Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Az emlékezés mellett cselekedni is kell

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 28. 20:52

Az emlékezés mellett a cselekvés fontosságát hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a mohácsi csata 490. évfordulója alkalmából vasárnap tartott ünnepségen.

735 ezer gyermek juthat ingyen tankönyvhöz

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2016. augusztus 28. 14:21

A diákok kétharmada - minden alsó tagozatos gyermek és a szociálisan rászoruló felsősök, vagyis összesen 735 ezren - ingyenesen kapja a tankönyvcsomagot a jövő héten kezdődő tanévben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Esküt tettek a paralimpikonok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 28. 13:34

Ünnepélyes keretek között tettek esküt a riói paralimipiai játékokra készülő sportolók Budapesten, a Nemzeti Színházban augusztus 28-án. A résztvevőket dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntötte.

30. alkalommal szervezik meg a Diákolimpiát

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 26. 17:05

A 2016/2017. tanévben immár 30. alkalommal kerül meghirdetésre a Diákolimpia® versenyrendszere. Az idei, jubileumi kiírás jelentőségét tovább növeli, hogy már az oktatásért felelős miniszterrel közösen hirdeti meg a Magyar Diáksport Szövetség a Diákolimpiát.

Százmillió forint az Anyanyelvápolók Szövetségének

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 26. 14:24

A kormány döntése értelmében az Anyanyelvápolók Szövetsége 2016-tól rendszeres költségvetési támogatásban részesül. A szervezet idei működéséhez az Emberi Erőforrások Minisztériumától százmillió forint forrást kap.

Jelentősen emelkedett az egyházi iskolákban tanulók száma

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 26. 14:21

Jelentősen emelkedett az egyházi iskolákban tanuló diákok száma az utóbbi hat évben - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Debrecenben, egy tanévnyitón.

Idén minden eddiginél több gyerek üdülhetett Erzsébet-táborokban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 26. 11:57

Idén minden eddiginél több, 90 ezer gyerek üdülhetett az Erzsébet-táborokban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a pénteken záruló fonyódligeti Erzsébet-táborban.

A kormány dolgozik azon, hogy Magyarországon tartsa a fiatal kutatókat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 26. 8:57

A kormány dolgozik azon, hogy minél több fiatal kutatót tudjon Magyarországon tartani, ahogyan a felsőoktatási dolgozók további illetményemelésének kidolgozása is folyamatban van - mondta Palkovics László akadémikus, oktatási államtitkár csütörtökön Szegeden a fizikusok vándorgyűlésén.

A világ zenei fővárosává teszi Budapestet a Liszt Ferenc Zongoraverseny

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 25. 16:14

Néhány napra a világ zenei fővárosává teszi Budapestet a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny, amelyet szeptember 2. és 11. között rendeznek meg a Zeneakadémián - mondta el Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten.