Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Harmadik alkalommal rendezik meg az Ironman versenyt Budapesten

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2016. július 30. 11:34

Harmadik alkalommal látja vendégül a világ legerősebb, legacélosabb sportolóit az Ironman triatlonverseny Budapesten. A szombati megnyitón dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár magyarul és angol nyelven köszöntötte a résztvevőket s a vendégeket, majd a Lágymányosi-öbölben a gong megszólaltatásával elindította a versenyt.

Óriási az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény iránt

Kormányzat, 2016. július 29. 15:52

Óriási az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, az idei első fél évben 61 ezren érdeklődtek a bankoknál, hat hónap alatt 11 900 kérelmet nyújtottak be, ezek összértéke 31,9 milliárd forint - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Nagytarcsán.

A kormány figyel a keresztény fiatalok szavára

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2016. július 29. 17:56

A kormány fontosnak tartja és támogatja a keresztény ifjúsági találkozókat, ezzel is bizonyítva, hogy figyel a keresztény fiatalok szavára - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Mátrafüreden, a Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón.

Frissült az EMMI ágazati értéktára

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. július 29. 12:37

A pálos rend, mint magyar alapítású szerzetesrend lelkisége, történelmi és kulturális öröksége, valamint a Falu- és tanyagondnoki szolgálat is szerepel az Emberi Erőforrások Minisztériumának frissített ágazati értéktárában.

Brüsszel nem járul hozzá a sérülékeny csoportba tartozó migránsok ellátásához

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2016. július 28. 15:57

Magyarország felkészült a sérülékeny csoportba tartozó migránsok, így a családok, a kísérő nélküli kiskorúak, a fogyatékossággal élők ellátására, az ehhez szükséges beruházásokat azonban saját forrásból, uniós támogatás nélkül kellett megvalósítania - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Röszkén.

Jól haladnak az 1956-os forradalom évfordulós megemlékezésének előkészületei

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2016. július 29. 8:33

Az előkészítő munkálatok az előzetesen meghatározott ütemben zajlanak és a projektelemek megvalósítása is jól halad az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának megünneplésére - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jobbikos Sneider Tamás írásbeli kérdésére.

A találkozó napjai fontosak lesznek a fiatalok és a nemzet életében

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2016. július 28. 14:39

A katolikus Ifjúsági Világtalálkozón (IVT) töltött napok "több szempontból is fontosak lesznek a fiatalok életében és a nemzet életében is" - mondta Soltész Miklós államtitkár az MTI-nek csütörtökön Krakkóban, rámutatva, hogy a magyar kormány emiatt is támogatta az IVT regisztrációval járó, úgynevezett zarándokcsomagjainak megvételét és az utazáshoz való hozzájárulást.

Emelik az anyatejért kapott anyagi juttatást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2016. július 27. 14:10

Másfélszeresére emelik a leadott anyatej áráért kapott juttatást - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin elmondta, az eddigi 1800 forint helyett 2700 forintot fognak kapni az anyatej literjéért azok az édesanyák, akik anyatejgyűjtő állomáson adják le az anyatejet.

Közel 75 ezer hallgató került be a felsőoktatási intézményekbe

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. július 27. 11:52

Közel 75 ezer hallgató felvételt nyert felsőoktatási intézménybe az általános felvételi eljárás során - mondta Palkovics László oktatási államtitkár Budapesten, sajtótájékoztatón.