A magyaroknak ma is meg kell küzdeniük a szabadságért, az összetartozásért, a biztonságért. Március 15-e ma is azt üzeni számunkra, hogy a magyarok maguk akarnak dönteni a jövőjükről, vagyis mindarról, ami a gyerekeik és unokáik sorsát meghatározza – mondta ünnepi beszédében Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Belügyminisztérium nemzeti ünnepünk alkalmából tartott ünnepségén.

A márciusi ifjak felismerték, hogy függetlenség és szabadság nélkül Magyarországnak nincs jövője, és elég bátrak is voltak ahhoz, hogy ezért megküzdjenek.Tudták, hogy az egyén biztonsága és a nemzet szabadsága egymástól elválaszthatatlan – hangsúlyozta Kontrát Károly.

A miniszterhelyettes beszédében kiemelte: ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték. Egy olyan kincs, amelyért nemcsak harcolni kell, de meg is kell tudni őrizni, mert törékeny. Kiállni a biztonságunkért és a nemzetért ma következetes, nehéz és összetartó munkát jelent.

Kontrát Károly beszédében hangsúlyozta, hogy nem szabad hagyni, hogy helyettünk mások döntsenek az ország sorsáról, hiszen ma is teljesen világos és egyértelmű, hogy mit kíván a magyar nemzet.
Magyarország ma büszke, erős, európai ország. Meg kell őriznünk a hazánkat olyannak, amilyennek szeretjük és nemzeti ünnepünkön emlékeznünk kell hőseinkre, az ő bátor kiállásukra, mely örök példa előttünk – tette hozzá.

(Belügyminisztérium)