Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Tovább erősíti a kormány a nevelőszülői szolgálatot

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2014. december 22. 15:02

Jövőre tovább erősíti a kormány a nevelőszülői szolgálatot - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egy tápiószelei nevelőszülői családnál tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

Lantos Ferenc képzőművészt az EMMI saját halottjának tekinti

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. december 22. 12:12

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma osztozik a hétvégén 85 éves korában elhunyt Lantos Ferenc hozzátartozóinak fájdalmában, és a Kossuth-díjas képzőművészt, művészetpedagógust, a Magyar Köztársaság kiváló művészét, Pécs Város Díszpolgárát, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját saját halottjának tekinti.

Átadták az új győri uszodát

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2014. december 20. 19:55

Átadták szombaton a 3,2 milliárd forintból elkészült új győri uszodát, az Aqua Sport Központot, ahol januárban a magyar női vízilabda-válogatott világliga-mérkőzést játszik majd. Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár szerint a komplexum sok sikert rejt magában.

Miniszteri elismerés a Néprajzi Múzeum két munkatársának

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. december 19. 23:30

A Magyar Néprajzi Múzeum két munkatársát, Szojka Emese és Csupor István főmuzeológust Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elismerő oklevéllel tüntette ki. Az elismerést Dr. Cseri Miklós, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára adta át.

Megalakult a Kis Virtuózok Alapítvány

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. december 19. 16:55

Megalakult pénteken a Kis Virtuózok Alapítvány, amely a közmédia komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok ifjú tehetségeinek további támogatását, valamint újabb tehetségek felkutatását és felkarolását tűzte ki célul.

A kormány döntött a Lőrinci-Zagyvaszántó térségi azbeszt-ügyben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2014. december 19. 14:01

A kormány legutóbbi ülésén döntött a Lőrinci-Zagyvaszántó térségben található azbeszt tartalmú hulladékok jelentős környezeti, valamint egészségre gyakorolt kockázatának végleges felszámolásáról.

Balog Zoltán átadta a Nemzetiségekért díjakat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. december 18. 14:11

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából Nemzetiségekért díjakat adott át 2014. december 18-án, a Pesti Vigadóban.

Változások a jövő évi felvételi eljárásban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2014. december 18. 16:58

Emelkedik a felsőoktatási felvételhez szükséges általános ponthatár, a tavalyi 16 szak mellett további 25 szakon határoztak meg magyar állami ösztöndíjas követelményeket és csak elektronikusan lehet majd jelentkezni a jövő évi felvételi eljárás során. A jelentkezéseket február 15-ig lehet benyújtani.

Támogatást kapnak a fogyatékossággal élőket foglalkoztató cégek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2014. december 18. 16:01

Még az idén 2 milliárd 670 millió forint támogatást kapnak a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató akkreditált cégek a munkakörülmények javítására, eszközeik fejlesztésére – jelentette be Czibere Károly.