Orbán Viktor miniszterelnök szerda este az Országházban fogadta Gibran Bászil libanoni külügyminisztert – tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Kép letöltéseFotó: Botár Gergely/kormany.hu

A megbeszélésen, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, méltatták Libanonnak a közel-keleti térség stabilizálása érdekében tett erőfeszítéseit, illetve elismerték szerepét a migrációs válsághelyzet kezelésében.

Kép letöltéseFotó: Botár Gergely/kormany.hu

Korábban Szijjártó Péter külön megbeszélést is folytatott libanoni kollégájával, az ezt követő sajtótájékoztatón a magyar miniszter Libanon fontosságát indokolva kiemelte: védelmezi a keresztény közösségeket, emellett segít, hogy a közel-keleti válsággócokból menekülni próbálók a lehető legközelebb maradhassanak az otthonukhoz és a lehető leghamarabb hazatérhessenek, ha a helyzet rendeződik. Gibran Bászil libanoni külügyminiszter hangsúlyozta: országa erőfeszítéseit jobban el kell ismernie a nemzetközi közösségnek, és jó, hogy ezt Magyarország megteszi.

(kormany.hu)