Videó lejátszó
Videó lejátszó

Mintegy 74 ezren nyertek felvételt a felsőoktatásba

A felsőoktatásba jelentkező több mint 106 ezer diák közül mintegy 74 ezren nyertek felvételt - közölte Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára.

Több mint 10 milliárd forintot kapnak az egészségügyi szolgáltatók

A kormány döntése alapján a költségvetési zárolás nem érinti az egészségügyet - jelentette be az Emmi egészségügyért felelős államtitkára.

Hazai kezekbe kerül a Magyar Külkereskedelmi Bank

A magyar állam 55 millió euróért megveszi a Bayerische Landesbank-tól a Magyar Külkereskedelmi Bankot.

Az állattartók 33 milliárd forinttal kapnak többet 2015-ben

A kormány döntése alapján hozzávetőleg 33 milliárd forinttal több támogatást kapnak az állattartó gazdák 2015-ben, az eredetileg tervezett támogatásokhoz képest - jelentette be Feldman Zsolt.

Vezető hírek

Milliárdos árvízvédelmi fejlesztés készült el Szolnokon

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. július 25. 13:53

Az Új Széchenyi Terv keretében több mint 2,3 milliárd forint értékű árvízvédelmi fejlesztés zárult le Szolnokon. Az Európai Unió 100 százalékos támogatásával megvalósított projektben a Tisza mentén a belvárosi szakaszokat és az iparterületi árvízvédelmi fővédvonalat egyaránt kiépítették az előírás szerinti mértékre.

A Festóval kötött stratégiai együttműködési megállapodást a kormány

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. július 25. 14:05

Az automatizálás technikával foglalkozó német Festo vállalattal kötött stratégiai együttműködési megállapodást a kormány, az erről szóló dokumentumot Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, és Curt Michael Stoll, a cégcsoport tulajdonosa írta alá pénteken Budapesten.

Orbán Viktor beszédet mond és határon túli magyar vezetőkkel tárgyal Tusnádfürdőn

A miniszterelnök, 2014. július 25. 10:46

Erdélybe utazik Orbán Viktor miniszterelnök, ahol szombat délelőtt előadást tart a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor nagyszínpadán - közölte az MTI-vel a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár pénteken.

Semjén Zsolt avatta fel az Erzsébet tábor épületét Székelyföldön

Kormányzat, 2014. július 25. 9:48

A székelyföldi Hargita hegység lábánál fekvő Ivóban (Izvoare) Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes felavatta pénteken a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által építtetett Erzsébet tábort.

Az új finanszírozási rendszer tartósan biztosítja az önkormányzatok működését

Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkárság, 2014. július 25. 8:43

A feladatfinanszírozással stabil gazdasági rendszer jött létre az önkormányzatoknál, ami tartósan biztosítja a működésüket - jelentette ki Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az MTI-nek adott interjújában. Arról is beszámolt: olyan egységes információs rendszert alakítanak ki, amellyel a helyhatóságok gazdálkodásával kapcsolatos összes anomália előre jelezhető.

A magyar uniós források intézményrendszere megfelel a követelményeknek

Miniszterelnökség, 2014. július 24. 18:09

Csepreghy Nándor szerint megfelel a követelményeknek az uniós források felhasználásának magyar intézményrendszere a vizsgálatok eddigi eredményei alapján, a kifizetéseket pedig nem függesztették fel: április 15. óta több mint 400 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra.

Magyar-román közútfejlesztési keretmegállapodást írt alá Seszták Miklós Bukarestben

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. július 24. 16:21

Magyar-román közútfejlesztési keretmegállapodást írt alá csütörtökön Bukarestben Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Liviu Dragnea román regionális fejlesztési és közigazgatási miniszterrel, ennek nyomán húsz, határon átnyúló közúti és kerékpáros út épülhet meg európai uniós forrásokból.