Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Közművelődési módszertani konferenciát rendeztek Komlón

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. május 28. 9:26

Az aktív kultúra-létrehozásról és annak közművelődési módszertanáról kezdődött pénteken kétnapos konferencia Komlón, ahol a Közkincs 2.0 elnevezésű programban résztvevő hét járási központból érkezett szakemberek osztották meg egymással tapasztalataikat.

Balog Zoltán meglepődve értesült a kötelezettségszegési eljárásról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. május 27. 18:03

Az emberi erőforrások minisztere Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság első alelnökének küldött levelében azt írta, meglepődve értesült az oktatási szegregáció témájában indított kötelezettségszegési eljárásról, mivel Magyarország az elmúlt mintegy másfél évben többször bizonyította együttműködési szándékát és törekvését a bizottság aggályainak kezelésére.

Az ENSZ munkacsoportjának jelentése állítja szembe a család- és nőpolitikát

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2016. május 27. 17:18

Az ENSZ nőkkel szembeni diszkrimináció feltárására létrehozott munkacsoportja egyoldalúan, esetenként eltorzítva mutatja be azokat az intézkedéseket, amelyekkel az állam már évek óta támogatja a magyar nőket.

Megnyílt a magyar pavilon

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. május 27. 15:19

A magyar pavilon idei kiállítása megmutatja, hogy a kultúra közvetlenül is tud segíteni ott, ahol épületek vagy emberek kihullottak a közösség tartószövetéből - emlékeztetett a 15. Velencei Építészeti Biennále aektivátorok - Helyi aktív építészet című magyar kiállításának megnyitóján az emberi erőforrások minisztere.

A demokratikus vita fejlesztését célozta az ötödik parlamenti ifjúsági nap

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2016. május 27. 14:39

Kormánypárti és ellenzéki politikusok részvételével tartották meg pénteken az ötödik parlamenti ifjúsági napot az Országgyűlés Felsőházi üléstermében. A Van beleszólásod! nevű rendezvény felszólalói egyaránt a demokratikus véleménykifejtés fontosságát hangsúlyozták.

Új sportudvarral gazdagodott a Csanádi iskola

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2016. május 27. 14:35

Csanádi-nap keretében avatta fel pénteken a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskola új sportudvarát dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára. Az ünnepség keretében koszorút helyezett el az iskola névadója, Csanádi Árpád, Deák Ferenc labdarúgó örökös gólkirály és az iskola alapítójának, Schlégel Oszkár egykori igazgatónak a domborművénél.

Húsz év a német nemzetiségi nevelésért majális

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2016. május 27. 14:10

„A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak” – ezzel a Goethe-idézettel köszöntötte Fülöp Attila, az EMMI nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a 20 év a német nemzetiségi nevelésért majális résztvevőit.

Rétvári: a kormány számára kiemelt felelősség a szenvedélybetegségek komplex kezelése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2016. május 27. 12:15

A kormány számára kiemelt felelősség a szenvedélybetegek komplex kezelése, ezért a prevenció, a büntetőjog és a rehabilitáció területén is fontos döntések születtek az elmúlt években - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az Emberbarát Alapítvány budapesti szakmai konferenciáján.

A kormány célja az idősek jólétének növelése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2016. május 26. 17:33

A kormány célja az idősek jólétének növelése, az aktív, tartalmas időskor biztosítása, a generációk közötti együttműködés és a családközpontú szemlélet erősítése - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, az Idősek Tanácsa ülése előtt rendezett konferencián.