Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Kiállítás a Capa Központban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. június 27. 22:46

Robert Capa, a tudósító címmel tekinti át a világhírű, magyar származású fotográfus pályafutásának főbb állomásait a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kedden megnyílt tárlata.

Június 27-e a Cukorbetegek Világnapja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 27. 12:18

Magyarországon nagyságrendileg 600-700 ezer ember szenved ismert cukorbetegségben. A kormány számára prioritás a lakosság egészségi állapotának javítása, illetve az egészségben eltöltött évek számának emelése, éppen ezért az „Egészséges Magyarország 2014–2020” Egészségügyi Ágazati Stratégia népegészségügyi stratégiai egyik célkitűzése a cukorbetegség és az elhízás növekedésének megállítása.

Továbbra is tart a másodfokú hőségriasztás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 27. 10:37

Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár meghosszabbítja a 2017. június 22. (csütörtök) 00:00 órától június 26. (hétfő) 24:00 óráig kiadott II. fokú hőségriasztást 2017. június 28. (szerda) 24.00 óráig, figyelembe véve az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéseit, illetve az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslatát. A másodfokú hőségriasztás az ország egész területére vonatkozik.

Ötszáz helyen 55 ezer diák vehet részt Erzsébet napközi táborban a nyáron

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. június 26. 17:10

Az ország mintegy ötszáz pontján csaknem 55 ezer gyerek vehet részt napközi rendszerben zajló tábori programokon - mondta Novák Katalin Noszvajon.

Balog Zoltán fogadta az OECD főtitkárát

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. június 26. 14:51

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a mai napon hivatalában fogadta Angel Gurríát, az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) főtitkárát.

Szakmai elismerések a kábítószer-ellenes világnap alkalmából

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 26. 14:16

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének közgyűlése 1988-ban június 26-át kábítószer-ellenes világnappá nyilvánította. Az idei világnap üzenete: „Fejlődjünk – az életben, a közösségeinkben, személyiségünkben – kábítószerek nélkül”. Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Balog Zoltán miniszter megbízásából két Elige Vitam-díjat (Válaszd az életet), valamint tizenkét Miniszteri elismerő oklevelet adott át.

Jókai Anna a magyar irodalomtörténet része

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. június 26. 14:10

Jókai Anna időtálló életművet hagyott hátra, amellyel a magyar irodalomtörténet része lett - erről beszélt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Tarlós István főpolgármester is a Kossuth Nagydíjas író, a nemzet művésze búcsúztatásán hétfőn a Magyar Szentek Templomában, Budapesten.

A Duna a világbajnokság fontos közlekedési útvonala lesz

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. június 26. 12:25

A Duna fontos közlekedési útvonala lesz a vizes világbajnokságnak, a Mahart Passnave Kft. és a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. együttműködési megállapodása értelmében hajókkal szállítják a verseny helyszíneire a nézőket - mondta Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára sajtótájékoztatót hétfőn, Budapesten.

Kormánytámogatás a katolikus szenvedélybeteg-segítő ambulanciának

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2017. június 26. 10:23

A kormány célja, hogy a problémáikra minél kevesebben keressenek választ a káros szenvedélyekben. Nagyon fontos, hogy a szenvedélybetegeket támogató szervezetek elismerésben részesüljenek.