Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

A haza egy biztos pont mindannyiunk életében

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. augusztus 16. 13:30

Állami ünnepünk, augusztus 20. alkalmából elismeréseket adott át Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen.

Ötmilliárd forint fejlesztési támogatás az önkormányzatoknak

Belügyminisztérium, 2018. augusztus 11. 8:00

Az elmúlt években jelentősen nőtt az önkormányzati fejlesztések támogatására fordított keretösszeg. Míg 2010-ben összesen 4,3 milliárd forint támogatást kaptak a települések bölcsődei, óvodai és iskolai infrastrukturális fejlesztésre, felújításra, addig múlt évben már majdnem 7,5 milliárd forint fejlesztési támogatást ítéltek oda.

Az európai határvédelemről egyeztetett a Bel- és Igazságügyi Tanács

Belügyminisztérium, 2018. július 13. 10:48

2018. július 12-én került megrendezésre a Bel- és Igazságügyi Tanács ülése Innsbruckban. A belügyi napon a magyar delegációt Dr. Pintér Sándor miniszter úr vezette.

A Belügyminisztérium közleménye

Belügyminisztérium, 2018. július 9. 19:41

A veronai buszbaleset után a kormány biztonságosabbá tette az iskolai kirándulásokat és azonnal szigorította a jogszabályokat.

A Belügyminisztérium és a rendőrség felkészült a Stop Soros végrehajtására

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. július 4. 10:44

A Belügyminisztérium és a rendőrség felkészült a Stop Soros végrehajtására, a törvénycsomag hatályba lépésével pedig tovább erősödik Magyarország és a magyar emberek biztonsága - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A polgárőrség élen jár a bűnmegelőzésben

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. június 27. 13:47

A polgárőrség élen jár a bűnmegelőzésben, a szervezetnek is köszönhető, hogy Magyarország mára a világ 15. legbiztonságosabb országává vált - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a polgárőrök napja alkalmából rendezett ünnepségen, szerdán Budapesten.

Több európai ország követi a V4-ek politikáját

Belügyminisztérium, 2018. június 26. 13:20

A V4-ek utat nyitottak Európában, ma már több ország követi azt a politikát, amit úttörőként alakított ki a visegrádi csoport - mondta Pintér Sándor a visegrádi országok és Ausztria belügyminiszteri találkozóján.

Magyarország a világ tizenötödik legbiztonságosabb állama

Belügyminisztérium, 2018. június 23. 12:55

A polgárőrség munkája nélkül nem lehetne Magyarország a világ tizenötödik legbiztonságosabb országa - mondta a belügyminiszter a XXIV. Országos Polgárőr Nap és a VII. Országos Polgárőr Lovas Szemle megnyitóünnepségén Baján.

Legyen büntethető, ha valaki illegális migrációt szervez!

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. június 5. 14:20

A Stop Soros törvénycsomag lényege, hogy büntethető legyen, ha valaki illegális migrációt szervez, vagy ennek érdekében a magyar törvények kijátszására buzdít - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden, az Országgyűlésben.