Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

6100 foglalkoztatottal indul a harmadik Kulturális Közfoglalkoztatási Program

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2015. február 28. 10:02

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett partnerszervezeti regisztráción közel kétezer településről több mint háromezer-ötszáz partnerszervezet jelezte részvételi szándékát, akik nyolcezer-kétszáz kulturális közfoglalkoztatottat igényeltek  -  derült ki a programot koordináló Nemzeti Művelődési Intézet adataiból.

A cél a szociális dolgozók életpályamodelljének 2016-os bevezetése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2015. február 27. 16:49

A tavaly bevezetett bérpótlékrendszer remélhetőleg az idén újabb emeléssel lesz kiegészíthető, jövő januártól pedig elindulhat a szociális dolgozók új életpályamodellje is - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Arc és lélek - Czóbel-kiállítás a Balassi Intézetben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2015. február 27. 10:28

Cseri Miklós kultúráért felelős helyettes államtitkár Czóbel Béla portréfestészetét méltatva nyitotta meg a Balassi Intézet Arc és lélek című kiállítását.

Balog Zoltán miniszter Vĕra Jourová uniós biztossal tárgyalt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. február 26. 18:11

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a mai napon hivatalában fogadta Vĕra Jourová igazságügyért, fogyasztóvédelemért és esélyegyenlőségért felelős uniós biztost.

2,5 milliárdos pályázati keret óvodai férőhelyek bővítésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2015. február 26. 15:21

Folytatódik a tavaly megkezdett óvodabővítési program, melynek keretében idén 2,5 milliárd forintra pályázhatnak az önkormányzatok óvodai férőhelyek bővítésére és csoportszobák létesítésére - jelentette be Czunyiné Bertalan Judit csütörtökön a fővárosban.

Megvette az állam Munkácsy Krisztus Pilátus előtt című képét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. február 26. 11:40

A magyar állam megvásárolta a kanadai Hamilton Galériától Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című alkotását, így hamarosan ismét együtt lesz Debrecenben a Krisztus-trilógia - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Debrecenben.

A kancellárokkal megszűnnek a visszaélések

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2015. február 26. 12:53

Az Állami Számvevőszék felsőoktatási intézmények gazdálkodásával kapcsolatos idei vizsgálatai igazolják, hogy elengedhetetlen volt a kancellári rendszer bevezetése. Közlemény.

13 ország 20 előadása a nemzetközi színházi találkozón

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2015. február 25. 17:37

Sokszínű programmal, 13 ország 20 előadásával rendezi meg a Nemzeti Színház április 14. és 28. között a Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM), amelyen Matthias Langhoff, Toni Servillo, Luk Perceval, Emma Dante, Eugenio Barba és Viktor Rizsakov rendezése is látható lesz.

A kormány elkötelezett a szociális és gyermekvédelmi ellátórendszer fejlesztésében

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2015. február 25. 15:44

A kormány elkötelezett abban, hogy a szociális és gyermekvédelmi ellátórendszert továbbfejlessze, és abban is, hogy az ágazatban dolgozókat anyagilag is megbecsülje - hangoztatta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán, Szombathelyen.