Felelősek vagyunk egymásért, felelősek vagyunk szülőföldünkért és hazánkért - hangsúlyozta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken a XXII. Kárpát-medencei Szentlászló települések találkozóján Búcsúszentlászlón.

A helyettes államtitkár kiemelte: a 940 évvel ezelőtt trónra lépő Szent László király alakja összeköti a nemzetet és egységet teremt azok között, akik Szent László nevét viselő településeken élik mindennapjaikat.

Szilágyi Péter úgy fogalmazott: a Nemzetpolitikai Államtitkárság 2017-re azzal a céllal hirdette meg a Szent László-évet, hogy a nemzet emlékezetében megújítsuk azt, amit a lovagkirály ránk örökül hagyott: hogy felelősek vagyunk egymásért, felelősek vagyunk szülőföldünkért és hazánkért.  Hangsúlyozta: nemzetünk akkor volt erős, amikor össze tudtunk fogni, jövőnk akkor ívelt felfelé, amikor volt hitünk saját magunkban.

A helyettes államtitkár megköszönte a találkozó résztvevőinek, hogy kitartanak az 1991-ben megalapozott barátság mellett és 1996 óta évről évre megrendezik a találkozót, hűen ápolják az összetartozást kifejező szép hagyományt.

A háromnapos rendezvény pénteki napja szoboravatással folytatódott,amelynek keretében leleplezték a Márkus Péter által készített Szent László-szobrot a település központjában.

(Miniszterelnökség)