Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

A reformáció útján – Protestáns iskolatörténeti kiállítás Beregszászban

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. január 14. 11:30

2017-ben immár ötszáz esztendeje annak, hogy Luther Márton kiszögezte 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára. Az évfordulót Európa- és Kárpát-medence szerte számos rendezvénnyel ünneplik. Ebbe az eseménysorozatba kapcsolódik a Protestáns iskolatörténeti mozaik elnevezésű vándorkiállítás is, melynek idei első állomása január 13-án volt Beregszászban.

Feladatunk, hogy aki meg akar maradni magyarnak, meg is maradhasson

Miniszterelnök-helyettes, 2017. január 1. 19:47

Magyarország feladata, hogy a határon túli magyarok előnyösebb helyzetbe kerüljenek, és aki szülőföldjén meg akar maradni magyarnak, meg is maradhasson - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorának adott, vasárnap sugárzott interjújában.

Magyar nemzeti színekkel világítják ki a riói Megváltó Krisztus szobrát pénteken

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2016. december 28. 18:41

Magyar nemzeti színekkel világítják ki a Megváltó Krisztus szobrát Rio de Janeiróban pénteken - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség kapta idén a Duna-díjat

Miniszterelnök-helyettes, 2016. december 14. 13:16

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) kapta idén a Duna-díjat. Az elismerést szerdán Budapesten adták át.

Történelmi sikert ért el a magyar összefogás

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. december 12. 17:36

Történelmi sikert ért el a magyar összefogás, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Magyar Polgári Párt (MPP) együttműködése a vasárnapi romániai parlamenti választásokon - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet konferenciáját megnyitó beszédében.

Meghozta eredményét a magyar összefogás, a jövőben erős képviselete lesz az erdélyi magyarságnak a román törvényhozásban

Miniszterelnök-helyettes, 2016. december 11. 21:30

Ez a nagyszerű eredmény visszaigazolta, hogy a magyarság sorskérdéseiben erkölcsi parancs az összefogás, és nem engedhető meg a széthúzás.

Megdöbbenéssel értesültünk a kairói kopt katedrális közelében elkövetett terrortámadásról

Miniszterelnök-helyettes, 2016. december 11. 13:10

Szolidaritásunkat fejezzük ki a kopt keresztény közösség felé és az áldozatok hozzátartozóinak, akik hitüket bátran vállalják az üldöztetésben is.

150 éves az erdészeti egyesület

Miniszterelnök-helyettes, 2016. december 9. 16:05

Az erdészek a nemzetpolitika meghatározó szereplői, az erdészeti egyesületnek nemzetpolitikai jelentősége is van - mondta az Országos Erdészeti Egyesület alapításának 150. évfordulója alkalmából pénteken, az Országházban tartott ünnepi közgyűlésen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Soha nem látott összegű gazdasági támogatás a külhoni fejlesztésekre

Miniszterelnök-helyettes, 2016. december 1. 19:09

Soha nem látott összegű gazdasági támogatást biztosít a magyar kormány külhoni gazdasági fejlesztésekre, ahogy jelentősen bővültek más nemzetpolitikai támogatások is - közölte a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XV. plenáris ülése után sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten.