Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Balog Zoltán a jordán miniszterelnök-helyettessel tárgyalt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. szeptember 30. 18:24

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 2014. szeptember 30-án hivatalában fogadta Amin Mahmoudot, Jordánia miniszterelnök-helyettesét és felsőoktatásért felelős miniszterét. A kétoldalú tárgyaláson a felek Magyarország és Jordánia oktatási kapcsolatairól egyeztettek.

Célzott támogatások, látható eredmények a felzárkózás politikában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 30. 17:56

Az új kormányzati ciklusban először ülésezett a „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottság. A bizottság új elnöke, Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára köszöntőjében elmondta, az államtitkárság létrehozásának pozitív hatása van, hiszen innovatív felzárkózási modellprogramok alkalmasak arra, hogy új színt vigyenek a szociálpolitikába.

Megalakult a Kulturális Alapellátás Kerekasztala

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. szeptember 30. 17:39

Megalakult a Kulturális Alapellátás Kerekasztala húsz szervezet képviselőinek részvételével szeptember 30-án Budapesten azzal a céllal, hogy a minőségi kultúra minél szélesebb rétegeket érjen el Magyarországon. Az első ülést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg. A kerekasztal elnöke Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, titkára Cseri Miklós kultúráért felelős helyettes államtitkár.

Balog Zoltán díjakat adott át az idősek világnapja alkalmából

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. szeptember 30. 13:56

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az idősek világnapja alkalmából átadta az Idősbarát Önkormányzat és az Idősekért díjakat kedden, a Pesti Vigadóban. Az elismerést idén a főváros XV. kerület, Folyás, Hódmezővásárhely, Szombathely, és Üllés önkormányzata, valamint tíz olyan kitüntetett vette át, akik segítették az idősek életminőségének javítását.

A duális képzésről egyeztettek a felsőoktatás képviselői

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 30. 9:10

Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár kezdeményezésére megtartották a Duális Képzési Tanács megalakulását előkészítő egyeztetést.

Zalán János lesz a Pesti Magyar Színház igazgatója

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 29. 17:18

Zalán Jánost nevezte ki a Pesti Magyar Színház élére az intézmény igazgatói pályázatait elbíráló szakmai bizottság javaslata alapján az emberi erőforrások minisztere. A Pesti Magyar Színház igazgatója 2015. január 1-jén kezdi meg munkáját.

Balog Zoltán átadta a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjakat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. szeptember 29. 12:39

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere átadta a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjakat a Vígadóban. Idén a pályázat benyújtására jogosult 24 iskolából 20 intézmény tanulója, tíz német, négy roma, két horvát, két szlovák, egy román és egy szerb nemzetiségű diák vehette át az ösztöndíjat.

Átadták a múzeumpedagógiai nívódíjakat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 29. 14:22

A Bélyegmúzeum, a Herman Ottó Múzeum, a Laczkó Dezső Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum Balassa Bálint Múzeumának programjai nyertek idén múzeumpedagógiai nívódíjat, melyet Cseri Miklós, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára adott át a Múzeumok őszi fesztiváljának nyitóprogramjaként megrendezett, hétfői országos múzeumpedagógiai évnyitón a Ludwig Múzeumban.

Közel 7 milliárd a felsőoktatási intézményeknek adósságcsökkentésre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. szeptember 29. 10:35

A Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alapnak köszönhetően 12 felsőoktatási intézmény részesül összesen 6,761 milliárd forintos támogatásban, amelyet adósságcsökkentésre használhat fel – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Budapesten, szeptember 29-én.