Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Potápi Árpád János

nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Vezető hírek

2017 végéig egymillióra nő az új magyar állampolgárok lélekszáma

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. október 16. 9:02

2017 végéig egymillióra nő az új magyar állampolgárok lélekszáma - tájékoztatta vasárnap az MTI-t Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, aki a Clevelandben élő magyarságnál tesz látogatást.

Éljünk a világ bármely pontján, nemzetünk sorsáért felelősséget kell vállalnunk

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. október 12. 19:02

Éljünk a világ bármely pontján, nemzetünk sorsáért felelősséget kell vállalnunk - hangsúlyozta Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az isztambuli Szent Benedek-templomban a II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem török földre lépésének 300. évfordulóján bemutatott emlékmisén.

II. Rákóczi Ferenc török földre lépésének 300. évfordulóját ünneplik Isztambulban

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. október 12. 9:21

Kétnapos ünnepi programsorozattal emlékeznek meg szerdán és csütörtökön az isztambuli magyarok II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem török földre lépésének 300. évfordulójáról.

Egyenlő esélyeket kell biztosítanunk minden Kárpát-medencei magyar gyermek számára

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. október 5. 20:29

A Magyar Kormány évről évre nagyobb összegekkel segíti a külhoni magyar közösségeket, a nemzetpolitikára fordított támogatások 2009-hez képest mintegy megtízszereződtek – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Szekszárdon, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesületének (SZIME) 19. nemzetközi konferenciáján.

A Felvidékről kitelepített magyarokra emlékeztek Pozsonypüspökin

Miniszterelnök-helyettes, 2017. október 1. 16:14

Az egymást és Európát megvédeni akaró népek között be kell temetni a történelmi békétlenség vermeit és ezt a kitelepítések miatti bocsánatkérés is elősegítheti - mutatott rá Szili Katalin miniszterelnöki megbízott Pozsonypüspökin (Podunajské Biskupice) vasárnap.

Több mint 230 000 külhoni magyar óvodás és diák kap támogatást a Szülőföldön magyarul pályázat keretében

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. szeptember 25. 16:50

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága szeptember 25-én, hétfőn elindította az értesítő levelek kiküldését és megkezdte a támogatások folyósítását azoknak a külhoni magyar szülőknek, akiknek gyermekei sikerrel pályáztak az idei „Szülőföldön magyarul” támogatási programban.

Nagyon fontos, hogy a felvidéki magyarság megerősítse képviseletét a megyei választásokon

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. szeptember 20. 17:10

Szlovákiában a megyei önkormányzatok szintjén sok dolog dől el, ezért nagyon fontos, hogy a felvidéki magyarság megerősítse képviseletét a novemberi megyei választásokon - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára szerdán Pozsonyban, miután találkozott a Magyar Közösség Pártjának (MKP) vezetőivel a felvidéki magyar párt székházában.

Potápi Árpád János Szent László-emlékplakettet adott át a kishuszár vágta győztesének

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. szeptember 17. 17:53

Fülöpháza versenyzője, Viszus Viktória nyerte Fanni nevű lován a 2017-es Nemzeti Vágta kishuszár vágtáját vasárnap a budapesti Hősök terén. A győztesnek Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Szent László-emlékplakettet ajándékozott.

Örökérvényű az Esterházy János által hátrahagyott szellemi örökség

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. szeptember 17. 12:42

"Esterházytól kapott örökségünk, mint a kőszikla, örök és változhatatlan, miközben a meghurcoltatását vezérlő ideológiákat, mint a homokot, elfújta a szél" - jelentette ki Szilágyi Péter, a Nemzetpolitikai Államtitkárság helyettes államtitkára a felvidéki Szőgyénben, ahol ünnepi köszöntőt mondott a mártír gróf emlékére elhelyezett emléktábla felavatásán vasárnap.