Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

A Belügyminisztérium közleménye

Belügyminisztérium, 2014. október 20. 14:51

A Szegedi Fegyház és Börtön II. számú objektumában 2014. október 10-én 20 óra 12 perckor elhunyt nem jogerősen elítélt fogvatartott holttestének vizsgálata során külsérelmi, bántalmazásra utaló jeleket, nyomokat a helyszíni szemle, a halottvizsgálat és a két igazságügyi orvosszakértő jelenlétében elvégzett boncolás során nem találtak. A halálesettel összefüggésben az idegenkezűség gyanúja nem merült fel.

További közös erőfeszítések szükségesek az illegális migráció ellen

Belügyminisztérium, 2014. október 17. 13:38

További közös erőfeszítések szükségesek az illegális migráció és az embercsempészet elleni küzdelemben - hangoztatta Pintér Sándor belügyminiszter pénteken Budapesten, miután megbeszélést folytatott osztrák és szerb kollégájával.

A polgárőrség nélkül nincs közbiztonság

Belügyminisztérium, Rendészeti Államtitkár, 2014. október 17. 13:28

A polgárőrség nélkül nincs közbiztonság Magyarországon - hangoztatta a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) október 23-i díszünnepségén, pénteken Budapesten.

Magyar-osztrák-szerb belügyminiszteri egyeztetés

Belügyminisztérium, 2014. október 17. 11:00

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter meghívására 2014. október 17-én Budapestre érkezett Johanna Mikl-Leitner osztrák és Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter. Közlemény.

Nyilvános egyeztetésen az OGP nemzeti akcióterv önértékelése

Belügyminisztérium, 2014. október 17. 13:04

Elkészült a Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership – OGP) nemzeti akciótervének önértékelése, amely a kormányzati honlapon elérhető és véleményezhető.

Az Európai Migrációs Hálózat XIII. magyar Nemzeti Ülése

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2014. október 14. 16:15

Az Európai Migrációs Hálózat Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pontja 2014. október 14-én, „A tudományos szféra hozzájárulása a migrációs szakpolitika formálásához” címmel rendezte meg XIII. Nemzeti Ülését a magyar Belügyminisztériumban. Közlemény.

A Belügyminisztérium együttműködik a doktori iskolákkal

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2014. október 13. 14:54

A Belügyminisztérium szakmai tevékenységének elméleti segítése, valamint a doktori iskolák és hallgatóik munkájának gyakorlati támogatása érdekében a minisztérium együttműködési megállapodást köt kilenc állam- és jogtudományi doktori iskolával. Közlemény.

Új rendőrszállót adtak át a főváros XIII. kerületében

Belügyminisztérium, 2014. október 10. 17:35

A rendezvényen Pintér Sándor belügyminiszter azt hangoztatta: a főváros rendje, közbiztonsága nagy mértékben a tiszthelyettesi állomány mindennapos tevékenységén múlik. A Budapesten működő negyedik szálláshely megnyitásával azt szeretnék, hogy a rendőrök méltó körülmények között tudjanak pihenni, tanulni, felkészülni a szolgálatra.

Átadták a felújított józsefvárosi térfigyelőközpontot

Belügyminisztérium, 2014. október 7. 16:02

Átadták a megújult józsefvárosi térfigyelőközpontot, amely 180 új kamera segítségével szinte a kerület egészét lefedi.