A dokumentumtár a 2014. június 6. óta feltöltött dokumentumokat tartalmazza. A korábbi tartalmak ezen a linken érhetők el.

Ezen az oldalon a honlapon megtalálható dokumentumok közül listázhatja az Önt érdeklő anyagokat. Hírek, fotógalériák és videófelvételek kereséséhez kérjük használja a honlap tetején található általános keresőt.

A dokumentumok keresése történhet szokványos (kulcsszavas) kereséssel, illetve tallózással. Mindkét esetben tovább pontosíthatja a találati listát dátum, forrás vagy a dokumentum típusa szerinti szűréssel.

Adatkezelési felhívás

A jogszabálytervezetek véleményezése előtt kérjük olvassa el adatkezelési felhívásunkat!

Kérem, válassza ki a szűrési szempontokat!

Szűrés dátum szerint

(tól-ig)
X X

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

Találatok: 53

Szűrés dátum szerint

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

Jogszabálytervezetek
Találatok: 53

A 9/2011. (III.23.) BM rendelet módosításának tervezete

Belügyminisztérium, 2014. október 1.

A véleményezés végső határideje: 2014. október 7.

A véleményeket a jogszabaly@bm.gov.hu e-mail címre várjuk.

A földművelésügyi miniszter .…/2014. (….) FM rendelete

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. szeptember 26.

a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 152/2009. (XI. 12.) FVM rendelet módosításáról

Szakasz: közigazgatási egyeztetés

Véleményezhető: 2014. szeptember 30.

Észrevételeket a joginfo@fm.gov.hu címre várjuk.

A szabálysértési elzárás végrehajtásának részletes szabályairól szóló BM rendelet tervezete

Belügyminisztérium, 2014. szeptember 25.

2015. január 1-jén hatályba lép a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény (a továbbiakban: Bv. tv.), amelyre tekintettel szükséges a szabálysértési elzárás végrehajtásának részletes szabályairól szóló új rendelet megalkotása. A Bv. tv. a bűnügyi elzárás egyes végrehajtási részletszabályait tartalmazza, hatálya szűken a szabálysértési elzárás végrehajtására is kiterjed. Tekintettel a szabálysértések csekélyebb társadalomra veszélyességére, valamint az ehhez kapcsolódó önálló anyagi és eljárási szabályrendszerre, a szabálysértési elzárás vonatkozásában szükséges külön megállapítani a végrehajtás alapvető, garanciális, rendeleti szintet igénylő részletszabályait.

A Bv. tv. felhatalmazást ad a büntetés-végrehajtásért felelős miniszternek, hogy rendeletben állapítsa meg a szabálysértési elzárás végrehajtásának részletes szabályait a szabálysértési szabályozásért felelős miniszter egyetértésével, továbbá a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény (a továbbiakban: Szabs. tv.) felhatalmazást ad a szabálysértési szabályozásért felelős miniszternek, hogy a büntetés-végrehajtásért felelős miniszter egyetértésével és a legfőbb ügyész véleményének kikérésével a szabálysértési elzárás végrehajtásának részletes szabályait megalkossa.

A véleményezés végső határideje: 2014. október 3.

A véleményeket a jogszabaly@bm.gov.hu e-mail címre várjuk.

a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló rendelet módosításáról készült előterjesztés

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. szeptember 25.

Ikt.sz.: JF/21876 /1 /2014.
Véleményezési határidő: 2014. október 9.

Tájékoztató
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogalkotási tevékenységére vonatkozó a jogalkotásról szóló törvény szerinti közigazgatási egyeztetésre bocsátott koncepciókat, jogszabálytervezeteket, valamint a tervezetekhez kapcsolódó előterjesztéseket, szakmai indokolásokat olvashatja ezeken az oldalakon. Kérjük, hogy a tervezetekre vonatkozó véleményeket, javaslatokat a velemeny@nfm.gov.hu e-mail címre küldje, az egyértelmű azonosíthatóság érdekében tárgyként minden esetben a minisztériumi iktatószámot feltüntetve.

A kábítószerekkel és pszichotróp anyagokkal, valamint az új pszichoaktív anyagokkal végezhető tevékenységekről s ezen anyagok jegyzékre vételéről szóló rendelet módosításának tervezete

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. szeptember 24.

Jogszabálytervezet

Véleményezési határidő: 2014. szeptember 29. 12. h
Véleményezési cím: zsuzsanna.dakos@emmi.gov.hu@kormany.hu