A dokumentumtár a 2014. június 6. óta feltöltött dokumentumokat tartalmazza. A korábbi tartalmak ezen a linken érhetők el.

Ezen az oldalon a honlapon megtalálható dokumentumok közül listázhatja az Önt érdeklő anyagokat. Hírek, fotógalériák és videófelvételek kereséséhez kérjük használja a honlap tetején található általános keresőt.

A dokumentumok keresése történhet szokványos (kulcsszavas) kereséssel, illetve tallózással. Mindkét esetben tovább pontosíthatja a találati listát dátum, forrás vagy a dokumentum típusa szerinti szűréssel.

Adatkezelési felhívás

A jogszabálytervezetek véleményezése előtt kérjük olvassa el adatkezelési felhívásunkat!

Kérem, válassza ki a szűrési szempontokat!

Szűrés dátum szerint

(tól-ig)
X X

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

Találatok: 116

Szűrés dátum szerint

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

Jogszabálytervezetek
Találatok: 116

Tervezet a haditechnikai eszközök és szolgáltatások kivitelének, behozatalának, transzferjének és tranzitjának engedélyezéséről, valamint a vállalkozások tanúsításáról szóló 160/2011. (VIII. 18.) Korm. rendelet módosításáról

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 26.

A tervezet 2014. december 5-ig véleményezhető a dora.tunyogi@ngm.gov.hu elektronikus elérhetőségen.

A fluortartalmú üvegházhatású gázokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendeletről szóló normatervezet

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. november 25.

Ügyiratszám: JF/25720-2/2014
Véleményezési határidő: 2014. december 1.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogalkotási tevékenységére vonatkozó a jogalkotásról szóló törvény szerinti közigazgatási egyeztetésre bocsátott koncepciókat, jogszabálytervezeteket, valamint a tervezetekhez kapcsolódó előterjesztéseket, szakmai indokolásokat olvashatja ezeken az oldalakon. Kérjük, hogy a tervezetekre vonatkozó véleményeket, javaslatokat az orsolya.ozsvart@nfm.gov.hu és a jogifo@nfm.gov.hu e-mail címre küldje, az egyértelmű azonosíthatóság érdekében tárgyként minden esetben a minisztériumi iktatószámot feltüntetve.

A települések katasztrófavédelmi besorolásáról, valamint a katasztrófák elleni védekezés egyes szabályairól szóló 62/2011. (XII. 29.) BM rendelet módosításáról szóló 61/2012. (XII. 11.) BM rendelet módosításának tervezete

Belügyminisztérium, 2014. november 25.

A települések katasztrófavédelmi szempontú osztályba sorolása az elégséges védelmi szint kialakításával egyidejűleg hozzájárul a lakosság életének és anyagai javainak magasabb fokú védelméhez.

A felméréseken, elemzéseken alapuló polgármesteri, valamint védelmi bizottsági javaslatok alapján a besorolást a katasztrófák elleni védekezésért felelős miniszter minden évben felülvizsgálja és módosítja a kockázatbecslési eljárásnak megfelelően.


A véleményezés végső határideje: 2014. november 27.

A véleményeket a jogszabaly@bm.gov.hu e-mail címre várjuk.

Egyes egészségügyi tárgyú rendeletek az egészségügyi ágazati képzésekkel összefüggő módosításának tervezete

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. november 25.

Jogszabálytervezet

Véleményezési határidő: 2014. december 8.
Véleményezési cím: eahufvez@emmi.gov.hu

A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet módosításának tervezete

Belügyminisztérium, 2014. november 24.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2014. II. félévében javaslattal élt a NAV bírságszabályozásának rendezése érdekében. A koncepció alapja az egységes vámigazgatási bírság bevezetése, az ezt célzó T/1705. sz. törvényjavaslat több jogszabály módosítását vonja maga után, így a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény 43.§ (1) bekezdésének új f) ponttal történő kiegészítését is. A módosítás értelmében az idegenrendészeti hatóság önálló beutazási és tartózkodási tilalmat rendelhet el azzal az ismeretlen helyen vagy külföldön tartózkodó harmadik országbeli állampolgárral szemben, aki az átmeneti megőrzésre, a vámfelügyeletre vagy a vámeljárásra vonatkozó kötelezettségek megszegését jövedéki termékre követte el, és a jogerősen kiszabott, a vámhiány kétszáz százalékát, de minimum 40.000 forintot kitevő vámigazgatási bírságot határidőre nem fizette meg, illetve annak végrehajtására nincs lehetőség.

Annak érdekében, hogy a beutazási és tartózkodási tilalom elrendelése a jogerősen kiszabott vámigazgatási bírság meg nem fizetése esetén is alkalmazható legyen, szükséges a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. Korm. rendeletben foglalt részletszabályok aktualizálása.

A véleményezés végső határideje: 2014. november 27., 10 óra

A véleményeket a jogszabaly@bm.gov.hu e-mail címre várjuk.