Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Közel 2300 kistelepülésen osztottak ingyenes tüzelőanyagot a rászorulóknak

Belügyminisztérium, 2018. február 24. 10:29

A kormány ebben a fűtési szezonban is ingyenes tüzelőanyagot biztosított a kistelepüléseken élő rászorulóknak – erre a célra minden korábbinál jelentősebb összeg, 4 milliárd forint állt az önkormányzatok rendelkezésére. Az ingyenes tüzelőanyagot (tűzifát, szenet) 2255 kistelepülésen osztották ki.

Posztumusz előléptetés

Belügyminisztérium, 2018. február 21. 15:01

Magyarország belügyminisztere - az országos rendőrfőkapitány előterjesztésére - a Szolgálat halottjává nyilvánította néhai Mátyás Balázs Tamás rendőr őrmester urat.

Új tűzoltók és tűzoltótiszjelöltek tettek fogadalmat Budapesten

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. február 16. 14:04

Százhuszonhárom frissen végzett tűzoltó és tizenegy tűzoltótisztjelölt tett fogadalmat pénteken az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) budapesti oktatási központjában.

Nincs mentesség

Belügyminisztérium, 2018. február 12. 17:01

Aki Magyarországon bűncselekményt követ el, nem mentesülhet a felelősségre vonástól.

Megkapták az idei első emelt fizetést a hivatásos állomány tagjai

Kormányzat, 2018. február 7. 12:41

A napokban érkezett meg az idei első emelt fizetés a hivatásos állomány tagjainak bankszámlájára - jelentette be a belügyi és a honvédelmi tárca államtitkára.

A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása

Belügyminisztérium, 2018. január 26. 13:27

A Belügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közösen indította el azt a 6,5 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló, 2020 végéig tartó projektet, amelynek célja a közszolgálat emberi-erőforrás gazdálkodás menedzsment eszközeinek fejlesztése, az életpályák működtetési feltételeit biztosító kormányzati, szervezeti és személyes közszolgálati kompetenciák fejlesztése.

A bevándorlásról tárgyaltak az uniós belügyminiszterek

Belügyminisztérium, 2018. január 26. 13:09

Az Európai Unió Bel- és Igazságügyi Tanácsának informális ülését 2018. január 25-26-án rendezték Szófiában. A belügyi napon a magyar delegációt Dr. Pintér Sándor belügyminiszter vezette.

Magyarországon mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak

Belügyminisztérium, 2018. január 22. 16:45

Senki, a nemzetközi védelemben részesítettek sem úszhatják meg a felelősségre vonást, ha bűncselekményt követnek el. Kiutasítják őket az országból vagy börtönbe kerülnek.

A kormány nem biztosít lakást nemzetközi védelemben részesülőknek és menedékkérőknek

Belügyminisztérium, 2018. január 22. 16:24

Magyarország kormánya és a Belügyminisztérium a sajtóban megjelent hamis híresztelésekkel szemben nem biztosít lakást Magyarországon nemzetközi védelemben részesülőknek és menedékkérőknek.