Miniszterelnöki Kabinetiroda

Orbán Viktor

miniszterelnök

Találatok száma: 10

Hírek

A Mazsihisznél tett látogatást a magyar és az izraeli kormányfő

Miniszterelnök, 2017. július 19. 21:05

Orbán Viktor kormányfő és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök látogatást tett a magyar zsidó közösségnél, a Dohány utcai zsinagógában a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) meghívására szerdán.

Minden politikai akadály elhárult a magyar-izraeli gazdasági együttműködés útjából

Miniszterelnök, 2017. július 19. 18:02

Minden politikai akadály elhárult a magyar-izraeli gazdasági együttműködés útjából - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a magyar-izraeli üzleti fórumon tartott záróbeszédében.

Támogatásukról biztosították Olaszországot a visegrádi országok

Miniszterelnök, 2017. július 19. 13:57

Támogatásukról biztosítják Olaszországot az európai migrációs válságban a visegrádi országok - derül ki abból a levélből, amelyet a V4-oszágok miniszterelnökei küldtek Paolo Gentiloni olasz kormányfőnek szerdán.

Közös munkacsoport áll fel a terrorizmus elleni küzdelemben

Miniszterelnök, 2017. július 19. 12:07

Benjámin Netanjahu javaslatára közös, terrorizmus elleni munkacsoport jön létre a visegrádi négyek (V4) országaival - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a V4 országok és Izrael kormányfőjének tanácskozását követően.

Orbán Viktor fogadta Oliver Dashe Doeme nigériai püspököt

Miniszterelnök, 2017. július 18. 16:01

Az üldözött nigériai keresztények megsegítésének lehetőségeiről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Oliver Dashe Doeme maiduguri püspökkel kedd délután az Országházban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A kormány zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben

Miniszterelnök, 2017. július 18. 12:58

Magyarország zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel közös budapesti sajtótájékoztatóján. A magyar kormányfő egyben hangsúlyozta: Magyarország bűnt követett el, amikor a második világháborúban nem védte meg zsidó állampolgárait.

A mezőgazdasághoz kötődő ipari beruházások kiemelt figyelmet élveznek

Miniszterelnök, 2017. július 13. 11:43

Minden olyan vállalkozás, ami a mezőgazdasághoz kapcsolódik, és az abból származó tudást alakítja át ipari tudássá és kereskedelmi tőkévé, különösen fontos a magyar kormánynak; a Balogh Tészta Zrt. is egy ilyen vállalkozás - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Balogh Tészta Zrt. új üzemének avató ünnepségén, csütörtökön Tiszakécskén.

Magyarország visszaszerezte a Seuso-kincsek második hét darabját

Miniszterelnök, 2017. július 12. 13:40

Magyarországnak sikerült visszaszereznie a Seuso-kincsek páratlan fontosságú, felbecsülhetetlen leletegyüttesének második hét darabját - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülés szünetében.

Orbán Viktor közép-európai külügyi vezetőkkel tárgyalt

Miniszterelnök, 2017. július 10. 15:47

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután az Országházban fogadta a visegrádi csoport (V4) magyar elnöksége első külügyminiszteri találkozójának résztvevőit – közölte a kormany.hu-val Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Nő a vallásközi párbeszéd jelentősége

Miniszterelnök, 2017. július 10. 14:51

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délben az Országházban ebéden látta vendégül Arthur Schneiert, a New York-i Park East zsinagóga főrabbiját - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.