Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Negyvenezer fiatal vett már részt a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes akcióban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2015. október 10. 13:47

Az elmúlt években összesen mintegy 40 ezer fiatal vett részt a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes akciókban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Megújult a magyar-szlovák nyelvű iskola Sátoraljaújhelyen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2015. október 9. 16:51

Megújult a hatvanöt éves múltra visszatekintő magyar-szlovák két tanítási nyelvű nemzetiségi általános iskola és kollégium Sátoraljaújhelyen, a megszépült intézményt pénteken adták át a zempléni városban.

Nemeskürty Istvánt saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2015. október 9. 14:46

Az életének 91. évében elhunyt, Széchenyi-díjas és Kossuth-nagydíjas Nemeskürty Istvánt az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

A jó szolgálatában kell állnia a tudománynak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. október 8. 14:05

A tudományt művelőknek, a kultúrafenntartóknak, -megújítóknak, -teremtő embereknek, közösségeknek kötelessége, hogy gondolkodjanak azon, mire is használjuk a kultúra és a tudomány eszközeit, hiszen jól látszik, hogy a tudást a rossz szolgálatába is lehet állítani - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere az UNESCO magyar nemzeti bizottságának közgyűlésén.

Tálcán kínált egészség – megújult a közétkeztetés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2015. október 9. 14:25

A rossz táplálkozási szokások és a mozgásszegény életmód miatt évről-évre nő az egészségügyi problémákkal küszködő gyerekek aránya.

Folytatódik a szociális intézmények kiváltása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 8. 12:52

Mérföldkőhöz érkezett az intézményi kultúrát felváltó támogatott lakhatás bevezetése Magyarországon - mondta el Czibere Károly a Sikeres támogatott lakhatás megvalósításának tényezői című konferencián.

A Ludwig Múzeum igazgatója lett a Velencei Biennále nemzeti biztosa

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2015. október 8. 11:34

Dr. Fabényi Juliát, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum igazgatóját bízta meg a Velencei Biennále nemzeti biztosi feladatainak ellátásával az emberi erőforrások minisztere.

Januártól emelkedhet az adjunktusok és a tanársegédek bére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 7. 16:00

Januártól az adjunktusok bére 32 százalékkal, a tanársegédeké 25 százalékkal növekedhet - jelentette be sajtótájékoztatón Palkovics László felsőoktatási államtitkár szerdán Budapesten.

Pályázattal segíti az Emmi a fiatalok felkészülését a munkára és a családalapításra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2015. október 7. 14:59

Ötmilliárd forintos európai uniós forrásból, egy 2020-ig szóló program keretében pályázati úton segíti az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a fiatalok felkészülését a munkába állásra és a családalapításra.