Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

A Belügyminisztérium közleménye

Belügyminisztérium, 2015. január 16. 18:21

Magyarország közvetlen terrorfenyegetettsége nem emelkedett, azonban a Belgiumban történtekre tekintettel Magyarország belügyminisztere elrendelte a "B" készenléti fokozathoz tartozó feladatok részleges végrehajtását.

Megkezdődött a rendvédelmi szervek hivatásos állománya szolgálati viszonyáról szóló törvény tervezetének előzetes szakmai véleményezése

Belügyminisztérium, 2015. január 13. 18:04

A kormány döntésének megfelelően megkezdődött a rendvédelmi szervek hivatásos állománya szolgálati viszonyáról szóló törvény tervezetének előzetes szakmai véleményezése. A törvénytervezetet a Belügyminisztérium készítette elő, és a részletes szakmai egyeztetést megelőzően megküldte a szakmai szerveknek és az érintett szakszervezeteknek. A tervezet a szakmai és a közigazgatási egyeztetéseket követően kerül a kormány elé.

A kormány eltökélt a közbiztonság megszilárdításában

Belügyminisztérium, 2015. január 7. 19:32

Magyarország a korábbi évekhez képest nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb közbiztonsági körülmények között töltötte a 2014 év végi ünnepeket.

A rendőrség megszolgálta a bizalmat

A miniszterelnök, 2014. december 23. 11:36

A rendőrség megszolgálta a bizalmat, hiszen évek óta folyamatosan nő a felderítések száma és csökken a bűncselekményeké – hangsúlyozta Orbán Viktor kedden Budapesten, amikor 385 új szolgálati gépjárművet adott át a szervezetnek.

A rendőrség nem vetíti a Selfi című kisfilmet

Belügyminisztérium, 2014. december 21. 11:22

A Lehet Más a Politika 2014. december 21-én az MTI OS útján kiadott közleménye példa nélküli tájékozatlanságról tanúskodik. A közleményben foglaltakkal szemben a rendőrség nem vetíti a Selfie című kisfilmeket a pécsi középiskolákban, azokat a rendőrség saját honlapjáról eltávolította.

A polgárőrök nélkül nincs közbiztonság


Belügyminisztérium, Rendészeti Államtitkár, 2014. december 19. 14:10

A polgárőrség nélkül nincs közbiztonság Magyarországon, ezért a munkájuk nélkülözhetetlen - jelentette ki Tasnádi László, a Belügyminisztérium (BM) rendészeti államtitkára pénteken az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) évzáró elnökségi ülésén a fővárosban.

Karácsonyi ünnepség a Belügyminisztériumban

Belügyminisztérium, Rendészeti Államtitkár, 2014. december 18. 16:16

Tasnádi László rendészeti államtitkár – dr. Pintér Sándor belügyminiszter nevében – ajándékokat adott át a belügyi szerveknél dolgozó, hat vagy több gyermeket nevelő nagycsaládosoknak, valamint a szolgálatteljesítés közben hősi halált halt, illetve szolgálati halott hivatásos állományúak özvegyeinek és gyermekeinek a Belügyminisztérium karácsonyi ünnepségén. Közlemény.

A Nemzetközi Rendőr Szövetség alapítójára emlékeztek Budapesten

Belügyminisztérium, 2014. december 12. 19:04

A Nemzetközi Rendőr Szövetség (International Police Association - IPA) alapító elnökének, Arthur Troop születésének 100. évfordulójára emlékeztek pénteken Budapesten; az IPA magyar szekciója által szervezett emlékünnepséget Pintér Sándor belügyminiszter nyitotta meg.

Az adósságkonszolidáció után is a felelős gazdálkodás a cél

Belügyminisztérium, 2014. december 12. 11:30

2078 önkormányzat adósságát vállalta át az állam a közelmúltban, 1368 milliárd forint értékben - hangsúlyozta Pintér Sándor belügyminiszter az Állami Számvevőszék az önkormányzatok ellenőrzésének tapasztalatairól, a jó gyakorlatokról szervezett pénteki, budapesti szemináriumán.