Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Potápi Árpád János

nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Megduplázza a kormány a kárpátaljai szociális csomag keretét

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. október 19. 21:37

Megduplázza és majdnem 3 milliárd forintra emeli a kormány a kárpátaljai magyarság támogatását célzó szociális csomag jövő évi keretösszegét - jelentette be Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Vajdaság a legjobban felkészült külhoni régió

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. október 18. 8:11

A magyar kormány külhoni programjainak megvalósítása szempontjából a Vajdaság a legjobban felkészült és a legprecízebben dolgozó régió, ahol nem kell attól tartani, hogy olyan célokat határoznak meg, amelyeket nem lehet teljesíteni, illetve a támogatott célok ne működnének - hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Zentán.

Pályázatot hirdetnek határon túli családszervezetek támogatására

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. október 16. 16:32

Kétszázmillió forintos keretösszeggel a határon túl működő, családokat segítő civil, egyházi szervezetek és vállalkozók támogatására hirdet pályázatot a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága - közölte Potápi Árpád János államtitkár kedden budapesti sajtótájékoztatón.

Csíkszentsimonban átadták a magyar állami támogatással felépített födött lovardát

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. október 12. 16:38

A székelyföldi Csíkszentsimonban csütörtök este átadták a Szent László Lovardát, amelyet a külhoni szakképzés éve keretében kapott támogatásból épített a Szent Ferenc Alapítvány.

A kormány a jövőben is támogatja a külhoni magyarságot

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. október 12. 16:35

A kormány a megkezdett programok nyomán a jövőben is támogatja a külhoni magyarságot, pályázat jelenik meg a kisközösségek támogatására, és 50 milliárd forintra emeli a Kárpát-medencei gazdaságfejlesztési program keretösszegét - mondta a nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos pénteken a szlovákiai Nagymegyerben, a 8. Önkormányzati Szabadegyetemen.

Ma a nemzetpolitika középpontjában a jövő megalapítása áll

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. október 11. 9:15

Ma a nemzetpolitika középpontjában a jövő megalapítása áll: az identitás erősítése, a külhoni családok támogatása és a szülőföldön való boldogulás - hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán a muravidéki Dobronakon, a Kézművességek Házának ünnepélyes megnyitóján.

Szakmai hétvégét szervez a Miniszterelnökség külhoni magyar egyetemisták számára

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. október 8. 14:50

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága "Érték-választás - helyünk és szerepünk a világban" címmel szakmai hétvégét és továbbképzést szervez 2018. december 7-9. között külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók számára.

A feszült magyar-ukrán viszony nem befolyásolja a magyar kormány kárpátaljai támogatáspolitikáját

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. október 4. 16:41

A jelenlegi feszült magyar-ukrán viszony nincs hatással a kárpátaljai magyar közösség anyaország általi támogatására, a magyar kormány továbbra is ki fog állni a kárpátaljai magyarság mellett - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Beregszászon, ahol magyar kormánytámogatással felújított Tanítók Házát és magyar óvodát adott át.

Külhoni magyar gyermekegészségügyi szakembereknek tartanak továbbképzést

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. október 3. 11:03

Külhoni magyar gyermekegészségügyi, prevenciós szakemberek számára tartanak képzést szerdától három napon át Budapesten.

Támogatjuk a Kárpát-medencei egységes felsőoktatási tér megőrzését

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. október 1. 17:30

Potápi Árpád János szerint a magyar állam továbbra is támogatja a kialakított egységes kárpát-medencei magyar felsőoktatási tér megőrzését. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár azt követően nyilatkozott erről az MTI-nek, hogy Nagyváradon részt vett a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) tanévnyitóján, majd felavatta a Szacsvay Imre általános iskola magyar állami támogatással kialakított diákotthonát.