Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Az internetes kulturális örökség megőrzését szolgáló fejlesztés indul a Széchényi Könyvtárban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. november 15. 14:59

A kormány támogatja az Országos Széchényi Könyvtár mint a nemzet könyvtárának informatikai fejlesztését, amelynek célja, hogy a 21. században egyre gyarapodó online kulturális örökséget is megőrizzük.

A posta megkezdte a nyugdíjprémiumok kézbesítését

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 15. 14:12

A Magyar Posta megkezdte a nyugdíjprémiumok kézbesítését csütörtökön a 2,5 millió nyugdíjasnak - jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője közös sajtótájékoztatón.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az egészséges életmód pártján áll

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. november 15. 11:15

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelten fontosnak tartja és programjaival támogatja a fiatal korosztály rendszeres sportolását, egészséges életmódra nevelését – mondta köszöntő beszédében dr. Latorcai Csaba, a humántárca közigazgatási államtitkára a Magyar Diáksport Szövetség által Budapesten rendezett HIPE 2018 Nemzetközi Testnevelési Konferencián.

Semmelweis Ignác emlékére avattak szobrot Tokióban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 14. 14:43

A magyar orvos születésének 200. évfordulója alkalmából avattak szobrot 2018. november 14-én Tokióban Semmelweis Ignác emlékére Dr. Horváth Ildikó, az EMMI egészségügyért felelős államtitkárának részvételével.

Magyar-orosz együttműködések a tudományban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. november 14. 14:00

Díszdoktorrá avatták Prof. Dr. Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét 2018. november 12-én Voronyezsben, a Nyikolaj Burdenko Állami Orvostudományi Egyetem 100. évfordulójára megrendezett ünnepségen.

Magyar katonákra emlékezett az emberi erőforrás miniszter a Don-kanyarnál

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. november 14. 13:59

Voronyezsi hivatalos útján Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere november 12-én ellátogatott a Don-kanyarba is, hogy lerója kegyeletét a második világháború egyik legnagyobb csatájának áldozatai előtt.

Tízmilliárd forintot fordítottak szociális és gyermekvédelmi intézmények felújítására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2018. november 14. 13:44

Az országban 140 helyszínen összesen mintegy tízmilliárd forintból újultak meg szociális és gyermekvédelmi intézmények, illetve végeztek el energetikai korszerűsítést - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Zalaegerszegen.

Átadták a makói levéltár új épületegyüttesét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. november 14. 11:20

Átadták szerdán az új makói levéltárat, az egykori polgármesteri villát és a hozzákapcsolódó épületeket 150 millió forintból alakították át és bővítették.

Országos EFOP Felsőoktatási Szakmai Konferencia

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. november 14. 9:29

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért Felelős Helyettes Államtitkársága a felsőoktatási intézmények mintegy 110 képviselőjének részvételével országos szakmai konferenciát rendezett 2018. november 13-án a Magyar Táncművészeti Egyetemen azért, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) kiemelt felsőoktatási céljai megerősítést nyerjenek.