Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

A BM bevezeti a rendőrségi életpályamodellt

Belügyminisztérium, 2015. május 26. 16:23

A Belügyminisztérium – az eredeti terveknek megfelelően – bevezeti a rendőrségi életpályamodellt. Közlemény.

A Belügyminisztériumban rend van

Belügyminisztérium, 2015. május 26. 15:25

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő úr (MSzP) 2015. május 26-án tartott sajtótájékoztatójának címével és az azon elhangzottakkal ellentétben a Belügyminisztériumban 2010. május 29., Pintér Sándor hivatalba lépése óta rend van.

A Belügyminisztérium közleménye

Belügyminisztérium, 2015. május 22. 16:39

A Magyar Nemzet című országos terjesztésű napilap 2015. május 22-én megjelent lapszáma "Titkosszolga hagyott mobilt a Jobbiknál?" című közlésével kapcsolatban a Belügyminisztérium cáfolja, hogy az irányítása alá tartozó titkosszolgálatok munkatársa hagyott el egy mobiltelefon készüléket a Jobbik idei majálisán.

Közfoglalkoztatási mintaprogramban épített szociális bérlakásokat adtak át Fejér megyében

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2015. május 21. 19:43

Közfoglalkoztatási mintaprogramban épített szociális bérlakásokat adott át csütörtökön Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára és Varga Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője a Fejér megyei Sárosdon, Enyingen és Sárkeresztúron.

Nyolc önkormányzati bérház épült Komádiban

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2015. május 20. 15:28

A Vályogvető közfoglalkoztatási mintaprogram keretében nyolc önkormányzati bérház épült az ország egyik leghátrányosabb helyzetű településén, a Hajdú-Bihar megyei Komádiban. Az épületeket Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára adta át.

A közfoglalkoztatottak nem végeznek kéményseprő-ipari tevékenységet

Belügyminisztérium, 2015. május 15. 16:23

A médiatartalom-szolgáltatók elmúlt napokban megjelent közléseivel ellentétben a kéményseprő-ipari tevékenységről és az ezzel, valamint a tűz elleni védekezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/3784. számú törvényjavaslat egyetlen mondata sem tartalmazza, hogy a lakossági kémények tisztításának feladata a kéményseprőktől a katasztrófavédelemnél alkalmazott "közmunkásokhoz" (sic!) kerülne.

Reagálás a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatójára

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2015. május 15. 13:49

A Demokratikus Koalíció 2015. május 15-ei sajtótájékoztatóján elhangzottakkal szemben a közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2011. évi CVI. törvény rögzíti, hogy közfoglalkoztatási jogviszony nem létesíthető olyan feladat végzésére, amelynek ellátására törvény közalkalmazotti, közszolgálati vagy kormányzati szolgálati jogviszonyt ír elő.

Új források nyílnak az önkormányzatok számára

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2015. május 13. 11:31

Települési feladatellátásra új források nyílnak az önkormányzatok számára, a 3,5 milliárd forintos keretösszegre területi korlátozás nélkül valamennyi önkormányzat pályázhat - erről a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Adottak az önkormányzatok működésének jövő évi feltételei

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2015. május 13. 10:28

Az önkormányzatok örömmel nyugtázzák, hogy a költségvetés tervezete szerint a jövő évben adottak a települések működtetéséhez szükséges feltételek - jelentette ki a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.