Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Minél előbb be kell azonosítani a védelemre jogosultakat és a gazdasági migránsokat

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2015. július 6. 11:39

A cél, hogy egyfelől minél előbb beazonosíthassák a nemzetközi védelemre jogosultakat, másfelől pedig a jogszabály segítse elő az unió más országait célzó gazdasági migránsok mielőbbi kitoloncolását - hangsúlyozta Kontrát Károly.

Együttműködésről állapodott meg a szerb, az osztrák és a magyar belügyminiszter

Belügyminisztérium, 2015. június 30. 19:18

Az országaikat ért rendkívüli migrációs nyomás megfékezése érdekében szoros együttműködésről állapodott meg a szerb, az osztrák és a magyar belügyminiszter kedden Budapesten; a tárcavezetők egyetértési nyilatkozatban rögzítették mindezt.

Belügyminiszteri elismerések a közszolgálati tisztviselőknek

Belügyminisztérium, 2015. június 30. 12:41

Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár és dr. Felkai László közigazgatási államtitkár a Belügyminisztérium Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából rendezett ünnepségén miniszteri elismeréseket adott át a közigazgatásban kiemelkedően teljesítő dolgozóknak.

Felértékelődik a rend a forrongó világban

Belügyminisztérium, 2015. június 28. 10:23

A belügyminiszter szerint forrongás érzékelhető Európa határain, "az újkori népvándorlás" pedig elérte Magyarországot is, ami felértékeli a rend és a társadalmi béke fontosságát.

Az unió területén kívül kell befogadó centrumokat létrehozni

Belügyminisztérium, 2015. június 26. 12:11

Az EU területén kívüli táborok létrehozását javasolja Pintér Sándor, aki szerint onnan a menekültügyi eljárás végeztével az üldöztetés elől menekülőket kötelezően be kellene fogadnia az európai közösségnek, míg a gazdasági bevándorlók beengedéséről a tagországok egyénileg, szabadon dönthetnének.

Nincs halasztás a hivatásosok illetménynövekedésének mértékében, időpontjában

Belügyminisztérium, 2015. június 24. 14:34

Az Országgyűlésben 95 százalékos támogatással elfogadott rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. törvény illetménynövekedésről szóló rendelkezései megkérdőjelezhetetlenek. Közlemény.

Magyarország türelmet kér a dublini rendelet alkalmazásában

Belügyminisztérium, Rendészeti Államtitkár, 2015. június 24. 11:25

Magyarország továbbra is betartja a dublini rendeletet, ugyanakkor technikai türelmet kér a további illegális bevándorlók visszavételére, hiszen azokat már képtelen ellátni - mondta Tasnádi László rendészeti államtitkár szerdán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén.

Magyarország felfüggeszti az illegális bevándorlók visszafogadását más EU-s országokból

Belügyminisztérium, 2015. június 23. 18:39

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a DubliNet rendszeren keresztül tájékoztatta Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Norvégia, Olaszország, Svédország és Szlovákia hatóságait, hogy 2015. június 23-ától technikai okokból, határozatlan ideig a folyamatban lévő ügyekben felfüggeszti a Magyarországra irányuló dublini transzferek fogadását.

Biztosított a rendvédelmi dolgozók béremelése

Belügyminisztérium, 2015. június 23. 18:13

Az Országgyűlés által 2015. június 23-án elfogadott, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat a rendvédelmi életpályamodellt bevezető új törvény hatályba lépése előtt szükséges és elengedhetetlen módosítást tartalmaz.