Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Ideiglenes befogadóállomás is nyílik Kiskunhalason

Belügyminisztérium, 2016. június 30. 18:07

Pénteken megkezdi működését egy kétszáz férőhelyes ideiglenes befogadóállomás a kiskunhalasi volt laktanya területén, a menekültügyi őrzött befogadóközponttól elválasztva - közölte Belügyminisztérium (BM) csütörtökön az MTI-vel.

Soron kívüli biztonsági ellenőrzés lesz a budapesti repülőtéren

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2016. június 30. 14:00

A kormány döntött: valamennyi érintett szervezet bevonásával soron kívül biztonsági ellenőrzést hajtanak végre a Liszt Ferenc-repülőtéren - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A Belügyminisztérium közleménye

Belügyminisztérium, 2016. június 30. 13:45

Dr. Felkai László közigazgatási államtitkár és Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár a Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából a Belügyminisztériumban rendezett ünnepségen miniszteri elismeréseket adtak át a közigazgatásban kiemelkedően teljesítő dolgozóknak.

Meg kell osztanunk a felelősséget a Duna kincseinek megőrzése érdekében

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2016. június 29. 13:59

A nemzetközi Duna-nap erősíti a dunai szolidaritás gondolatát: rávilágít arra, hogy bár a dunai országok kultúrája és történelme különböző, meg kell osztanunk a felelősséget az értékes vízkészlet és a természeti kincsek megőrzése érdekében - mondta Hoffmann Imre helyettes államtitkár szerdán a Belügyminisztériumban.

A Belügyminisztérium közleménye

Belügyminisztérium, 2016. június 24. 16:32

Magyar, moldáv és román rendészeti szakemberek vettek részt a 103. alkalommal megrendezett Nemzetközi Rendészeti Akadémia (ILEA) héthetes továbbképzésén.

A Terrorelhárítási Központ közleménye

Belügyminisztérium, 2016. június 23. 10:42

A partnerszolgálatok által működtetett információs csatornákon beérkező adatok arra utalnak, hogy a következő csaknem három hétben szélsőséges csoportok nagy eséllyel követhetnek el terrorcselekményeket a stadionokban, a szurkolói zónákban vagy forgalmas és nagy tömegek által látogatott csomópontokon.

Nőtt a biztonság, csökkent a bűncselekmények száma

Belügyminisztérium, 2016. június 18. 14:39

A helyismerettel, kapcsolati rendszerrel rendelkező polgárőrök olyan tudás birtokában vannak, amelynek szakszerű, rendőri felhasználása meghozta az elvárt eredményt, az adott terület közbiztonságát, nyugalmát, és nőtt az objektív biztonság - mondta Pintér Sándor beszédében a XXII. Országos Polgárőr Napon.

Migrációs kérdésekben is együttműködik Magyarország és Ausztria

Kormányzat, 2016. június 17. 18:20

Magyarország és Ausztria kész az együttműködésre a migrációs kérdések megoldásában is - hangsúlyozták a két ország honvédelmi és belügyminiszterei pénteken a burgenlandi St.Martinban, ahol kétoldalú megbeszélést tartottak.

Magunknak kell eldönteni, kivel akarunk együtt élni

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2016. június 15. 17:31

Magyarországnak saját magának kell eldöntenie, kikkel kíván együtt élni - jelentette ki a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerdán Békéscsabán.