Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Tíz éve történt a tatárszentgyörgyi gyilkosság

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. február 23. 9:36

Akárcsak az elmúlt években, az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai idén is koszorút helyeztek el a rasszista indítékból elkövetett sorozatgyilkosság tatárszentgyörgyi áldozatainak sírjánál. Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár a minisztérium dolgozóival közösen látogatott el a február 23-i évforduló alkalmából Tatárszentgyörgyre és rótták le kegyeletüket a sírnál.

Hosszú távú célok kijelölése az agrárfelsőoktatásban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. február 22. 14:53

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Rektori Konferencia Agrártudományi Bizottsága, valamint az agráregyetemek és az agrárium mintegy 60 képviselőjének részvételével országos agrárfelsőoktatási és szakmai konferenciát rendezett 2019. február 20-án. A konferencia célja az volt, hogy a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” középtávú stratégia agrár-felsőoktatást érintő céljait közösen megerősítsék.

Otthoni segítő szolgáltatást biztosító szervezeteknek hirdetett pályázatot a kormány

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2019. február 22. 14:08

Fogyatékkal élő családtagjukat otthon gondozókat segítő szervezeteknek hirdetett pályázatot a kormány - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Mától adható be az előadó-művészeti többlettámogatásra vonatkozó igénybejelentés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2019. február 21. 17:13

Az előadó-művészeti szervezetek támogatásához szükséges pályázatok 2019. február 21. napjától nyújthatják be az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján (www.emet.gov.hu) az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren (EPER) keresztül. Az EMMI által kijelölt kulturális grémium dönt a támogatásokról.

Küzdelem a TBC ellen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. február 21. 15:15

„A V4-ek és a WHO az egészségügyért: a TBC elleni küzdelem” címmel kétnapos tanácskozást szervezett a Visegrádi Együttműködés jelenlegi szlovák elnöksége az Egészségügyi Világszervezettel együttműködésben 2019. február 20-21-én.

A betegközpontú onkológiai ellátásról rendeznek regionális konferenciát Budapesten

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. február 21. 14:00

Három évvel ezelőtt Padovában indult el az uniós finanszírozású program, amely az onkológiai ellátás színvonalának javítását tűzte ki célul a régióban. Az „INTENT” elnevezésű projekt következő konferenciája február 19-én vette kezdetét az Országos Onkológiai Intézetben.

Mi, akik magyarul beszélünk, egyetlen közösséget alkotunk

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. február 20. 15:25

A Határtalanul Magyarországon! program keretében elsőként az anyaországba érkezett hatvannyolc erdélyi diákot köszöntötték szerdán Pécsen. A rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára úgy fogalmazott: "mi, akik magyarul beszélünk, egyetlen közösséget alkotunk".

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulójára emlékeztek Békéscsabán

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2019. február 20. 13:57

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulójára emlékeztek szerdán Békéscsabán, ahol Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár bejelentette: az alkotó nevét viselő múzeum működését 102,5 millió forinttal, az évfordulós rendezvénysorozatot pedig további 29 millióval támogatják az idén.

131 millió forintból fejlesztik a pilisvörösvári szakorvosi rendelőintézetet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. február 20. 12:17

Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében 131 millió forintból fejlesztik a Pest megyei Pilisvörösvár szakorvosi rendelőintézetét - jelentette be Fábián Károly egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár az intézmény előtt tartott szerdai sajtótájékoztatón.