Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

Grezsa István átadta a Kárpátalja megyei gyermekkórház felújított tetőszerkezetét

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. január 18. 17:15

Ünnepélyesen átadta a Kárpátalja Megyei Gyermekkórház fertőző osztályának 4,5 millió forintos magyar kormánytámogatással felújított tetőszerkezetét Grezsa István kormánybiztos csütörtökön Munkácson.

A székelység titka a szabadság iránti olthatatlan vágy

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. január 7. 10:36

A székelység titka a szabadság és az önrendelkezés iránti olthatatlan vágy - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap, a madéfalvi vérengzés 254. évfordulója alkalmából Bonyhádon.

Wass Albert otthonra talált Bonyhádon

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. január 6. 20:32

Wass Albert emlékművével nemcsak egy bronzszobor, hanem egy honfitársunk tért vissza szülőföldjére, és otthonra talált Bonyhádon - mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár szombaton Bonyhádon, az író születésének 110. évfordulóján rendezett megemlékezésen.

Elképesztő az Európai Bizottság döntése a Lengyelországgal szembeni eljárásról

Miniszterelnök-helyettes, 2017. december 20. 15:57

Példátlannak és elképesztőnek nevezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Európai Bizottság szerdai döntését, amellyel megindította az európai uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást Lengyelországgal szemben a vitatott igazságügyi reform miatt.

Az új magyar önépítés oka, hogy a magyarok a Kárpát-medence egészében otthon érezhessék magukat

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. december 17. 22:38

Az új magyar önépítésnek az az oka, hogy mi (magyarok), itt a Kárpát-medence egészében szeretnénk otthon érezni magunkat - jelentette ki Grezsa István kormánybiztos vasárnap a felvidéki Révkomáromban, ahol beszédet mondott a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház óvodafejlesztési programja első felépítésre váró óvodájának ünnepélyes alapkőletételén.

Az Európai Unió csak az európai értékek alapján maradhat fenn

Miniszterelnök-helyettes, 2017. december 14. 13:32

Az Európai Unió nem maradhat fenn másként, mint az európai értékek alapján, ami nem más, mint a keresztény civilizáció és az európai nemzetek sorsközössége - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Új Közös Európánk címmel csütörtökön Budapesten rendezett konferencián.

Felemelő érzés, hogy az ország háza ad otthont a Kárpát-medencei fiatalok vetélkedésének

Miniszterelnök-helyettes, 2017. december 14. 10:35

Felemelő érzés, hogy a nemzetrészek középiskolás diákjai vetélkedésének az ország háza ad otthont - mondta SemjénZsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten.

Pásztor István a Duna-díj idei kitüntetettje

Miniszterelnök-helyettes, 2017. december 12. 17:20

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke vehette át kedden Budapesten a Duna Televízió által alapított, az idén hatodik alkalommal odaítélt Duna-díjat, amelyet az egy nemzetben gondolkodás előmozdításában partner személyeknek, szervezeteknek ítélnek oda.

Nagyváradon átadták a Csillagocska református zeneóvoda felújított épületrészét

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. december 10. 19:19

Nagyváradon vasárnap este átadták a Csillagocska református zeneóvoda felújított épületrészét. A felújítást a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében mintegy 40 millió forinttal támogatta a magyar kormány.