Videó lejátszó
Videó lejátszó

Több ponton módosul az útdíjrendszer

A kormány a rendszer elvi alapjait megerősítve több módosításról is döntött az útdíjrendszerrel kapcsolatban.

A kulturális kötelék tehet minket erőssé

Fontos emlékezetünkbe vésni, hogy ahogy a múltban, úgy a jelenben és a jövőben is egyedül a minden magyart egymáshoz fűző kulturális kötelék tehet bennünket erős és nagy nemzetté -mondta Orbán Viktor.

A magyarok jó okkal bíznak a Mercedesben

Orbán Viktor miniszterelnök vezette le a futószalagról a Mercedes-Benz legújabb magyar gyártmányú, CLA Shooting Brake nevű modelljét Kecskeméten.

A fogyasztási hitelekről a bankoknak és a hiteleseknek kell tárgyalniuk

Orbán Viktor szerint a devizában felvett fogyasztási hitelekről a bankoknak és a devizahiteleseknek kell tárgyalniuk, ebben az ügyben a kormány közvetítő lehet.

Vezető hírek

Szovjetunióba hurcoltak emlékéve - Emlékbizottságot hoz létre a kormány

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2015. január 25. 16:47

Javaslattevő, véleményező és tanácsadói tevékenységet végző emlékbizottságot állít fel az emberi erőforrások miniszterének vezetésével a kormány a Szovjetunióba elhurcoltak idei emlékévének sikeres megvalósítása érdekében - mondta Rétvári Bence parlamenti államtitkár.

Növekedésben a civil szektor

Miniszterelnökség, 2015. január 24. 10:06

2012-es évhez képest 2013-ban a civil szektorban növekedett a foglalkoztatottak száma. A KSH adatai alapján nőtt a szervezeteknél foglalkoztatottak bérköltsége és átlagkeresete is. Közlemény.

Magyarország ésszerűbb uniós szabályozást akar a bevándorlásról

A miniszterelnök, 2015. január 23. 17:31

Magyarország nem képvisel idegenellenes álláspontot, de ésszerű bevándorláspolitikát akar látni Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a közmédia tudósítóinak nyilatkozva Brüsszelben, miután megbeszélést folytatott európai uniós vezetőkkel és az Európai Néppárt elnökével.

A kormány versenyképes ajánlatot nyújt a kistelepüléseken élőknek

Miniszterelnökség, 2015. január 23. 15:37

A kormány a helyi infrastruktúra fejlesztésével versenyképes ajánlatot akar nyújtani a hátrányos térségek kistelepülésein élőknek – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Csongrád megyei Földeákon.

A magyar kormány ügyel arra, hogy a kárpátaljai magyarok behívása ne legyen aránytalan

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2015. január 23. 14:56

A magyar kormány szorosan figyelemmel követi az Ukrajnában nemrég elrendelt katonai mozgósítás menetét Kárpátalján, és a helyi magyarság képviselőivel közösen ügyel arra, hogy a magyarok összlakosságon belüli arányánál nagyobb mértékű behívására ne kerüljön sor – mondta Szijjártó Péter Ungváron.

Fontos változásokat hoz a KAP 2015-2020 rendszere

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2015. január 23. 12:29

A közvetlen támogatások új rendszerében fontos eredmény, hogy a jelenlegi SAPS rendszer elvén alapuló alaptámogatási rendszer továbbvihető 2020 végéig, vagyis egységes hektáronkénti átalánytámogatást kaphat minden olyan gazdálkodó, aki az adott évben támogatási kérelmet nyújt be – mondta Czerván György a Békés és Somogy Megyei Mezőgazdasági Szövetség harkányi konferenciáján.

Közel 1,7 milliárdos fejlesztés a nyíregyházi papírgyárban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. január 23. 19:42

Befejeződött az osztrák érdekeltségű Dunapack Papír és Csomagolóanyag Kft. nyíregyházi gyárának közel 1,7 milliárd forint értékű technológiai fejlesztése. A beruházást Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter adta át a szabolcs-szatmár-beregi üzemben.