Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Vezető hírek

Egyeztettek a szaktárca és a pedagógusok sztrájkbizottsága képviselői

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2016. február 12. 19:08

A kormány nyitott az egyeztetésre, és ismét meghívja a feleket a köznevelési kerekasztalra - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára a szaktárca és a pedagógusok sztrájkbizottsága tárgyalását követő sajtótájékoztatón.

A nemzetiségek számára a legfontosabb az anyanyelvük és kultúrájuk megőrzése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2016. február 12. 17:04

A Magyarországon őshonos nemzetiségek számára a legfontosabb az anyanyelvük és kultúrájuk megőrzése - hangoztatta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár Szentgotthárdon, a Szlovén Kultúra Napja alkalmából az Országos Szlovén Önkormányzat által rendezett ünnepségen.

Lezárult az idei rezidensösztöndíj-program

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2016. február 12. 13:35

Lezárult az idei rezidensösztöndíj-program, mindenki meg fogja kapni az ösztöndíjat, aki formailag alkalmas pályázatot adott be - közölte az egészségügyért felelős államtitkár újságírókkal.

Új ösztöndíjra pályázhatnak felsőoktatási hallgatók

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. február 12. 12:25

Campus Mundi néven új ösztöndíjprogramot indított el az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a program első félévi pályázati felhívása pénteken jelenik meg - jelentette be Palkovics László oktatási államtitkár a Miskolci Egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

Az OECD is bekapcsolódik szakértőként a munkába

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2016. február 12. 11:43

A párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) is bekapcsolódik szakértőként a köznevelési kerekasztal munkájába a jövőben - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára pénteken az MTI-vel.

Balog Zoltán továbbra is várja a PSZ-t a fórumra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. február 11. 13:50

Balog Zoltán továbbra is várja a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnökét a köznevelési kerekasztal következő ülésére. Az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Galló Istvánnénak írt levelét az MTI-hez is eljuttatta.

A kormánynak kiemelten fontos az otthonteremtés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2016. február 11. 13:41

A kormánynak kiemelten fontos az otthonteremtés, ugyanis felmérések szerint a lakhatás kérdése meghatározó a családalapításban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, egy konferencián.

Nemzetközileg is példaértékű a kormány otthonteremtési programja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2016. február 11. 12:56

A kormánypártok tanácskozásának második napján tartott sajtótájékoztatón Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nemzetközileg is példaértékűnek nevezte az otthonteremtési programot, amely - mondta - egyszerre támogatja a családokat, a gyermekvállalást, és hozzájárul a gazdaság élénkítéséhez is.

Konstruktív tárgyalás zajlott az egészségügyi dolgozók érdekében

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2016. február 10. 17:54

A mai napon áttekintésre került az ágazat dolgozóit érintő kollektív szerződés munka- és pihenőidőt szabályozó XI. fejezetének tervezete. Ennek kapcsán egyetlen pont kivételével minden pontban megegyezés történt – összegezte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az érdekképviseletekkel folytatott mai tárgyalás eredményét.