Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Potápi Árpád János

nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Minden vegyes házasságban született gyermeknek kell magyar oktatás

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 17. 13:39

A kormány célja, hogy minden vegyes házasságban született gyermek járhasson magyar bölcsődébe, óvodába, különben "elvesznek" a magyarság számára - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett családi naphoz kapcsolódó konferencián.

Kiírták a Petőfi Sándor és a Kőrösi Csoma Sándor Program idei ösztöndíjpályázatait

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 15. 16:41

A tavalyinál is többen nyerhetnek ösztöndíjat idén a szórvány magyarságát támogató Petőfi Sándor Program (PSP) és a diaszpórára összpontosító Kőrösi Csoma Sándor Program (KCSP) pályázatain. Az előbbi keretszámát 65-ről 75-re, utóbbiét, amely 30 fős egyházi ösztöndíjpályázattal egészül ki, 115-ről 150-re emelték - jelentette be csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának vezetője.

Nagy értékű orvosi eszközöket adott át családorvosi rendelők számára Grezsa István Kárpátalján

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 15. 15:24

A kárpátaljai háziorvosi szolgálat működéséhez szükséges orvosi eszközöket adott át ünnepélyes keretek közt több mint 38 millió forint értékben Grezsa István kormánybiztos az Ukrán Vöröskereszt Kárpátalja megyei szervezetének csütörtökön az ukrán-magyar határ melletti Tiszasalamonban.

Az óvodafejlesztési program egy, a nemzeti egység felé mutató program

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 14. 14:15

Az óvodafejlesztési programnak a teljes magyar nemzet a célközössége, ez egy, a nemzeti egység felé mutató program - jelentette ki Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa a felvidéki Révkomáromban szerdán.

Tolnában ötmilliárd forint jut iskolák fejlesztésére

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 8. 13:17

Tolna megyében ötmilliárd forint jut iskolák fejlesztésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) forrásaiból - mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön a Tolna megyei Lengyelen, sajtótájékoztatón.

Grezsa István megnyitotta a VI. Magyar Konyha Hete rendezvényt Kárpátalján

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 7. 14:26

Ünnepélyesen megnyitotta Grezsa István kormánybiztos szerdán Beregszászon a VI. Magyar Konyha Hete rendezvényt, amelynek keretében február 8. és 11. között Kárpátalján közel 25, túlnyomórészt magyar étterem kedvezményes áron kínálja ételeit a vendégeknek.

Kárpátaljai magyar festők munkáiból nyílt kiállítás Bonyhádon

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 6. 20:12

Kárpátaljai magyar festők alkotásaiból nyílt kiállítás kedden Bonyhádon, a Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A megnyitón a nemzetpolitikáért felelős államtitkár kiemelte: Kárpátalja a nemzetpolitika kiemelt területe, a kormány az elmúlt években több programot indított az ott élő magyarság megsegítésére.

A magyar diaszpórán belül kitüntetett helyet foglal el a zsidóság

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 5. 13:24

A magyar diaszpórán belül kitüntetett helyet foglal el a magyar zsidóság - mondta Potápi Árpád János a Többes kötésben: magyar-zsidó múltak és égtájak címmel megrendezett konferencián hétfőn Budapesten.

A cserkészek őrző-védő tevékenysége a magyarság megmaradásának biztosítéka

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 4. 11:20

A cserkészség életforma és elköteleződés, olyan jellemformáló erő, mellyel a közösség tagjai a nemzeti kultúrát, hagyományt és identitást egészen gyermekkortól őrzik – hangsúlyozta Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombat este a 45. alkalommal megrendezett magyar cserkészbálon San Francisco-ban.

Tizenöt éves a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 3. 10:45

A Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete az országban élő maroknyi magyarság számára szigetet biztosít és megtartó erővel bír az asszimilációval szemben – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára péntek este a szervezet fennállásának 15 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Szkopjében.