Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

A nemzetiségeink mi magunk vagyunk

Miniszterelnök-helyettes, 2018. július 12. 8:08

A nemzetiségeink és a határon túli magyarok is "mi vagyunk", együtt alkotva az egyetemes magyarságot - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Nemzeti Levéltár Kik vagyunk? Magyarországi nemzetiségek című kiállításának megnyitóján szerda este Budapesten.

Beiktatták hivatalába Kondor Péter püspököt

Miniszterelnök-helyettes, 2018. július 2. 14:08

A szarvasi Ótemplomban tartott ünnepi istentiszteleten iktatták hivatalába 2018. június 30-án a Déli Evangélikus Egyházkerület megválasztott új püspökét, a korábban a Kelet-Békési Egyházmegye esperesi tisztségét betöltő békéscsabai lelkészt, Kondor Pétert.

Magyar állampolgárságot kapott a magyarországi bolgár nemzetiség több tagja

Miniszterelnök-helyettes, 2018. július 1. 19:13

A magyarországi bolgár nemzetiség 32 tagja tette le ünnepélyes keretek között a magyar állampolgársági esküt vasárnap a Magyarországi Bolgárok Egyesületének budapesti székházában.

A nemzetpolitika nagy sikere a Kőrösi Csoma- és a Petőfi-program

Miniszterelnök-helyettes, 2018. június 19. 10:05

A nemzetpolitika legsikeresebb kezdeményezéseinek nevezte a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-programot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a két program 2017/2018-as szakaszának záró rendezvényén.

A Trianonra adott válaszok az életet jelentik a következő évszázadokra

Miniszterelnök-helyettes, 2018. június 4. 18:39

A nemzeti összetartozás napjával kapcsolatos törvénynek az volt a célja, hogy "Trianon katasztrófájával szembenézve válaszokat adjanak, mert azok az életet jelentik a következő évszázadokra" - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Kárpát-medencei és a diaszpórából érkező magyar fiataloknak az Isztimérhez tartozó Királyszálláson, a Nagy-Magyarország parkban.

Az összetartozásba vetett hit tartotta meg a hazájuktól elszakított magyarokat

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. június 4. 10:50

A hazájuktól elszakított magyarokat az összetartozásba vetett hit tartotta meg évtizedeken keresztül, és ez megmaradásuk legerősebb motorja ma is - mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn Budapesten.

A veszteségre és a sikerre is emlékezni kell

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. június 4. 9:53

A mai ésszel felfoghatatlan trianoni veszteség mellett arra is emlékezni kell a nemzeti összetartozás napján, hogy "az akkori és a mai Magyarország is meg tudott kapaszkodni", talpra tudott állni - hangsúlyozta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Intő jel a templomban okozott tűz

Miniszterelnök-helyettes, 2018. június 3. 9:37

Megdöbbenéssel vettük a hírt a Vas megyei Kemenessömjén katolikus templomában okozott tűzről, amelyben teljesen elpusztult a mindössze két éve vásárolt orgona.

Köszönet a zsidó közösségek sokrétű támogatásáért

Miniszterelnök-helyettes, 2018. június 1. 14:07

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken az Országházban fogadta a Zsidó Világkongresszus Budapesten tartózkodó alelnökét és igazgatóját, Robert Singert - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-t.