Állami ünnepünk, augusztus 20. alkalmából elismeréseket adott át Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen.

A miniszterhelyettes ünnepi beszédében - többek között - hangsúlyozta: Magyarország ma azért létezik, mert az előttünk járó nemzedékek, amikor kellett, akkor kiálltak az országukért, és megőrizték azokat az alapokat, amelyeket Szent István tett le. Kiemelte, hogy a Szent Istváni alapoknak köszönhetően tudunk helytállni az Európát fenyegető népvándorlásban, majd leszögezte: Magyarország ma is élenjár Európa védelmében, és ezért köszönet illeti a határainkat védő rendőröket és katonákat.

Kép letöltéseFotó: Csattos Pál/BM

A rendezvényen Kontrát Károly az adományozók megbízásából eljárva 40 köztársasági elnöki kitüntetést, három címzetes főjegyzői és egy nemzetbiztonsági főtanácsosi címet, kilenc Életmentő Emlékérmet és 11 Bátorságért Érdemjelet, valamint két soron kívüli ezredesi előléptetésről szóló állományparancsot adott át az elismerésekben részesülteknek.

Kép letöltéseFotó: Csattos Pál/BM

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.

(Belügyminisztérium)