Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

Állami kitüntetésben részesült Dominik Duka, Prága érseke

Miniszterelnök-helyettes, 2018. május 23. 15:52

A csehországi magyar anyanyelvű hitélet lehetőségének megteremtéséért és a magyar-cseh egyházi és politikai kapcsolatok fejlesztéséért végzett munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést vehetett át Áder János köztársasági elnöktől Dominik Duka bíboros, Prága érseke szerdán a Parlamentben.

A csíksomlyói zarándoklat lelki erőmű

Miniszterelnök-helyettes, 2018. május 19. 20:02

Lelki erőműnek nevezte a csíksomlyói zarándoklatot a hegynyeregben tartott szentmise után a magyar sajtónak adott nyilatkozatában Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, aki évről évre visszajár a zarándoklatra.

Továbbra is kiemelt támogatásra számíthatnak a hazai nemzetiségek

Miniszterelnök-helyettes, 2018. május 15. 13:19

Jelentősen bővültek a nemzetiségek támogatására fordított források az elmúlt időszakban, és a kormány a jövőben sem kíván filléreskedni - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága előtt kedden, Budapesten.

Folytatódnak a külhoni gazdaságfejlesztési programok

Miniszterelnök-helyettes, 2018. május 14. 16:46

A külhoni magyarságot segítő gazdaságfejlesztési programok folytatását ígérte Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszterjelölt az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt hétfőn Budapesten.

Semjén Zsolt kész újragondolni az szja 1 százalékok rendszerét

Miniszterelnök-helyettes, 2018. május 14. 13:36

Kész újragondolni a személyi jövedelemadó (szja) egyházaknak felajánlható 1 százalékával összefüggő kérdéseket Semjén Zsolt tárca nélküli miniszterjelölt, aki erről kinevezés előtti meghallgatásán beszélt hétfőn a parlament igazságügyi bizottságában.

A kárpátaljai társadalomtudományi kutatások alapot jelentenek az ukrán-magyar kapcsolatok javításához

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. május 11. 17:59

Grezsa István kormánybiztos szerint az ukrán-magyar kapcsolatok javításához is alapot adnak a Kárpátalján végzett társadalomtudományi felmérések.

A magyarság hálózata él és működik

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. május 6. 10:51

Wass Albert életműve nemcsak emlékezések, szívhez szóló versek és írások sora, hanem egyben a magyar emigráció küldetésének legtisztább megfogalmazása: szóvivői lenni a hazának – fogalmazott Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára Stuttgartban szombaton, az Erdélyi Világszövetség által szervezett Wass Albert emlékesten, az író születésének 110., halálának 20. évfordulóján.

Haza kell csalogatni a Nyugat-Európába távozott fiatalokat

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. május 4. 23:17

A Nyugat-Európába kivándorolt magyar fiatalok hazacsalogatását említette egyik legfontosabb feladatként Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken a Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetségének (NYEOMSZSZ) közgyűlésén.

Megdöbbentő és felháborító a beregszászi református templomot ért támadás

Miniszterelnök-helyettes, 2018. április 27. 15:11

Megdöbbentő és felháborító a beregszászi református templomot csütörtök hajnalban ért támadás, amelynek során ismeretlen tettesek megrongálták a városközpontot ékesítő épület falát, festékkel meggyalázva egy szent helyet és a helyi magyar közösségi élet fontos központját.