Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

Magyar származású izraeli tudós kitüntetése

Miniszterelnök-helyettes, 2017. március 27. 15:49

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes magas állami kitüntetést adott át a Parlamentben Daniel Hershkowitz professzornak, korábbi izraeli tanügyi miniszternek a magyar–izraeli tudományos és társadalmi kapcsolatok elmélyítését szolgáló sokrétű és elkötelezett tevékenysége elismeréseként.

Brutális kampány lesz

Miniszterelnök-helyettes, 2017. március 24. 8:23

A miniszterelnök-helyettes egyszerűbbé tenné a levélszavazást és a kedvezményes honosítást. Semjén Zsolt a Magyar Időknek adott interjúban arról is beszélt, hogy brutális választási kampányra számít, ugyanakkor szerinte sem a "káoszos balliberális oldal", sem a Jobbik nem tekinthető reális kihívónak.

Szent László-freskókiállítás nyílt a lengyelországi Piotrków Trybunalskiban

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. március 23. 16:43

A Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából háromnapos ünnepségsorozat vette kezdetét a lengyelországi Piotrków Trybunalski városában, amelynek keretében bemutatják a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által indított Szent László-év részét képező Szent László-freskókiállítást. A kiállítást Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg csütörtök délután.

A külhoni magyarság megmaradása attól függ, sikerül-e előrelépni az autonómia területén

Miniszterelnök-helyettes, 2017. március 20. 11:20

A külhoni magyarság megmaradása attól függ, hogy az autonómia területén sikerül-e előrelépni vagy sem, a magyar érdekérvényesítés pedig egyenesen arányos a külhoni magyar pártok választási sikerével - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes hétfőn Budapesten.

A marosvásárhelyi katolikus líceum melletti közös kiállásra buzdít a nemzetpolitikai államtitkár a diaszpórában

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. március 19. 11:22

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár kezdeményezésére nyilatkozatot írtak alá az edmontoni Szent Imre Akkreditált Magyar Iskola vezetői, amelyben leszögezik: kiállnak a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum igazságtalanul meghurcolt vezetősége és diákjai mellett. A nyilatkozatot az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett edmontoni (Kanada) megemlékezést követően írták alá, amelyen ünnepi beszédet mondott a nemzetpolitikai államtitkár.

Állampolgársági esküt tett P. Henri Boulad jezsuita szerzetes

Miniszterelnök-helyettes, 2017. március 16. 16:27

Magyar állampolgársági esküt tett P. Henri Boulad S.J. egyiptomi jezsuita szerzetes csütörtökön Budapesten, az Országházban.

Elfogadhatatlan az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú megjelenítése

Miniszterelnök-helyettes, 2017. március 16. 16:04

Elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek nevezte az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú megjelenítését is Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök helyettes.

Meg kell tartanunk nemzeti identitásunkat

Miniszterelnök-helyettes, 2017. március 16. 8:49

"Különös keresztútján állunk újra az időnek, az európai történelemnek, a szülőföldünkön alakuló eseményeknek: meg kell tartanunk nemzeti identitásunkat, amiért harcba mentek március idusának hősei" - hangsúlyozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke ünnepi beszédében szerdán Szabadkán.

A horvátországi magyarság ma nagyobb reménnyel tekinthet a jövőbe

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. március 12. 18:30

A horvátországi magyarság ma nagyobb reménnyel tekinthet a jövőbe - hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap a drávaszögi Bellyén, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (MMDK) központi, március 15-i ünnepségén mondott beszédében.