Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Újra lehet rezidens ösztöndíjakra pályázni

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2015. január 28. 18:36

A szakorvosjelöltek, mint a korábbi években is, a Markusovszky ösztöndíjra pályázhatnak, míg a kórházi-klinikai területen dolgozó szakgyógyszerész-jelöltek számára a Than Károly ösztöndíj biztosít lehetőséget.

Címzetes főiskolai tanári címet adományozott Dr. Hoppál Péter államtitkárnak a Károli Gáspár Református Egyetem

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2015. január 28. 16:21

Címzetes főiskolai tanári címet adományozott Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárnak a Károli Gáspár Református Egyetem Szenátusa. A Szenátus a Tanítóképző Főiskolai Kar javaslatára ítélte meg a címet, melyet Dr. Balla Péter, az egyetem rektora ünnepi szenátusi ülésen adott át január 28-án.

A családok megerősítésével lehet sikeres nemzetté válni

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2015. január 28. 13:31

Mind hazánkban, mind Európában, mind a világon csak a családok megerősítésével lehet sikeres nemzetté válni - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Családpolitika jelene és jövője című konferencián.

Csírájában kell elfojtani a más népek elleni gyűlöletet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. január 27. 16:48

Az auschwitzihoz hasonló emberirtásnak soha többé nem szabad megismétlődnie, mindig csírájában kell elfojtani a más népcsoportok iránti gyűlölet megnyilvánulásait – jelentette ki Balog Zoltán a náci német koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulója alkalmából tartott helyszíni megemlékezés előtt.

2016-ban nagyszabású magyar kulturális évad lesz Lengyelországban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. január 28. 7:58

2016-ban nagyszabású magyar kulturális évad lesz Lengyelországban - mondta el az MTI-nek az emberi erőforrások minisztere kedden a dél-lengyelországi Brzezinkában.

Tizenhét profi versenyen indul idén Rózsa Csilla

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2015. január 28. 8:29

Idén 17 versenyen szerepel a golfozók Ladies Europen Tour-sorozatában a tavaly decemberben profi státuszt szerzett Rózsa Csilla, akinek célja a riói olimpiai kvóta megszerzése.

Idén először ülésezett a Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottság

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2015. január 27. 14:38

A Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottság (TFCTB) idei első ülésén tárgyaltak a Magyar Nemzeti Társadalmi felzárkózási Stratégia 2015-2017-es intézkedési tervéről. A bizottsági ülésén szó volt piacképes szakmák szerepéről a felzárkózásban, valamint a három éves kortól kötelező óvodába járás feltételeinek megteremtéséről.

A kormány elutasítja a jogellenes elkülönítés minden formáját

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2015. január 27. 11:53

A kormány elkötelezett a minőségi és esélyteremtő oktatás feltételrendszerének fejlesztése mellett – mondta Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár egy budapesti köznevelési fórumon.

Január 31-én búcsúztatják Hankiss Elemért

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. január 27. 10:11

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Budapest Főváros Önkormányzata értesíti azokat, akik Hankiss Elemért tisztelték, szerették, hogy a 86 éves szociológus, irodalomtörténész, a Magyar Televízió korábbi elnökének búcsúztatása január 31-én, szombaton 12 órakor lesz a Farkasréti temető Makovecz termében.