Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

Sarokkövéhez érkezett a nemzet közjogi egyesítése

Miniszterelnök-helyettes, 2017. július 19. 12:28

Sarokkövéhez érkezett a magyar nemzet 2010-ben elkezdődött közjogi egyesítése, a napokban adták be az egymilliomodik állampolgársági kérelmet - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán Tusnádfürdőn, a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) megnyitóján.

Már beérkezhetett az egymilliomodik állampolgársági kérelem

Miniszterelnök-helyettes, 2017. július 19. 10:25

Már benyújthatták az egymilliomodik magyar állampolgársági kérelmet, az esküt tettek száma pedig novemberre, a Magyar Állandó Értekezlet idejére érheti el az egymilliót - mondta a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerdán Tusnádfürdőn, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A nemzetpolitikai alapú befektetések nem kidobott pénzek

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. július 6. 20:29

A nemzetpolitikai alapú befektetések nem kidobott pénzek, hanem nagyon is megtérülő invesztíciók nemcsak erkölcsi, nemzeti identitáserősítő tekintetben, hanem egyre inkább gazdaságilag is - hangoztatta Grezsa István kormánybiztos csütörtökön Felsőszinevéren, a XXV. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetem gazdasági vitadélutánján.

Az 1956-os forradalomra emlékező Büszkeségpontot avattak Csólyospáloson

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. július 2. 10:01

Az 1956-os forradalomra emlékező Büszkeségpontot avattak a Bács-Kiskun megyei Csólyospáloson, a település 72. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen. Az 1956-os Emlékbizottság támogatásával megvalósított emlékmű avatásán Grezsa István kormánybiztos mondott ünnepi beszédet.

A diaszpórapolitika területén való együttműködésről tárgyalt a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának delegációja Ankarában

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. július 1. 8:57

A Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács harmadik, Ankarában tartott ülése keretében a török Miniszterelnökség Külhoni Törökök és Rokonnépek Elnökségének vezetőivel folytatott pénteken megbeszélést a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának delegációja.

Tanévzáró és diplomaátadó ünnepséget tartottak az Ungvári Nemzeti Egyetem magyar karán

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. június 30. 15:34

Az Ungvári Nemzeti Egyetem (UNE) magyar karának 77 végzős diákja vette át diplomáját ünnepélyes keretek közt pénteken a kárpátaljai megyeszékhelyen.

Kitűnő munkát végeztek a Kőrösi Csoma- és a Petőfi-ösztöndíjasok

Miniszterelnök-helyettes, 2017. június 21. 11:08

A külhoni magyarság kulturális, nyelvi identitásának megerősítésében, a magyar nyelvű oktatás kiterjesztésében és a honosítás területén egyaránt kitűnő munkát végeztek a Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor program ösztöndíjasai - értékelt Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a két program idei zárókonferenciáján.

Az egyház és a nemzet szolgálata egymást erősíti

Miniszterelnök-helyettes, 2017. június 19. 19:23

Az egyház és a nemzet szolgálata egymást erősíti - mondta a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes Márfi Gyula veszprémi érsek aranymiséjén hétfőn, a veszprémi Szent Mihály Bazilikában.

Emelkedik a kárpátaljai magyar pedagógusok támogatása

Miniszterelnök-helyettes, 2017. június 13. 17:27

A magyar kormány megemeli a kárpátaljai magyar pedagógusok jövedelem-kiegészítését, akik így az évi 180 ezer forint helyett 270 ezer forintos juttatásban részesülhetnek - jelentette be Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes keddi budapesti sajtótájékoztatón