Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Felére csökkent a közterületi bűnözés

Belügyminisztérium, 2017. június 24. 13:40

Az elmúlt hét évben felére csökkent a közterületi bűnözés Magyarországon a polgárőrség és a rendőrség hatékony együttműködésének eredményeként - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter a 23. Országos polgárőrnap és 6. Országos lovas polgárőr szemle megnyitóján Nyíregyházán.

Migrációról, határvédelemről, biztonságról tárgyaltak a Salzburg Fórum tagjai

Belügyminisztérium, 2017. június 20. 15:36

A migrációról, a határvédelemről és a biztonságról tárgyaltak a Salzburg Fórum miniszteri konferenciájának tagjai Budapesten - ismertette a résztvevő országok képviselői jelenlétében nemzetközi sajtótájékoztatón a magyar belügyminiszter kedden.

A Salzburg Fórum támogatói nélkülözhetetlenek a migrációs főútvonalakon érkezők visszaszorításában

Belügyminisztérium, 2017. június 20. 15:32

A Salzburg Fórum barátai kezdeményezés résztvevői nélkülözhetetlenek a migrációs főútvonalakon az illegális bevándorlók visszaszorításában - közölte Pintér Sándor belügyminiszter a Salzburg Fórum miniszteri konferenciát követően az azt támogató országok képviselőinek jelenlétében kedden.

A kormány jó és felelős döntést hozott, amikor két éve a kerítés megépítéséről döntött

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. június 16. 13:23

Az elmúlt két évet és az Európát sújtó terrorfenyegetettséget látva biztos, hogy a magyar kormány jó és felelős döntést hozott, amikor a kerítés megépítéséről döntött - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek pénteken.

Nem lehetett megakadályozni a tragédiát - reagálás egyes német újságírók vélekedéseire

Belügyminisztérium, 2017. június 15. 14:50

Megalapozatlan következtetéseket vontak le a német tartományi közszolgálati adók munkatársai, amikor közölték, hogy "vélhetően elkerülhető lett volna" a 2015. augusztus 27-én Parndorf település (Ausztria) határában egy hűtőkamionban talált 71 migráns halála, ha a magyar hatóságok időben lefordítják és kiértékelik az őket szállító embercsempészek lehallgatott telefonbeszélgetéseit.

A bűnmegelőzés feladata a tudományos eredmények átültetése a gyakorlatba

Belügyminisztérium, 2017. június 15. 12:53

A bűnmegelőzés feladata a tudományos kutatásokat, a kriminológiai felismeréseket, az értékelő-elemző tudást átültetni a gyakorlatba - erről a belügyminiszter beszélt csütörtökön a Tudomány és bűnmegelőzés címmel megrendezett nemzetközi konferencián a rendőrség Teve utcai székházában.

Botka lemaradása években mérhető - reagálás a szocialista politikus közleményére

Belügyminisztérium, 2017. június 14. 15:46

Politikustársának őrizetbe vétele érzékenyen érinthette Botka Lászlót, 2017. június 14-én 13 óra 5 perckor kiadott néhány soros közleménye tele van tévedésekkel.

Felelősen, Juhász nélkül

Belügyminisztérium, 2017. június 13. 15:30

Juhász Péter, az Együtt elnöke közszereplőként és egy bűnöző „sajtóreferenseként” nemtetszését fejezte ki egy szórakozóhelyen kábítószer birtoklása miatt végrehajtott eredményes rendőri intézkedéssel szemben.

A menekültek átirányításáról egyhangúan, kormányfői szinten döntsön az EU

Belügyminisztérium, 2017. június 12. 16:26

A menekültek átirányításáról ne miniszteri szinten, az Európai Unió Tanácsában döntsenek, hanem magasabb, állam- és kormányfői szinten, az Európai Tanács hozzon egyhangú határozatot - ezt sürgető közös nyilatkozatot fogadtak el hétfőn Varsóban a visegrádi országcsoport (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) belügyminiszterei.

Jól működik a hazai önkormányzati rendszer, 20-25 évig nem szorul alapvető reformra

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2017. június 9. 8:29

Jól működik az önkormányzatok magyarországi rendszere, középtávon, legalább húsz-huszonöt évig nem kell strukturális reformra számítani - hangsúlyozta a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) éves küldöttgyűlésén csütörtökön, Budapesten a belügyminisztérium e területért felelős államtitkára.