Kormányszóvivő

Kovács Zoltán

kormányszóvivő

Vezető hírek

Az ellenzéki pártok elárulták az olimpia ügyét

Kormányszóvivő, 2017. február 23. 21:19

Az ellenzéki pártok elárulták az olimpia ügyét, és ezzel megbomlott az a nemzeti egység, amely egy ilyen vállalkozás lebonyolításához szükséges - mondta a kormányszóvivő csütörtök este az M1 aktuális csatornán.

Az illegális migránsokra nem vonatkozhatnak enyhébb szabályok, mint az USA vagy az EU polgáraira

Kormányszóvivő, 2017. február 17. 9:28

Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy amikor az Egyesült Államok a saját állampolgáraival szemben szigorú biztonsági intézkedéseket hoz, akkor elképzelhetetlen, hogy az illegális migránsokra ennél kevésbé szigorú szabályok vonatkozzanak - mondta a kormányszóvivő a Kossuth rádió 180 perc című műsorában péntek reggel, mielőtt interjút adott a CNN hírtelevíziónak.

Ha az EU keményen bánik polgáraival, akkor a bevándorlókkal sem tehet mást

Kormányszóvivő, 2017. február 16. 21:17

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint, ha az unió keményen bánik a saját állampolgáraival, akkor a bevándorlókkal sem tehet mást.

Internetes konzultációt indít a kabinet

Kormányszóvivő, 2017. február 15. 14:57

Internetes konzultációt indít a kabinet a veronai buszbaleset nyomán felmerülő szabályozási kérdésekről - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő a kormányülés szünetében.

Az EU-ban előtérbe kerültek a magyar kormány által javasolt megoldások

Kormányszóvivő, 2017. február 10. 8:29

Az Európai Unióban mára előtérbe kerültek azok a pragmatikus, praktikus lépések, amelyekről Magyarország két éve beszél - jelentette ki a kormányszóvivő a Kossuth rádió 180 perc című műsorában péntek reggel.

Európa külső határait meg kell erősíteni

Kormányszóvivő, 2017. február 6. 15:40

A múlt heti máltai informális EU-csúcson elfogadott nyilatkozat gyakorlatilag megfelel annak, amit Magyarország javasol az európai külső határok védelmének erősítésére, az uniós határkörzetek törvényes rendjének helyreállítására a helyzet kezelhetősége érdekében - mondta Londonban Kovács Zoltán.

Lépésről lépésre érvényesülnek a Magyarország által hangsúlyozott szempontok a migráció ügyében

Kormányszóvivő, 2017. február 3. 18:52

Lépésről lépésre érvényesülnek azok a szempontok, amelyeket Magyarország régóta hangsúlyoz a migráció megállításával kapcsolatban - nyilatkozta Kovács Zoltán kormányszóvivő telefonon a máltai európai uniós csúcstalálkozó eddigi hírei alapján az MTI-nek.

Érdekes, hogy 2010 előtt a Transparency Internationalnek nem volt jelentős észrevétele

Kormányszóvivő, 2017. január 25. 14:25

Kovács Zoltán kormányszóvivő érdekesnek tartja, hogy a Transparency Internationalnek (TI) 2010 előtt - a Gyurcsány-Bajnai kormányzás időszaka alatt, amikor alapvető problémák voltak közpénzfelhasználással - nem volt jelentős észrevétele.

A szolidaritás fokmérője az uniós szabályok betartása

Kormányszóvivő, 2017. január 23. 19:05

A szolidaritás legfőbb fokmérője az Európai Unió szabályainak maradéktalan betartása - jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő Brüsszelben nemzetközi sajtótájékoztatóján hétfőn.