Videó lejátszó
Videó lejátszó

Komoly segítség a devizahiteleseknek

A devizahitelesek helyzetének rendezésére hozott törvények, illetve törvényjavaslatok a kormány korábbi ígéretének megfelelően segítenek a devizahiteleseken.

Új támogatási rendszer lép életbe jövőre

Igazságos, átlátható és visszaélésektől mentes lesz az új támogatási szabályozás, mely 2015 márciusában lép életbe - hangzott el a kormányszóvivői tájékoztatón.

2018-ra komoly megerősödéssel számolunk

Magyarországnak a jelenlegi geopolitikai helyzetben mindenek felett az az érdeke, hogy a világ hatalmai érdekeltek legyenek hazánk gazdasági sikerességében – hangsúlyozta Orbán Viktor a MÁÉRT ülésén.

Alapvető célunk a nemzet határok feletti egyesítése

Egy dolog nem változott az elmúlt 25 évben, az alapvető célunk továbbra is a nemzet határok feletti egyesítése - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Diaszpóra Tanács IV. ülésén.

Vezető hírek

Meg kell akadályozni, hogy a magánnyugdíj-pénztárak feléljék a nyugdíjasok pénzét

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 22. 16:12

Meg kell szüntetni azt a magánnyugdíj-pénztárat, ahol a tagok kevesebb, mint 70 százaléka nem fizeti be a kötelező havi tagdíjat – ezt tartalmazza az a törvénymódosítás, amely már a Országgyűlés előtt van.

Szovjetunióba hurcoltak emléknapja - A kormány vállalt kötelezettsége a jóvátétel

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 22. 15:19

A kormány vállalt kötelezettsége, hogy erkölcsi, politikai, jogi és anyagi jóvátétel illesse meg a Szovjetunióba kényszermunkára elhurcolt magyar embereket - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen, Budapesten.

Az NGM újabb szegmens kifehérítését kezdte meg

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 22. 10:13

Az Ital- és Áruautomata Szövetség bevonásával már készül a piac átláthatóságát biztosító szabályozás. Az Országgyűlés által kedden megszavazott adótörvény az étel- és italautomaták piacának átláthatósága és hatékony ellenőrizhetősége érdekében regisztrációs kötelezettséget ír elő a piaci szereplők számára.

Ismét kiosztották a legszebb konyhakerteknek járó díjakat

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. november 21. 17:23

A konyhakert mozgalom célja, hogy minden talpalatnyi területet megműveljünk, ezáltal ápoljuk a kertkultúra hagyományait, és jó minőségű, vegyszermentes magyar élelmiszert termeljünk – hangsúlyozta Fazekas Sándor a „A legszebb konyhakertek” program évértékelő és díjkiosztó ünnepségén.

Új Európa-politikára van szükség

A miniszterelnök, 2014. november 21. 13:00

Orbán Viktor miniszterelnök szerint "a projekt, amit Európai Uniónak nevezünk, elakadt", ezért a kormányfő megújult Európa-politikát tart szükségesnek, de úgy látja, "nincs, aki meghirdesse, nincs, aki megcsinálja, az idő pedig ellenünk dolgozik".

A magyar járműipar 100 ezer embernek ad munkát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 12:36

A kormány támogatja, hogy a járműiparban dolgozók száma tovább nőjön, továbbá, hogy Magyarország vezető szerepet játsszon az elektromos közlekedés területén. Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár és Fónagy János az NFM államtitkára nyitotta meg a Mobilitás autókiállítás és vásárt Budapesten, a Syma csarnokban.