Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Balog Zoltán átadta a Károli Gáspár-díjakat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. október 31. 13:45

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkár Károli Gáspár-díjat adott át 2014. október 31-én, a Reformáció Napján.

Balog Zoltán ismertette a kancellárok névsorát

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. október 31. 12:05

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a mai napon sajtótájékoztató keretében ismertette 21 állami felsőoktatási intézmény leendő kancellárjainak nevét.

Családtámogatási akcióprogramot indít a kormány

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2014. október 31. 11:12

A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek és ezzel fenntartható demográfiai fordulat álljon be, ezért családtámogatási akcióprogramot indít - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken.

Aranyérmes állatorvosok emléktábláját avatták

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2014. október 31. 11:40

A Szent István Egyetemen Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár és Dr. Sótonyi Péter dékán avatta fel az Állatorvostudományi Egyetem olimpiai-, világ- és Európa-bajnokainak, valamint aranyérmes szövetségi kapitányainak emléktábláját.

A kormány életpályamodellt szeretne az egészségügyi szakdolgozóknak is

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2014. október 30. 18:17

A kormány nagyra értékeli az egészségügyi szakdolgozók hivatástudatát, munkáját, 2015-ben is számíthatnak a kormányra, és számukra is szeretne életpályamodellt kialakítani - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt az MTI-nek abból az alkalomból, hogy tízéves fennállását ünnepli a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara.

Fogyatékossággal élő emberek foglakoztatási esélyeit növelték

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2014. október 30. 13:45

Czibere Károly, az EMMI államtitkára a Rehabilitáció – Érték – Változás elnevezésű kiemelt projekt eredményeit bemutató záró rendezvényén elmondta, mintegy kétszer annyi, csaknem 80 ezer fogyatékos, egészségkárosodott, megváltozott munkaképességű ember dolgozik az elmúlt években megújított pályázati rendszernek köszönhetően.

Balog Zoltán a szerb szociális miniszterrel tárgyalt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. október 29. 16:14

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a mai napon hivatalában fogadta Aleksandar Vulin szerb munka, foglalkoztatási, veteránügyi és szociális minisztert. A kétoldalú tárgyaláson a felek szociális és foglalkoztatási kérdésekről egyeztettek.

A pikkelysömörrel élőkért úsztak, szurkoltak az Úszók Éjszakáján

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2014. október 30. 11:52

A Sportért Felelős Államtitkárság országszerte ismert olimpikonokkal, élsportolókkal és több ezer érdeklődővel közösen állt ki a pikkelysömörrel élőkért. A Dr. Simicskó István Sportért felelős államtitkár fővédnökségével megvalósuló Úszók Éjszakáján Kiss Norbert helyettes államtitkár köszöntötte a vendégeket.

Tovább emelkedett a női foglalkoztatottság

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2014. október 29. 16:50

Elérte az 56,5%-ot a női foglalkoztatottság, ugyanakkor a női munkanélküliség mára mintegy 7,7%-ra csökkent a KSH legfrissebb adatai szerint- közölte a kormany.hu-val az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-és ifjúságügyért felelős államtitkára.