Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Emelkedik a központi közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselők bére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 20. 17:58

A kormány elfogadta és az Országgyűlés elé terjeszti a kormányzati igazgatásról szóló törvénytervezetet, amelynek elfogadása esetén januártól átlagosan 30 százalékkal emelkedik a központi közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselők bére, emellett számos családbarát intézkedést is bevezetnek - hangzott el Orbán Balázs és Novák Katalin közös sajtótájékoztatóján.

A gyermekjogok erősítése a családvédelmi konzultáció kiemelt kérdése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 20. 16:32

A most zajló családvédelmi konzultációnak is kiemelt kérdése a gyermekek jogainak erősítése - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden, a gyermeki jogok világnapján az MTI-vel.

Regionális diszpécserszolgálatok és elérhetőségeik

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2018. november 20. 14:18

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szeretné felhívni a lakosság figyelmét, hogy a hidegben még fontosabb, hogy a hajléktalan személyek minél hamarabb az ellátó helyre kerüljenek, és megfelelő ellátásban részesüljenek.

Folytatódik a párbeszéd a felsőoktatási tervekről az EMMI-ben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. november 20. 15:35

Ma délelőtt az Emberi Erőforrások Minisztériumában újra összeült a Felsőoktatási Kerekasztal, amely 2013 óta a magyar felsőoktatás egyik legfontosabb érdekegyeztető fóruma, hiszen ezen a Magyar Rektori Konferencia és a felsőoktatás vezetői mellett részt vesznek a hallgatók, az iparkamara és a szakszervezetek képviselői is.

Az ápolói ösztöndíj növeli az ápolói munka iránti elkötelezettséget

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 20. 15:19

Az ápolói ösztöndíj a szakmában való elhelyezkedést segítve jelentősen támogatja a fiatalok ápolói munka iránti elkötelezettségét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára.

A magyar nemzet koronája szent szimbólum

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. november 20. 11:42

A világtörténelemben a magyar az egyetlen nemzet, amelynek koronája több, mint díszes ékszer: az államiság és függetlenség jelképe – mondta az emberi erőforrások minisztere a Szent Korona-konferencián az Országházban.

Megtartották az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program éves konferenciáját

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2018. november 19. 16:35

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében éves konferenciát tartott, amelyen a résztvevők megismerhettek számos, európai uniós forrás segítségével megvalósított EFOP projektet.

Régészeti területen is fejlesztjük kapcsolatainkat Oroszországgal és Közép-Ázsiával

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. november 19. 16:02

Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkára 2018. november 15-17. között részt vett a VII. Szentpétervári Nemzetközi Kulturális Fórumon.

Latorcai Csaba mutatta be Robert Fisch a „Sárga csillag fénye” című kötetét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. november 19. 15:10

A Holokauszt tragédiája a ma politikusait, döntéshozóit, úgy Magyarországon, mint Európában arra figyelmezteti: jövőnk és benne az utánunk következő generációk sorsa a ma meghozott erkölcsileg szilárd alapokon álló döntéseinken múlik- mondta előadásában Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára.