Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Kulcskérdés az intézményekkel a párbeszéd

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 29. 13:35

Kulcskérdés az intézményekkel és a szakmai szervezetekkel folytatott párbeszéd - jelentette ki Hoppál Péter pénteken Veszprémben, az országos színházi évadnyitó előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Semmelweis-díjat vett át Czeizel Endre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. augusztus 28. 17:13

Semmelweis-díjat vett át Czeizel Endre orvos, genetikus Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől és Zombor Gábortól, az EMMI egészségügyi államtitkárától augusztus 28-án Budapesten.

Idén 55 ezer gyerek nyaralt az Erzsébet-táborokban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 28. 14:40

A nemzetközi szinten elismert Erzsébet-táboroztatás keretében idén már 55 ezer gyermek nyaralhatott, a konstrukció igazán sikeres, hiszen jelen van benne a társadalmi szolidaritás, az önkéntesség és a tehetséggondozás is - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Balatonberényben.

December közepéig megbízott vezető irányítja a szeptemberben létrejövő Testnevelési Egyetemet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 28. 11:01

Várhatóan december közepén léphet hivatalba a Semmelweis Egyetemről leváló és új intézményként létrejövő Testnevelési Egyetem rektora, addig Sterbencz Tamás egyetemi docens irányítja az intézményt - közölte a felsőoktatási államtitkárság az MTI kérdésére csütörtökön.

Megjelent a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2015. évi pályázati fordulójának kiírása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 28. 10:15

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) közzétette a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2015. évi pályázati fordulójának dokumentumait.

Szakmai egyeztetés a szociális ágazatban dolgozókkal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 27. 15:59

Nyitrai Imre, az EMMI szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára hivatalában fogadta a szociális ágazatban tevékenykedő szakszervezetek vezetőit. A találkozón szakmai és érdekvédelmi egyeztetések zajlottak a szociális szférában tervezett életpálya-modell kialakításáról, valamint a további bérrendezés lehetséges kérdéseiről. Elindult az ágazati érdekegyeztetés új mechanizmusának kialakítása is.

Kormányzati segítség: tovább nőtt a kiemelt ápolási díj

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2014. augusztus 27. 15:28

2014. július 1-től nőtt a kiemelt ápolási díj összege. A súlyos betegek gyermekeket vagy más hozzátartozójukat otthon ápolók számára január 1-től vezette be a kormány a kiemelt ápolási díjat, melynek összege július 1-től 180 %-a - 53 ezer forint- az alap ápolási díjnak. Erről Rétvári Bence az Emmi parlamenti államtitkára nyilatkozott a kormany.hu-nak.