Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Másfélszeresére nőtt a fogvatartottak száma 2008-hoz képest

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2015. augusztus 29. 12:07

Másfélszeresére nőtt a fogvatartottak száma a büntetés-végrehajtási intézetekben 2008-hoz képest - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Kiss Zoltán bebizonyította alkalmasságát az AH vezetésére

Belügyminisztérium, Rendészeti Államtitkár, 2015. augusztus 28. 10:01

Kiss Zoltán ezredes bebizonyította az elmúlt években, hogy szakmailag felkészült, átgondolt döntéseket hoz, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatói posztjára való "alkalmassága nyilvánvaló" - hangsúlyozta Tasnádi László rendészeti államtitkára az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.

A BÁH Menekültügyi Információs Rendszere zavartalanul, fennakadás nélkül működik

Belügyminisztérium, 2015. augusztus 24. 16:53

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Menekültügyi Információs Rendszere zavartalanul, fennakadás nélkül működik. A hivatal 2015. augusztus 24. 8 óráig 130 379 menedékjog iránti kérelmet rögzített.

A Belügyminisztérium közleménye a határvadász egységek felállításáról

Belügyminisztérium, 2015. augusztus 24. 16:38

Pintér Sándor belügyminiszter jóváhagyta az országos rendőrfőkapitány elgondolását a határvadász egységek felállításáról, s azt kérte Papp Károly r. altábornagytól, hogy intézkedjen a szakmai, logisztikai feladatok részletes kidolgozására.

Mórahalmon tartott munkaértekezletet Hende Csaba és Pintér Sándor

Kormányzat, 2015. augusztus 23. 13:15

Mórahalmon tartott munkaértekezletet a Műszaki Rendszer (MR) és az Ideiglenes Biztonsági Határzár (IBH) építésével összefüggő kérdésekről Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter, akik a munkálatok helyszínén az építkezés aktuális állapotáról tájékozódtak.

Köztársasági elnöki és miniszteri elismerések augusztus 20-a alkalmából

Belügyminisztérium, 2015. augusztus 18. 12:45

Kontrát Károly miniszterhelyettes, a BM parlamenti államtitkára köztársasági elnöki kitüntetéseket, Életmentő Emlékérmet, valamint belügyminiszteri elismeréseket adott át az állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából, Államalapító Szent István király tiszteletére megrendezett ünnepségen.

Pintér Sándor kezdeményezte Kiss Zoltán meghallgatását

Belügyminisztérium, 2015. augusztus 18. 10:04

Pintér Sándor belügyminiszter - az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatói beosztásra történő miniszteri javaslat előterjesztését megelőzően - az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságánál kezdeményezte Kiss Zoltán ezredes meghallgatását. Közlemény.

Magyarország a rendelkezésére álló erőkkel és technikai eszközökkel eleget tesz a Frontex keretében vállalt kötelezettségeinek

Belügyminisztérium, 2015. augusztus 17. 16:41

Magyarország – földrajzi adottságaiból kifolyólag – nem rendelkezik tengeri műveletekben alkalmazható erőkkel és technikai eszközökkel, így értelemszerűen nem tud részt venni az Európai Unió Tagállamai Külső Határain Való Operatív Együttműködési Igazgatásért Felelős Európai Ügynökség (Frontex) Triton 2015 műveletében.

Sikeres a 250x100 bűnmegelőzési mintaprogram

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2015. augusztus 17. 10:52

A magyar reformok a bűnmegelőzés területén is működnek, ezt mutatja a rendőrség és a polgárőrség közreműködésében megvalósuló 250x100 biztonság mintaprogram sikere is - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.