Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Az ILEA segítette a közép-európai rendőri szervezetek demokratikus átalakítását

Belügyminisztérium, 2015. július 17. 16:33

A budapesti Nemzetközi Rendészeti Akadémia (ILEA) segítette a közép-európai rendőri szervezetek demokratikus átalakítását - mondta Pintér Sándor belügyminiszter az ILEA 20. évfolyamának évzáró ünnepségén, pénteken.

Épül a határőrizeti célú ideiglenes biztonsági határzár mintaszakasza Mórahalom külterületén

Belügyminisztérium, 2015. július 16. 14:55

Magyarország és az Európai Unió egyre komolyabb biztonsági kihívásként szembesül az illegális bevándorlással, tekintettel arra, hogy évről-évre az illegális bevándorlók áradata érkezik Európába, így hazánkba is.

A honvédség felkészült az ideiglenes határzár építésére

Kormányzat, 2015. július 16. 12:24

A Magyar Honvédség minden szükséges képességgel rendelkezik az ideiglenes biztonsági határzár építéséhez - jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön Mórahalmon.

Hétszáz hellyel bővült a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézet

Belügyminisztérium, 2015. július 13. 14:05

Ötszázmillió forintos beruházás keretében csaknem hétszáz hellyel bővítették a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet. Az új körleteket Pintér Sándor belügyminiszter, Csóti András, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és Hende Csaba honvédelmi miniszter adta át.

Szociális bérházakat adtak át Baranyában

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2015. július 8. 13:36

Átadták a Vályogvető közfoglalkoztatási mintaprogram keretében épített tíz szociális bérházat a baranyai Gilvánfán és Kisszentmártonban szerdán.

Minél előbb be kell azonosítani a védelemre jogosultakat és a gazdasági migránsokat

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2015. július 6. 11:39

A cél, hogy egyfelől minél előbb beazonosíthassák a nemzetközi védelemre jogosultakat, másfelől pedig a jogszabály segítse elő az unió más országait célzó gazdasági migránsok mielőbbi kitoloncolását - hangsúlyozta Kontrát Károly.

Együttműködésről állapodott meg a szerb, az osztrák és a magyar belügyminiszter

Belügyminisztérium, 2015. június 30. 19:18

Az országaikat ért rendkívüli migrációs nyomás megfékezése érdekében szoros együttműködésről állapodott meg a szerb, az osztrák és a magyar belügyminiszter kedden Budapesten; a tárcavezetők egyetértési nyilatkozatban rögzítették mindezt.

Belügyminiszteri elismerések a közszolgálati tisztviselőknek

Belügyminisztérium, 2015. június 30. 12:41

Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár és dr. Felkai László közigazgatási államtitkár a Belügyminisztérium Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából rendezett ünnepségén miniszteri elismeréseket adott át a közigazgatásban kiemelkedően teljesítő dolgozóknak.

Felértékelődik a rend a forrongó világban

Belügyminisztérium, 2015. június 28. 10:23

A belügyminiszter szerint forrongás érzékelhető Európa határain, "az újkori népvándorlás" pedig elérte Magyarországot is, ami felértékeli a rend és a társadalmi béke fontosságát.