Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Bizonyos rendezvényeken fokozott biztosítás lesz

Belügyminisztérium, 2017. május 25. 12:29

A manchesteri terrorcselekmény után Magyarországon nem emelik a terrorkészültségi szintet, de bizonyos rendezvények biztosítását kiemelten kezelik - nyilatkozta a belügyminiszter újságíróknak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában tartott meghallgatása után.

Még fontosabb most kiállni Magyarország mellett

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. május 22. 21:15

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az elmúlt héten tovább növekedett a Brüsszelből érkező támadássorozat, ezért most még inkább szükség van arra, hogy kiálljunk Magyarország érdekeiért.

Újabb öt évre megkapta a nemzetközi minősítést a két magyar mentőcsapat

Belügyminisztérium, 2017. május 22. 13:05

Sikeresen zárult az újraminősítés: a HUNOR hivatásos és a HUSZÁR önkéntes mentőszervezet is teljesítette az ENSZ INSARAG követelményeket, így az elkövetkező öt évben az előbbi továbbra is nehéz, utóbbi pedig közepes kategóriájú városi kutató-mentő szervezetként vehet részt, akár nemzetközi mentésekben is.

Belügyminiszteri Fórum Daugavpilsban

Belügyminisztérium, 2017. május 12. 16:43

A lett elnökség szervezésében 2017. május 11-12-én Daugavpilsban rendezték meg a Külső Szárazföldi Határokkal Rendelkező Schengeni Tagállamok Belügyminiszteri Fórumát.

Feszültségkeltés - reagálás az index.hu tudósítására

Belügyminisztérium, 2017. május 12. 16:41

Az index.hu 2017. május 12-én 13 óra 57 perckor közzétett tudósításának szenzációhajhász címét átvéve számos médiatartalom szolgáltató arról tájékoztat, hogy áramot vezetnek a határkerítésbe, az ideiglenes biztonsági határzárba.

A saját erőnkből, de egy nagy szövetség részeként fejlődhetünk

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2017. május 12. 14:08

Magyarország megalapozottan, a saját erejéből, a saját munkájából képes fejlődni, képes a pénzügyi béklyókat levetve a saját lábára állni, persze egy olyan nagy szövetség részeként, amellyel vitatkozunk, ugyanakkor ragaszkodunk hozzá - mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára pénteken Zalaegerszegen.

Cáfolja a Belügyminisztérium az EP szociáldemokrata frakciójának közleményét

Belügyminisztérium, 2017. május 11. 17:21

A Belügyminisztérium visszautasítja az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának (S&D) 2017. május 9-én közzétett közleményében foglaltakat. A tárca cáfolja a tranzitzónákban elhelyezett menedékkérők „borzalmas” körülmények között történő elhelyezését.

A kormány ideiglenesen felfüggeszti a szisztematikus határellenőrzést

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2017. május 9. 18:19

A kormány ideiglenesen felfüggeszti a szisztematikus határellenőrzésről szóló uniós rendelet alkalmazását - nyilatkozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek.

„Valódi oknyomozás” – a Belügyminisztérium reagálása az index.hu egy közlésére

Belügyminisztérium, 2017. május 6. 18:46

Az index.hu hírportálnak nyilatkozó migráns minden szava hazugság.