz a WOMEX

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. október 24. 20:59

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere október 24-én este a World Music Expo (WOMEX) 2014-es helyszínén a spanyolországi Santiago de Compostelában átvette a World Music Expo (WOMEX) szimbolikus stafétáját, ezzel jelezve: az eseményt 2015-ben Budapest rendezheti meg.

A lánygyermekek és nők jogainak védelméhez a családon és a köznevelésen keresztül vezet az út

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2014. október 24. 15:19

Magyarország elkötelezett abban, hogy a lánygyermekek és nők jogainak védelme nemzetközi szinten is érvényesüljön, és aktívan támogatja az Európai Unió és az Egyesült Nemzetek Szervezete ilyen irányú fellépését - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az Európai Unió olasz elnöksége által szervezett miniszteri értekezleten, pénteken Rómában.

Ünnepeljük a tenni akarást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. október 23. 14:32

A Van Helyed Alapítvány Alkotóház az az épület, ahol a tenni akarást ünnepeljük, cigány és nem cigány emberek - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Ózdon. Balog Zoltán a megújult alkotóház és az alapítvány új oktatási stúdiójának átadása alkalmából azt mondta: a kormány és az alapítvány megálmodói azt szeretnék elérni, hogy cigány és nem cigány emberek éljenek a lehetőségeikkel, "aki akar, az tehessen".

Idén Áfra János kapta a Gérecz Attila-díat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. október 22. 15:34

Az 1992-ben alapított Gérecz Attila díjat idén Áfra János kapta az etika és az irodalom, és a szociális problémák iránt is érzékeny Glaukóma című 2012-ben megjelent verseskötetéért.

Ebola - Magyarország továbbra is az alacsony kockázatú országok közé tartozik

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2014. október 22. 14:56

Magyarországon a Nemzeti Biztonsági Laboratórium révén mind a diagnosztika, mind pedig az egyéb kapacitások rendelkezésre állnak egy esetleges ebolafertőzés kimutatására és kezelésére - mondta Zombor Gábor államtitkár a Nemzeti Biztonsági Laboratóriumban tartott sajtótájékoztatón.

Egészségközpont létesül az Expo hazaszállított magyar pavilonjában

Kormányzat, 2014. október 22. 9:43

Nemzeti Egészségipari Információs Központ és Nemzeti Táplálkozástudományi Információs Központ jön létre a 2015-ös Milánói Világkiállítás (Expo) magyar pavilonjában, miután az épületet az Expo zárást követően Szombathelyre szállítják.

Balog Zoltán emlékplakettet vett át a Szabadságharcosokért Közalapítványtól

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. október 21. 15:36

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eszméinek ápolása, valamint a volt magyar politikai foglyok érdekében folytatott kimagasló tevékenysége elismeréseként emlékplakettet adományozott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere számára a Szabadságharcosokért Közalapítvány.

Szabadság és függetlenség a mai Magyarország alapja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. október 21. 13:33

Mi, mai magyarok 1956 hőseinek áldozatából élünk - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere október 21-én Budapesten, az 1956-os Műegyetemi emlékműnél tartott megemlékezésen.

Egészségközpont létesül az Expo hazaszállított magyar pavilonjában

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 21. 15:56

Nemzeti Egészségipari Információs Központ és Nemzeti Táplálkozástudományi Információs Központ jön létre a 2015-ös Milánói Világkiállítás (Expo) magyar pavilonjában, miután az épületet az Expo zárást követően Szombathelyre szállítják.