Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Okirat-hamisítás miatt feljelentést tett az Emmi

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2015. május 22. 15:56

Okirat-hamisítás miatt feljelentést tett az V. kerületi rendőrkapitányságon az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a hamisított levél miatt, amely a minisztérium fejlécét és főosztályvezetőjének aláírását feltüntetve szólította fel a Budapesti Corvinus Egyetem vezetését, hogy intézkedjen az egyetem feldarabolásával kapcsolatban - közölte Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Júliustól bérkiegészítést kapnak a szociális szférában dolgozók

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. május 22. 12:55

Júliustól bérkiegészítést kapnak a szociális szférában dolgozó szakemberek a jelenlegi bérpótlékon felül - jelentette be az emberi erőforrások minisztere egy pénteki budapesti rendezvényen.

Huszonnyolcmillió forintot ad az EMMI az egyházi levéltáraknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2015. május 22. 10:10

Huszonnyolcmillió forint pályázati keretösszeggel támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma a nyilvános magánlevéltárként bejegyzett egyházi levéltárak költségvetését.

Antall József szuverén ember volt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. május 21. 20:09

Antall József szuverén ember volt, akin látszott a belső szabadság - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön az Akadémián abból az alkalomból, hogy Pálinkás József, az Akadémia korábbi elnöke átvehette az Antall-díjat. Az elismerést Antall Józsefné, az egykori miniszterelnök özvegye adta át.

Félmilliárd forintból újult meg a hatvani kórház radiológiai osztálya

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2015. május 21. 17:18

Mintegy 500 millió forintos beruházással megújult a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet radiológiai osztálya, a képalkotó diagnosztikai egységet csütörtökön avatta fel az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára.

A vasfüggöny nem védelmet, hanem rabságot jelentett

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2015. május 21. 18:03

Létének négy évtizede alatt a vasfüggöny és az azt megjelenítő határzár nem védelmet, hanem rabságot jelentett - hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy csütörtöki budapesti konferencián.

Ülésezett az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. május 21. 15:34

Rendkívül fontos, hogy a centenárium alkalmával méltó megemlékezés legyen az első világháborúról országszerte, és minél több olyan kezdeményezés, program kapjon lehetőséget, mely felhívja a figyelmet a tiszteletadás fontosságára – hangsúlyozta Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere vezetésével 2015. május 21-én megtartotta újabb ülését az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság.

Német-Magyar Ifjúsági Társaság alakult a két ország közötti barátság erősítésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. május 21. 10:58

Német magánszemélyek kezdeményezésre, a magyar kormány támogatásával Német-Magyar Ifjúsági Társaság jött létre a két ország közötti barátság további erősítésére.