Miniszterelnöki Kabinetiroda

Orbán Viktor

miniszterelnök

Vezető hírek

Az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel

Miniszterelnök, 2019. február 22. 8:40

Az európai parlamenti (EP) választás tétje a bevándorlás, az embereknek pedig joguk van tudni, mire készül Brüsszel - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Külgazdasági képviseletet nyit Magyarország Jeruzsálemben

Miniszterelnök, 2019. február 19. 12:37

Külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb előrelépés lesz a magyar-izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzésében - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Jeruzsálemben.

Izraelbe utazik Orbán Viktor

Miniszterelnök, 2019. február 18. 8:08

A visegrádi országok (V4) és Izrael csúcstalálkozójára Jeruzsálembe utazik hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

A nagyhatalmak legyenek érdekeltek hazánk sikerében

Miniszterelnök, 2019. február 14. 13:05

Magyarország célja, hogy a világ jelentős gazdasági hatalmai érdekeltek legyenek hazánk gazdasági sikerében - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Figyelő csütörtöki számában megjelent, főként külpolitikai kérdéseket érintő interjúban, amelyet Mike Pompeo amerikai külügyminiszter budapesti látogatása után készített a lap a kormányfővel.

A közép-európai szabadságharcosok egy jeles alakját veszítettük el

Miniszterelnök, 2019. február 13. 10:47

Levélben fejezte ki részvétét Orbán Viktor Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőnek Jan Olszewski egykori miniszterelnök halála miatt - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán az MTI-vel.

Mindannyian a magyar tudomány és a magyar emberek javát keressük

Miniszterelnök, 2019. február 12. 13:55

Nyílt levélben válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök a külföldről hazatérő fiatal kutatókat támogató Lendület-program nyerteseinek, akik - szintén nyílt levélben - néhány napja arra kérték a kormányfőt, hogy állítsa le az MTA átalakítását.

Orbán Viktor Matolcsy György újbóli jegybankelnöki kinevezését fogja javasolni

Miniszterelnök, 2019. február 12. 12:21

Orbán Viktor miniszterelnök Matolcsy György ismételt kinevezésére szándékozik javaslatot tenni a Magyar Nemzeti Bank elnöki tisztségére Áder János köztársasági elnöknek, a jelölt parlamenti meghallgatása után.

Magyarország épül, újabb mérföldkő az élelmiszeriparban

Miniszterelnök, 2019. február 11. 11:15

A magyar élelmiszeripar újabb mérföldkövének nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a Viresol Kft. hétfőn átadott visontai búzakeményítő üzemét, amellyel - mondta - egy teljesen más dimenzióba léphet a gabonafeldolgozás az országban.

A magyarok ismét hisznek a jövőjükben

Miniszterelnök, 2019. február 10. 15:32

A magyarok ismét hisznek a jövőjükben, nemzeti egységet hoztunk létre a család ügyében - mondta Orbán Viktor évértékelő beszédében a Várkert Bazárban, ahol a miniszterelnök hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be.