Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes

Videók

Magyarországnak természetes kötelezettsége, hogy az üldözött keresztényekről gondoskodjon

Magyarországnak természetes kötelezettsége, hogy az üldözött keresztényekről gondoskodjon2017. október 13.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Magyarországnak, mint történelmében, kultúrájában, hagyományaiban keresztény identitású és kötődésű államnak természetes kötelezettsége, hogy az üldözött keresztényekről gondoskodjon és segítsen rajtuk. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arról beszélt, hogy a nemzetközi konferenciára 32 országból több mint 300 résztvevő érkezett.
Magyarország elkötelezett a Kínával való együttműködés ügyében

Magyarország elkötelezett a Kínával való együttműködés ügyében2017. június 19.

Magyarország elkötelezett a Kínával folytatott együttműködés ügyében, és motorja kíván lenni a Kína és a kelet-közép-európai térség egészségügyi együttműködésének - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kelet-közép-európai országok és Kína egészségügyi minisztereinek hétfői budapesti szakmai konferenciáján. A fórumon beszédet mondott Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere is.
Az Európai Unió olyan alma, amely messze gurult az alapító atyák fájától

Az Európai Unió olyan alma, amely messze gurult az alapító atyák fájától2017. május 9.

A brüsszeli bürokráciával azonosítható mai Európai Unió (EU) olyan alma, amely nagyon messze gurult az alapító atyák fájától - mondta Semjén Zsolt kedden Budapesten.
A honosítás kezdete óta 920 ezer új állampolgár lett

A honosítás kezdete óta 920 ezer új állampolgár lett2016. november 30.

A honosítás kezdete óta 920 ezerrel bővült a magyar állampolgárok száma - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Diaszpóra Tanács ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón, melyet Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárral tartott közösen.
Megújult az Egyesített Szent István és Szent László Kórház sebészeti osztálya

Megújult az Egyesített Szent István és Szent László Kórház sebészeti osztálya2015. december 21.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az átadón azt mondta, karácsony előtt a felújított osztálynál szebb ajándékot nem is lehetett volna adni a betegeknek, hiszen gyógyulásukra hat a környezet is.
Szívbetegek rehabilitációját segítő tanösvényt avattak Budapesten

Szívbetegek rehabilitációját segítő tanösvényt avattak Budapesten2015. július 28.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át a szív- és érrendszeri betegek, valamint cukorbetegek rekreációját segítő tanösvényt a budapesti Hárs-hegyen.
Elkészült az M43-as autópálya az országhatárig

Elkészült az M43-as autópálya az országhatárig2015. július 11.

Elkészült az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti szakasza. A sztrádát, a Csanádpalota–Nagylak határátkelőhelyet, valamint román oldalon a Nadlac (Nagylak) és Pecica (Pécska) között megépült 16 kilométeres A1 gyorsforgalmi útszakaszt szombaton adta át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Marius Nica, a román kormány európai alapokért felelős minisztere.
A baloldal Magyarország-ellenes propagandát folytat bevándorlásügyben

A baloldal Magyarország-ellenes propagandát folytat bevándorlásügyben2015. június 15.

Semjén Zsolt szerint a baloldal felelőtlen, Magyarország-ellenes propagandát folytat, amikor meg akarja akadályozni, hogy a kormány megvédje a magyar embereket a kontroll nélküli bevándorlók tömegétől.
Egyetlen nemzetrészt sem adunk fel

Egyetlen nemzetrészt sem adunk fel2015. június 4.

Egyetlen nemzetrészt sem adunk fel és egyetlen nemzetrésznek a feladásához sem asszisztálunk - jelentette ki Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a nemzeti összetartozás napján, csütörtökön a fővárosi Magyarság Házában.
Több mint 650 millió forintos támogatás a kárpátaljai magyarságnak

Több mint 650 millió forintos támogatás a kárpátaljai magyarságnak2015. április 13.

Több mint 650 millió forinttal támogatja a kormány a kárpátaljai magyarságot az ukrajnai nehéz helyzetre tekintettel - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

Kulcsfontosságú a diaszpóra magyarságának megtartása

Kulcsfontosságú a diaszpóra magyarságának megtartása2015. április 13.

Semjén Zsolt szerint a magyarság megmaradása szempontjából nem elég egy erős Magyarország, az erős Kárpát-medencei szervezettség, hanem kulcsfontosságú a diaszpóra magyarságának megtartása is.
 Sikeres a Kőrösi Csoma Sándor-program

Sikeres a Kőrösi Csoma Sándor-program2014. december 1.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint rendkívül sikeres a diaszpóra magyarságának megtartását célzó Kőrösi Csoma Sándor-program.
Egységesen a nemzetrészek mögött áll a magyarság

Egységesen a nemzetrészek mögött áll a magyarság 2014. november 20.

A magyarság egy és oszthatatlan, a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) tagjai tanúságot tettek arról, ha bármelyik nemzetrészt sérelem éri, az egyetemes magyarság mögötte áll - mondta Semjén Zsolt a Máért XIII. plenáris ülése után csütörtök este a Parlamentben. A tanácskozás résztvevői egyhangúlag fogadták el a zárónyilatkozatot.
Nagy a honosítás támogatottsága a diaszpóra területein

Nagy a honosítás támogatottsága a diaszpóra területein2014. november 19.

Nagy támogatottságot élvez a honosítás a diaszpóra magyar lakta területein - mondta Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Diaszpóra Tanács IV.ülésének szünetében szerdán.
Átadták a Magyar Termék Nagydíj pályázat elismeréseit

Átadták a Magyar Termék Nagydíj pályázat elismeréseit2014. szeptember 3.

Hatvanhat magyar termék és szolgáltatás kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíjat, a pályázatot kiírók tanácsa nyolc nívódíjat ítélt oda, és tíz szervezet adományozott különdíjat. A díjátadó eseményen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott köszöntőt.
Kárpát-medencei Online Oktatási Centrummal bővült az Óbudai Egyetem képzési kínálata

Kárpát-medencei Online Oktatási Centrummal bővült az Óbudai Egyetem képzési kínálata2014. szeptember 1.

Kárpát-medencei Online Oktatási Centrummal bővült az Óbudai Egyetem képzési kínálata. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a centrum bemutatóján hétfőn a fővárosban kiemelte: az online képzések lehetővé teszik, hogy egyre nagyobb számban tudjanak külhoni hallgatók is bekapcsolódni a legmagasabb szintű oktatási formába, ami elősegíti megmaradásukat.