Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Magyarországon helyreállt a közbiztonság

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2014. szeptember 2. 13:43

Az elmúlt évek intézkedései nyomán Magyarországon helyreállt a közbiztonság - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Hajdúnánáson.

A légi támogatás fontos elem az illegális bevándorlás felderítésében

Belügyminisztérium, 2014. szeptember 1. 13:57

Magyarország mintegy 1100 kilométer hosszúságú schengeni külső határszakaszán a légi támogatás fontos elem az illegális migráció felderítésében - mondta Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány hétfőn Bácsbokodon, a Bácska Helikopterbázis átadásán.

Egyeztetés az önkormányzati érdekszövetségekkel

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2014. szeptember 1. 17:30

Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár vezetésével az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) hétfőn, a Belügyminisztériumban tartott ülésén áttekintette az államháztartás számviteli rendjének önkormányzatokat érintő egyes teendőit és tárgyalt a költségvetéssel kapcsolatos kérdésekről. Közlemény.

Megújult a kormányzati ügyfélvonal

Belügyminisztérium, 2014. augusztus 26. 15:31

Megújult a kormányzati ügyfélvonal, a 1818-as telefonszámon hívható központot Pintér Sándor belügyminiszter adta át kedden Budapesten.

Szent István útját követve újra erőssé és biztonságossá tehetjük az országot

Belügyminisztérium, 2014. augusztus 19. 15:31

Állami kitüntetéseket és elismeréseket adott át Pintér Sándor belügyminiszter az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából kedden Budapesten.

A CEPOL és a magyar hatóságok új székhely-megállapodást írtak alá

Belügyminisztérium, 2014. augusztus 19. 16:28

Az Európai Rendőrakadémia (CEPOL) és a magyar hatóságok szűk körű hivatalos ceremónia keretében Budapesten aláírták az új CEPOL székhely-megállapodást.

Emberkereskedelem elleni kampányt indított a BM

Belügyminisztérium, 2014. augusztus 13. 16:50

Emberkereskedelem elleni kampányt indított a Belügyminisztérium (BM) öt nagykövetséggel közösen szerdán a Sziget fesztiválon.

Magyarország azonnali segítséget nyújtott Szerbiának az árvízi védekezés idején

Belügyminisztérium, 2014. augusztus 5. 14:25

A lehető leghamarabb elindult a HUNOR speciális mentőszervezet, hogy a legnehezebb időszakban segítsen Szerbiának a mentésben - erről dr. Bakondi György, a Katasztrófavédelem főigazgatója beszélt a kormany.hu-nak.

Az állam stabilizálta az önkormányzatokat

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2014. augusztus 4. 9:46

A feladatfinanszírozás nagyobb korrekcióit elvégezzük a jövő évi költségvetésben, és a későbbiekben nem lesz rá szükség, hogy tervezési hiányosságok miatt komolyabban be kelljen avatkozni – jelentette ki a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Monor korábbi polgármestere. Pogácsás Tibor a feladatfinanszírozás finomhangolása mellett beszélt egy olyan új informatikai hálózat kidolgozásáról, amelynek segítségével akár több évre előre is sokkal könnyebb tudnak majd tervezni az önkormányzati szektorban.