Videó lejátszó
Videó lejátszó

Európa erejét a nemzetállamok adták

Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták - jelentette ki Orbán Viktor az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján.

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

Katonai tiszteletadással felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján a Kossuth Lajos téren.

Magyarország ragaszkodik a határvédelem jogához

A határvédelem nemzeti és uniós kötelezettség is, nemcsak a nemzeti jogszabályok, hanem a schengeni egyezmény is erre kötelez - mondta Gulyás Gergely.

A turizmus az egyik legsikeresebb ágazat, mert az ország biztonságos

Magyarországon a turizmus az egyik legsikeresebb nemzetgazdasági ágazat, mert az ország az egyik legbiztonságosabb Európában - jelentette ki Orbán Viktor a Turizmus Summit 2018 konferencián.

Vezető hírek

Országszerte csaknem 600 rendezvényt tartanak

Kormányszóvivő, 2018. október 23. 10:14

Országszerte 595 rendezvényt tartanak az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából.

Addig maradhatunk szabadok, amíg képesek vagyunk összefogni

Miniszterelnökség, 2018. október 22. 20:11

Az összefogás fontosságáról beszélt a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen a Bem téren.

Hálásak vagyunk 1956 valamennyi hősének

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. október 23. 16:28

Hálásak vagyunk 1956 valamennyi hősének, mivel nagy szerepük van abban, hogy ma élvezhetjük a szabadságot - mondta a határon túli magyarságnak és a magyar külképviseleteknek küldött videoüzenetében a külgazdasági és külügyminiszter.

Magyarország a hősök földje

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 22. 16:09

Magyarország a hősök, a szabadságharcosok földje - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Műegyetemnél.

Elfogadhatatlan a közös uniós határvédelem

Kormányszóvivő, 2018. október 21. 7:56

Elfogadhatatlan kezdeményezésnek nevezte a kormányszóvivő a közös uniós határvédelmet és az európai bevándorlási ügynökséget.

A kormány nagyra becsüli Andrej Babis cseh miniszterelnök kiállását Magyarország mellett

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. október 23. 16:29

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a kormány nagyra becsüli Andrej Babis cseh miniszterelnök kiállását Magyarország mellett, és ezt tekinti irányadónak.

Sikeresen megvédtük Magyarország határvédelemhez fűződő jogát

Miniszterelnök, 2018. október 18. 18:09

Az európai csúcson "sikeresen megvédtük" Magyarország határvédelemhez fűződő jogát, ugyanakkor a vita megmaradt, továbbra is vannak országok, amelyek szerint a bevándorlás jó dolog - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója után.