Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

Vezető hírek

Fenntartható és biztonságos élet a vízzel - miniszteri találkozó

Belügyminisztérium, 2016. február 10. 18:48

Fenntartható és biztonságos élet a vízzel. Ez volt a jelmondata a Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság (ICPDR) február 9-én, Bécsben megrendezett miniszteri találkozójának, amelyen elfogadták a második nemzetközi Duna Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervet, valamint az első nemzetközi Duna Vízgyűjtő Árvíz Kockázat Kezelési Tervet.

Biztosítási, illetve a lakhatást támogató konstrukciók megvalósításáról egyeztettek

Belügyminisztérium, 2016. február 10. 18:58

A Belügyminisztérium a Honvédelmi Minisztérium képviselőinek részvételével 2016. február 10-én a hivatásos rendvédelmi és a katonai életpálya részeként - a már megvalósult illetményemeléshez kapcsolódó - biztosítási, illetve a lakhatást támogató konstrukciók megvalósításának lehetőségéről egyeztető értekezletet tartott.

Sikerrel hajtották végre feladatukat a magyar rendőrök Szlovéniában

Belügyminisztérium, Rendészeti Államtitkár, 2016. január 31. 15:34

A Szlovéniában december 28-a óta szolgálatot teljesítő magyar rendőrkontingens szakszerűen, törvényesen, fegyelmezetten és sikerrel hajtotta végre feladatait - mondta a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára a hazatérő rendőröket köszöntő beszédében Budapesten.

A szociális tűzifa kétharmadát már kiszállították

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkár, 2016. január 24. 14:12

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárának közlése szerint a támogatási összeg kétharmadának megfelelő mennyiségű tűzifát már kiszállították a sikeresen pályázó rászorulóknak.

Meg kell védeni a magyar embereket

Belügyminisztérium, 2016. január 23. 8:36

Büszkék lehetünk a szlovén-horvát határon szolgálatot teljesítő magyar rendőri kontingens kiváló teljesítményére – mondta a belügyminiszter pénteken Brežicében. Pintér Sándor azt követően érkezett a határszakaszra, hogy a miniszterelnökkel részt vett a szlovén-magyar kormányülésen.

A Belügyminisztérium gazdasági helyzet alapján támogatja az önkormányzatokat

Belügyminisztérium, 2016. január 21. 16:39

Nyilvánvalóan téves információknak felülve tartottak a szocialisták sajtótájékoztatót a Belügyminisztérium előtt azt állítva, a tárca pártpolitikai alapon osztogat pénzt. Pártpolitikai alapon kizárólag azok akarnak pénzt osztani, akik korábbi kormányzásuk alatt ezt tették.

A büntetés-végrehajtás kiválóan végezte a munkáját tavaly

Belügyminisztérium, Rendészeti Államtitkár, 2016. január 20. 12:06

A büntetés-végrehajtás szakszerűen, törvényesen és kiválóan végezte a munkáját tavaly - így értékelte a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára a szervezet tevékenységét.

Az emberek bíznak a katasztrófavédelemben

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2016. január 20. 13:55

Az emberek bíznak a katasztrófavédelemben, a tűzoltókban, ami a siker fontos záloga - jelentette ki Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) évértékelő állománygyűlésén.

Rendkívüli migrációs nyomás érte Magyarországot tavaly

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2016. január 18. 14:52

Rendkívüli év volt a tavalyi, soha nem látott mértékű migrációs nyomás érte el Magyarországot - mondta Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgatója sajtótájékoztatón.