Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Letették Tatabányán a megújuló megyei könyvtár alapkövét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2019. április 17. 16:01

A Modern városok program keretében újjáépítik Tatabányán az ötvenéves József Attila Megyei Könyvtárat, a csaknem három milliárd forintos beruházás alapkövét szerdán helyezték el.

Az Európai Unió kulturális minisztereinek találkozója volt Bukarestben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2019. április 17. 15:23

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára képviselte Magyarországot az Európai Unió kulturális minisztereinek 2019. április 16-i informális találkozóján, Bukarestben, ahol a kulturális és kreatív ágazatokkal és az európai kulturális örökséggel kapcsolatos kérdéseket vitatták meg a tagállamok képviselői. Az Európai Bizottság képviseletében Navracsics Tibor, oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős uniós biztos vett részt a találkozón.

Az önkéntes munkával a fiatalok készségei is gyarapodnak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2019. április 17. 14:12

Önkéntes munkák vállalásával a szakmát vagy a továbbtanulás irányát kereső fiatalok ismeretei és készségei is gyarapodnak, amellett, hogy például a mentők mellett megtanulhatnak segítséget nyújtani egy balesetnél - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Húsvéti segélycsomagokkal támogatja a rászorulókat Kárpátalján a Katolikus Karitász

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 17. 13:36

Több mint kétszáz, nehéz helyzetben élő családot és idős egyedülállót segít húsvét előtt tartós élelmiszerekből és édességekből álló csomagokkal Kárpátalja tizenegy településén a Katolikus Karitász, az adományok kiszállítása szerdán kezdődött Ungváron.

Július végére fejeződik be a Maty-éren a kajak-kenu és evezős pálya korszerűsítése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2019. április 17. 13:22

Július végére fejeződik be a Maty-éren a kajak-kenu és evezős pálya korszerűsítése, amely a több mint negyven éve működő létesítmény történetének legnagyobb beruházása.

Súlyos bántalmazás történhetett a mozsgói otthonban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 17. 11:56

Súlyos bántalmazás történhetett a Baranya megyei Dél-Zselic Egyesített Szociális Intézmény mozsgói otthonában - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten újságíróknak.

A tavaszi szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 17. 11:39

A tavaszi szünetben is meleg ételhez juthatnak a hátrányos helyzetű családok gyermekei. Idén, a korábbi évekhez hasonlóan nem csak a nyári, hanem mind a négy iskolai szünetben igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést. A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat jegyzőjénél írásban szükséges kérni.

Fontos, hogy a diákok elkötelezettek legyenek a környezetvédelem ügye mellett

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 17. 11:36

Fontos, hogy a diákok elkötelezettek legyenek a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem ügye mellett - mondta Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár egy a témában rendezett nemzetközi konferencián szerdán Budapesten.

Megnyílt a Fortepan-kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2019. április 16. 17:02

Megnyílt a Fortepan digitális fotóarchívumának anyagából válogatott, Minden múlt a múltam #huszadik század #privátfotó #Fortepan című kiállítás kedden a Magyar Nemzeti Galériában. A tárlat Magyarország 20. századát mutatja be 350 fotón keresztül, az átlagember nézőpontjából.