Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Potápi Árpád János

nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Vezető hírek

A magyarság megmaradásának záloga az anyanyelvi oktatás

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. augusztus 14. 15:42

A magyarság megmaradásának záloga a magas színvonalú anyanyelvi oktatás - hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn Ráckevén.

Az Erzsébet-táborok közelebb hozzák a kárpátaljai lakosságot

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. augusztus 11. 14:02

A magyar nyelv tanulását is segítő Erzsébet-táborok arra is lehetőséget teremtenek, hogy Kárpátalja különböző nemzetiségű lakossága közelebb kerülhessen egymáshoz - mondta Szilágyi Péter.

Egyre erősebb a kapocs a határon túli magyarok érdekében tevékenykedők között

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. augusztus 10. 8:01

Egyre élőbb és erősebb a kapocs a határon túli magyarok érdekében tevékenykedők között: nemcsak a kormányzatok, illetve a politikai szervezetek, de a különböző kutatócsoportok és intézmények között is - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Lakitelek Népfőiskolán zajló Kárpát-medencei Nemzetpolitikai Szabadegyetemen szerdán.

Esztergom jelentőségét a felvidékiek ismerik a legjobban

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. július 31. 11:43

Esztergom igazi jelentőségét a felvidékiek ismerik a legjobban, hiszen 1918-1919 után a Felvidék elkerült Magyarországtól és ők évtizedeken keresztül csak a távolból nézhették a bazilika épületegyüttesét - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a felvidéki egyházközségek VII. nyári táborának megnyitóján Esztergomban.

A madéfalvi Siculicidium templom az összetartó székely közösség szimbóluma

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. július 23. 12:15

A Szent Anna tiszteletére épült Siculicidium templomnak figyelmeztetnie kell arra, hogy ne csak a madéfalvi veszedelem napjainak sötét emlékét őrizzük, hanem az ártatlan áldozatok ránk hagyott üzenetét is – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Madéfalván, a Siculicidium templom szentelési ünnepségén, melynek építését Magyarország Kormánya 182 millió forinttal támogatta.

A szerb és a szlovén kormányzat is pozitívan fogadta a magyar gazdaságfejlesztési programot

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. július 21. 10:23

Mind a szerbiai, mind a szlovéniai kormányzat pozitívan fogadta azt a gazdaságfejlesztési programot, amely a magyar kormány támogatásával indult el az illető országokban az elmúlt években - számolt be a vajdasági és a muravidéki magyar közösség képviselője csütörtökön Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) pódiumbeszélgetésén.

Kötelesség '56 hőseinek bemutatása

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. július 15. 13:45

Kötelesség az '56-os hősök emlékének ápolása, mert a mai szabadság nekik köszönhető - mondta a Miniszterelnökség államtitkára az újiregi Büszkeségpont avatásán szombaton.

Felelősek vagyunk egymásért és hazánkért

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. július 15. 6:54

Felelősek vagyunk egymásért, felelősek vagyunk szülőföldünkért és hazánkért - hangsúlyozta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken a XXII. Kárpát-medencei Szentlászló települések találkozóján Búcsúszentlászlón.

Cél a külhoni magyar jogászképzés megerősítése

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. július 11. 17:43

A külhoni magyar jogászképzés megerősítésének fontosságát hangsúlyozta a nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár kedden a fővárosban. Szilágyi Péter azokat a határon túli magyar fiatalokat köszöntötte, akik a Szász Pál ösztöndíjprogram keretében szakmai gyakorlatukat kezdték meg a Budapesti Ügyvédi Kamaránál.