A dokumentumtár a 2014. június 6. óta feltöltött dokumentumokat tartalmazza. A korábbi tartalmak ezen a linken érhetők el.

Ezen az oldalon a honlapon megtalálható dokumentumok közül listázhatja az Önt érdeklő anyagokat. Hírek, fotógalériák és videófelvételek kereséséhez kérjük használja a honlap tetején található általános keresőt.

A dokumentumok keresése történhet szokványos (kulcsszavas) kereséssel, illetve tallózással. Mindkét esetben tovább pontosíthatja a találati listát dátum, forrás vagy a dokumentum típusa szerinti szűréssel.

Adatkezelési felhívás

A jogszabálytervezetek véleményezése előtt kérjük olvassa el adatkezelési felhívásunkat!

Kérem, válassza ki a szűrési szempontokat!

Szűrés dátum szerint

(tól-ig)
X X

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

Találatok: 207

Szűrés dátum szerint

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

Jogszabálytervezetek
Találatok: 207

A 2014-2020 közötti programozási időszakban a Belső Biztonsági Alapból és a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapból származó támogatások felhasználásáról szóló BM rendelet tervezete

Belügyminisztérium, 2015. február 27.

Az Európai Bizottság a migrációs áramlások kezelésének és a szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térség biztonságát érő fenyegetésekre való reagálás érdekében a 2014–2020-as időszakra új jogszabályi struktúrát alakított ki, az alapok számát az alábbi kettőre csökkenti, amelyek a lehető legnagyobb mértékben azonos finanszírozási mechanizmussal és szabályok mentén fognak működni:

− Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap,
− Belső Biztonsági Alap.

A miniszteri rendelet célja, hogy a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapból és a Belső Biztonsági Alapból (továbbiakban együtt: Belügyi Alapok) nyújtott közösségi támogatások és az azokhoz kapcsolódó, a BM fejezeti költségvetésében tervezett hazai társfinanszírozás felhasználásához, a támogatás igénybe vételéhez szükséges intézményrendszer és az intézményrendszer szereplőinek feladatai és a lebonyolítást érintő részletes szabályok meghatározásra kerüljenek a 2014-2020-as időszakra.

A véleményezés végső határideje: 2015. március 3.

A véleményeket a jogszabaly@bm.gov.hu e-mail címre várjuk.

A 70/2012. (XII. 14.) BM rendelet, valamint a 68/2012. (XII. 14.) BM rendelet módosításának tervezete

Belügyminisztérium, 2015. február 26.

A tervezet célja, hogy az elmúlt időszak gyakorlati jogalkalmazási tapasztalatai – valamint a halgazdálkodásra jogosultaktól, mint a halászati őrök munkáltatóitól beérkezett észrevételek – alapján a halászati őrök egyenruha elemeinek költséghatékonyabb, a halászati őri feladatellátáshoz jobban igazodó formáját megteremtse, illetve – az öltözék alapján a halászati őrt – más rendészeti feladatot ellátó személytől könnyen megkülönböztethetővé tegye. Ezen cél megteremtése érdekében szükségessé vált a rendészeti feladatokat ellátó személyek, valamint a fegyveres biztonsági őrök ruházati ellátására vonatkozó részletes szabályokról szóló 70/2012. (XII. 14.) BM rendelet módosítása.

A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény végrehajtásáról szóló 22/2006. (IV. 25.) BM rendelet és a rendészeti feladatokat ellátó személyek, a segédfelügyelők, valamint a személy- és vagyonőrök képzéséről és vizsgáztatásáról szóló 68/2012. (XII. 14.) BM rendelet (a továbbiakban: 68/2012. BM rendelet) közötti koherencia megteremtése érdekében indokolt a 68/2012. BM rendelet módosítása, amelynek melléklete azon szakirányú képzésekkel rendelkező személyeket tartalmazza, akik a képzés és vizsga alól mentességet kapnak.

A véleményezés végső határideje: 2015. március 4.

A véleményeket a jogszabaly@bm.gov.hu e-mail címre várjuk.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet szirmabesenyői új objektum beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyek kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről szóló Korm. rendelet tervezete

Belügyminisztérium, 2015. február 26.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet szirmabesenyői új objektum beruházásának ütemezett megvalósítása, illetve kiemelt jellege miatt indokolt az azzal összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánítani. Jelen előterjesztésben szereplő rendelettervezet elfogadása esetén – a hatósági ügyintézés, illetve a településrendezési döntéshozatal gyorsításával – biztosítható a beruházás határidőben történő megvalósítása.

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánítás törvényi alapja biztosított, a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló 2006. évi LIII. törvény 1. § (1) bekezdés b) pontjának megfelelően, mivel a beruházás központi költségvetési támogatásból valósul meg.

A véleményezés végső határideje: 2015. március 4.

A véleményeket a jogszabaly@bm.gov.hu e-mail címre várjuk.

Az önkormányzati ASP központról szóló Korm. rendelet tervezete

Belügyminisztérium, 2015. február 24.

A véleményezés végső határideje: 2015. február 25.

A véleményeket a jogszabaly@bm.gov.hu e-mail címre várjuk.

Előterjesztés az igazságügyi miniszter feladatkörét érintő ágazati honvédelmi feladatokról szóló IM rendeletről

Igazságügyi Minisztérium, 2015. február 19.