Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Potápi Árpád János

nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Vezető hírek

A pedagógusok őrzik magyarságunkat

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 24. 12:47

A pedagógusok őrzik, védelmezik magyarságunkat - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezett Pedagógus expón.

Kezdjünk el együtt munkálkodni Közép-Európa dicső jövőjéért

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 23. 18:46

Potápi Árpád János államtitkár szerint Mátyás király példája ma azt üzeni, hogy a térség népei túltekintve vitáikon kezdjenek el együtt munkálkodni Közép-Európa dicső jövőjéért.

Kiírták a Petőfi Sándor és a Kőrösi Csoma Sándor Program idei ösztöndíjpályázatait

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 15. 16:41

A tavalyinál is többen nyerhetnek ösztöndíjat idén a szórvány magyarságát támogató Petőfi Sándor Program (PSP) és a diaszpórára összpontosító Kőrösi Csoma Sándor Program (KCSP) pályázatain. Az előbbi keretszámát 65-ről 75-re, utóbbiét, amely 30 fős egyházi ösztöndíjpályázattal egészül ki, 115-ről 150-re emelték - jelentette be csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának vezetője.

Nagy értékű orvosi eszközöket adott át családorvosi rendelők számára Grezsa István Kárpátalján

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 15. 15:24

A kárpátaljai háziorvosi szolgálat működéséhez szükséges orvosi eszközöket adott át ünnepélyes keretek közt több mint 38 millió forint értékben Grezsa István kormánybiztos az Ukrán Vöröskereszt Kárpátalja megyei szervezetének csütörtökön az ukrán-magyar határ melletti Tiszasalamonban.

A cserkészek őrző-védő tevékenysége a magyarság megmaradásának biztosítéka

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 4. 11:20

A cserkészség életforma és elköteleződés, olyan jellemformáló erő, mellyel a közösség tagjai a nemzeti kultúrát, hagyományt és identitást egészen gyermekkortól őrzik – hangsúlyozta Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombat este a 45. alkalommal megrendezett magyar cserkészbálon San Francisco-ban.

Tizenöt éves a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 3. 10:45

A Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete az országban élő maroknyi magyarság számára szigetet biztosít és megtartó erővel bír az asszimilációval szemben – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára péntek este a szervezet fennállásának 15 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Szkopjében.

Megkezdődött a "2018 a külhoni magyar családok éve" programsorozat

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 2. 10:34

A családokat segítő pályázatok mellett tudományos kutatások, képzések, táborok szerepelnek a "2018 a külhoni magyar családok éve" programban - mondta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a tematikus év nyitó rendezvényén pénteken Budapesten.

Elindult a határon túli családokat támogató Köldökzsinór program

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2018. február 1. 11:48

Elindult a határon túl élő családokat segítő Köldökzsinór program. A támogatásokkal a kormány anyagilag is el akarja ismeri azokat, akik magyar gyermeket vállalnak a világ bármely pontján - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára.

Grezsa István átadta a Kárpátalja megyei gyermekkórház felújított tetőszerkezetét

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. január 18. 17:15

Ünnepélyesen átadta a Kárpátalja Megyei Gyermekkórház fertőző osztályának 4,5 millió forintos magyar kormánytámogatással felújított tetőszerkezetét Grezsa István kormánybiztos csütörtökön Munkácson.