Kormányszóvivő

Kovács Zoltán

kormányszóvivő

Vezető hírek

A polgári engedetlenség politikai kategória

Kormányszóvivő, 2017. július 14. 9:49

A kormányszóvivő szerint a polgári engedetlenség politikai kategória, a magyar jogrend nem teszi lehetővé, hogy bármely civil szervezet kivonja magát az Országgyűlés által elfogadott, életbe lépett törvények hatálya alól.

Nem kell megrémülni egy kötelezettségszegési eljárástól

Kormányszóvivő, 2017. július 13. 22:15

Nem kell megrémülni egy kötelezettségszegési eljárástól - emelte ki a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Soha nem rendezett ekkora sportversenyt Magyarország

Miniszterelnökség, 2017. július 13. 14:12

Magyarország soha nem rendezett akkora sportversenyt, mint amekkora a pénteken kezdődő vizes világbajnokság lesz – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 95. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

A szabadságot akkor lehet élvezni, ha biztonságos az ország

Kormányszóvivő, 2017. július 6. 22:03

A szabadságot akkor lehet élvezni, ha az állam gondoskodik a mindennapok biztonságáról - jelentette ki a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Kovács Zoltán válaszolt az Economist bíráló cikkére

Kormányszóvivő, 2017. július 6. 22:04

Kovács Zoltán kormányszóvivő levélben válaszolt a The Economist című brit hetilapban nemrég megjelent, a magyar politikáról és az uniós szankcionálási lehetőségekről közölt bíráló hangvételű szerkesztőségi cikkre.

A konzultáció után is folytatja tájékoztatási tevékenységét a kormány

Kormányszóvivő, 2017. június 30. 9:00

A kormány a nemzeti konzultáció lezárulta után is folytatni fogja tájékoztatási tevékenységét - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kossuth rádió 180 perc című műsorában, péntek reggel.

Magyarország nem EU-ellenes, hanem az unió alapértékeihez szeretne visszatérni

Kormányszóvivő, 2017. június 29. 21:57

Magyarország nemhogy nem Európai Unió ellenes, hanem szeretne visszatérni az unió alapértékeihez, például a nemzeti szuverenitás megőrzését illetően - mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Párizs és Budapest között megvan a kölcsönös szándék egymás álláspontjainak megismerésére

Kormányszóvivő, 2017. június 26. 21:10

Az új párizsi vezetés és a magyar kormány részéről megvan a kölcsönös szándék egymás álláspontjainak megismerésére és a párbeszédre - mondta az MTI-nek Kovács Zoltán kormányszóvivő Párizsban, miután megbeszélést folytatott Emmanuel Macron francia államfő tanácsadóival.

Az EU eredeti szellemiségével ellenkezik a kvótákról szóló vita

Kormányszóvivő, 2017. június 23. 8:28

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az Európai Unió eredeti szellemisége alapján abban kell megállapodni, amiben egyetértenek a tagállamok.