Százhuszonhárom frissen végzett tűzoltó és tizenegy tűzoltótisztjelölt tett fogadalmat pénteken az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) budapesti oktatási központjában.

Az újakkal együtt az elmúlt időszakban összesen több mint ezerháromszáz kiképzett újonc tűzoltó került be a katasztrófavédelem rendszerébe - tájékoztatta az OKF az MTI-t.

Kép letöltéseFotó: Botár Gergely/kormany.hu

A közlemény szerint Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az ünnepségen hangsúlyozta: a biztonság ma a legfontosabb közösségi érdek, az új tűzoltóknak pedig kiemelkedő szerepük lesz ennek garantálásában.

Kiemelte, hogy a kormány mindent megtesz a rendvédelmi állomány munkájának megbecsüléséért. Az új életpályamodellnek köszönhetően a rendvédelem hivatásos dolgozóinak bére az idén már átlagosan 45 százalékkal magasabb, mint amekkora 2015-ben volt - idézték a politikust.

Az ünnepségen Kontrát Károly és Góra Zoltán az OKF vezetője dicséretben részesítette Mészáros János, Ruzsek Ferenc, Horváth Bence és Takács Bálint tűzoltó őrmestereket.

Kép letöltéseFotó: Botár Gergely/kormany.hu

Az új tűzoltók öt hónapos kiképzést követően állnak országszerte szolgálatba - közölte az OKF.

(MTI)