Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Balog Zoltán üdvözli a Bajor Kormány döntését az Andrássy Egyetem támogatásáról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. május 6. 11:49

A Bajor Kormány tegnapi ülésén úgy határozott, hogy az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem pénzügyi támogatását megkétszerezi, 250 ezer euróról 500 ezerre emeli a 2016-2020 támogatási időszakban. Az emberi erőforrások minisztere, valamint a külgazdasági és külügyminiszter üdvözli a Bajor Kormány döntését. Közlemény.

Ágazati egyeztetésre hívta az egészségügyi érdekképviseleteket Zombor Gábor

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2015. május 5. 17:59

A túlmunka és a túlórák kérdése is napirendre került azon az egészségügyi ágazati egyeztetésen, amelyet Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár hívott össze ma délelőtt és amelyen az ágazat érdekképviseleti szervezetei voltak jelen.

Átadták a Tűzoltó utcai gyermekklinika egynapos osztályát

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. május 5. 13:57

Átadták a Semmelweis Egyetem (SE) Tűzoltó utcai gyermekklinikájának egynapos ellátási osztályát kedden Budapesten; a beruházás megvalósításáért két éve indított gyűjtést az Őrzők Alapítvány, a felajánlásokból 60 millió forint gyűlt össze.

Írásbeli érettségi: magyar nyelv és irodalom

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2015. május 4. 13:25

2015. május 4.

Egyetlen elkallódott gyermek is sok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 4. 13:30

Meg kell erősíteni a gyermekvédelmi jelzőrendszert, hogy a szakemberek időben léphessenek, ha veszélyeztetett vagy bántalmazott fiatal kerül a látókörükbe - erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára beszélt egy szakmai konferencián.

Ma magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelvből érettségiznek a diákok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2015. május 4. 8:59

A mai napon (2015. május 4.) 8 órától a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv vizsgatárgy írásbeli érettségi vizsgáira kerül sor.

Felszentelték az új szerb ortodox kápolnát Pécsett

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2015. május 3. 16:59

Új szerb ortodox kápolnát emeltek Pécsett, a két ókeresztény hittérítőről, Szent Andronikoszról és Szent Juniáról elnevezett épületet a szerb ortodox egyház első számú vezetője, Irinej pátriárka szentelte fel vasárnap. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára köszöntő beszédében történelmi eseménynek nevezte az új szerb ortodox kápolna felszentelését.

Húsz hónapja növekszik a születések száma

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2015. május 3. 11:48

Húsz hónapja folyamatosan növekszik a születések száma, és a kormány a jövőben is mindent meg kíván tenni azért, hogy ez a pozitív trend folytatódjon – mondta a család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár anyák napja alkalmából a Szent Imre kórházban, ahol köszöntötte a kismamákat.

Köszöntjük az édesanyákat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2015. május 3. 8:54

Magyarország családbarát ország. A családbarát országok pedig megbecsülik az édesanyákat, elismerik az anyaság értékét, azt az örömteli és egyben sok áldozattal járó, életre szóló feladatot, amellyel az anyai lét együtt jár.