Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Helyi Önkormányzatok Napja

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2018. szeptember 28. 15:44

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára miniszteri elismeréseket adott át a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Brüsszel újabb valótlan tartalmú jelentéssel támadja Magyarországot

Belügyminisztérium, 2018. szeptember 18. 15:17

Tavaly októberi magyarországi látogatásáról tett közzé jelentést 2018. szeptember 18-án az Európa Tanács Kínzás és az embertelen vagy megalázó büntetések vagy bánásmód megelőzésére alakult bizottsága. Brüsszel újabb valótlan tartalmú jelentéssel támadja Magyarországot, azért hogy elvegye tőlünk a határvédelem jogát.

A közfoglalkoztatás is hozzájárult az álláskeresők számának csökkenéséhez

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2018. szeptember 14. 20:42

Az álláskeresők száma Magyarországon 2010-ben még meghaladta az 580 ezret, mára azonban a kormány gazdaságélénkítő lépéseinek, többek között a közfoglalkoztatási program elindításának köszönhetően 251 ezerre csökkent, és a kormány arra törekszik, hogy számuk tovább mérséklődjön - mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a IV. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár megnyitóján pénteken Budapesten.

A haza egy biztos pont mindannyiunk életében

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. augusztus 16. 13:30

Állami ünnepünk, augusztus 20. alkalmából elismeréseket adott át Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen.

Ötmilliárd forint fejlesztési támogatás az önkormányzatoknak

Belügyminisztérium, 2018. augusztus 11. 8:00

Az elmúlt években jelentősen nőtt az önkormányzati fejlesztések támogatására fordított keretösszeg. Míg 2010-ben összesen 4,3 milliárd forint támogatást kaptak a települések bölcsődei, óvodai és iskolai infrastrukturális fejlesztésre, felújításra, addig múlt évben már majdnem 7,5 milliárd forint fejlesztési támogatást ítéltek oda.

Az európai határvédelemről egyeztetett a Bel- és Igazságügyi Tanács

Belügyminisztérium, 2018. július 13. 10:48

2018. július 12-én került megrendezésre a Bel- és Igazságügyi Tanács ülése Innsbruckban. A belügyi napon a magyar delegációt Dr. Pintér Sándor miniszter úr vezette.

A Belügyminisztérium közleménye

Belügyminisztérium, 2018. július 9. 19:41

A veronai buszbaleset után a kormány biztonságosabbá tette az iskolai kirándulásokat és azonnal szigorította a jogszabályokat.

A Belügyminisztérium és a rendőrség felkészült a Stop Soros végrehajtására

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. július 4. 10:44

A Belügyminisztérium és a rendőrség felkészült a Stop Soros végrehajtására, a törvénycsomag hatályba lépésével pedig tovább erősödik Magyarország és a magyar emberek biztonsága - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.