Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Több pénz jut szociális ellátásra

Kormányzat, 2015. február 24. 18:04

Márciustól korszerűsödik a szociális ellátórendszer, amely egyúttal igazságosabbá, átláthatóbbá válhat; a múlt évihez képest 3,3 milliárddal megemelték, összesen 35 milliárd forintra az állami támogatási keretet. Erről Czibere Károly szociális és Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár beszélt Törökbálinton.

Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2015. február 20. 12:31

Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra, az ország nem válhat a megélhetési bevándorlók célországává, ebben a kérdésben nemzeti egyetértésre van szükség - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken az Országgyűlésben.

Belgrádban tárgyalt a magyar, a szerb és az osztrák belügyminiszter

Belügyminisztérium, 2015. február 19. 14:54

Az illegális migráció, a terrorizmus és a szélsőségek megfékezése nem az egyes országok feladata, hanem mindenkinek együtt kell dolgoznia azok kezelésén - hangzott el csütörtökön Belgrádban a magyar, a szerb és az osztrák belügyminiszter találkozója utáni sajtótájékoztatón.

Több mint hétmilliárd forintot költöttek kulturális közfoglalkoztatási programokra

Belügyminisztérium, 2015. február 14. 9:33

Több mint hétmilliárd forintot költött az állam azokra a kulturális közfoglalkoztatási programokra, amelyekben több mint ötezer, az átlagosnál magasabban képzett, több esetben diplomás embernek adtak képességeinek megfelelő munkát

A rendőrség példásan hajtotta végre sokrétű feladatait

Belügyminisztérium, Rendészeti Államtitkár, 2015. február 5. 13:26

A múlt évben új kihívásoknak kellett megfelelnie a rendőrségnek, és sokrétű feladatokat hajtottak végre példásan - mondta Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára csütörtökön Budapesten, a rendőrség székházában tartott évértékelőn.

A katasztrófavédelem hozzájárul Magyarország biztonságához

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2015. január 28. 13:25

Napjainkban a biztonság az egyik legfontosabb közösségi érték, a katasztrófavédelem pedig hozzájárult a magyar emberek és Magyarország biztonságához - hangsúlyozta Kontrát Károly parlamenti államtitkár az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) évértékelő parancsnoki állománygyűlésén.

Jól dolgozott tavaly a büntetés-végrehajtás

Belügyminisztérium, Rendészeti Államtitkár, 2015. január 28. 12:00

Törvényes, fegyelmezett, csendes, nehéz, botránymentes volt a büntetés-végrehajtás tavalyi munkája - jelentette ki Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára a szervezet szerdai állományértekezletén Budapesten.

A Belügyminisztérium közleménye

Belügyminisztérium, 2015. január 16. 18:21

Magyarország közvetlen terrorfenyegetettsége nem emelkedett, azonban a Belgiumban történtekre tekintettel Magyarország belügyminisztere elrendelte a "B" készenléti fokozathoz tartozó feladatok részleges végrehajtását.

Megkezdődött a rendvédelmi szervek hivatásos állománya szolgálati viszonyáról szóló törvény tervezetének előzetes szakmai véleményezése

Belügyminisztérium, 2015. január 13. 18:04

A kormány döntésének megfelelően megkezdődött a rendvédelmi szervek hivatásos állománya szolgálati viszonyáról szóló törvény tervezetének előzetes szakmai véleményezése. A törvénytervezetet a Belügyminisztérium készítette elő, és a részletes szakmai egyeztetést megelőzően megküldte a szakmai szerveknek és az érintett szakszervezeteknek. A tervezet a szakmai és a közigazgatási egyeztetéseket követően kerül a kormány elé.