Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Idén Áfra János kapta a Gérecz Attila-díat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. október 22. 15:34

Az 1992-ben alapított Gérecz Attila díjat idén Áfra János kapta az etika és az irodalom, és a szociális problémák iránt is érzékeny Glaukóma című 2012-ben megjelent verseskötetéért.

Ebola - Magyarország továbbra is az alacsony kockázatú országok közé tartozik

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2014. október 22. 14:56

Magyarországon a Nemzeti Biztonsági Laboratórium révén mind a diagnosztika, mind pedig az egyéb kapacitások rendelkezésre állnak egy esetleges ebolafertőzés kimutatására és kezelésére - mondta Zombor Gábor államtitkár a Nemzeti Biztonsági Laboratóriumban tartott sajtótájékoztatón.

Egészségközpont létesül az Expo hazaszállított magyar pavilonjában

Kormányzat, 2014. október 22. 9:43

Nemzeti Egészségipari Információs Központ és Nemzeti Táplálkozástudományi Információs Központ jön létre a 2015-ös Milánói Világkiállítás (Expo) magyar pavilonjában, miután az épületet az Expo zárást követően Szombathelyre szállítják.

Balog Zoltán emlékplakettet vett át a Szabadságharcosokért Közalapítványtól

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. október 21. 15:36

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eszméinek ápolása, valamint a volt magyar politikai foglyok érdekében folytatott kimagasló tevékenysége elismeréseként emlékplakettet adományozott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere számára a Szabadságharcosokért Közalapítvány.

Szabadság és függetlenség a mai Magyarország alapja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. október 21. 13:33

Mi, mai magyarok 1956 hőseinek áldozatából élünk - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere október 21-én Budapesten, az 1956-os Műegyetemi emlékműnél tartott megemlékezésen.

Egészségközpont létesül az Expo hazaszállított magyar pavilonjában

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 21. 15:56

Nemzeti Egészségipari Információs Központ és Nemzeti Táplálkozástudományi Információs Központ jön létre a 2015-ös Milánói Világkiállítás (Expo) magyar pavilonjában, miután az épületet az Expo zárást követően Szombathelyre szállítják.

A szociális munkában is nagy szükség van az egyházakra és a civilekre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2014. október 21. 15:03

A szociális munkában és a gyermekvédelemben, miként az elmúlt években, a következő időszakban is nagyon nagy szükség lesz mind az egyházi, mind a civil fenntartók munkájára, hiszen vagy olyan feladatokat vállaltak át, amelyekre nem volt erejük az állami és önkormányzati fenntartóknak, vagy hiányt pótoltak - mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az MTI-nek a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME) XVI. konferenciáján, kedden Siófokon.

Megerősítik az országos egészségügyi intézeteket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2014. október 21. 12:25

A kormány célja, hogy megerősítse az országos egészségügyi intézeteket, és kiemelten kívánja támogatni őket - jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.

A kormány célja a teljesítményelvű felsőoktatás kialakítása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2014. október 21. 11:55

A Felsőoktatási Kerekasztal megvitatta a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” címmel elkészült új felsőoktatási koncepciót. A következő 15 évre vonatkozó iránymutatás kijelöli azokat a célkitűzéseket és feladatokat, amelyek a teljesítményelvű hazai felsőoktatás kialakítása érdekében szükségesek.