Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Magyarországra kerül a czestochowai Fekete Madonna koronájának mása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 17:37

Magyarországra kerül a lengyelországi, czestochowai Istenanya, közismert nevén Fekete Madonna ikonját ékesítő korona pontos másolata, amelyet szerdán ünnepi szentmisén adott át Soltész Miklósnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) államtitkárának és Krzysztof Grzelaknak, a Budapesti Lengyel Személyi Plébánia plébánosának Waclaw Depo czestochowai érsek.

Semmelweis Ignác munkája ma is példaként szolgál

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 16:37

Semmelweis Ignác munkája, kitartása máig ható és példaként szolgál az ágazat dolgozóinak - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán Debrecenben, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Semmelweis-napi ünnepségén.

Egyre nagyobb a kereslet a fogyatékos emberek munkája iránt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 14:28

Több szakterületen is egyre nagyobb a kereslet a fogyatékos, megváltozott munkaképességű emberek munkája iránt, akik minőségi szolgáltatásokkal, termékekkel mutatják meg képességeiket - erről a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár beszélt egy szerdai, budapesti gasztronómiai konferencia sajtótájékoztatóján.

Egymilliárd forint ételosztásra három megyében hátrányos helyzetű családoknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 13:31

Egymilliárd forintot fordítanak ételosztásra első körben Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Tiszadobon szerdán, amikor ételcsomagot osztottak olyan hátrányos helyzetű családoknak, ahol háromévesnél fiatalabb gyermek él, és nem részesül intézményi gyermekétkeztetésben.

Már csaknem ötvenezer családnak segített a csok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 10:29

Eddig csaknem ötvenezer családot támogattak a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) segítségével, 126 milliárd forinttal - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

A nyáron is folyamatos az egyeztetés az egészségügyi ágazatban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 10:06

A héten tovább folytatódtak a sztrájktárgyalások az ágazati reprezentatív szakszervezetek és stratégiai partnereik, valamint az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága között.

Kamuti Jenő lett a Nemzet Sportolója

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 10:02

Magyarország Kormánya a Nemzet Sportolóinak egyhangú javaslata alapján a Nemzet Sportolója címet adományozza dr. Kamuti Jenőnek, kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívónak, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökének.

Kiállítás a Capa Központban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. június 27. 22:46

Robert Capa, a tudósító címmel tekinti át a világhírű, magyar származású fotográfus pályafutásának főbb állomásait a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kedden megnyílt tárlata.

Június 27-e a Cukorbetegek Világnapja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. június 27. 12:18

Magyarországon nagyságrendileg 600-700 ezer ember szenved ismert cukorbetegségben. A kormány számára prioritás a lakosság egészségi állapotának javítása, illetve az egészségben eltöltött évek számának emelése, éppen ezért az „Egészséges Magyarország 2014–2020” Egészségügyi Ágazati Stratégia népegészségügyi stratégiai egyik célkitűzése a cukorbetegség és az elhízás növekedésének megállítása.