Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

A szisztematikus határellenőrzésről egyeztetett a magyar és a horvát belügyminiszter

Belügyminisztérium, 2017. február 20. 16:47

A határellenőrzés biztonságának fokozásáról egyeztetett Pintér Sándor magyar és Vlaho Orepic horvát belügyminiszter Budapesten. Egy a múlt héten elfogadott uniós jogszabály alapján a jövőben mindenkit ellenőrizni kell, függetlenül attól, hogy ki- vagy belép az Európai Unió területére.

Pintér Sándor fogadta a svéd igazságügyért és migrációért felelős minisztert

Belügyminisztérium, 2017. február 15. 13:12

Pintér Sándor belügyminiszter 2017. február 14-én a Belügyminisztériumban fogadta Morgan Johansson svéd igazságügyért és migrációért felelős minisztert.

E-személyire is fel lehet tölteni a vasúti bérletet

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. február 14. 17:57

Az új típusú személyi igazolványra is fel lehet tölteni a vasúti bérletet, a szolgáltatást a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon kísérleti jelleggel vezette be a MÁV-Start Zrt. Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára a fejlesztést bemutató budapesti sajtótájékoztatón elmondta: az új alkalmazás biztonságos, ellenőrzött, a személyi igazolvány biztonsági funkcióit nem sérti.

A víz a gazdaságfejlesztés hajtóereje is

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. február 9. 17:52

A víztöbblet és a vízhiány egyaránt katasztrófához vezet, ugyanakkor a víz nemcsak környezeti elem, hanem erőforrás, a gazdaságfejlesztés hajtóereje is - hangoztatta a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) víztudományi karának létrejötte alkalmából szervezett ünnepi szenátusi ülésen, csütörtökön Baján.

A közös biztonsági terv fontos lépés az illegális migrációval szembeni küzdelemben

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. február 8. 17:04

A balkáni útvonal ellenőrzése és az illegális embercsempészet megelőzése érdekében elhatározott közös biztonsági terv fontos lépés az illegális migrációval szembeni küzdelemben - mondta Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a délkelet- és közép-európai országok belügy- és védelmi minisztereinek Bécsben tartott szerdai tanácskozása után az MTI-nek.

Újabb rendőrkontingenseket küld Magyarország Szerbiába és Macedóniába

Belügyminisztérium, 2017. február 6. 14:02

Újabb rendőrkontingenseket küld Magyarország Szerbiába és Macedóniába. A 15 és 25 tagú egységek előtt Halmosi Zsolt, az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese a Készenléti Rendőrség objektumában hétfőn azt mondta: az enyhülő idő miatt újabb jelentős mértékű migrációval kell számolni.

Érkezik az idei első emelt bér a rendvédelmi hivatásos állománynak

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. február 3. 11:51

A napokban kapják meg a rendvédelmi hivatásos állomány tagjai az idei első, öt százalékkal emelt fizetésüket - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Átadták a rendőrség új MD902-es helikoptereit

Belügyminisztérium, 2017. január 26. 13:49

Átadták a rendőrség új helikopterflottáját csütörtökön, az öt MD902-es februártól váltja le a Mi-2-es típusú gépeket.

A Belügyminisztérium közleménye

Belügyminisztérium, 2017. január 24. 11:05

Pintér Sándor belügyminiszter vezette a magyar delegációt 2017. január 23-án a "Bécsi Jövő Párbeszéd" elnevezésű konferencián. A küldöttség tagjai Hegyaljai Mátyás, a Belügyminisztérium európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkára és Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány voltak. A belügyminiszter kíséretéhez Bécsben csatlakozott Perényi János, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.