Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Tömeges lakossági támogatás tapasztalható az árvízvédelmi feladatokban

Belügyminisztérium, 2014. szeptember 16. 22:33

Az özönvízszerű esőzések következményeként az elmúlt napokban 15 megye 198 településén kellett Magyarországon a vizek okozta kár ellen védekezni, a hivatásos állományúak mellett tömegesen vettek részt önkéntesek a munkálatokban - mondta az országos katasztrófavédelmi főigazgató kedd este Nagykanizsán.

Zalaszombatfa és Szijártóháza lakóit kitelepítették, Lentibe visszatérhettek

Belügyminisztérium, 2014. szeptember 15. 9:03

Zalaszombatfa és Szijártóháza lakóit kitelepítették vasárnap délután, mert a megáradt környékbeli patakok miatt jelentős mennyiségű víz veszi körbe az ott élőket, míg Lentiben visszatérhetnek házukba azok a kitelepítettek, akiknek még szombat hajnalban kellett elhagyniuk a lendvadedesi tározó elöntése miatt az otthonukat.

Biztonságos a lendvadedesi tározó gátja

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2014. szeptember 13. 19:22

A Műegyetem szakértőinek véleménye szerint biztonságos a Lentiben és Rédicsen éjszaka elöntést okozó lendvadedesi záportározó gátszerkezete, de a várható újabb esőzés miatt a Lentiben kitelepített családok a biztonságuk érdekében csak vasárnap térhetnek haza.

Egy záportározó túlfolyóján zúdult víz Lentire és Rédicsre

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2014. szeptember 13. 13:06

A lendvadedesi záportározó túlfolyóján, a vészapasztón keresztül zúdult szombatra virradóra a víz Lentire és Rédicsre, mert a több mint százmilliméternyi eső miatt teljesen megtelt a tározó - mondta el a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombat délelőtt Lentiben.

A közfoglalkoztatásban részt vevők többsége pozitívan ítéli meg a rendszert

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2014. szeptember 10. 8:55

A résztvevők több mint kétharmada pozitívan ítélte meg a közfoglalkoztatást, az ott szerzett ismereteket négyötödük hasznosnak tartja, a bérezéssel kapcsolatban viszont megosztottan reagáltak - derül ki Belügyminisztérium által készített kutatásból, amelynek kiértékelésében a Századvég Alapítvány nyújtott segítséget.

Átadták az egységes segélyhívó rendszer hívásfogadó központját Miskolcon

Belügyminisztérium, 2014. szeptember 9. 12:53

Átadták az egységes segélyhívó rendszer egyik hívásfogadó központját kedden Miskolcon, a Hatvanötösök útján. A központot Pintér Sándor belügyminiszter avatta fel, aki kiemelte: az új központok, a modern technika, az új szervezet egyet jelent a gyorsabb reagálóképességgel és a nagyobb biztonsággal.

A kormány elkötelezett a közfoglalkoztatás mellett

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2014. szeptember 9. 16:16

A kormány elkötelezett a közfoglalkoztatás mellett: tavaly 179 milliárd forintot különített el a programok finanszírozására, az idén 231 milliárd forintot és átcsoportosítással további 4,7 milliárdot - hangsúlyozta Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára a Békés megyei munkaügyi központ szervezésében Békéscsabán tartott közfoglalkoztatási kiállításon kedden.

A kiberbiztonság aktualitásaival kapcsolatos konferenciát szervezett az NBF

Belügyminisztérium, Rendészeti Államtitkár, 2014. szeptember 9. 14:05

A Belügyminisztérium szervezeti keretein belül működő Nemzeti Biztonsági Felügyelet (NBF) 2014. szeptember 8-9-én negyedik alkalommal rendezte meg az ISCD Információbiztonsági és Kibervédelmi Konferenciát. Közlemény.

A közbiztonság határozottan javult

Belügyminisztérium, 2014. szeptember 8. 8:49

Egy országos felmérés szerint az emberek legjobban a Magyar Tudományos Akadémiában bíznak, és rögtön második helyen a rendőrségben. Pintér Sándor szerint ez a legjobb visszajelzés a munkájukra. A belügyminiszter szerint a nyugati határszélen sem lett rosszabb a közbiztonság, sőt.