Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából dr. Pintér Sándor belügyminiszter 54 fő részére adott át elismerést a tárca ünnepségén.

Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár ünnepi beszédében – többek között – hangsúlyozta: október 23-a a szabadság napja, a magyar szabadságszeretet, a magyar élni akarás jelképe. Október 23-a legerősebb üzenete számunkra az, hogy van, ami soha nem változik, mert nem változhat: mi, magyarok a szabadság népe vagyunk. Rámutatott: „Mi, mai magyarok sokat tanultunk ’56-ból. Megtanultuk, hogy jobb, ha nem várunk senkire. Saját magunkért nekünk kell kiállni, saját magunkért muszáj kiállnunk! A magyarok szabadságát rajtunk kívül senki más nem tudja, és nem is akarja kivívni.”

A miniszterhelyettes kiemelte: „Ma elmondhatjuk, hogy 1956 hőseinek áldozatvállalása nem volt hiábavaló. Erős és európai Magyarországot építünk. Olyan Magyarországot, amely képes megvédeni a kultúráját, nemzeti értékeit és hagyományait egyaránt. Magyarországnak van múltja és lesz jövője is, amelyet bátran és a jövő nemzedékei érdekében felelősséggel épít.”

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.

(Belügyminisztérium)