Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Felére csökkent a közterületi bűnözés

Belügyminisztérium, 2017. június 24. 13:40

Az elmúlt hét évben felére csökkent a közterületi bűnözés Magyarországon a polgárőrség és a rendőrség hatékony együttműködésének eredményeként - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter a 23. Országos polgárőrnap és 6. Országos lovas polgárőr szemle megnyitóján Nyíregyházán.

Migrációról, határvédelemről, biztonságról tárgyaltak a Salzburg Fórum tagjai

Belügyminisztérium, 2017. június 20. 15:36

A migrációról, a határvédelemről és a biztonságról tárgyaltak a Salzburg Fórum miniszteri konferenciájának tagjai Budapesten - ismertette a résztvevő országok képviselői jelenlétében nemzetközi sajtótájékoztatón a magyar belügyminiszter kedden.

A Salzburg Fórum támogatói nélkülözhetetlenek a migrációs főútvonalakon érkezők visszaszorításában

Belügyminisztérium, 2017. június 20. 15:32

A Salzburg Fórum barátai kezdeményezés résztvevői nélkülözhetetlenek a migrációs főútvonalakon az illegális bevándorlók visszaszorításában - közölte Pintér Sándor belügyminiszter a Salzburg Fórum miniszteri konferenciát követően az azt támogató országok képviselőinek jelenlétében kedden.

A kormány jó és felelős döntést hozott, amikor két éve a kerítés megépítéséről döntött

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. június 16. 13:23

Az elmúlt két évet és az Európát sújtó terrorfenyegetettséget látva biztos, hogy a magyar kormány jó és felelős döntést hozott, amikor a kerítés megépítéséről döntött - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek pénteken.

Botka lemaradása években mérhető - reagálás a szocialista politikus közleményére

Belügyminisztérium, 2017. június 14. 15:46

Politikustársának őrizetbe vétele érzékenyen érinthette Botka Lászlót, 2017. június 14-én 13 óra 5 perckor kiadott néhány soros közleménye tele van tévedésekkel.

Felelősen, Juhász nélkül

Belügyminisztérium, 2017. június 13. 15:30

Juhász Péter, az Együtt elnöke közszereplőként és egy bűnöző „sajtóreferenseként” nemtetszését fejezte ki egy szórakozóhelyen kábítószer birtoklása miatt végrehajtott eredményes rendőri intézkedéssel szemben.

A menekültek átirányításáról egyhangúan, kormányfői szinten döntsön az EU

Belügyminisztérium, 2017. június 12. 16:26

A menekültek átirányításáról ne miniszteri szinten, az Európai Unió Tanácsában döntsenek, hanem magasabb, állam- és kormányfői szinten, az Európai Tanács hozzon egyhangú határozatot - ezt sürgető közös nyilatkozatot fogadtak el hétfőn Varsóban a visegrádi országcsoport (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) belügyminiszterei.

Biztonságpolitikai együttműködésről egyeztetett a bajor és a magyar belügyminiszter

Belügyminisztérium, 2017. június 8. 14:36

Biztonságpolitikai együttműködésről egyeztetett a bajor és a magyar belügyminiszter csütörtökön Budapesten; mindkét tárcavezető az illegális migráció elleni fellépés szükségességét hangsúlyozta.

Jövőre több pénz jut a rendőrségre, a biztonságra

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. június 7. 11:11

Jövőre több pénz jut a rendőrségre, a biztonságra - mint a legfontosabb közösségi értékre -, ezáltal a büdzsé nyertesei a magyar emberek - mondta Kontrát Károly annak apropóján, hogy a parlament várhatóan a jövő héten fogadja el a 2018-as költségvetést.