A dokumentumtár a 2014. június 6. óta feltöltött dokumentumokat tartalmazza. A korábbi tartalmak ezen a linken érhetők el.

Ezen az oldalon a honlapon megtalálható dokumentumok közül listázhatja az Önt érdeklő anyagokat. Hírek, fotógalériák és videófelvételek kereséséhez kérjük használja a honlap tetején található általános keresőt.

A dokumentumok keresése történhet szokványos (kulcsszavas) kereséssel, illetve tallózással. Mindkét esetben tovább pontosíthatja a találati listát dátum, forrás vagy a dokumentum típusa szerinti szűréssel.

Adatkezelési felhívás

A jogszabálytervezetek véleményezése előtt kérjük olvassa el adatkezelési felhívásunkat!

Kérem, válassza ki a szűrési szempontokat!

Szűrés dátum szerint

(tól-ig)
X X

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

Találatok: 110

Szűrés dátum szerint

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

Jogszabálytervezetek
Találatok: 110

A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet módosításának tervezete

Belügyminisztérium, 2014. november 24.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2014. II. félévében javaslattal élt a NAV bírságszabályozásának rendezése érdekében. A koncepció alapja az egységes vámigazgatási bírság bevezetése, az ezt célzó T/1705. sz. törvényjavaslat több jogszabály módosítását vonja maga után, így a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény 43.§ (1) bekezdésének új f) ponttal történő kiegészítését is. A módosítás értelmében az idegenrendészeti hatóság önálló beutazási és tartózkodási tilalmat rendelhet el azzal az ismeretlen helyen vagy külföldön tartózkodó harmadik országbeli állampolgárral szemben, aki az átmeneti megőrzésre, a vámfelügyeletre vagy a vámeljárásra vonatkozó kötelezettségek megszegését jövedéki termékre követte el, és a jogerősen kiszabott, a vámhiány kétszáz százalékát, de minimum 40.000 forintot kitevő vámigazgatási bírságot határidőre nem fizette meg, illetve annak végrehajtására nincs lehetőség.

Annak érdekében, hogy a beutazási és tartózkodási tilalom elrendelése a jogerősen kiszabott vámigazgatási bírság meg nem fizetése esetén is alkalmazható legyen, szükséges a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. Korm. rendeletben foglalt részletszabályok aktualizálása.

A véleményezés végső határideje: 2014. november 27., 10 óra

A véleményeket a jogszabaly@bm.gov.hu e-mail címre várjuk.

Jogszabálytervezet

Belügyminisztérium, 2014. november 24.

Az egyes költségvetési szervek középirányító szervként történő kijelöléséhez, az irányítói és felügyeleti hatáskörök átruházásához, egyes ügyek kiemelt jellegének megszüntetéséhez, valamint a szociális temetés intézménye elhalasztáshoz szükséges rendeletek módosításáról szóló Korm. rendelet tervezete

A véleményezés végső határideje: 2014. november 27.

A véleményeket a jogszabaly@bm.gov.hu e-mail címre várjuk.

Tervezet a szanálási eszközök alkalmazásakor felmerülő, elszámolható költségekről

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 24.

A tervezet 2014. november 26-ig véleményezhető az adam.zagonyi@ngm.gov.hu
és aliz.zsolnai@ngm.gov.hu elektronikus elérhetőségeken.

Tervezet az egyes pénzügyi tárgyú kormányrendeleteknek a pénzügyi közvetítőrendszert érintő módosításáról

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 24.

A tervezet 2014. november 26-ig véleményezhető a rita.pupli@ngm.gov.huelektronikus elérhetőségen.

Tervezet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás 1991. július 1. előtti rendszeréből származó állami kötelezettségek rendezéséről szóló 5/1996. (I. 26.) PM rendeletről, valamint a gépjármű-szavatossági károk 1971. január 1. előtti rendszeréről

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 21.

A tervezet 2014. november 26-ig véleményezhető a viktor.illes@ngm.gov.hu elektronikus elérhetőségen.