Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

Grezsa István orvostovábbképző tanfolyamot nyitott meg Beregszászon

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. november 18. 16:33

A magyarországi családorvosi tevékenység tapasztalatainak kárpátaljai orvosokkal történő megosztását szolgáló továbbképző tanfolyamot nyitott meg Grezsa István kormánybiztos szombaton Beregszászon.

A kárpátaljai magyar férfiak 73 évvel ezelőtti elhurcolására emlékeztek Szolyván

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. november 18. 16:29

Gyászünnepséggel, emléktáblák avatásával és koszorúzással emlékeztek meg Kárpátalja magyar férfilakosságának 1944 novemberi, szovjet lágerekbe történt elhurcolásáról szombaton Szolyván, a 73 évvel ezelőtt deportáltak egykori gyűjtőtáborának helyén létesített emlékparkban.

Grezsa István megnyitotta az óvodai projektpedagógia képzést Beregszászon

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. november 17. 14:56

Megnyitotta a magyar kormány óvodafejlesztési programjához kapcsolódó óvodai projektpedagógiai képzést kárpátaljai magyar óvodapedagógusok számára Grezsa István kormánybiztos pénteken Beregszászon.

Adyban megtestesült a nemzet minden fájdalma és minden gondolata

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. november 16. 20:41

Ady Endre olyan magyar költő volt, akiben megtestesült a nemzet minden fájdalma és minden gondolata - jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott a költő születésének 140. évfordulója alkalmából rendezett Ady-esten csütörtökön Szatmárnémetiben.

Félmilliárd a diaszpóra szervezetek és a hétvégi iskolák támogatására

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. november 16. 12:42

Összesen félmilliárd forintos kerettel hirdet pályázatot a nemzetpolitikai államtitkárság a hétvégi iskolák és a diaszpórában működő szervezetek számára - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Mindkét pályázatra 2018. január 15-ig lehet jelentkezni.

Szégyen és skandalum az EP Lengyelországra vonatkozó döntése, amelyet Magyarország megakadályoz

Miniszterelnök-helyettes, 2017. november 15. 18:54

Szégyen és skandalum, hogy az Európai Parlament (EP) a hetes cikk szerinti eljárás előkészítését kéri Lengyelországgal szemben - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Kiemelt törekvés a Minority SafePack minél nagyobb arányú támogatása

Miniszterelnök-helyettes, 2017. november 10. 19:06

Kiemelt törekvés, hogy az anyaországban, a Kárpát-medencében és a diaszpórában minél többen támogassák aláírásukkal a Minority SafePack kezdeményezést, amelynek célja az őshonos kisebbségi közösségek európai uniós jogvédelmének megteremtése. Többek között ezt tartalmazza a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) zárónyilatkozata, amelyben - mint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az ülés után pénteken ismertette: teljes konszenzus volt a résztvevők között.

A diaszpórában lévő szervezetek nagykövetei Magyarországnak

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. november 9. 20:55

A diaszpórában lévő szervezetek kicsit Magyarország nagykövetei, el tudják mondani hazánk álláspontját - mondta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Folytatódnak a megkezdett programok, megvan az egymilliomodik új állampolgár

Miniszterelnök-helyettes, 2017. november 9. 13:45

Töretlen lendülettel folytatódnak a diaszpóra támogatását célzó programok, és megvan az egymilliomodik új magyar állampolgár - közölte a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Diaszpóra Tanács ülése közben tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.