Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Videók

Megnyíltak az önkormányzatok idei fejlesztési és rendkívüli támogatási pályázatai

Megnyíltak az önkormányzatok idei fejlesztési és rendkívüli támogatási pályázatai 2017. március 8.

Megnyíltak az önkormányzatok idei fejlesztési, illetve rendkívüli támogatási pályázatai, a települési önkormányzatok rendkívüli támogatásaira ebben az évben 11 milliárd forintot különített el a Belügyminisztérium. Pogácsás Tibor, a tárca önkormányzati államtitkára sajtótájékoztatóján elmondta: megnyitották az önkormányzati feladatellátáshoz szükséges fejlesztések támogatásainak, a rendkívüli működési támogatásnak és a rendkívüli szociális támogatásnak a pályázatát.
A szisztematikus határellenőrzésről egyeztetett a magyar és a horvát belügyminiszter

A szisztematikus határellenőrzésről egyeztetett a magyar és a horvát belügyminiszter2017. február 20.

A határellenőrzés szisztematikussá tételéről egyeztetett Pintér Sándor magyar és Vlaho Orepic horvát belügyminiszter.
Érkezik az idei első emelt bér a rendvédelmi hivatásos állománynak

Érkezik az idei első emelt bér a rendvédelmi hivatásos állománynak2017. február 3.

A napokban kapják meg a rendvédelmi hivatásos állomány tagjai az idei első, öt százalékkal emelt fizetésüket - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.
Rendőrök, polgárőrök, tűzoltók, vízügyi szakemberek kaptak elismerést

Rendőrök, polgárőrök, tűzoltók, vízügyi szakemberek kaptak elismerést2017. január 20.

Rendőröket, polgárőröket, tűzoltókat és vízügyi szakembereket részesített elismerésben Pintér Sándor belügyminiszter, amiért a hosszabb ideje fennálló szélsőségesen hideg időjárási helyzetben kiemelkedő helytállást tanúsítottak.
Adottak a feltételek a migrációs helyzet kezeléséhez

Adottak a feltételek a migrációs helyzet kezeléséhez 2017. január 18.

Megfelelőek a személyi és tárgyi feltételek a jelenlegi migrációs helyzet kezeléséhez - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter, miután látogatást tett a szerb-magyar határon.
A tüzelőanyag-pályázattal 180 ezer családnak segítenek

A tüzelőanyag-pályázattal 180 ezer családnak segítenek2017. január 11.

A Belügyminisztérium által meghirdetett tüzelőanyag-pályázat 180 ezer embernek jelent segítséget - mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára Dányban, a település fatelepén tartott sajtótájékoztatón.
A rendkívüli hideg miatt különösen oda kell figyelni a rászorulókra

A rendkívüli hideg miatt különösen oda kell figyelni a rászorulókra2017. január 6.

Az országos rendőrfőkapitány, valamint a belügyminiszter utasította a rendőröket, polgárőröket és polgármestereket, hogy különösen figyeljenek oda a településükön egyedül élő, rászoruló, idős emberekre - mondta sajtótájékoztatóján Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára.
Úgy kell megvédeni a külső határokat, hogy a belsőkön ne kelljen korlátozásokat bevezetni

Úgy kell megvédeni a külső határokat, hogy a belsőkön ne kelljen korlátozásokat bevezetni2016. október 18.

A cél az, hogy "úgy védjük meg" a schengeni külső határokat, hogy ne kelljen az övezeten belül korlátozásokat bevezetni, határellenőrzéseket visszaállítani - hangsúlyozta a szlovén partnerével folytatott keddi budapesti megbeszélése után tett sajtónyilatkozatban Pintér Sándor belügyminiszter.
A TEK intenzíven együttműködik az európai hatóságokkal

A TEK intenzíven együttműködik az európai hatóságokkal2016. szeptember 30.

A tavaly novemberi párizsi merényletet követően a Terrorelhárítási Központ (TEK) intenzív együttműködésbe kezdett az európai terrorelhárító szervezetekkel, főleg a belga, a francia, a német és az osztrák hatóságokkal szoros a kapcsolat - hangsúlyozta Bodnár Zsolt, a TEK főigazgató-helyettese sajtótájékoztatón.
Már több mint ezren jelentkeztek határvadásznak

Már több mint ezren jelentkeztek határvadásznak2016. szeptember 27.

Már több mint ezren jelentkeztek határvadásznak a rendőrség szeptember elején indult toborzásán - mondta Kontrát Károly államtitkár sajtótájékoztatón.
A rendőrök ellen irányult a Teréz körúti robbantás

A rendőrök ellen irányult a Teréz körúti robbantás2016. szeptember 25.

Robbantás történt szombat éjjel a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a támadás célpontjai a rendőrök voltak, "ki akarták végezni" őket - jelentette be Papp Károly országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztatón.
A szeptember 11-ei terrortámadások 15. évfordulójára emlékeztek

A szeptember 11-ei terrortámadások 15. évfordulójára emlékeztek2016. szeptember 9.

A megemlékezésen részt vett Colleen Bell az Egyesült Államok budapesti nagykövete és a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára is. Tasnádi László hangsúlyozta: sosem fordulhat elő többé hasonló támadás.
Összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus között

Összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus között 2016. augusztus 5.

Világosan kimondható, hogy összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus között - hangsúlyozta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Megérkezett Budapestre a segítségül küldött 25 szlovák rendőr

Megérkezett Budapestre a segítségül küldött 25 szlovák rendőr2016. augusztus 1.

Ünnepélyes keretek között fogadták Budapesten azt a 25 rendőrt, akiket Szlovákia magyar kérésre határvédelmi feladatok ellátására küldött a magyar-szerb határhoz. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a rendőrök fogadásán arról beszélt, hogy Magyarország és Szlovákia egyformán gondolkodik, együtt cselekszik és közösen lép fel "a ránk zúduló" illegális migrációval szemben.
Határozottan visszautasítjuk a valótlan állításokat

Határozottan visszautasítjuk a valótlan állításokat2016. július 14.

Fel kell lépni a valótlan állításokkal szemben, amelyek Magyarország, a magyar hatóságok jó hírnevét sértik, ezért a Human Rights Watch (HRW) megalapozatlan állításait is határozottan visszautasítjuk - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Átadták a pápai rendőrkapitányság felújított épületét

Átadták a pápai rendőrkapitányság felújított épületét 2016. július 8.

Magyarország, azon belül Pápa lakossága is ma nagyobb biztonságban van, mint hat éve - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken a pápai rendőrkapitányság több mint háromszázmillió forintból megújult épületének átadásán.