Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

Össznemzeti paradigmaváltás kezdődött a családpolitikában

Miniszterelnök-helyettes, 2017. május 25. 14:21

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint össznemzeti paradigmaváltás kezdődött a családpolitikában az anyasági támogatás állampolgársági alapon történő kiterjesztésével.

Szent László-év - Zarándoklatot tartottak a szent király emlékére Nagyváradon

Miniszterelnök-helyettes, 2017. május 14. 14:16

Szent László zarándoklatot tartottak vasárnap Nagyváradon a városalapító király szentté avatásának a 825. évfordulóján. Az eseményre Nagyváradra hozták a szent király győri ereklyéjét.

Magyarország kész "újragombolni a mellényt" a magyar-román kapcsolatokban

Miniszterelnök-helyettes, 2017. május 13. 12:44

Semjén Zsolt szerint Magyarország kész "újragombolni a mellényt" a magyar-román államközi kapcsolatokban. A magyar miniszterelnök-helyettes a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) zilahi kongresszusán mondott köszöntőjében szombaton beszélt erről a tanácskozáson jelen lévő Liviu Dragneához, a kormányzó román Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökéhez is szólva.

Szent László megszilárdította a kereszténységet

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. május 11. 15:49

A Szent István utáni Magyarország kiemelkedő uralkodója volt Szent László, aki a több évtizeden át tartó lázongásokat követően megszilárdította a kereszténységet - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön a Debreceni Egyetemen.

Az Európai Unió olyan alma, amely messze gurult az alapító atyák fájától

Miniszterelnök-helyettes, 2017. május 9. 17:41

A brüsszeli bürokráciával azonosítható mai Európai Unió (EU) olyan alma, amely nagyon messze gurult az alapító atyák fájától - mondta Semjén Zsolt.

A bukovinai székelységnek sikerült megőriznie identitását

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. május 6. 16:18

A bukovinai székelyeknek sikerült megőrizni az erdélyi székelyektől való elválásuk után kialakított identitásukat, és sokat adtak hozzá a magyar kultúrához - mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár szombaton Szekszárdon, egy székelyek visszaemlékezéseit tartalmazó könyv bemutatóján.

A Miniszterelnökség közleménye a felsőoktatásról szóló törvény módosításának eljárásáról

Miniszterelnök-helyettes, 2017. május 5. 14:10

A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítását az Országgyűlés nem sürgős, hanem kivételes eljárásban fogadta el. Az ügyiratot Semjén Zsolt Miniszterelnök-helyettes 2017. március 31. napján írta alá, Budapesten. Az ügyirat kelteként nem az aláírás, hanem a benyújtás napja került feltüntetésre, amelyet semmilyen szabály nem zár ki.

A külhoni magyar pedagógusok munkájának mércéje, lesz-e magyar jövő

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. április 29. 16:54

A külhoni magyar pedagógusok munkájának mércéje nem csak az, hogy milyen lesz a magyar jövő Tordán, Zentán vagy Rimaszombaton, hanem hogy egyáltalán lesz-e magyar jövő, lesz-e kit tanítani évtizedek, évszázadok múlva is - mondta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára az "Év tanára" díjkiosztó ünnepségén.

Kiállítás nyílt Szent Lászlóról a Magyarság Házában

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. április 27. 20:58

A hadvezér, a törvényhozó, az egyházépítő uralkodót és utókorra gyakorolt hatását mutatja be a Szent László élete, kultusza és szellemi öröksége című kiállítás, amely a Magyarság Házában nyílt meg csütörtökön a Szent László-év keretében.