Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Megkezdődött az évad a Nemzeti Színházban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. augusztus 22. 19:05

Megkezdődött az évad a budapesti Nemzeti Színházban, amely az idén ünnepli fennállásának 180. és jelenlegi épülete megnyitásának 15. évfordulóját.

Közel 60 millió forint határon túli színházaknak és táncegyütteseknek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 22. 15:35

Idén a határon túli színházak és professzionális táncegyüttesek kiemelt művészeti céljainak megvalósítását összesen 57,5 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Vitathatatlan, hogy jó irányt jelöltek ki az oktatásban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 22. 12:07

Az oktatási rendszer lassan változik, de mára vitathatatlanná vált, hogy az az út, amelyet néhány éve kijelöltek, helyes irány volt - mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Újabb segítség az egyszülős családoknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 21. 16:32

Közel 150 gyermek kezdte meg vakációját vasárnap az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány Fonyódligeti Erzsébet-táborában. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával érkeztek az egyszülős családokban nevelkedő gyermekek a Balatonhoz.

Hoppál Péter Torontóban mondott ünnepi beszédet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 21. 12:26

„Idén úgy ünnepelhetjük államalapításunk 1017. évét, hogy Európa káoszának kellős közepén Magyarország erős ország, mi, magyarok pedig erős nemzet vagyunk. Hosszú, következetes építkezés, a magyarok munkája és az új nemzetpolitika eredménye ez, amelynek gyümölcse a következő időszak jutalma lehet” – mondta a magyar államalapítás ünnepének alkalmából dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Torontói Magyar Ház megemlékezésén.

Idén is megrendezik az emléksétát a totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapján

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. augusztus 21. 8:57

Idén is megrendezik az emléksétát a totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A ThermoDam virágkocsija és a brémai gólyalábas csoport az idei karnevál két győztese

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. augusztus 20. 22:17

A közönség döntése alapján a debreceni ThermoDam hőszigetelő rendszereket gyártó cég Szárnyaló Debrecen című, a tűzből újjászülető főnixmadarat ábrázoló virágkocsija nyerte meg a 48. virágkarnevált - jelentették be vasárnap este a Nagyerdei Stadionban rendezett Karneváléj gálaműsor keretében.

Magyarország sosem felejti el, mivel tartozik a keleti kereszténységnek

Miniszterelnök-helyettes, 2017. augusztus 20. 11:47

Magyarország soha nem felejti el, hogy mivel tartozik a keleti kereszténységnek, sosem felejti el a kapcsolatot, amely a keleti kereszténységhez köti - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vasárnap Budapesten, amikor átadta I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárkának a Múzeum utca 11. számú épület kulcsait.

A népművészet fontos része Szent István örökségének

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. augusztus 19. 17:29

A népművészet fontos része Szent István örökségének, a népművészet mesterei a magyar jövőnek alkotnak, amikor nemcsak a múlt egy darabját őrzik, hanem azt alakítják, megújítják - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából rendezett népművészeti díjátadón szombaton a budai Várban.