Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Rendőröket és tűzoltókat köszöntöttek a Belügyminisztériumban

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2015. április 23. 13:50

A kormány megbecsüli és nagyra értékeli a rendőrök és a tűzoltók munkáját, és a jövőben is azon fog dolgozni, hogy mindkét szervezetnek a rendelkezésére álljon minden feltétel nemcsak a napi munka végzéséhez, de a szakma rangjának emeléséhez is - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából tartott minisztériumi ünnepségen csütörtökön Budapesten.

Augusztusban kaphatnak megemelt illetményt a rendvédelmi dolgozók

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2015. április 20. 9:54

Augusztus elején kaphatják meg a rendvédelmi dolgozók a megemelt illetményüket - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.

Magyarországra látogatott a kínai vízügyi miniszterhelyettes

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2015. április 20. 16:02

Április 15. és 18. között vízügyi vezetőkből és szakértőkből álló delegáció élén járt Magyarországon Csiao Jung kínai vízügyi miniszterhelyettes, miután részt vettek a koreai Teguban múlt héten tartott 7. vízvilágfórumon

Közös európai fellépés szükséges az illegális migráció és a terrorizmus ellen

Belügyminisztérium, 2015. április 16. 16:39

Erről Pintér Sándor belügyminiszter beszélt az International Institute for Security and Cooperation (IISC) nemzetközi szervezet budapesti ülésén.

Csaknem tízmilliárd az adósságkonszolidációból kimaradt önkormányzatoknak

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2015. április 15. 11:52

A kormány döntése értelmében 9,6 milliárd forintot kapnak azok a kétezer lakosnál nagyobb települések, amelyek kimaradtak az adósságkonszolidációból, a pályázatok a nyár elején jelennek meg - jelentette be Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

1,8 milliárd forint támogatás a játszótérépítések támogatásának visszafizetésére

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2015. április 15. 11:59

A kormány rendkívüli működési támogatásban részesíti azokat az önkormányzatokat, amelyek 2008-2009-ben játszótérépítésre igényeltek támogatást, de az igényelt pénzeket az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) által feltárt szabálytalanságok miatt vissza kell fizetniük - közölte a BM önkormányzati államtitkára.

Tollár Tibor a katasztrófavédelem új vezetője

Belügyminisztérium, 2015. április 14. 12:27

Bakondi György altábornagyot, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) eddigi vezetőjét megbízott főigazgatóként Tollár Tibor vezérőrnagy, az OKF eddigi helyettes vezetője váltja a szervezet élén - jelentette be a belügyminiszter az OKF állománygyűlésén kedden, Budapesten.

A polgárőrség kiteljesíti a rendészeti tevékenységet

Belügyminisztérium, Rendészeti Államtitkár, 2015. március 28. 17:12

A polgárőrség kiteljesíti a rendészeti tevékenységet, és jelentős szerepe van a közbiztonság megszilárdításában - jelentette ki Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) szombati közgyűlésén.