Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes

Vezető hírek

2018 a családok éve lesz

Miniszterelnök-helyettes, 2017. szeptember 23. 13:06

Magyarország ereje a magyar családokban és gyerekekben rejlik, erős családok erős Magyarországot hoznak létre, ezért 2018 a családok éve lesz - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szombaton Szarvason, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) három évtizedes fennállása alkalmából rendezett ünnepségen.

A migráció következményeit nem lehet jóvátenni

Miniszterelnök-helyettes, 2017. szeptember 21. 22:21

A legnagyobb probléma a migrációval, hogy "ha egyszer ide bejönnek, többet nem tudunk megszabadulni tőlük" - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön egy váci fórumon, hozzátéve, "senkinek ne legyen illúziója, ha ezt most elrontjuk, többé nem lehet jóvátenni".

Létünkben vagyunk fenyegetve

Miniszterelnök-helyettes, 2017. szeptember 20. 20:53

Magyarország és Európa is a migránsok inváziója alatt áll, létünkben vagyunk fenyegetve - mondta Semjén Zsolt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége országjáró kerekasztal-beszélgetésének sajószentpéteri állomása előtt tartott sajtótájékoztatón szerdán.

Nagyon fontos, hogy a felvidéki magyarság megerősítse képviseletét a megyei választásokon

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. szeptember 20. 17:10

Szlovákiában a megyei önkormányzatok szintjén sok dolog dől el, ezért nagyon fontos, hogy a felvidéki magyarság megerősítse képviseletét a novemberi megyei választásokon - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára szerdán Pozsonyban, miután találkozott a Magyar Közösség Pártjának (MKP) vezetőivel a felvidéki magyar párt székházában.

A stájer tartomány vezetőjét fogadta Semjén Zsolt

Miniszterelnök-helyettes, 2017. szeptember 20. 14:32

Ausztria negyedik legnépesebb tartományának vezetőjét, Stájerország tartományfőnökét fogata Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán az Országházban.

Több mint nyolcvan határon túli emlékmű újulhat meg

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. szeptember 19. 16:24

Nyolcvannál is több határon túli első világháborús emlékmű újulhat meg március végéig százmilliós pályázati forrásból - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Összefogás nélkül nincs jövője a magyarságnak

Miniszterelnök-helyettes, 2017. szeptember 17. 17:39

Összefogás nélkül nincs jövője a magyarságnak - jelentette ki Szili Katalin, a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott vasárnap a horvátországi Sepsén, ahol a pécsi székhelyű Határon Túli Magyarságért Alapítvány állított emléktáblát Ádám Jenő horvátországi és magyarországi magyar politikus, polgármester, megyei képviselő emlékére.

Egy közösség a nyelvével az identitását is elveszíti

Miniszterelnök-helyettes, 2017. szeptember 16. 16:06

Ha egy közösség a nyelvét elveszíti, akkor egy idő után az identitását is el fogja - jelentette ki a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott szombaton Pécsett.

Kijev megsértette az EU-val kötött társulási megállapodás alapelveit, az uniónak is lépnie kell

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. szeptember 10. 20:11

A módosított ukrán oktatási törvény az országban élő kisebbségek jogfosztását jelenti, ezzel Ukrajna megsértette az Európai Unióval kötött, néhány napja hatályba lépett társulási megállapodás alapelveit - közölte Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, hangsúlyozva, ezért az uniónak is haladéktalanul a kijevi vezetéshez kell fordulnia.