Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Nemzetközi Alumni Találkozónak ad otthont a magyar főváros

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. október 24. 15:09

Korábban Magyarországon diplomát szerzett hallgatók részvételével Nemzetközi Alumni Találkozót tartanak csütörtökön és pénteken Budapesten - mondta az emberi erőforrások minisztere Budapesten.

Visszakapja tornyát a Petőfi téri ortodox templom

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2016. október 24. 14:03

A kormány százmillió forinttal támogatja a budapesti Petőfi téren álló Nagyboldogasszony magyar ortodox székesegyház tornyának újjáépítését. Az erről szóló szerződést hétfőn újságírók előtt írta alá Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Tyihon podolszki püspök, a Magyar Ortodox Egyházmegye kormányzója.

Megháromszorozódott a roma hallgatók aránya a felsőoktatásban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2016. október 24. 10:01

Megháromszorozódott a roma hallgatók aránya a felsőoktatásban az elmúlt hat évben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A szabadságért meg kell küzdeni

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. október 23. 19:57

Magától nem győz az igazság, a szabadságért, a nemzeti önrendelkezésért, a jogállamért meg kell küzdeni - mondta a Magyar Állami Operaházban az 1956-os forradalom 60. évfordulójának tiszteletére rendezett vasárnapi díszelőadás előtt Balog Zoltán, az 1956-os Emlékbizottság elnöke, az emberi erőforrások minisztere.

Szükség van a kisebb és a közepes nemzetek összefogására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2016. október 23. 14:32

Függetlenségünk, kereszténységünk megőrzése érdekében Európában szükség van a kisebb és a közepes nemzetek összefogására - mondta el az MTI-nek Soltész Miklós államtitkár, miután vasárnap Krakkóban több mint száz magyar zarándokkal együtt részt vett az 1956-os magyar forradalom emlékére bemutatott szentmisén.

1956 hősei egyszerre küzdöttek a szabadságjogokért és a szuverenitásért

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2016. október 23. 13:23

A magyar történelemben a forradalmak és a szabadságharcok általában együtt jártak, egyszerre kellett küzdeni a szabadságjogokért és a nemzeti szuverenitásért - emelte ki a Magyar Írószövetség 1956-os megemlékezésén vasárnap az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

1956-os megemlékezés Tokióban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2016. október 23. 12:22

Ünnepi fogadáson emlékeztek meg az 1956-os forradalomról Magyarország Tokiói Nagykövetségén, ahol beszédet mondott dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Befektetők és szakmai zsűri előtt mutatkoztak be angliai magyar fiatalok Londonban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2016. október 22. 22:35

efektetők és szakmai zsűri előtt, úgynevezett Demo Day-en mutatkoztak be ötletükkel magyar, Angliában tanuló és élő magyar fiatalok hét különböző csapatban. Ők is azok között a fiatalok között vannak, akik a Startup Campus London képzésén vettek részt. Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Új Nemzedék Központ és az Enterprise Hungary együttműködésével szervezett tréning ezzel zárult le.

1956 nemzeti egységet teremtett

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2016. október 22. 16:05

Az egész nemzet kelt fel 1956-ban a kommunizmus és a kommunisták ellen, a forradalom és szabadságharc nemzeti ügy volt, és ma is annak kell lennie - mondta az MTI-nek Soltész Miklós, aki Münchenben ünnepi beszédet mond a helyi magyarság megemlékezésén.