Aki Magyarországon bűncselekményt követ el, nem mentesülhet a felelősségre vonástól.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2018. február 12-én hivatali visszaélés megalapozott gyanúja miatt előállították, kihallgatták, majd őrizetbe vették B. Imre 35 éves kormánytisztviselőt, a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkárság Önkormányzati Gazdasági Főosztály Vagyongazdálkodási és Településüzemeltetési Osztály munkatársát. A kormánytisztviselő abban segédkezett, hogy a Belügyminisztérium vis maior alapjából önkormányzatok jogosulatlanul jussanak forrásokhoz.

Ugyancsak őrizetbe vette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda azt az 55 éves vállalkozót, akinek gazdasági társasága elvégezte azokat a munkálatokat, amelyeket a vis maior alap terhére az érintett önkormányzatok jogszerűen nem számolhattak volna el.

Magyarországon mindenkire, így a Belügyminisztérium munkatársaira, valamint az őket hivatali visszaélésre biztatókra is ugyanazok a jogszabályok vonatkoznak - nincs mentesség! A kormánytisztviselő jogviszonya soron kívül megszüntetésre kerül.

(Belügyminisztérium)