Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Több mint ötmilliárd forint jut önkormányzati fejlesztésekre

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2017. július 21. 11:33

A Belügyminisztérium összesen 5,4 milliárd forint támogatást ítélt oda 319 önkormányzatnak, amelyek a feladatellátást szolgáló fejlesztések érdekében pályáztak a tárcánál - közölte Pogácsás Tibor sajtótájékoztatón.

A káosz neve: Gerstmár Ferenc

Belügyminisztérium, 2017. július 15. 16:45

A Belügyminisztérium reagálása az LMP belügyi kabinetvezetőjének közleményére.

Magyarország támogatja az NGO-k szigorúbb szabályozását, de nemet mond a betelepítésekre

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. július 11. 13:56

A kormány támogatja a migránsokat "taxiztató" nem kormányzati szervezetek (NGO) szigorúbb szabályozását, de nemet mond az olyan elképzelésekre, amelyek szerint az olaszországi nyomást úgy kellene csökkenteni, hogy kötelező áthelyezéseket, betelepítéseket kényszerítenének a tagállamokra - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek.

A kétmilliómodik eSzemélyi

Belügyminisztérium, 2017. július 6. 13:37

Kilenc hónap alatt duplázódott meg az elektronikus személyazonosító igazolványt használó állampolgárok száma: 2017. július 6-án a fővárosban vette át a kétmilliomodik eSzemélyi igazolványt egy 40 éves budapesti hölgy.

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2017. július 4. 11:13

Mintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára sajtótájékoztatón.

Magyarország közbiztonsága szilárd és szélsőségektől mentes

Belügyminisztérium, 2017. július 1. 10:40

Szilárdnak és szélsőségektől mentesnek nevezte Magyarország közbiztonságát a belügyminiszter a budapesti Kapisztrán téren tartott tisztavató ünnepségen szombaton.

Folyamatos fejlesztések a tűzoltóknál

Belügyminisztérium, 2017. június 29. 16:07

A magyar emberek biztonságának növelése érdekében folyamatos a tűzoltási feladatokat ellátó beavatkozó egységek fejlesztése. A tűzoltás és a műszaki mentés öt éve lett állami feladat, ebben az időszakban jelentős fejlesztések történtek: több tűzoltóőrs működik, folyamatosan megújul a tűzoltógépjármű-park, egyre jobban felszereltek a tűzoltók, akiknek jelentősen emelkedett az illetménye.

Felére csökkent a közterületi bűnözés

Belügyminisztérium, 2017. június 24. 13:40

Az elmúlt hét évben felére csökkent a közterületi bűnözés Magyarországon a polgárőrség és a rendőrség hatékony együttműködésének eredményeként - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter a 23. Országos polgárőrnap és 6. Országos lovas polgárőr szemle megnyitóján Nyíregyházán.

Migrációról, határvédelemről, biztonságról tárgyaltak a Salzburg Fórum tagjai

Belügyminisztérium, 2017. június 20. 15:36

A migrációról, a határvédelemről és a biztonságról tárgyaltak a Salzburg Fórum miniszteri konferenciájának tagjai Budapesten - ismertette a résztvevő országok képviselői jelenlétében nemzetközi sajtótájékoztatón a magyar belügyminiszter kedden.