Videó lejátszó
Videó lejátszó

Mindenki léphet egyet előre

Mindenki léphet egyet előre - így jellemezte a 2016-os költségvetés tervezetét Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Mérföldkő a brüsszeli hozzájárulás

Lázár János szerint a Magyarország, Oroszország és az Európai Unió között létrejött szerződés mérföldkőnek tekinthető előrelépés az olcsó áram érdekében.

Az átalakítás nem érinti a 2015-ös felvételit

A Felsőoktatási Kerekasztal ülésén konszenzusos megegyezés született a felsőoktatási törvény és a szakstruktúra átalakítását illetően. Minden, a hallgatók által felvetett kérdés tisztázódott.

Egyetlen ágazat vagy tárca sem kap jövőre kevesebb támogatást

A kormány megkezdte a jövő évi költségvetési törvényjavaslat tárgyalását; és rögzítette, hogy egyetlen ágazat vagy tárca sem kaphat jövőre kevesebb támogatást, mint az idén - mondta Varga Mihály.

Vezető hírek

Indul a nemzeti konzultáció a bevándorlásról

Kormányszóvivő, 2015. április 24. 10:13

Társadalmi támogatás kell a bevándorláspolitikán való változtatáshoz, ezért a kormány tizenkét kérdést tesz fel a bevándorláshoz, megélhetési bevándorláshoz, és részben a terrorizmushoz kapcsolódó nemzeti konzultációban, amelyre július 1-jéig várják az állampolgárok válaszát.

Miskolc nagyobb elismerést érdemel

Miniszterelnökség, 2015. április 25. 10:51

Miskolc is alkalmas arra, hogy kiemelt állami feladatokat lásson el, idén döntés születik arról, hogy melyik állami intézmény költözik a városba - nyilatkozta Lázár János a Miskolci Naplónak.

Kiterjesztik a pedagógus-életpályát a bölcsődei nevelőkre, az örökbefogadási tanácsadókra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. április 24. 11:34

Kiterjeszti a kormány a pedagógus-életpályát a felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelőkre, valamint a területi gyermekvédelmi szakszolgálatokban dolgozó örökbefogadási tanácsadókra 2016. január 1-jétől - jelentette be az emberi erőforrások minisztere egy szakmai konferencián.

Történelmi feladat volt az alaptörvény megalkotása

A miniszterelnök, 2015. április 24. 11:56

Magyarország alaptörvényének megalkotása történelmi feladat, szükségszerűség volt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Parlamentben, a Párbeszéd és identitás című, az alaptörvény elfogadásának negyedik évfordulója alkalmából tartott konferencián.

Mérföldkő a brüsszeli hozzájárulás

Miniszterelnökség, 2015. április 23. 9:09

Lázár János szerint a Magyarország, Oroszország és az Európai Unió között létrejött szerződés mérföldkőnek tekinthető előrelépés az olcsó áram érdekében. A Kormányinfo 5 nevű sajtótájékoztatón a miniszter szót ejtett az Altus ügyéről, a brókerbotrányról, a kaposvári gyilkosságról és a 2016-os büdzséről is.

2,6 milliárdos támogatás megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatóknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 24. 13:58

A kormány ebben az évben több mint 2,6 milliárd forintos támogatást biztosított eszköz- és gépfejlesztésre a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásban tevékenykedő társaságok számára - közölte Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár Ököritófülpösön.

Mintaszerű a Bodrogzug területén megvalósított projekt

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. április 24. 17:19

Mintaszerű a vizes élőhelyek vízpótlásának javítására törekvő, Bodrogzug területén megvalósított projekt, amely az országban egyedülálló érték megóvására törekszik - jelentette ki FazekasSándor az Aggteleki Nemzeti Park területén, a Bodrogzug vízellátásának javítása, valamint szabályozhatóvá tétele elnevezésű projekt záró rendezvényén.