Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Jövőre 5300 határon túli magyar diák látogathat Magyarországra egy program keretében

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2018. december 11. 16:13

Jövőre 5300 határon túli hetedikes magyar diák látogathat Magyarországra és több mint ezer pedagógus vehet részt továbbképzésen a Határtalanul Magyarországon nevű program keretében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

8,5 milliárd forintot fordítanak nővérszállók építésére és felújítására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. december 11. 12:48

Az ország 13 megyéjében újulnak meg vagy épülnek új nővérszállók a közeljövőben, a beruházások 8,5 milliárd forint uniós forrásból valósulnak meg - jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

A jövőben csak engedéllyel működhetnek a tanodák

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2018. december 11. 9:24

Jövő júliustól csak az lehet tanoda, amelyet hivatalosan is tanodává minősítettek - hangsúlyozta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kedden az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. december 10. 16:56

A roma és a magyar nép kultúrája kölcsönösen hatott egymásra, illetve a két népben közös a hit, a hagyományok tisztelete és a család szeretete - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Roma Koordinációs Tanács hétfői budapesti ülésén.

A vidéki egyetemeknek népességmegtartó szerepük is van

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. december 10. 15:37

A vidéki egyetemeknek óriási szerepük van abban, hogy az értelmiség helyben tudjon maradni, ami azért fontos, mert nemzetközi felmérések is igazolják, hogy ahol nincs értelmiség, ott hosszú távú fejlődés nem lehetséges - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán, egy fórumon.

Megkezdődött a Magyar Teátrumi Társaság közgyűlése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2018. december 10. 14:17

Megkezdődött a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) tisztújító közgyűlése, amelynek napirendi pontjai között szerepel az új tagok felvétele, az elnökség megválasztása, valamint megvitatják az aktuális színházszakmai kérdéseket is.

Megnyílt a kajak-kenu szövetség sportegészségügyi és diagnosztikai központja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. december 10. 13:59

A tesztüzem után hivatalosan is megnyitotta kapuit a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) sportegészségügyi és diagnosztikai központja az MKKSZ Latorca utcai székházában.

A család a nemzet fennmaradásának záloga

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2018. december 10. 12:15

A család az az alapegység, amely nemzetünk fennmaradásának záloga - jelentette ki az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár hétfőn Szegeden.

Az egészségügyben további jelentős béremelésekre kerül sor

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. december 10. 11:32

Az egészségügyi dolgozók körében további jelentős béremelésekre kerül sor - ismertette az emberi erőforrások minisztere pénteken egy szakmai konferencián.