Videó lejátszó
Videó lejátszó

Hiányzik egy modern kincstár

Orbán Viktor szerint a brókerügy megmutatta, hogy hiányzik egy olyan modern kincstári rendszer, amely megfelelő kondíciókkal biztosítaná a közpénzek, benne az önkormányzati pénzek „parkoltatását”.

Elindult a Kormányinfo

Március 26-tól a kormányüléseket követően rendszeresen tartanak sajtótájékoztatót, ahol a kormány döntéseiről tájékoztatják a közvéleményt – jelentette be Lázár János és Giró-Szász András.

A vidék fejlődésének kulcsa a vidéki városok fejlődése

Sopron esetében három fejlesztés biztosan megvalósul 2018-ig: az M85-ös kétszer kétsávos autóút megépülése, a barokk belváros felújítása, valamint a Fertő-tavi világörökségi terület fejlesztése.

Példaértékű a tapolcai kórház fejlesztése

Nyárra elkészül a 2,3 milliárd forint értékű beruházás, és megépül a kórház területén a mentőállomás is – közölte az egészségügyi államtitkár.

Vezető hírek

A magyar gazdaság fejlődésében kiemelt szerepe lesz a műszaki értelmiségnek

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 27. 14:51

A nemzetgazdasági miniszter szerint a műszaki értelmiségnek kiemelt szerepe van és lesz a magyar gazdaság fejlődésében és előrejutásában. Varga Mihály erről pénteken beszélt Budapesten, a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia műszaki tudományok szekciójának díjátadóján.

2015 a helyi termék éve - fogyasszunk minél több helyben készült élelmiszert!

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. március 27. 13:34

A helyben előállított, ellenőrzött termékek iránt egyre növekszik a magyar vásárlók érdeklődése, ezt a pozitív folyamatot kívánja erősíteni a Földművelésügyi Minisztérium azzal, hogy az idei évet a Helyi termék évének nyilvánította - jelentette be Zsigó Róbert államtitkár a Magyar Ízek Húsvéti Vásáron.

A Szatmárököritói tűzkatasztrófa áldozataira emlékezve

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2015. március 27. 16:03

Hazánk XX. századi történelme nem kevés tragédiát hordoz a szíve alatt. Ezek között vannak az egész országot, és vannak helyi közösségeket megrázó események. Ami Szatmárököritón történt 1910. március 27-én, az a magyar nemzet tragédiája volt – mondta Danku Csaba Ököritófülpösön, ahol a tűzkatasztrófa áldozataira emlékeztek.

Több mint 980 millió forintos támogatásból hoztak létre fűrészüzemet Miskolcon

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2015. március 27. 14:01

Az Új Széchenyi Tervből nyert több mint 981 millió forintnyi támogatással épített fel a WIS Holding Zrt. egy európai viszonylatban középméretű, Magyarországon viszont nagynak számító flexibilis, lombos fa fűrészüzemet, amelyet pénteken adtak át Miskolcon.

Stabilan 4 millió felett a foglalkoztatottak száma

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. március 27. 9:30

Az elmúlt három hónapban 111 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az egy évvel korábbihoz képest, és ezen belül 100 ezren a versenyszférában tudtak elhelyezkedni, vagyis a foglalkoztatás növekedésének motorja egyértelműen a versenyszféra, nem pedig a közfoglalkoztatás vagy a migráció volt.

Az Erzsébet-program az értékek bemutatásáról is szól

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2015. március 27. 14:18

Az Erzsébet-program nemcsak a családok, a nyugdíjasok, a fogyatékossággal élő emberek vagy a szociálisan rászoruló gyerekek üdültetéséről, táboroztatásáról szól, hanem Magyarország, a magyarok lakta területek értékeinek, hagyományainak, természeti kincseinek és kultúrájának bemutatásáról is.

Közlekedjünk közösen! Szemléletformáló szezonindító a Hungaroringen

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. március 27. 14:32

Az autóforgalom mellett ma már egyre többen választják a közösségi közlekedést, a kerékpárt vagy motorkerékpárt, csökkentve a közutak zsúfoltságát és a károsanyag-kibocsátást. A sokszereplőssé vált közlekedés fokozott figyelmet követel meg minden résztvevőjétől.