Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Megkezdődött a fenntarthatósági témahét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 18. 14:45

Negyedszer hirdette meg a fenntarthatósági témahetet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) idén; a témahéten a minisztérium parlamenti államtitkárának ismertetése szerint kétszer annyi intézmény és ötször annyi diák vesz részt, mint négy évvel ezelőtt.

Az Egyesült Államok követendő példának tartja a magyar családtámogatási rendszert

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2019. március 18. 12:22

Az Egyesült Államok a magyar családtámogatási rendszert előremutatónak és követendő példának tartja - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Közös célunk a magyar–horvát kulturális kapcsolatok erősítése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. március 14. 19:44

Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, az EMMI nemzetközi ügyekért felelős államtitkára zágrábi látogatásán megbeszélést folytatott Nina Obuljen-Korzinekkel, a Horvát Köztársaság kulturális miniszterével, amelyen a felek megerősítették elkötelezettségüket a magyar–horvát kulturális együttműködés elmélyítése iránt.

Stratégiai ágazat a sport

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2019. március 14. 13:44

Az elmúlt évekhez hasonlóan a magyar kormány a jövőben is stratégiai ágazatként tekint a sportra, a verseny- és szabadidősportok támogatása mellett a létesítményfejlesztés is a legfontosabb célok között szerepel - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára csütörtökön Zalaegerszegen.

Március 15-e 1848 óta a magyar szabadságot jelenti, amelyből semmilyen nyomásra nem engedünk

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. március 15. 10:30

Egy nemzetet nem lehet félreállítani, megbélyegezni, ha erős identitással rendelkezik és tisztában van múltjával, egyszersmind van világos jövőképe. Fontos és szükséges – különösen napjainkban – tudatosítanunk azt, hogy nemzeti identitásunk mérföldkövei 1848, 1956 és 1989 eseményei.

A szabadságharc idején mindenkinek magyarságtudata volt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. március 14. 12:12

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején "mindenkinek magyar-, pontosabban hungarustudata volt"; a szabadságharc támogatottsága sem etnikai alapokon nyugodott, azt a nemzetiségek jelentős része fegyverrel is támogatta - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere március 15-e alkalmából a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A magyarok teljesítménye ugyanolyan értékes, mint bármely más nyugat-európaié

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 14. 8:07

Európában a magyarok teljesítményét is ugyanúgy kell értékelni az élet minden területén, ahogy más nyugat-európai emberekét - emelte ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára az állami kitüntetések átadása alkalmából rendezett szerdai budapesti ünnepségen.

A kitüntetettek a magyar kultúrkincset gazdagítják

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. március 13. 13:09

A március 15-e alkalmából kitüntetettek életművükkel, alkotásaikkal a magyar nemzet kultúrkincseit gazdagították - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, a miniszteri művészeti és egészségügyi díjak átadásán.

Megjelentek a Magyar Közlönyben a családvédelmi akcióterv részletei

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2019. március 13. 10:55

Megjelentek a Magyar Közlönyben a családvédelmi akcióterv részletei, az intézkedések fontos lépések a családbarát Magyarország felé vezető úton - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az MTI-vel.