Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

A magyar kormány kapta meg az Európai Nagycsaládosok Szövetségének díját

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 20. 20:00

Az Erzsébet-program létrehozásáért a magyar kormány nyerte el az Európai Nagycsaládosok Szövetségének egyik díját, melyet Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-és ifjúságügyért felelős államtitkára vett át szombaton az Európai Nagycsaládosok Szövetségének konferenciáján a portugáliai Cascais városában.

A magyaroknak szükségük van a németekre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. szeptember 20. 18:01

A magyaroknak szükségük van a németek barátságára, éppen úgy, mint 25 évvel ezelőtt - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szeptember 20-án a Berlin melletti Potsdamban a határnyitás 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

A kormány kiemelt jelentőségűvé nyilvánított számos sportberuházást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 20. 15:29

A kormány több olyan sportlétesítményt hoz létre, amellyel számos sportág utánpótlásbázisa növelhető - mondta el Simicskó István sportért felelős államtitkár a kormany.hu-nak.

A duális képzés egyik vezető központjává válhat Zalaegerszeg

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 20. 12:16

Újabb mérföldkőhöz érkezett a duális mérnökképzés azáltal, hogy megnyílik a Zalaegerszegi Duális Képző és Innovációs Központ. Ezt szombaton jelentette be a város vezetősége Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkárral közösen.

Európa eredeti koncepciója továbbra is érvényes

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. szeptember 19. 19:55

Az emberi erőforrások minisztere szerint Magyarország és Németország közös felelőssége, hogy a két diktatúra tapasztalatait az európai értékvitákban megfelelően képviselje. Balog Zoltán erről szeptember 19-én a Magyar-Német Fórum budapesti 24. közgyűlésén beszélt.

Megújult és kibővült a Vakok Állami Intézetének épületegyüttese

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 19. 14:45

Kibővült és megújult a Vakok Állami Intézetének zuglói, Hermina úti épületegyüttese. Az intézmény a 600 millió forintos beruházás során új funkciókat is kapott, ott lesz az Országos Módszertani Központ és az Országos Látásvizsgáló és Állapotfelmérő Központ.

Több mint száz sportág, több ezer gyermek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 19. 16:29

Simicskó István sportért felelős államtitkár köszöntötte a Budapesti Nagy Sportágválasztó résztvevőit, ahol ez évben már több mint 100 sportágat lehetett kipróbálni a 15. alkalommal sorra kerülő rendezvényen.

A műemlékvédelem elképzelhetetlen civil aktivitás nélkül

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. szeptember 19. 13:03

Az épített örökség megőrzése elképzelhetetlen a civil szféra nélkül, hiszen sok esetben egy közösség, magánemberek vagy cégek szeretete, a műemlékek iránti elkötelezettsége mentett meg számos épületet a végső pusztulástól - hangsúlyozta L. Simon László a kulturális örökség napjai programsorozat megnyitóján.

Simicskó István felszólalt a sportminiszterek svájci értekezletén

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 19. 8:15

„Magyarország egyetért a sportban tapasztalható korrupció elleni új egyezmény céljaival, és üdvözli annak elfogadását.” – mondta a svájci Magglingenben tartott tanácskozáson Dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár. Hozzátette: „hazánk hamarosan megkezdi az aláíráshoz és ratifikáláshoz szükséges eljárások előkészítését.”