Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Magyarország tele van névtelen hősökkel

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. május 26. 16:57

Fontos feladat, hogy a magyar fiatalok szívében 1956 kerüljön ugyanarra a helyre, mint 1848 - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere pénteken Balatonkenesén, hangsúlyozva, Magyarország tele van névtelen hősökkel.

Közlemény

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 26. 15:31

Módosult a Nemzeti Felsőoktatási Kiválóság Ösztöndíj (Új Nemzeti Kiválóság Program) a 2017/2018. tanévi Pályázati Kiírásai kapcsán megjelentetett „Pályázói Nyilatkozat” sablon, valamint kiegészült az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) intézményi Pályázati Ügyintézőinek listája.

Magyarország határozottan elítéli a kopt keresztények elleni támadást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. május 26. 15:26

Mély megrázkódtatással fogadtuk annak hírét, hogy az egyiptomi kopt keresztény közösséget ismét támadás érte, ártatlan emberek és sok gyermek életébe került az újabb erőszak.

A kormány számít a civilek és az egyházak támogatására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. május 26. 14:41

A magyar kormány nemzetközi szinten is kiáll a hagyományos családi értékek mellett, és ebben számítanak a civil szervezetek, az egyházak, valamint más kormányok támogatására - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken a Családok budapesti világtalálkozóján.

A családokban van Magyarország jövője

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. május 26. 14:00

A családokban van Magyarország, Európa és az egész teremtett világ jövője - mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken a családok XI. világkongresszusán, amelyet a Családok budapesti világtalálkozója keretében rendeztek meg.

Magyarország a belső erőforrásaira támaszkodik

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. május 26. 13:20

A jelenlegi migrációs válságban fontos hangsúlyozni, hogy Magyarország a külső erőforrások helyett belső erőforrásokra támaszkodik, a kormány magyar embereket és családokat szeretné támogatni - közölte az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Családok budapesti világtalálkozójának szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Több mint 100 sportág egy helyen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. május 26. 12:14

Megnyitotta kapuit a jubileumi XX. Budapesti Nagy Sportágválasztó, ahol 108 sportág képviselői köztük olimpikonok, világ- és Európa-bajnok sportolók várják a nagyközönséget. A rendezvény hivatalos megnyitóján köszöntőt mondott dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Szemán Róbert, a Nagy Sportágválasztó BUU Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Kiss Gergely, a Nagy Sportágválasztó szóvivője. Az ünnepi eseményen jelen volt Ipacs Endre, világbajnoki bronzérmes kenus, a Nagy Sportágválasztó programsorozat ötletgazdája is.

A kormány célja, hogy szülessenek meg a vágyott gyermekek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. május 25. 17:11

A kormány célja, hogy szülessenek meg a vágyott gyermekek, ehhez az államnak jó partnerként kell támogatnia a családokat - mondta az emberi erőforrások minisztere a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon csütörtökön.

2018-ban 97 milliárddal több jut oktatásra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. május 25. 17:06

A magyar gazdaság állapota lehetővé teszi, hogy plusz források jussanak az oktatásra és az egészségügyre. A 2018-as költségvetésben 97 milliárd forinttal több pénz van oktatásra, mint az idén - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Esztergomban, ahol az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek dolgozói tartottak konferenciát.