Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

Semjén Zsolt fogadta a Ciprusi Köztársaság parlamentjének elnökét

Miniszterelnök-helyettes, 2018. szeptember 18. 16:55

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes megbeszélést folytatott Demetris Syllourisszal, a hivatalos magyarországi látogatáson tartózkodó ciprusi házelnökkel kedden az Országházban, aki Kövér László meghívására érkezett Budapestre.

A kárpátaljai magyarok soha nem követeltek Ukrajnától olyat, amire ne lenne számtalan példa az EU-ban

Miniszterelnök-helyettes, 2018. szeptember 10. 17:14

A magyar nemzet és így a kárpátaljai magyar nemzetrész soha nem követelt Ukrajnától olyat, amire ne lenne számtalan példa az Európai Unióban (EU), így minden, ami a magyar megmaradás érdekében magyar kérés, az evidencia az EU-ban - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanévnyitó ünnepségén hétfőn Beregszászon.

Leleplezték a 2021-es „Egy a természettel” vadászati világkiállítás logóját

Miniszterelnök-helyettes, 2018. szeptember 10. 13:15


2018. szeptember 8-án a 26. Országos Vadásznap programjai keretében Putnokon dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes – egyben az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke – és Károlyi József, a 2021. évben megrendezendő „Egy a természettel” vadászati világkiállítással kapcsolatos feladatokat felügyelő miniszteri biztos leleplezte a 2021-es világkiállítás logóját.

Az óvodafejlesztések is hozzájárulnak a demográfiai válság megoldásához

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. szeptember 5. 15:16

A kormány bízik abban, hogy az óvodafejlesztések is hozzájárulnak a Magyarországra és a Kárpát-medencére jellemző "mély demográfiai válság" megoldásához - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán a Bonyhádi Varázskapu Bölcsőde és Óvoda felújított váraljai tagintézményének átadásán.

Moldávia külügyminiszterét fogadta Semjén Zsolt

Miniszterelnök-helyettes, 2018. augusztus 28. 18:04

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Országházban fogadta a hivatalos magyarországi látogatáson tartózkodó Tudor Ulianovschit a Moldovai Köztársaság külügy- és európai integrációs miniszterét kedden.

600 millió forint értékben támogat a kormány határon túli magyar családbarát vállalkozásokat

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. augusztus 23. 17:19

A külhoni magyar családok éve programsorozat keretében 600 millió forint értékben támogat a kormány határon túli magyar családbarát vállalkozásokat - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Felbecsülhetetlen a diaszpórában és a szórványban dolgozó ösztöndíjasok munkája

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. augusztus 21. 13:34

A nemzetpolitika számára felbecsülhetetlen értéke van annak a munkának, amelyet a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-program ösztöndíjasai végeznek - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten.

A nemzetiségek is az ország építői

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. augusztus 20. 18:58

Augusztus 20-án egy olyan ország születésének napját ünnepeljük, amelynek építőmunkásai között ott voltak a nemzetiségek is - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn a Tolna megyei Kismányokon.

Potápi Árpád csángó magyarokat köszöntött Budapesten

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. augusztus 20. 12:49

A Moldvai Csángómagyarok Szövetségének száztagú küldöttségét köszöntötte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.