Videó lejátszó
Videó lejátszó

A családok, a gazdaság, a munkahelyteremtés az adótörvények fókuszában

A kormány kedden az Országgyűlés elé terjeszti a jövő évi adótörvényeket, amelyek középpontjában a családok, a gazdaság és a munkahelyteremtés áll.

Cél a teljes foglalkoztatottság

A kormány a következő négy évben újabb munkahelyeket hoz létre, és az üzleti világgal szorosan együttműködve szeretné elérni a teljes foglalkoztatottságot - mondta a miniszterelnök kedden Budapesten.

Az informatikai fejlesztés a tanulók felzárkózását segíti

A tanulók felzárkózását és a pedagógusok munkáját 11,7 milliárd forintos informatikai fejlesztés segíti - mondta Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár Kecskeméten.

Sikeres a Diplomás GYED

2014 első félévében már közel 150-en vették igénybe a Diplomás GYED-et - mondta a kormany.hu-nak az Emberi Erőforrások Minisztériumának család és ifjúságügyért felelős államtitkára, Novák Katalin.

Vezető hírek

Szijjártó Péter a gazdasági-védelmi együttműködésről és a politikai vitákról tárgyalt Washingtonban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2014. október 21. 20:37

Magyarország nem fogadja el, hogy megkérdőjelezzék demokratikus elkötelezettségét és ismételten kérte, hogy az Egyesült Államok tárja fel a korrupcióvádakkal kapcsolatos bizonyítékait - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután Washingtonban Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai államtitkár-helyettessel tárgyalt.

Szabadság és függetlenség a mai Magyarország alapja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. október 21. 13:33

Mi, mai magyarok 1956 hőseinek áldozatából élünk - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere október 21-én Budapesten, az 1956-os Műegyetemi emlékműnél tartott megemlékezésen.

A kormány célja a teljesítményelvű felsőoktatás kialakítása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2014. október 21. 11:55

A Felsőoktatási Kerekasztal megvitatta a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” címmel elkészült új felsőoktatási koncepciót. A következő 15 évre vonatkozó iránymutatás kijelöli azokat a célkitűzéseket és feladatokat, amelyek a teljesítményelvű hazai felsőoktatás kialakítása érdekében szükségesek.

Megerősítik az országos egészségügyi intézeteket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2014. október 21. 12:25

A kormány célja, hogy megerősítse az országos egészségügyi intézeteket, és kiemelten kívánja támogatni őket - jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Közel 3 százalékkal nőttek a reálbérek idén

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. október 21. 9:11

2,9 százalékkal nőttek a reálkeresetek az év első 8 hónapjában a KSH ma megjelent gyorstájékoztatója szerint. A versenyszektorban – a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál – jelentős mértékű, több mint 54 ezres létszámbővülés következett be augusztusban egy év alatt. Az idei év első nyolc hónapjában az átlagos bruttó kereset 234 600 forint, közfoglalkoztatás nélkül 246 400 forint volt Magyarországon.

Jövő évtől jelentős illetményemelést kaphatnak a katonák

Honvédelmi Minisztérium, 2014. október 21. 11:49

A honvédelmi tárca jelentős illetményemelést tervez, amely már a jövő évtől "ugrásszerű" javulást eredményezhet a katonák életében - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Forgalomba állt a MÁV-START két új IC+ kocsija

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. október 21. 10:39

Forgalomba állt a MÁV-START két saját fejlesztésű és gyártású IC+ kocsija, melyek 2014. október 22-étől kezdve az ország több térségében szállítják az utasokat. A vasúti járműgyártás újjáélesztése Magyarország újraiparosításának egyik motorja lehet - mondta Fónagy János államtitkár a forgalomba helyezés alkalmából tartott ünnepségen.