Videó lejátszó
Videó lejátszó

Magyarország a békében érdekelt

Önbecsapás azt állítani, hogy az Európai Unió szankciós politikája Oroszországgal szemben sikeres - jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben.

Befejeződött a Várkert Bazár rekonstrukciója

Befejeződött a Várkert Bazár rekonstrukciója, az új hajókikötő és a villamosmegállók már üzemelnek, a Lánchíd utcát pedig két hét múlva vehetik birtokba az autósok és a 86-os busz.

Több bölcsőde, több munkát vállalni tudó édesanya

Az elmúlt négy évben 41 százalékkal emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma; ez év végére hatezer férőhellyel lesz több, mint 2010-ben volt – közölte Kurucz Éva kormányszóvivő pénteken Budakalászon.

Több mint 720 ezer gyerek ingyen kapja a tankönyvét

Soha ennyien még nem kaptak ingyen tankönyvet, mint az idei tanévben, több mint 720 ezer diák jut hozzá térítés nélkül - közölte Kurucz Éva kormányszóvivő csütörtökön Nagykátán.

Vezető hírek

Vonzó az egyházi oktatási rendszer Magyarországon

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. szeptember 1. 11:39

A vallásos neveléshez való jog alapvető emberi jog és az egyházi oktatási rendszer ma vonzó Magyarországon – mondta balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium tanévnyitóján 2014. szeptember 1-jén.

EU-bővítés nélkül nem lesz erős Európa

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. szeptember 1. 12:02

Az Európai Unió bővítése nélkül nem lesz erős Európa - jelentette ki Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Chisinauban, az európai uniós országok külügyi vezetőinek találkozóján, amelyet Moldova európai integrációjának támogatása érdekében tartottak.

Az online időszámítás kezdete

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 1. 9:25

Szeptember elsejétől a pénztárgép rendeletben kötelezett vállalkozások már csak online kasszát használhatnak. A NAV adatai szerint augusztus 31-ig több mint 170 ezer online pénztárgépet helyeztek üzembe. A boltokban 146 engedélyezett géptípus közül lehet választani.

Tusk megválasztása Magyarország sikere is

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. augusztus 31. 20:42

Magyarország sikere is Donald Tusk lengyel kormányfő megválasztása az Európai Tanács elnökévé, a döntéssel tovább nőtt Közép-Európa súlya az unióban - mondta Szijjártó Péter az m1 Híradó című műsorának vasárnap.

Az egész nemzetnek szüksége van jó és jobb iskolákra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. augusztus 31. 17:23

Az egész nemzetnek szüksége van jó és jobb iskolákra - mondta Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az V. nemzeti tanévnyitón vasárnap a fővárosban.

A kormány mindent megtesz a miskolci zsinagóga felújításáért

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2014. augusztus 31. 20:14

A kormány mindent megtesz a miskolci zsinagóga felújítása érdekében - közölte a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára, miután bejárta a leromlott állapotú épületet.

Egységes törvénybe foglalják a természetvédelem és a vadgazdálkodás szabályozását

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 31. 11:24

Várhatóan jövőre egységes jogszabályba foglalják a természetvédelemről és a vadgazdálkodásról szóló törvényt, az új jogszabály 2016-ban léphet életbe - mondta el a zalai vadászati évadnyitón szombaton a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára.

Három héten belül indul a kártalanítás

Miniszterelnökség, Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, 2014. augusztus 30. 9:00

A szakértői vizsgálatok súlyos szabálytalanságokat és gazdasági válsághelyzetet tártak fel az ALBA Takarékszövetkezetnél. A szövetkezeti hitelintézeteket tömörítő SZHISZ kizárta soraiból a takarékszövetkezet, a Magyar Nemzeti Bank pedig visszavonta annak működési engedélyét. Csaknem minden betétes teljes körű kártalanításra számíthat a következő hetekben.