Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Adottak a feltételek a migrációs helyzet kezeléséhez

Belügyminisztérium, 2017. január 18. 16:25

Megfelelőek a személyi és tárgyi feltételek a jelenlegi migrációs helyzet kezeléséhez - jelentette ki a belügyminiszter szerdán Szegeden.

A tüzelőanyag-pályázattal 180 ezer családnak segítenek

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2017. január 11. 13:41

A Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tüzelőanyag-pályázat 180 ezer embernek jelent segítséget - mondta Pogácsás Tibor Dányban.

A Belügyminisztérium közleménye

Belügyminisztérium, 2017. január 9. 19:14

Az Országgyűlési Őrség ügyeletvezetője 2017. január 9-én 12 óra 2 perckor jelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának, hogy az Országgyűlési Irodaház negyedik emeletén három iroda ajtaján feszítési nyomokat látott a Jobbik Magyarországért Mozgalom egy önkormányzati képviselője.

A kilencedik rendőrkontingens indult a macedón-görög határra

Belügyminisztérium, 2017. január 9. 15:24

A kilencedik magyar rendőrkontingens indult Macedóniába hétfőn, hogy segítsen az illegális bevándorlás elleni fellépésben a macedón-görög határon. Az idén év végéig havi váltásban folyamatosan küld a magyar rendőrség egységeket Macedóniába.

Az ország felkészült a rendkívüli hidegre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2017. január 6. 13:27

Az ország felkészült a rendkívüli hidegre, a hajléktalanellátó rendszer, valamint a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervezetek munkatársainak felkészítése megtörtént, a földgázellátás pedig folyamatos - mondta közös sajtótájékoztatóján Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár és Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár.

A Belügyminisztérium közleménye

Belügyminisztérium, 2017. január 5. 16:22

Magyarország belügyminisztere 2017. január 5. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta vezetői kinevezését Mészáros László bv. dandártábornok úrnak, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának, Széles Gábor bv. dandártábornok úrnak, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnokának és Tóth Tamás Tibor bv. dandártábornok úrnak, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának.

Szilveszterkor az ország teljes területén intenzív lesz a rendőri jelenlét

Belügyminisztérium, 2016. december 30. 10:50

Az Európában megnövekedett általános terror-veszélyeztetettségre tekintettel a magyar rendvédelmi szervek kiemelt figyelmet fordítanak a szilveszteri tömegrendezvények biztonságára. A magyar lakosságot és az országot közvetlenül fenyegető terrorcselekmény elkövetésére utaló információ nincs a hatóságok birtokában.

Hazatértek a Szerbiában és Macedóniában szolgálatot teljesítő rendőrök

Belügyminisztérium, 2016. december 23. 13:33

Hazatértek a Szerbiában és Macedóniában szolgálatot teljesítő magyar rendőrök. A kontingenst Papp Károly országos rendőrfőkapitány fogadta pénteken a fővárosban.

Másfél milliárd forint értékű tűzoltóeszközöket adtak át

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2016. december 20. 17:43

Tizenegy gépjárműfecskendőt, egy magasból mentő gépjárművet és terepjárókat adott át 2016. december 20-án Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a katasztrófavédelem számára.