Kormányszóvivő

Kovács Zoltán

kormányszóvivő

Videók

Brüsszel a bevándorlás miatt támadja Magyarországot

Brüsszel a bevándorlás miatt támadja Magyarországot2017. április 12.

Brüsszel a bevándorlás miatt támadja Magyarországot, az Európai Bizottság megpróbálja nyomás alá helyezni az országot, "kikényszeríteni" a kötelező kvóta elfogadását és a határzár felszámolását - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő.
A kormányszóvivő méltóságteljes ünneplésre kér mindenkit

A kormányszóvivő méltóságteljes ünneplésre kér mindenkit2017. március 14.

A kormány megteremtette az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc méltó megünneplésének kereteit, ezek között mindenkinek méltóságteljesen kell megemlékezni - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatón.
Az emberek véleményét Brüsszelben sem lehet figyelmen kívül hagyni

Az emberek véleményét Brüsszelben sem lehet figyelmen kívül hagyni2016. augusztus 11.

Kifejezetten szükségesnek ítélte a kvótareferendummal kapcsolatos nyári tájékoztatási kampányt a kormányszóvivő. Kovács Zoltán azt is elmondta, hogy a kormány intézkedik az illegális migráció okozta, szeptember 9-én lejáró válsághelyzet meghosszabbításáról.
Terrorelhárítási koordinációs bizottság jön létre

Terrorelhárítási koordinációs bizottság jön létre2015. november 18.

A terrorelhárítási és megelőzési munka megerősítésére koordinációs bizottságot állítanak fel a Terrorelhárítási Központ égisze és ellenőrzése alatt - ismertette a kormány szerdai döntését Kovács Zoltán kormányszóvivő budapesti sajtótájékoztatón.
Megerősítik a magyarországi biztonsági intézkedéseket

Megerősítik a magyarországi biztonsági intézkedéseket2015. november 14.

Megerősítik a magyarországi biztonsági intézkedéseket - így döntött a nemzetbiztonsági kabinet munkacsoportja a párizsi terrortámadás miatt összehívott szombat reggeli ülésen, amelyen részt vett Orbán Viktor kormányfő is. A döntésekről Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója számolt be sajtótájékoztatón.
A kormány nem támogatja, hogy a lezárt határokon át szállítsanak migránsokat

A kormány nem támogatja, hogy a lezárt határokon át szállítsanak migránsokat2015. október 21.

Magyarország nem támogat olyan javaslatot, amely arra irányul, hogy a lezárt határszakaszain keresztül szállítsanak migránsokat - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatóján.
Példaértékű a V4-ek együttműködése

Példaértékű a V4-ek együttműködése2015. október 20.

Regionális együttműködéssel is fel lehet lépni az illegális migráció ellen - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő annak kapcsán, hogy Szlovákia ötven rendőrt küldött hazánkba a határvédelem megerősítésére.
Működik a déli biztonsági határzár

Működik a déli biztonsági határzár2015. október 19.

A déli biztonsági határzár működik, sikeresen betölti azt a szerepet, amelyet a kormány szánt neki, azaz megakadályozza az illegális határátlépéseket - jelentette ki Nagykanizsán a kormányszóvivő. Kovács Zoltán hozzátette: a kormány elszántsága nem változott, a déli határszakaszok védelmét szolgáló intézkedések addig maradnak érvényben, amíg szükség lesz rájuk.
Az új határintézkedések óta eseménytelenül telnek az órák

Az új határintézkedések óta eseménytelenül telnek az órák2015. október 18.

Gyakorlatilag eseménytelenül telnek az órák a magyar-horvát zöldhatár alig 24 órával ezelőtti lezárása és a magyar-szlovén határon szombat délelőtt bevezetett ideiglenes határellenőrzés életbe lépése óta - közölte a kormányszóvivő a vasárnap délelőtt Nagykanizsán tartott tájékoztatón.
A szlovén oldalon megjelent migránsok indokolták a határellenőrzés visszaállítását

A szlovén oldalon megjelent migránsok indokolták a határellenőrzés visszaállítását2015. október 17.

A magyar határ közvetlen közelében, Rédicsnél, a szlovén oldalon szombat délelőtt Horvátország által Szlovénia felé indított migránsok jelentek meg, ez indokolta a határellenőrzés schengeni szabályoknak megfelelő ideiglenes visszaállítását - jelentette be a kormányszóvivő.
Lezárták a magyar-horvát zöldhatárt

Lezárták a magyar-horvát zöldhatárt2015. október 17.

Lezárták pénteken éjfélkor a magyar-horvát zöldhatárt, ugyanazt a határrendészeti módszert vezették be, mint a magyar-szerb szakaszon - jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő Zákányban.
Horvátország cserbenhagyta Magyarországot

Horvátország cserbenhagyta Magyarországot2015. szeptember 19.

Horvátország nemcsak Magyarországot, hanem az Európai Uniót is cserben hagyta, és feladott minden rá nézve is érvényes jogi kötelezettséget - jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő Mohácson tartott sajtótájékoztatóján.
Az embercsempészek egy nap alatt legyűrték a horvát migrációs rendszert

Az embercsempészek egy nap alatt legyűrték a horvát migrációs rendszert2015. szeptember 18.

Horvátország menekültügyi rendszere pénteken összeomlott, az embercsempészek egy nap alatt legyűrték - jelentette ki a kormányszóvivő a baranyai Beremenden, sajtótájékoztatón pénteken.
A rendőrség felkészült a helyzet kezelésére a horvát határnál

A rendőrség felkészült a helyzet kezelésére a horvát határnál2015. szeptember 18.

A rendőrség felkészült a tömeges migráció okozta helyzet kezelésére a horvát-magyar határnál - jelentette ki a kormányszóvivő péntek Szegeden, sajtótájékoztatón.
Előre megfontolt támadás érte Magyarországot

Előre megfontolt támadás érte Magyarországot2015. szeptember 17.

Előre megfontolt, tudatos támadás érte szerdán a röszkei közúti átkelőnél Magyarországot és a határt védő magyar rendőrséget - jelentette ki a kormányszóvivő csütörtökön Szegeden.
Növeli a gyermekvédelmi kapacitásokat a kormány

Növeli a gyermekvédelmi kapacitásokat a kormány2015. szeptember 15.

Növeli a kísérő nélkül érkező kiskorúak ellátásához szükséges gyermekvédelmi kapacitásokat a kormány - közölte kormányszóvivő kedden Szegeden.