Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Hatékony elektronikus adminisztráció a közoktatásban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2014. július 30. 16:58

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság a magyar közoktatás teljes intézményhálózata részére hatékonyan működtethető elektronikus adminisztrációs rendszert szeretne biztosítani a 2014/2015. tanévben, ezért lehetővé teszi, hogy az intézmények a korábban már használt és megismert tanügyigazgatási rendszereket, e-naplókat használják.

Meg kell érteni a veszteség üzenetét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. július 30. 15:04

Az első világháború több mint félmillió magyar áldozatának, hősi halottainak, az összesen csaknem húszmilliós emberhalálnak az az üzenete, hogy az országok vezetőinek mérhetetlen és mérhető felelőssége van, amikor az emberek sorsát befolyásoló döntést hoznak - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az I. világháború 100. évfordulója alkalmából július 30-án megtartott északkelet-olaszországi megemlékezésen.

Eredményes a kormány felzárkózási politikája

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2014. július 30. 15:53

A dél-hevesi kistérségben működőhöz hasonló, modellértékű programok bizonyítják: helyes a kormány felzárkózási politikája, mert eredményeket hoz - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Hevesen.

Kiemelt figyelem a sürgősségi ellátás fejlesztésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2014. július 30. 13:21

A kormányzat kiemelt figyelmet fordít a sürgősségi ellátás fejlesztésére - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán a balatonakarattyai mentőállomás átadásán.

Dobos László író a minisztérium saját halottja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. július 29. 14:55

Az éltének 84. évében, 2014. július 25-én elhunyt, Kossuth-díjas író, szerkesztő, műkritikus és politikus az Emberi Erőforrások Minisztériumának saját halottja.

Tovább csökken a tankönyvek ára, több marad a családok zsebében

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2014. július 29. 14:28

Az ütemezés szerint halad a megújuló tankönyvek nyomdai előállítása, a kiszállítás pedig időben megkezdődik az iskolákhoz - közölte a köznevelésért felelős államtitkár.

Megjelentek a kancellári megbízásról szóló pályázatok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2014. július 28. 16:33

A mai napon megjelentek az állami fenntartású felsőoktatási intézmények kancellári megbízás ellátására szóló pályázatai a https://kozigallas.gov.hu oldalon. A pályázatok a törvényi kritériumoknak megfelelően lettek kiírva.

Soltész Miklós: a hit és a civilek is segítenek a gyógyulásban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2014. július 28. 13:14

A mindennapi gyógyszeres kezelés mellett fontos a lelki oldal is, ami évtizedekig háttérbe szorult Magyarországon, de egyre többen észreveszik, hogy akár a hit, a vallásosság, akár a civil szervezetek ereje mennyire sokat segíthet a gyógyulásban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Zalaszabarban.

Újabb dizájnerdrogok kerültek fel a tiltólistára

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. július 27. 15:21

Ettől a héttől újabb négy pszichoaktív anyag került be a dizájnerdrogok közé, az úgynevezett C listára, így ezek lefoglalása eseten is eljárhat a rendőrség.