Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Évek óta nő az örökbefogadott gyermekek száma

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. január 18. 17:54

Az utóbbi években folyamatosan nő az örökbefogadott gyermekek száma - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek.

Közép-Európában a kereszténység megerősítése a magyarság megmaradásának záloga

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2017. január 18. 16:47

Meg kell őrizni és meg kell erősíteni a kereszténységet Közép-Európában, mert az a magyarság és a többi nemzet megmaradásának záloga - jelentette ki Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a felvidéki Ipolyhídvégen.

Átalakul a fóti gyermekváros

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. január 18. 15:47

A kormány szándékai szerint 2019-re tömegszerű intézményekben nem lesz gyermekvédelmi gondoskodás, ennek részeként átalakul a fóti gyermekváros is - közölte Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán Fóton.

Javult az óvodák helyzete

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. január 18. 15:44

Az elmúlt években több téren is előrelépett a kormány az óvodai körülmények rendezésében - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán az MTI-vel.

A kormányzás lényege a kultúra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. január 18. 13:26

A mostani kormányzás lényege a kultúra - hangsúlyozta A kultúra mint megtartó erő című parlamenti konferencián az emberi erőforrások minisztere.

A kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket kezdő fiatalokat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. január 18. 9:56

A kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket megkezdő fiatalokat, ezért a fiatal házasokat két évig igénybe vehető adókedvezménnyel támogatja, amely összesen 120 ezer forint megtakarítást jelent - mondta Novák Katalin budapesti sajtótájékoztatóján.

Wallenbergre, az embermentőre emlékezve ünnepeljük a jelenkor hőseit

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. január 17. 16:29

Az embermentés, illetve az egymás iránt érzett felelősség fontosságáról beszélt Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár a Raoul Wallenberg svéd diplomata eltűnésének 72. évfordulója alkalmából rendezett budapesti megemlékezésen.

Magyarország akkor erősödik, ha a családbarát értékeket megerősítik

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. január 17. 12:29

Lezárult a Védőháló a családokért projekt, amelynek keretében családokat segítő civil szervezeteket támogattak - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.

Orosz ortodox egyházi elismerés a magyar kormánynak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2017. január 17. 10:13

Méltatta a magyar kormányfőt Kirill moszkvai pátriárka. Az Orosz Ortodox Egyház sajtószolgálatának közleménye az egyházfőt idézve úgy fogalmaz: „Nagyon tiszteljük miniszterelnöküket, független politikáját, azt a képességét, hogy szilárd maradjon többek között a keresztény értékek védelmében”.