Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

A gyarapodó nemzetiségekkel Magyarország erősödik

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2017. április 25. 22:06

Kárpát-medencei történelmi tapasztalatunk, hogy vagy együtt építkezünk a Magyarországon élő nemzetiségekkel vagy sehogy - mondta Fülöp Attila, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Tótkomlóson, ahol átadta a Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános teljesen megújult épültét.

Nem kell plusz orvosi vizsgálat a siketek és nagyothallók jogosítványhosszabbításához

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2017. április 25. 15:17

Egy rendeletmódosítás nyomán a siketeknek és nagyothallóknak is elég lesz a szokásos egészségi alkalmassági vizsgálaton részt venni, amennyiben azt a jogosítvány meghosszabbításáért kérik - számolt be az egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár kedden sajtótájékoztatón.

Velencei Biennálé - Várnai Gyula, Hajas Tibor és Csörgő Attila munkái a seregszemlén

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 25. 14:10

Várnai Gyula képzőművész és Petrányi Zsolt kurátor Peace on Earth! (Békét a világnak!) című projektje lesz látható május 13-tól az 57. Velencei Képzőművészeti Biennále magyar pavilonjában, a seregszemle központi kiállításába pedig Hajas Tibor és Csörgő Attila munkái kaptak meghívást.

Könnyítéseket javasol a kulturális tárca az előadó-művészeti szervezetek vezetőválasztása terén

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 25. 13:29

Könnyítéseket javasol a kulturális tárca az előadó-művészeti szervezetek vezetőválasztása terén - mondta el kedden Budapesten Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, aki kiemelte: továbbra sem lesznek meghívásos pályázatok.

Szivacskézilabda-csarnokot adtak át Siófokon

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. április 25. 12:58

Szivacskézilabda-csarnokot adtak át Siófokon kedden.

Félmilliárd forint múzeumszakmai pályázatokra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 24. 16:54

Az előző évekhez hasonlóan idén is összesen 506 millió forintra pályázhatnak önkormányzatok az általuk fenntartott muzeális intézmények szakmai fejlesztésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatain.

Pénteken délután újra ülésezett a Felsőoktatási Kerekasztal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 24. 16:50

A felsőoktatási ágazat fórumának tavaszi ülésén a Kerekasztal tagjai részletes információkat kaptak a folyamatban lévő felsőoktatási ügyekről és stratégiai projektekről, így többek között a 2018-as költségvetési tervezésről és az ágazat számára várhatóan megjelenő növekményről.

A túlélők fogyatkozásával egyre fontosabbá válik a holokauszt-oktatás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 24. 15:32

A holokauszt-túlélők fogyatkozásával egyre fontosabbá válik az oktatás szerepe a múlt megőrzésében - mondta Palkovics László oktatási államtitkár, aki a magyar kormányt képviseli Lengyelországban, az Auschwitz és Birkenau közötti nemzetközi Élet menete emlékprogramon hétfőn.

Amatőr kórusok második országos találkozója az Erkel Színházban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 24. 14:39

Erkel Ferencről, az Országos Magyar Daláregyesület első elnökéről elnevezett teátrumban szombaton zajlott a hazai amatőr kórusok második országos találkozója. A tavaly hagyományteremtő céllal elindított Dalárnapon köszöntőt mondott Dr. Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára.