Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Középpontban a megelőzés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2014. április 22. 14:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának kezdeményezésére április 25-én, pénteken lesz a Szűrés Éjszakája. Ezen a napon országosan több mint 40 emlőszűrő állomáson várják meghosszabbított nyitva tartással azokat a 45 és 65 év közötti hölgyeket, akik behívót kaptak a térítésmentes mammográfiai vizsgálatra.

Pályázat látássérülteket támogató civil szervezeteknek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság, 2014. április 22. 14:49

A TÁMOP-5.4.7/08/1, TÁMOP-5.4.7/08/2 valamint a TÁMOP-5.4.7/09/1 konstrukciók pályázati projektjeiben elért eredmények fenntartása érdekében, a tavalyi évhez hasonlóan a civil szervezetek idén is igényelhetnek támogatást a látássérülteknek szóló regionális hatáskörű szolgáltatások működtetésére. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2014. évi pályázat lebonyolításával a Vakok Állami Intézetét bízta meg.

Fölszállott a páva - Kihirdették az idei győzteseket

Kormányzat, 2014. április 20. 15:15

Kacsó Hanga Borbála, a Tokos Zenekar, a Cirkalom Táncegyüttes, Kaszai Lili és Fundák Kristóf lett kategóriájának győztese a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató versenyben április 20-án. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a produkciókat követően átadta az Emberi Erőforrások Minisztériuma különdíjait.

Kampány indul a kapcsolati erőszak ellen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. április 17. 15:16

Az első Facebook-poszt megosztásával vette kezdetét az Ökumenikus Segélyszervezet (ÖS) kapcsolati erőszak elleni figyelemfelhívó kampánya csütörtökön. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) támogatásával megvalósuló kezdeményezést Balog Zoltán miniszter és Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója indította el a budapesti sajtótájékoztatón.

Idén is kapnak állami támogatást az önkormányzati fenntartású múzeumok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. április 17. 15:04

Több mint 150 millió forintos kiegészítő támogatást nyújt az Emberi Erőforrások Minisztériuma 19 települési önkormányzat számára a fenntartásukban lévő múzeumok működtetéséhez.

Több mint 160 ezer látogató a Kultúrházak Éjjel-nappal rendezvénysorozaton

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 14:02

A Kultúrházak éjjel-nappal idei rendezvénysorozatához csatakozott 420 művelődési ház több mint 1200 programján országszerte 160 ezren vettek részt február 28. és március 2. között – közölte Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár a rendezvény pályázatainak szerdai budapesti díjátadóján.

A kormányzat versenyhelyzetet teremtett az etika és a hittanoktatás között

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. április 15. 22:31

A kormányzat versenyhelyzetet teremtett az etika és a hittanoktatás között azzal, hogy tavaly szeptembertől a diákok felmenő rendszerben kötelezően választhatnak közülük - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Protestáns tavasz 2014 rendezvénysorozat április 15-i beszélgetésén Budapesten.

Bicikliváros a Néprajzi Múzeumban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. április 15. 8:13

A budapesti és a szabadkai kerékpározás történetét mutatja be a Bicikliváros című kiállítás, amelyet Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára nyitott meg a Néprajzi Múzeumban 2014. április 14-én.

Állami művészeti ösztöndíjakat adtak át

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. április 14. 18:27

Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára hétfőn a Műcsarnokban adta át a Derkovits Gyula képzőművészeti, Kállai Ernő művészettörténészi és műkritikusi, Kozma Lajos iparművészeti, Pécsi József fotóművészeti, valamint a Moholy-Nagy formatervezési ösztöndíjak díszokleveleit a pályázó alkotók közül megjelenteknek.