Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

A szülőföldjükön boldoguló fiatalok a magyar jövőt erősítik

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. március 23. 15:53

A fiatalok a szülőföldjükön megszerzett tudással és helyben való érvényesülésükkel a magyar jövőt erősítik - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a felvidéki Dunaszerdahelyen, ahol köszöntőt mondott a 2015, a külhoni magyar szakképzés éve program keretében megvalósult fejlesztések átadásán csütörtökön.

Egyértelmű és világos gesztus az ukrán háborús sebesültek segítése

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. március 22. 20:39

Magyarország egyértelmű és világos gesztusa a kelet-ukrajnai harcokban megsebesült ukrán katonák rehabilitációjának segítése - mondta a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa csütörtökön sajtótájékoztatón Hajdúszoboszlón.

Felavatták a Bence-hegyi kilátót Velencén

Miniszterelnök-helyettes, 2018. március 20. 14:51

Felavatták kedden a VADEX Mezőföldi Zrt. által építtetett Bence-hegyi kilátót a Fejér megyei Velencén.

Tusnádfürdőn felszentelték a plébánia új épületét és letették a Szent Anna tanulmányi ház alapkövét

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. március 19. 13:03

A székelyföldi Tusnádfürdőn a vasárnapi mise után felszentelték a helyi plébánia új épületét és letették a Szent Anna tanulmányi ház alapkövét.

Millenniumi zászlót kaptak a décsfalvi reformátusok

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. március 19. 13:02

Millenniumi zászlót küldött Orbán Viktor miniszterelnök a székelyföldi Décsfalva református közösségének, mely templomot épített magának az elmúlt években. A zászlót és Orbán Viktor üzenetét Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára adta át szombaton egy ünnepi istentisztelet keretében.

A Miniszterelnökség elítéli a kárpátaljai magyarságot ért újabb provokációt

Miniszterelnök-helyettes, 2018. március 16. 14:32

A Miniszterenökség elfogadhatatlannak tartja és elítéli, hogy ismeretlen tettesek péntekre virradóra magyar rendszámú autókat rongáltak meg Beregszászon. Sajnálatos, hogy miután a március 15-i ünnepi rendezvények incidensek nélkül zajlottak Kárpátalján, rögtön a nemzeti ünnepet követő napon újabb támadás éri a kárpátaljai magyar közösséget.

Semjén Zsolt elítélte, hogy megbüntettek erdélyi magyar polgármestereket

Miniszterelnök-helyettes, 2018. március 15. 12:30

Súlyos támadásnak nevezte a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes azt, hogy a romániai prefektúrák erdélyi magyar önkormányzati vezetőket büntettek meg a Magyarország nemzeti ünnepén Kovásza és Hargita megyékben kihelyezett magyar szimbólumok miatt.

Ma az állampolgárság kiterjesztése jelenti azt, amit egykor az unió Erdéllyel jelentett

Miniszterelnök-helyettes, 2018. március 14. 20:20

Semjén Zsolt szerint ma a magyar állampolgárság kiterjesztése által valósul meg a magyar nemzet közjogi egyesítése, ami a 170 éve megfogalmazott 12 pontban úgy jelent meg, hogy "unió Erdéllyel".

Meg kell őrizni a világ magyarságát

Miniszterelnök-helyettes, 2018. március 12. 19:02

A magyar megmaradás fundamentuma, hogy nemcsak az anyaországi magyarságot kell megőrizni, hanem a Kárpát-medencei magyarságot, a világ magyarságát is - jelentette ki a miniszterelnök-helyettes a Magyar Nemzeti Kereskedőház által másodszorra megszervezett Kárpát-medencei Gazdasági Kiállítás és Konferencia nevű rendezvényen.