Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Együttműködési megállapodást kötött a kormány a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátussal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. december 9. 17:05

Együttműködési megállapodást kötött közfeladat ellátásáról a kormány a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus - Magyarországi Ortodox Exarchátussal. A megállapodást Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Arszeniosz Kardamakisz ausztriai metropolita, magyarországi és közép-európai exarcha írta alá.

A külföldi diákok számára is vonzó agrár-felsőoktatás kialakítás a cél

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. december 9. 14:18

A külföldi diákok számára is vonzó magyar agrár-felsőoktatás kialakítása a kormányzat célja - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára pénteken Hódmezővásárhelyen.

Erzsébet-karácsony az Operaházban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. december 9. 12:42

A diótörőt tekinthették meg az Operaházban pénteken az első Erzsébet-karácsony résztvevői, az Erzsébet Táborokban megfordult gyerekek közül ezerkétszáz, az ország különböző járásaiból érkezett, 8-14 év közötti iskolás.

Fel kell gyorsítani a romák integrációs folyamatát

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2016. december 8. 18:41

A romafelzárkóztatás legfontosabb területein, többi között a roma gyermekek oktatása és étkeztetése, valamint a munkaerőpiaci integráció tekintetében jelentős eredményeket ért el Magyarország, de tovább kell gyorsítani a romák integrációját - hangsúlyozta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az Európai Unió Tanácsának foglalkoztatási, szociálpolitikai, egészségügyi és fogyasztóvédelmi ügyekért felelős minisztereinek brüsszeli ülését követően magyar újságíróknak nyilatkozva csütörtökön.

Beigazolódott, hogy a munka a kivezető út a szegénységből

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2016. december 8. 12:04

A legjobb szegénységpolitika, ha munkát adunk az embereknek, és ezt a kormány következetesen végigviszi - mondta Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy szakmai konferencián.

Az Oroszországi Föderáció követ-tanácsosát fogadta dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2016. december 7. 20:26

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára hivatalában fogadta Valerij Ljahovot, az Oroszországi Föderáció Magyarországi Nagykövetségének követ-tanácsosát.

Idei hatodik ülését tartotta az Antiszegregációs Kerekasztal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2016. december 7. 17:16

Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a tanácskozáson elmondta, a kerekasztal tagjai által felvetett kérdésekben a felzárkózásért és a köznevelésért felelős államtitkárság rendszeresen együttműködött a testülettel, ennek köszönhetően szakmai konszenzus alakult ki számos vitás kérdésben.

Jövőre tovább emelkednek a bérek a felsőoktatásban, bevált a kancellári rendszer

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. december 7. 16:51

Az idei növekedés után jövőre tovább emelkednek a bérek a felsőoktatásban - mondta Palkovics László oktatási államtitkár szerdán. Kitért arra is, hogy a kancellári rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket és zajlik a PPP-konstrukciók kiváltása is.

Ismét tárgyalóasztalnál az érdekvédők és az államtitkárság

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2016. december 7. 14:06

Szerdán ismét tárgyalóasztalhoz ült az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ), a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ), továbbá a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség és a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) képviselőivel.