Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Jut elég férőhely vidéken is a hajléktalanoknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2018. október 18. 16:16

A magyarországi, hajléktalanok számára kialakított férőhelyek csaknem fele vidéki városokban van, ahol férőhelyhiány miatt általában nem utasítanak vissza senkit - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Zalaegerszegen.

Európában is egyedülálló a Kollégium Plusz program

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2018. október 18. 14:24

Európában is egyedülálló a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolások felzárkózását szolgáló Kollégium Plusz modellprogram - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Debrecenben.

A magyarok hagyományosan családszerető emberek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2018. október 18. 14:21

Magyarországon alapvetően családcentrikus emberek élnek, a magyarok hagyományosan családszeretők, és fontosak számukra ezek a kötelékek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Eredményes az Egészségügyi Világszervezet és Magyarország kapcsolata

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. október 18. 12:31

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és Magyarország kapcsolata mindig is szoros és erős volt, a közös munka az utóbbi években is eredményes - mondta az emberi erőforrások minisztere a Magyar Tudományos Akadémián csütörtökön.

Országos nevelőszülői kampány indul

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2018. október 17. 15:18

A kormány fontosnak tartja a nevelőszülői hálózat erősítését és fenntartását, ennek érdekében országos nevelőszülői kampány indul - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán a nevelőszülők találkozóján, a tokaj-hegyaljai Tolcsván.

A gyermeket nevelő családok a nyertesei a tankönyvellátás megváltoztatásának

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. október 17. 12:38

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) keddi első fokú ítélete nem a tankönyvpiaci kiadványok fejlesztésének állami monopolizálása, hanem a tankönyvek iskolákba történő kiszállításának 2011 decemberében bevezetett és 2013-tól alkalmazott központosítása kapcsán született.

Erdélyi tájegységgel bővül a Szentendrei Skanzen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2018. október 17. 9:09

Erdélyi tájegységgel bővül a Szentendrei Skanzen, a fejlesztés alapkövét kedden tették le a Pest megyei város szabadtéri múzeumában.

Erdélyi szobrászok plakettjeiből nyílt kiállítás az E-galériában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2018. október 17. 9:06

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a megnyitón elmondta, hogy az idén harmincéves Erdély Művészetéért Alapítvány jubileumi programja keretében mutatja be a Messiások című plakettkiállítást.

Magyarország az uniós átlagnál többet költött oktatásra 2016-ban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. október 16. 16:36

Magyarország az európai uniós átlagnál többet költött oktatásra 2016-ban: a GDP 4,9 százalékát fordította rá, a teljes közkiadásokra vetítve ez az arány 10,5 százalék - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára kedden az Európai Bizottság által közzétett Education and Training Monitor 2018 kiadványra hivatkozva.