Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

A TEK szakembere is ott lesz a labdarúgó Európa-bajnokságon

Belügyminisztérium, 2016. május 24. 15:42

A magyar válogatott és szurkolók biztonsága érdekében a Terrorelhárítási Központ (TEK) szakembere is jelen lesz a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon. A TEK által delegált koordinátor napi kapcsolatban áll majd a helyi biztonságért felelős szervekkel.

Egy migráns se lehessen jogellenesen Magyarországon

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2016. május 17. 20:49

A harmadik országbeliek beutazásáról és tartózkodásáról, a menedékjogról és az államhatárról szóló jogszabály módosításának az a célja, hogy egy migráns se lehessen jogellenesen az országban – hangsúlyozta Kontrát Károly kedden az Országházban.

Pintér Sándor hivatalában fogadta az osztrák belügyminisztert

Belügyminisztérium, 2016. május 17. 20:20

Magyarország belügyminisztere, dr. Pintér Sándor 2016. május 17-én hivatalában fogadta az Osztrák Köztársaság belügyminiszterét, Wolfgang Sobotka urat.

Magyarország várja a dublini revízió dokumentumát

Belügyminisztérium, 2016. május 13. 15:18

Pintér Sándor belügyminiszter és Trócsányi László igazságügyi miniszter is beszédet mondott a szárazföldi külső határral rendelkező schengeni tagállamok szegedi belügyminiszteri találkozóján, amely közös nyilatkozat elfogadásával zárult 2016. május 13-án.

Kontrát Károly képviselte Magyarországot a Délkelet-európai Rendőri Együttműködési Egyezmény Miniszteri Bizottságának ülésén

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2016. május 11. 16:43

Kontrát Károly miniszterhelyettes (Belügyminisztérium) képviselte Magyarországot a Délkelet-európai Rendőri Együttműködési Egyezmény (PCC SEE) Miniszteri Bizottságának 2016. május 10-11. között megrendezett 15. ülésén Bécsben.

Csökken a menedékkérőknek járó szociális juttatás

Belügyminisztérium, 2016. május 10. 12:46

Csökkentette a menedékkérőket és az oltalmazottakat megillető szociális juttatásokat kedden az Országgyűlés.

Újabb szigorításokat kezdeményez a kormány a határok védelmére

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2016. május 6. 13:29

Újabb szigorításokat kezdeményez a kormány a határok védelmére. Kontrát Károly pénteken sajtótájékoztatón közölte: a tárca törvényjavaslatot terjesztett a parlament elé az országhatár jogi védelmének megerősítése érdekében.

Újra próbálkoznak a kormany.hu túlterhelésével

Belügyminisztérium, 2016. május 4. 13:32

Május 3-án, az esti órákban a kormany.hu portált több hullámban és több mint hat órán keresztül külföldi gépekről módszeres támadás érte. A támadások több tekintetben hasonlítottak az április 1-jén tapasztaltakhoz.

Idén is 12,5 milliárd jut az adósságkonszolidációból kimaradt önkormányzatoknak

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2016. május 4. 9:40

Idén is 12,5 milliárd forint áll rendelkezésre fejlesztésekre az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatoknak - mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.