Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Hoppál Péter nyitotta meg a Múzeumok éjszakája programsorozatot Pécsett

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. június 25. 15:52

A Hősök, újítók, felfedezők címet viselő idei rendezvénysorozat az ország 400 intézményében több mint 2200 programmal várja a résztvevőket – mondta Hoppál Péter.

A kormány azon dolgozik, hogy már ősszel érezzék az iskolák a változások kedvező hatását

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 25. 16:33

A kormány azon dolgozik, hogy szeptemberben egy jobban működő iskolarendszerben kezdődhessen meg a tanítás – mondta Palkovics László a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) szombati budapesti országos küldöttgyűlésén.

Idén több mint kétezer kárpátaljai diák vesz részt Erzsébet-táborokban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2016. június 24. 18:26

Idén kétezer-egyszáz diák érkezik Kárpátaljáról az Erzsébet-táborokba - mondta Rétvári Bence, amikor a Parlamentben körbevezette a tanulók egy csoportját pénteken.

Idén kétszer annyi pénz jut a drogfogyasztás megelőzésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 24. 15:07

Idén több mint duplájára növelik a kábítószerezés megelőzésére fordítható költségvetési forrásokat - jelentette be Czibere Károly Budapesten, a kábítószer-ellenes világnapon tartott díjátadó ünnepségen.

Anu Kipasto észt kulturális attasé Pro Cultura Hungarica emlékplakettet vett át

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. június 24. 14:04

Anu Kipasto észt kulturális attasé részére a magyar kultúra értékeinek megismertetése érdekében tett erőfeszítései elismeréséül Balog Zoltán miniszter Pro Cultura Hungarica emlékplakettet adományozott. A kitüntetést az attasé 2016. június 24-én vette át az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

A munkahelyi bölcsődéket egymilliárd forinttal támogatja a kormány

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2016. június 23. 16:12

A munkahelyi bölcsődék működtetését jövőre egymilliárd forinttal támogatja a kormány. Ez azt jelenti, hogy az ilyen bölcsődéket fenntartó cégek az e célú működtetési költségeiket leírhatják a társasági adóalapjukból - közölte Novák Katalin, amikor együttműködési megállapodást kötött a Magyar Bölcsődék Egyesületével.

Nem lesz gyermekotthonnak nevezett tömegszállás Magyarországon

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 22. 17:06

A kormány programjának megfelelően 2019 végéig megszűnnek a gyermekotthonoknak nevezett tömegszállások Magyarországon - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.

Egyre nő az érdeklődés a csok iránt

Kormányzat, 2016. június 22. 14:25

Január és május között mintegy ötvenezren érdeklődtek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, a bankok 9300 igénylést fogadtak be, amelyek összértéke 23 milliárd 700 millió forint - mondta el Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Kozmann György: érdemesek és képesek vagyunk az olimpia megrendezésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2016. június 22. 14:16

Olimpián innen és túl címmel hirdetett meg beszélgetést június 21-én a Belvárosi Polgári Szalon Budapesten. A találkozón Kozmann György az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a résztvevőket.