Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Jelentős értékű adományt kapott a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2018. június 22. 16:33

A kormány célja, hogy a pályakezdő ápolók, nővérek, egészségügyi szakdolgozók hosszú távra tervezhessenek az egészségügyben – hangsúlyozta Dr. Nagy Anikó államtitkár.

A kárpátaljai magyar nemzeti közösséget mindig erőforrásnak tekintettük

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. június 22. 12:57

A kárpátaljai magyar nemzeti közösséget mindig olyan erőforrásnak tekintettük és tekintjük, amely segít minket abban, hogy Magyarország és Ukrajna között egy kölcsönös tiszteleten alapuló, a két nemzet sikereit elősegítő együttműködés jöjjön létre - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanévzáró és diplomaátadó ünnepségén.

Anyák Háza kórtermeket adtak át a kisvárdai kórházban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2018. június 22. 14:24

Átadták az ország harmadik Anyák Háza kórtermeit a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban pénteken. A gyógyintézmény az Essity Hungary Kft., a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Bethesda Kórház Alapítvány pályázatán nyert el ötmillió forintot a gyermekosztály "mamaszobáinak" felújítására.

A biztonságos növekedés és a családok költségvetése a 2019-es

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2018. június 22. 13:16

A biztonságos növekedés és a családok költségvetése lesz a jövő évi, minden eddiginél több pénz, 2000 milliárd forintnál is több jut a családok támogatására - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A segítségre szorulókkal foglalkozni kell

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2018. június 22. 11:58

Ha nem foglalkozunk a segítségre szorulókkal, annak az egész táradalom fogja a kárát látni - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Zalaszabarban.

Búcsú Kányádi Sándortól

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2018. június 21. 7:56

Kányádi Sándor nemcsak a 20. és a 21. század, hanem az egyetemes magyar irodalom egyik legnagyobb költője. Költészetének legfőbb üzenete a szülőföld szeretete, a táj, a kultúra és az ember egysége, az anyanyelv megtartó ereje, az erdélyi kisebbségi sors. Költészetében a közösség élete, léte, hétköznapjai egyetemes, időn és téren felüli érvényt kap.

Az élet minden területén jelenjen meg a családközpontú gondolkodás!

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2018. június 20. 12:53

A kormány célja, hogy a családközpontú, demográfiai szempontokat szem előtt tartó gondolkodás az élet minden területén - politikában, oktatásban, gazdaságban, tudományos világban - jelenjen meg - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Jövőnk a gyermek - párbeszéd a családokért című konferencián.

56 ezer idős ember bentlakásos ellátásáról gondoskodik az állam

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2018. június 20. 12:48

Magyarországon 56 ezer idős ember bentlakásos ellátásáról gondoskodik az állam, részben önkormányzati, egyházi és civil fenntartású intézményeken keresztül. Erre a célra évente 56 milliárd forint támogatást fordít a kormány - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Pécsen.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye

Miniszterelnöki Kabinetiroda, 2018. június 20. 9:24

Fókuszban a kiemelt társadalmi ügyek.