Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Az erdélyi Küküllőváron felavatták a magyar állam támogatásával felújított református templomot

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2017. november 19. 17:29

Az erdélyi Küküllőváron vasárnap hálaadó istentisztelet keretében felavatták a magyar állam támogatásával felújított, Árpád-kori falrészeket is őrző középkori református templomot; az ünnepségen Soltész Miklós is beszédet mondott.

Hat év alatt közel másfél évvel csökkent a mentőautók átlagéletkora

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. november 19. 10:34

A 2011-es 8,3 évről 6,9 évre csökkent az Országos Mentőszolgálat mentőautóinak átlagéletkora az elmúlt évek fejlesztéseinek és többletforrásainak köszönhetően - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek.

Mintegy 240 ezer embernek jelentett segítséget eddig a CSOK

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Parlamenti államtitkár, 2017. november 18. 13:13

Egy jól működő otthonteremtési rendszer a gyermekvállalást is ösztönzi - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a BabaMama Expón szervezett sajtótájékoztatón, melyet Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral tartott közösen.

Meg kell teremteni a határon túli közösségek megerősödésének a lehetőségét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. november 18. 12:28

Meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a magyar közösségek a határon túl is megerősödjenek, ilyen lehetőség a Kárpát-medencei egységes felsőoktatási tér is, amelynek a létrehozására törekszik a magyar kormány - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton Szabadkán, ahol átadta a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- Kulturális Központ (VM4K) új épületét.

Megtérítik az újabb nyelvvizsga díját januártól a fiataloknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. november 17. 14:35

Megtéríti a kormány az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik - akár több - nyelvvizsgával - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család és ifjúságügyért felelős államtitkára a Debreceni Egyetemen (DE).

Ultrahangkészüléket adományoz a HM a koraszülöttek ellátására

Kormányzat, 2017. november 17. 12:57

Ultrahangkészüléket vásárol a Honvédelmi Minisztérium (HM) a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Perinatális Intenzív Centrumának (MH EK PIC), a két-három héten belül érkező berendezés a koraszülött babák ellátását segíti majd - jelentette be Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára a koraszülöttek világnapján.

További bérkiegészítés az egészségügyi végzettségű szociális dolgozóknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 17. 12:15

A kormányzat folytatja a szociális ágazatban az elmúlt négy és fél évben végrehajtott, erőltetett ütemű béremelést - hangsúlyozta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara pénteki budapesti országos konferenciáján, utalva arra, hogy az elmúlt négy és fél évben 60 százalékkal nőtt az ágazatban az átlagfizetés.

Ismét hazudott Hadházy a kamuinfón

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. november 17. 11:47

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság határozottan cáfolja az LMP társelnökének mai nyilatkozatát. Hadházy Ákos korrupcióinfóján elhangzottak ismét a politikus teljes tájékozatlanságát bizonyítják.

Kálmán Imre-operetteket mutatnak be jövőre Moszkvában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. november 17. 11:27

Kálmán Imre-operettek jövő évi moszkvai bemutatójáról is megállapodott a kétoldalú kulturális együttműködés keretében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Mihail Svidkoj, az orosz elnök nemzetközi kulturális együttműködési különmegbízottja csütörtökön Szentpéterváron.