Videó lejátszó
Videó lejátszó

Kampány indul a kapcsolati erőszak ellen

Az első Facebook-poszt megosztásával vette kezdetét az Ökumenikus Segélyszervezet (ÖS) kapcsolati erőszak elleni figyelemfelhívó kampánya csütörtökön.

A választók igent mondtak az új gazdaságpolitikára

Így értékelte a tíz nappal ezelőtti választást Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének záróünnepségén.

A 2004-es volt a legnagyobb jelentőségű uniós bővítés

Bár a csatlakozó országok lakosságszámát tekintve nem a 2004-es bővítés volt a legnagyobb az európai integráció történetében, geopolitikai fontossága miatt ez volt a legnagyobb jelentőségű.

Megkezdődött a Szakma Sztár Fesztivál verseny

Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztiválja, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője 38 szakmában, az MKIK szervezésében.

Vezető hírek

Átadták a Schönvisner- és Forster Gyula-díjakat

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. április 18. 12:54

Winkler Barnabás építészmérnök vehette át a műemlékvédelmi Forster Gyula-, Horváth Ferenc régész pedig a régészeti örökségvédelemért járó Schönvisner István-díjat a műemléki világnap alkalmából, pénteken a Belügyminisztériumban.

Martonyi János: Vlagyimir Putyin történelmi hibát követ el

Külügyminisztérium, 2014. április 18. 14:49

Az ukrajnai válság kapcsán kialakított magyar álláspontról és a kormány keleti nyitás-politikájáról kérdezte Martonyi János külügyminisztert a Le Monde című francia napilap péntek délután megjelent számában.

Torontóban hivatalosan újra megnyílt a magyar főkonzulátus

Külügyminisztérium, Biztonságpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2014. április 18. 10:43

Erről a hivatalos megnyitási ünnepségen részt vevő Takács Szabolcs helyettes külügyi államtitkár tájékoztatta az MTI-t. Emlékeztetett arra, hogy a főkonzulátust pénzügyi okokra hivatkozva 2009-ben záratta be a korábbi kormányzat.

Hat százalék feletti reálbér-növekedés az elsődleges munkaerőpiacon februárban is

Nemzetgazdasági Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. április 18. 9:02

Az év második hónapjában 6,8 százalékkal nőttek a reálkeresetek a közfoglalkoztatás hatásának kiszűrésével, így folytatódik a 2013-ban elindult erőteljes reálbér-növekedés. A Kormány intézkedéseinek, úgymint a rezsicsökkentésnek, a közszférában végrehajtott béremeléseknek, a Munkahelyvédelmi Akciótervnek, az aktivitást ösztönző intézkedéseknek, valamint a fogyasztói árak stagnálásának jelentős szerepe van a reálbér növekedésében.

A Külügyminisztérium Közleménye – reagálás az atlatszo.hu cikkére

Külügyminisztérium, 2014. április 18. 8:40

A Külügyminisztérium a leghatározottabban visszautasítja, hogy bármilyen titkolnivalója lenne az ukrajnai válság nyomán az Európai Unió által foganatosított szankciók végrehajtásával kapcsolatban. Magyarország következetesen kiállt Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett és minden lehetséges fórumon támogattuk az Európai Unió által meghozott korlátozó intézkedéseket és azok végrehajtását.

Kiemelt feladat a kampányfinanszírozás ellenőrzése

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2014. április 18. 9:33

A Magyar Államkincstár kiemelt feladatai közé tartozik a kampányfinanszírozással kapcsolatos ellenőrzések elvégzése - mondta Dancsó József, a szervezet elnöke csütörtökön veszprémi sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is, méltatva, hogy átláthatóbbá vált a kampányfinanszírozási rendszer.

Célunk a tejágazat támogatásainak a megőrzése

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. április 18. 10:24

A tejkvóta rendszer 2015. április 1-jétől megszűnik az Európai Unióban, de az új lehetőségek kihasználásával a támogatások legalább szinten tartása, de ha lehet növelése a cél - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára Hajdúböszörményben.

Martonyi János megbeszélései Párizsban

Külügyminisztérium, 2014. április 17. 19:51

Martonyi János külügyminiszter április 16-17-én Párizsba látogatott. Április 16-án este a nagykövetségen ünnepélyes keretek között állami kitüntetéseket adott át: Pierre Delvolvé, a Paris II – Pantheon Assas Egyetem emeritus professzora és Jean-Dominique Giuliani, a Robert Schumann Alapítvány elnöke a Magyar Érdemrend Középkeresztjét, Bertrand Mathieu, a franciaországi Alkotmányjogászok Egyesületének elnöke pedig a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vette át – valamennyien a kétoldalú kapcsolatok és az objektív Magyarország-kép erősítésében játszott kiemelkedő szerepükért.