Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

Indul a külhoni magyar családi vállalkozások éve

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. február 24. 10:11

Speciális képzések, Kárpát-medencei körút és kutatás is szerepel a külhoni magyar családi vállalkozások éve programelemei között - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár az idei tematikus esztendő nyitórendezvényén Balatonalmádiban. A tanácskozáson közel kétszáz külhoni magyar vállalkozó vesz részt a Kárpát-medence régióiból.

Kövessétek szüleitek példáját, őrizzétek és legyetek büszkék magyar gyökereitekre

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. február 22. 15:02

Dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár fogadta a Rákóczi Szövetség Diaszpóra- és Szórványprogramja keretében magyarországi tanulmányúton részt vevő diaszpóra fiataljait a Magyarság Házában.

Sosem szabad elfelejteni, ami történt

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. február 20. 11:29

Sosem szabad elfelejteni, ami a Gulágra hurcoltakkal történt - emelte ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az emlékév zárásához és a kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódó rendezvények hétfőn megnyitóján Budapesten.

A magyarság megerősítésére és sorsközösség vállalására kötelez Szent László öröksége

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. február 17. 15:40

A Kárpát-medencei magyarság megerősítésére és a közép-európai országok szoros együttműködésén alapuló sorsközösség vállalására kötelez ma Szent László öröksége - hangsúlyozta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár pénteken Győrben, a Szent László-év központi megnyitóján, a városházán.

Ki van nyújtva a kezünk Románia felé

Miniszterelnök-helyettes, 2017. február 11. 12:58

Semjén Zsolt szerint Magyarország keze ki van nyújtva Románia felé, és a magyar-szlovák, valamint a magyar-szerb kapcsolatok kedvező alakulása azt jelzi, hogy a magyar-román kapcsolatok javítása nem Magyarország miatt késik.

Határozott és fontos lépés az unió törvényszékének ítélete a kisebbségek ügyében

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. február 10. 13:22

Határozott és fontos lépés az Európai Unió törvényszékének múlt pénteki ítélete annak érdekében, hogy a nemzeti és nyelvi kisebbségek ügye az EU napirendjére kerüljön - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár pénteken Budapesten.

A nemzeti kisebbségek ismerjék meg és éljenek is jogaikkal!

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. február 10. 12:03

A nemzetpolitikai államtitkár szerint kiemelten fontos, hogy a nemzeti kisebbségek minél inkább ismerjék jogaikat és éljenek is azokkal.

Megkezdődtek az előkészületek a 2021-es vadászati világkiállításra

Miniszterelnök-helyettes, 2017. február 9. 13:10

Megkezdődtek az előkészületek a 2021-es budapesti vadászati világkiállításra - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a 24. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Esterházy a cselekvő elhivatottság kiemelkedő példája

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. február 4. 13:03

Esterházy János kiemelkedő példája a cselekvő elhivatottságnak, a cselekvésnek és az összetartozás élő erejének pedig hatalmas szerepe van a felvidéki cserkészek tevékenységében - jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség (SZMCS) közgyűlésének megnyitóján, amelyet szombaton a mártírgróf Esterházy János halálának hatvanadik évfordulója alkalmából rendezett emlékünnepséggel egybekötve tartottak a felvidéki Rimaszombatban.