Videó lejátszó
Videó lejátszó

A kancellári rendszer egységes gazdálkodást fog biztosítani

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár hangsúlyozta: az Állami Számvevőszék vizsgálata is rávilágított arra, hogy szükség van a felsőoktatási intézmények gazdálkodásának egységesítésére.

Ötmilliárdos gyárbővítés Győrben

Száz új munkahelyet teremt a hengerfejeket és motorblokkokat gyártó, mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft., a fejlesztéshez a kormány 406 milliós támogatást biztosít - jelentette be Szijjártó Péter.

Rekordokat dönt a magyar turizmus

Mintegy 10 százalékkal nőtt a belföldi turizmus hazánkban 2013-ban, mely egyedülálló eredmény Európában, a pozitív trend pedig idén is folytatódik - hangsúlyozta Kurucz Éva kormányszóvivő.

A kormány támogatja a 3-as metró felújítását

A kormány engedélyezi, hogy a főváros hitelt vegyen föl a 3-as metróvonal felújításához, sőt kész állami garanciával segíteni a hitelfelvételt - jelentette be Varga Mihály szerdán Budapesten.

Vezető hírek

Bővül a munkaigényes és piacilag érzékenyebb ágazatok támogatása 2015-től

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 1. 12:48

Bővül a munkaigényes és piacilag érzékenyebb ágazatok támogatása 2015-től a mezőgazdaságban - közölte a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára pénteken az MTI-vel.

Az állam közvetlenül finanszírozhatja a kórházak fenntartását

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 1. 13:04

A kórházak anyagi helyzetének rendezése érdekében azt javasolják a kormánynak, hogy az állam közvetlenül finanszírozza a létesítmények fenntartását - mondta az egészségügyért felelős államtitkár pénteken Tatabányán a Szent Borbála Kórház épülő új szárnyának megtekintése előtt.

Kormányhatározat a nemzeti ünnepek és más kiemelt fontosságú rendezvények megszervezéséről

Honvédelmi Minisztérium, 2014. augusztus 1. 16:00

A három nemzeti ünnep mellett nem kilenc, hanem tizenegy kiemelt fontosságú nevesített rendezvény megszervezéséért felel a jövőben a Honvédelmi Minisztérium, s az e célból létrehozott Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal.

Navracsics Tibor telefonon egyeztetett Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszterrel

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2014. augusztus 1. 12:14

Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter ma délelőtt telefonon egyeztetett Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszterrel.

A magyarországi fürdők tavaly 31 millió látogatót fogadtak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. augusztus 1. 12:02

Tavaly mintegy 31 millió látogatót fogadott Magyarország mintegy 200 turisztikailag is jelentős fürdője, amelyekben a fejlesztéseket a következő uniós költségvetési ciklusban is folytatják - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten.

500 millió forint letelepedési támogatás jut a tartósan ellátatlan háziorvosi praxisok betöltésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 1. 8:43

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére elfogadott kormányrendelet nyomán az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) pályázatot ír ki a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására az Országos Alapellátási Intézet javaslata alapján. A pályázók 6-10 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek, amennyiben vállalják, hogy legalább 4 évig a praxisban dolgoznak.