Videó lejátszó
Videó lejátszó

Nem ró terhet a költségvetésre az új uniós klíma- és energiastratégia

Magyarország számára fontos szempont volt, hogy az Európai Unió új klíma- és energiastratégiája ne rójon nehéz terhet a magyar költségvetésre, és ezt sikerül teljesíteni - közölte Orbán Viktor.

Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom emlékére

Katonai tiszteletadás mellett felvonták az ország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulóján, csütörtök reggel, Budapesten a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Jövőre jelentős bérnövekedés a fegyveres testületeknél szolgálóknak

A jövő évben az állam racionalizálása lesz a feladat, 2016-ban pedig elindul a közszolgálati életpályamodell - jelentette be Lázár János miniszter.

A kormány fellép a költségvetést megkárosító bűncselekmények ellen

A kormány mai ülésén megvizsgálta a Bunge Zrt-vel és élelmiszerkereskedelmi áfacsalásokal kapcsolatos felvetéseket - tájékoztatott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Vezető hírek

Magyarország jogállam, bizonyítékok nélkül nem indulhat eljárás

A miniszterelnök, 2014. október 24. 14:58

Az Amerikai Egyesült Államok döntése, hogy kiket enged be az országba, azt Magyarország csak tudomásul veheti - közölte Orbán Viktor magyar kormányfő pénteken Brüsszelben.

Az állami közműholding lesz a legolcsóbb

Miniszterelnökség, Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, 2014. október 24. 9:06

Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta: rövidesen dönthet a kormány arról, hogy új áramszolgáltató építésével vagy egy meglévő társaság felvásárlásával biztosítja-e a villamos energiát a lakosságnak a közműholdingban.

Szijjártó Péter újabb kanadai befektetésekre és a kétoldalú kereskedelem bővülésére számít

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2014. október 24. 8:37

A közeljövőben újabb kanadai befektetések várhatók Magyarországon, és számítani lehet a kétoldalú kereskedelem bővülésére is - jelentette ki az MTI-nek telefonon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután csütörtökön Ottawában megbeszélést folytatott John Bairddel, a kanadai diplomácia vezetőjével.

Együttes csúcson a születések és a női foglalkoztatás

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 24. 11:02

Hazánk jó példa arra, hogy akkor születik több gyermek, ha a nők többen dolgoznak, s ennek következtében nagyobb biztonságban érzik magukat a családok – hívta fel a figyelmet Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztos.

A magyarokkal szemben adóssága van a világnak

Miniszterelnökség, 2014. október 23. 18:09

"A magyarokkal szemben adóssága van a világnak. Az öntudatára ébredt magyarság azonban nem kér többet, de nem is éri be kevesebbel, mint a többi, hozzá hasonló európai nemzet" – fogalmazott Lázár János az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján csütörtökön megjelent írásában.

A magyarok mindig tudták, országukat nem tiporhatják el

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 23. 11:15

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a magyarok mindig is tudták, hogy ha időről időre katonai túlerővel elcsendesíthették, terrorral elnémíthatták is az országukat, végleg nem tiporhatták el.

Ünnepeljük a tenni akarást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. október 23. 14:32

A Van Helyed Alapítvány Alkotóház az az épület, ahol a tenni akarást ünnepeljük, cigány és nem cigány emberek - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Ózdon. Balog Zoltán a megújult alkotóház és az alapítvány új oktatási stúdiójának átadása alkalmából azt mondta: a kormány és az alapítvány megálmodói azt szeretnék elérni, hogy cigány és nem cigány emberek éljenek a lehetőségeikkel, "aki akar, az tehessen".