Videó lejátszó
Videó lejátszó

A kormány visszautasítja a francia külügyminiszter vádaskodását

A kormány visszautasít minden olyan „nemtelen jelzőt és vádaskodást Magyarországgal szemben", amelyet vasárnap a francia külügyminiszter hangoztatott a határvédelmi intézkedésekkel kapcsolatban.

Az iskola csak "kölcsön kapja" a szülőktől a gyerekeket

Az iskola csak "kölcsön kapja" a szülőktől a gyerekeket, ami komoly felelősséggel jár - hangoztatta az emberi erőforrások minisztere a nemzeti tanévnyitón a Borsod megyei Hejőkeresztúron.

További 3 milliárd forint iparfejlesztésre és munkahelyteremtésre

A Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetési forrásból idén 3 milliárd, jövőre pedig 15 milliárd forinttal támogatja azokat az ipari vállalatokat, amelyek új munkahelyeket teremtenek.

Ötmilliárd forintos fejlesztéssel bővíti kapacitását a ContiTech

Mintegy ötmilliárd forintos beruházással bővíti termelési kapacitását a Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Kft. Makón és a ContiTech Magyarország Kft. Nyíregyházán.

Vezető hírek

Elindult a családi csődvédelem tájékoztató honlapja

Igazságügyi Minisztérium, 2015. szeptember 1. 8:20

A magánszemélyek adósságrendezéséről szóló törvény 2015. szeptember 1-jén lépett hatályba. Az Igazságügyi Minisztérium háttérintézménye, az Igazságügyi Hivatal, amely egyben a Családi Csődvédelmi Szolgálatok központi szerve, elindította a Szolgálat hivatalos kommunikációját szolgáló honlapot, www.csodvedelem.gov.hu címen.

Szabálytalanságokat tártak fel az ESZOSZ foglalkoztatási projektjében

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. augusztus 31. 19:42

Szabálytalanságokat tárt fel a Miniszterelnökség és az Emmi vizsgálata az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) egyik foglalkoztatási projektjénél, így például azt, hogy a szövetkezet nem használt fel önerőt, valamint az erdőgazdaságok nem, vagy a vállaltakhoz képest elenyésző mennyiségű erdőterületet biztosítottak - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára hétfőn az MTI-nek.

Mindenkinek teherviselő képességével arányban kell adóznia

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 31. 16:56

A gazdaság minden egyes szereplőjének saját teherviselő képességével arányban kell hozzájárulnia a közterhekhez, ez vezethet el hosszú távon a fenntartható, stabil pénzügyi rendszerhez - mondta Pankucsi Zoltán, az NGM adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára.

Egészségesebb ebédet kapnak a gyerekek szeptembertől

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 31. 12:29

Egészségesebb és a korábbinál változatosabb reggelit, ebédet és uzsonnát kapnak a gyerekek a bölcsődékben, óvodákban, iskolai menzákon szeptembertől - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább nőttek a beruházások

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 31. 11:03

Nagyon jó eredmény, hogy a 2014-es rekordévhez képest az idei év első félében sikerült a beruházások területén növekedést elérni - mondta Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán hétfőn, a KSH frissen közzétett adatait kommentálva.

Átadták a Wizz Air új karbantartó hangárját

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. augusztus 31. 11:36

Átadták az 1 milliárd forintos beruházással megépített karbantartó hangárt Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Seszták Miklós hangsúlyozta, hazánk elemi érdeke, hogy növelje versenyképességét a légi piacon, hogy megfelelő minőségű szolgáltatásokat nyújtson, és ebben mérföldkőnek számít az új hangár átadása.

Erősíteni kell a duális képzést, azon belül is a gyakorlati oktatást

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. augusztus 31. 13:49

A következő tanév legfontosabb feladatai közé sorolta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a duális képzés, ezen belül pedig a gyakorlati képzés megerősítését, az agrár felsőoktatás és középfokú szakoktatás, valamint a köznevelés együttműködésének fejlesztését, illetve a magyar vidék igényeihez igazított felnőttképzés erősítését.

Magyarország vette át a Balti országok légtérvédelmét

Honvédelmi Minisztérium, 2015. augusztus 31. 14:18

Szeptember 1-től négy hónapon keresztül Magyarország látja el Észtország, Lettország és Litvánia légtérvédelmét a NATO Balti Légtérrendészeti missziója keretében. A hivatalos átadás-átvételi ünnepségen – Hende Csaba honvédelmi miniszter jelenlétében – hazánk Norvégiától és Olaszországtól vette át a feladatot a litvániai Siauliai légi bázison.

Arra kérjük Németországot, hogy tisztázza a jogi helyzetet

Miniszterelnökség, Kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, 2015. augusztus 31. 10:23

A kormány arra kéri Németországot, hogy tisztázza a jogi helyzetet az illegális bevándorlók európai unión belüli, Németországba történő utazásaival kapcsolatban, mert Magyarország betartja az EU-s szabályokat, Németország tanúsít megengedőbb magatartást - mondta kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.