Videó lejátszó
Videó lejátszó

Magyarország a békében érdekelt

Önbecsapás azt állítani, hogy az Európai Unió szankciós politikája Oroszországgal szemben sikeres - jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben.

Befejeződött a Várkert Bazár rekonstrukciója

Befejeződött a Várkert Bazár rekonstrukciója, az új hajókikötő és a villamosmegállók már üzemelnek, a Lánchíd utcát pedig két hét múlva vehetik birtokba az autósok és a 86-os busz.

Több bölcsőde, több munkát vállalni tudó édesanya

Az elmúlt négy évben 41 százalékkal emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma; ez év végére hatezer férőhellyel lesz több, mint 2010-ben volt – közölte Kurucz Éva kormányszóvivő pénteken Budakalászon.

Több mint 720 ezer gyerek ingyen kapja a tankönyvét

Soha ennyien még nem kaptak ingyen tankönyvet, mint az idei tanévben, több mint 720 ezer diák jut hozzá térítés nélkül - közölte Kurucz Éva kormányszóvivő csütörtökön Nagykátán.

Vezető hírek

Három héten belül indul a kártalanítás

Miniszterelnökség, Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, 2014. augusztus 30. 9:00

A szakértői vizsgálatok súlyos szabálytalanságokat és gazdasági válsághelyzetet tártak fel az ALBA Takarékszövetkezetnél. A szövetkezeti hitelintézeteket tömörítő SZHISZ kizárta soraiból a takarékszövetkezet, a Magyar Nemzeti Bank pedig visszavonta annak működési engedélyét. Csaknem minden betétes teljes körű kártalanításra számíthat a következő hetekben.

Újjáépült a diósgyőri vár

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. augusztus 30. 12:24

A diósgyőri vár újjáépítése iránymutató a következő évtizedek műemléki rekonstrukciói, így a budai vár esetében is - mondta L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

A magyar kormány a vita gyors és eredményes lezárásában érdekelt

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2014. augusztus 30. 9:20

A magyar kormány a norvég kormánnyal fennálló vitájának gyors és eredményes lezárásában érdekelt, és visszautasítja, hogy Magyarország alapvető demokratikus értékek iránti elkötelezettségét bárki kétségbe vonja. Mindezt az levél tartalmazza, amelyet a Miniszterelnökség pénteken küldött el az Európai Unió, a NATO, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet tagországai Budapesten akkreditált nagyköveteinek, válaszul Vidal Helgesen norvég európai ügyi miniszter megnyilatkozásaira.

Hatékonyabb szankciókat szorgalmaznak Moszkva ellen az EU-külügyminiszterek

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2014. augusztus 30. 9:35

Hatékonyabb szankciókat szorgalmaztak Oroszországgal szemben az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei, akik a pénteken Milánóban rendezett informális találkozójukon felelősségteljes magatartásra intették Moszkvát.

Folytatni kell a közigazgatás modernizációját

Miniszterelnökség, 2014. augusztus 29. 19:00

Lázár János szerint a közigazgatás átalakítása sikeres volt, de további modernizáció kezdődik 2015-től. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a kecskeméti központú Gong Rádiónak adott interjújában beszélt pénteken.

2013 a költségvetési stabilitás és a növekedési fordulat éve volt

Miniszterelnökség, 2014. augusztus 29. 13:42

A kormány az Országgyűlés elé terjeszti a 2013. évi zárszámadási törvényt. 2013 a költségvetési stabilitás és a növekedési fordulat éve volt. A költségvetési fegyelemnek köszönhetően a tavalyi már a harmadik év, amikor a költségvetési hiány 3% alatt maradt. A témában Kurucz Éva kormányszóvivő nyilatkozott a kormany.hu-nak.

Szeptember elején írják alá a partnerségi megállapodást az uniós forrásokról

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2014. augusztus 29. 16:27

Szeptember elején írják majd alá az Európai Bizottság és Magyarország közötti partnerségi megállapodást - mondta pénteken Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára, miután az Európai Bizottság elfogadta a dokumentumot.