Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Nemtelen támadás érte a munkatársainkat

Belügyminisztérium, 2015. november 27. 12:29

Nemtelen támadás érte a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársait - mondta Pintér Sándor belügyminiszter a TEK által végrehajtott hétvégi elfogásról pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve: reményei szerint mindez tudatlanságból ered.

Miniszteri és főkapitányi elismerést kapott a végegyházi körzeti megbízott

Belügyminisztérium, 2015. november 27. 12:01

Pintér Sándor belügyminisztertől miniszteri elismerést, az országos rendőrfőkapitánytól pedig jutalmat kapott pénteken Végegyháza körzeti megbízottja, aki Mezőhegyesen egy asszonyt és a rá kézigránáttal támadó férjét eltaszította a robbanástól.

A Terrorelhárítási Központ kiváló munkát végzett

Belügyminisztérium, 2015. november 26. 20:18

A Terrorelhárítási Központ kiváló munkát végzett, megakadályozta vasárnap, hogy a főváros sűrűn lakott területein akár szándékos, akár vétlen robbanás következzen be - közölte az MTI érdeklődésére a belügyminiszter csütörtökön.

A Belügyminisztérium közleménye

Belügyminisztérium, 2015. november 26. 19:43

Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára nem borult ki, és nem tombol.

A közfoglalkoztatás aktuális kihívásairól, valamint lehetséges fejlesztési irányairól tartott szakmai konferenciát a Belügyminisztérium

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2015. november 25. 17:31

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága, valamint a Belügyi Tudományos Tanács Közfoglalkoztatási Munkacsoportja konferenciát szervezett „A közfoglalkoztatás aktuális kihívásai – javasolt fejlesztési irányok” címmel.

Önkormányzati forrásból bekamerázták Kaposvár közterületeit

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2015. november 25. 16:02

Önkormányzati forrásból, több mint kétszázmillió forintból bekamerázták Kaposvár közterületeit. A 155 kamerából álló térfigyelő rendszert szerdán adták át a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Támogatást kaphatnak az önkormányzatok

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2015. november 25. 9:46

Sok önkormányzatot érintett az illegális bevándorlás, a migránshelyzet kezelésében részt vevő települések támogatást kaphatnak - közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Nem lesznek konténerek a szentgotthárdi befogadóállomáson

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2015. november 24. 13:50

A Belügyminisztériumban egyeztetett Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere és V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője Dr. Kontrát Károly miniszterhelyettessel és Csampa Zsolt önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkárral arról, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nem telepít konténereket Szentgotthárd város területén lévő ideiglenes nyílt befogadóállomásra.

Rendkívüli BIÜT-ülés Brüsszelben

Belügyminisztérium, 2015. november 20. 14:34

Az Európai Unió Tanácsa luxemburgi elnökségének szervezésében a 2015. november 13-án, Párizsban elkövetett tragikus terrortámadásokra adandó európai uniós válasz kidolgozása érdekében rendkívüli Bel- és Igazságügyi Tanács-ülésre került sor Brüsszelben.