Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Kampány indul a kapcsolati erőszak ellen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. április 17. 15:16

Az első Facebook-poszt megosztásával vette kezdetét az Ökumenikus Segélyszervezet (ÖS) kapcsolati erőszak elleni figyelemfelhívó kampánya csütörtökön. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) támogatásával megvalósuló kezdeményezést Balog Zoltán miniszter és Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója indította el a budapesti sajtótájékoztatón.

Idén is kapnak állami támogatást az önkormányzati fenntartású múzeumok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. április 17. 15:04

Több mint 150 millió forintos kiegészítő támogatást nyújt az Emberi Erőforrások Minisztériuma 19 települési önkormányzat számára a fenntartásukban lévő múzeumok működtetéséhez.

Több mint 160 ezer látogató a Kultúrházak Éjjel-nappal rendezvénysorozaton

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 14:02

A Kultúrházak éjjel-nappal idei rendezvénysorozatához csatakozott 420 művelődési ház több mint 1200 programján országszerte 160 ezren vettek részt február 28. és március 2. között – közölte Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár a rendezvény pályázatainak szerdai budapesti díjátadóján.

A kormányzat versenyhelyzetet teremtett az etika és a hittanoktatás között

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. április 15. 22:31

A kormányzat versenyhelyzetet teremtett az etika és a hittanoktatás között azzal, hogy tavaly szeptembertől a diákok felmenő rendszerben kötelezően választhatnak közülük - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Protestáns tavasz 2014 rendezvénysorozat április 15-i beszélgetésén Budapesten.

Bicikliváros a Néprajzi Múzeumban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. április 15. 8:13

A budapesti és a szabadkai kerékpározás történetét mutatja be a Bicikliváros című kiállítás, amelyet Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára nyitott meg a Néprajzi Múzeumban 2014. április 14-én.

Állami művészeti ösztöndíjakat adtak át

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. április 14. 18:27

Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára hétfőn a Műcsarnokban adta át a Derkovits Gyula képzőművészeti, Kállai Ernő művészettörténészi és műkritikusi, Kozma Lajos iparművészeti, Pécsi József fotóművészeti, valamint a Moholy-Nagy formatervezési ösztöndíjak díszokleveleit a pályázó alkotók közül megjelenteknek.

Nem az erkölcstan tankönyvből idéznek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2014. április 14. 16:18

Nem szerepel a Bánhegyi Ferenc – Olajosné Kádár Ilona: Erkölcstan 5. című tankönyv a javasolt tankönyvek listáján, a sajtóban megjelentekkel ellentétben.

Szócska Miklós a magyar egészségügy innovatív forrásteremtési technikáit ismertette Washingtonban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2014. április 12. 12:34

A Világbank által meghívott előadóként a magyar egészségügyi rendszer más országok által is követhető innovatív forrásteremtési technikáit ismertette pénteken Washingtonban Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár Az általános egészségügyi ellátási biztosítás felé 2030-ig elnevezésű fórumon.

Rendkívüli támogatást kapott az Andrássy Egyetem a képzési kínálat fejlesztése céljából

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 11. 11:24

A Kormány az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem képzési kínálatának bővítése és fejlesztése érdekében – az intézmény éves támogatásán felül – 50 millió Ft-ot biztosított.