Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Mintegy 74 ezren nyertek felvételt a felsőoktatásba

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2014. július 25. 11:56

A felsőoktatásba jelentkező több mint 106 ezer diák közül mintegy 74 ezren nyertek felvételt - közölte Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón.

Több mint 10 milliárd forint plusz támogatást kapnak az egészségügyi szolgáltatók

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2014. július 24. 16:27

A kormány döntése alapján a költségvetési zárolás nem érinti az egészségügyet, az egészségügyi szolgáltatók kikerültek a zárolás alól - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Cseri Miklós az EMMI új, kultúráért felelős helyettes államtitkára

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. július 23. 10:27

Dr. Cseri Miklós 2014. július 15-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának új, helyettes államtitkára. A szakember, aki kinevezése előtt csaknem húsz éven át a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója volt, új beosztásában az államtitkárság szakmai munkájáért felel majd.

A veszélyeztetett gyermekek közül minél többen kerüljenek nevelőszülőkhöz

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2014. július 22. 18:34

A kormányzatnak továbbra is az a célja, hogy a veszélyeztetett gyermekek közül minél többen kerüljenek nevelőszülőhöz - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Szegeden az MTI-nek.

Felsőoktatási intézményt nem érint a zárolás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2014. július 22. 14:43

Az Emberi Erőforrások Minisztériumát érintő 9 milliárd forintos zárolásból 4,2 milliárd forint érinti a felsőoktatási ágazatot. Közlemény.

Zárolás - Rétvári: a zárolás nem érinti az embereket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2014. július 22. 12:08

Miközben a költségvetési kiadások 53 százalékát az egészségügy, a szociális terület, a kultúra és az oktatás területén költi el az állam, a bejelentett zárolásnak mindössze 8 százaléka érinti a minisztériumot; és az nem érinti az emberek hétköznapjait - mondta az Emmi parlamenti államtitkára.

A leginkább rászorulók támogatására 29 milliárd forintos program indul

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2014. július 22. 11:55

A leginkább rászorulók számára indul program az Európai Unió támogatásával. A háromévesnél fiatalabbak családját, a hajléktalanokat, valamint az alacsony nyugdíjú időseket élelmiszercsomagokkal segítik a létfenntartásban és életvezetési tanácsokkal a szegénységből kitörésben.

A múlt feltárása mellett a megbocsátásban is példát kell mutatni

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. július 19. 16:29

Példát mutatni nemcsak a történelmi bűnök feltárásában kell, hanem abban is, hogyan lehet segíteni az áldozatok és a tettesek megszabadulását a múlt terhétől - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a 10. Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozón szombaton Soltvadkerten.

Kiemelt téma a méhnyakrákszűrés a tízállomásos egészségtáborban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2014. július 18. 14:11

Az idén kiemelt témaként a méhnyakrákszűrés fontosságára és a HPV vírus elleni védőoltás lehetőségére is felhívják a figyelmet a tízállomásos nyári egészségtáborban, amelynek nyitóeseményét pénteken a Velencei-tó partján, Agárdon tartották.