Kormányszóvivő

Kovács Zoltán

kormányszóvivő

Vezető hírek

Világos a politikai felelősség a 4-es metró ügyében

Kormányszóvivő, 2017. január 20. 10:40

A hatóságok dolga kideríteni, kiket terhel a büntetőjogi felelősség a 4-es metró beruházása körüli visszaélésekért, de a politikai felelősség egyértelműen az akkori liberális-szocialista városvezetést és kormányzatot érinti - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Egyeztetni kell az OLAF-jelentés nyilvánosságra hozataláról

Kormányszóvivő, 2017. január 19. 22:15

Kovács Zoltán kormányszóvivő közlése szerint egyeztetni kell az Európai Bizottsággal arról, hogy nyilvánosságra hozható-e, és ha igen, milyen formában az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metróval kapcsolatos jelentése.

A civil szervezeteknek is teljesíteniük kell az átláthatóság követelményeit

Kormányszóvivő, 2017. január 14. 12:36

A magyar kormány véleménye szerint a nem kormányzati szervezeteknek ugyanolyan átláthatósági követelményeket kell teljesíteniük, mint a politikának és a politikusoknak, különösen akkor, ha ezek a szervezetek politikával vagy a politikához kötődő kérdésekkel foglalkoznak - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a The Guardian című baloldali brit napilapnak.

A belügyi tárca feladata az idegenrendészeti őrizet feltételeinek megteremtése

Kormányszóvivő, 2017. január 12. 22:07

A Belügyminisztérium feladata az idegenrendészeti őrizet jogi és technikai feltételeinek megteremtése - erről a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornának beszélt csütörtökön.

Az emberek előbb-utóbb megtalálják a felelősöket

Kormányszóvivő, 2016. december 20. 21:12

A kormányszóvivő szerint az emberek előbb-utóbb meg fogják találni a terrorizmusért felelősöket, akár a politikusok között is.

A támadás egész Európa ellen irányult

Kormányzat, 2016. december 20. 15:02

A hétfő esti berlini merénylet egész Európa ellen irányult, így Magyarországot is támadás érte - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő budapesti sajtótájékoztatóján, amelyet Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadóval tartott közösen.

Európa nem engedheti meg magának a migrációt

Kormányszóvivő, 2016. december 15. 23:08

Európa nem engedheti meg magának, hogy évről évre migránsok milliói érkezzenek a területére illegálisan - jelentette ki a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Az önkéntes kvóta is rossz ötlet

Kormányszóvivő, 2016. december 15. 9:07

Magyarország továbbra is elutasít minden kötelező kvótára irányuló javaslatot - emelte ki a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Kovács Zoltán kormányszóvivő, hozzátéve: az önkéntes kvótát is rossz ötletnek tartják, mert úgy vélik, az további vonzerőt jelentene az Európába induló migránsoknak.

Nagy a nyomás a bevándorlók kötelező szétosztása ügyében

Miniszterelnökség, 2016. december 14. 14:55

Nagy a nyomás az illegális bevándorlók kötelező szétosztása ügyében az unión belül, s noha a közép-európai álláspont egyértelmű, Németország áttörést szeretne elérni az Európai Tanács következő ülésén - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 74. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.