Videó lejátszó
Videó lejátszó

Magyarország ragaszkodik a határvédelem jogához

A határvédelem nemzeti és uniós kötelezettség is, nemcsak a nemzeti jogszabályok, hanem a schengeni egyezmény is erre kötelez - mondta Gulyás Gergely.

A turizmus az egyik legsikeresebb ágazat, mert az ország biztonságos

Magyarországon a turizmus az egyik legsikeresebb nemzetgazdasági ágazat, mert az ország az egyik legbiztonságosabb Európában - jelentette ki Orbán Viktor a Turizmus Summit 2018 konferencián.

Az utánpótlás első számú nemzeti ügy

Első számú nemzeti ügynek nevezte az utánpótlást Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Felcsúton, a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont átadó ünnepségén.

Brüsszel gőzerővel gyártja a betelepítési programokat

Brüsszelben gőzerővel gyártják a betelepítési programokat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Vezető hírek

Elfogadhatatlan a közös uniós határvédelem

Kormányszóvivő, 2018. október 21. 7:56

Elfogadhatatlan kezdeményezésnek nevezte a kormányszóvivő a közös uniós határvédelmet és az európai bevándorlási ügynökséget.

Sikeresen megvédtük Magyarország határvédelemhez fűződő jogát

Miniszterelnök, 2018. október 18. 18:09

Az európai csúcson "sikeresen megvédtük" Magyarország határvédelemhez fűződő jogát, ugyanakkor a vita megmaradt, továbbra is vannak országok, amelyek szerint a bevándorlás jó dolog - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója után.

A magyar határt magyar katonák és rendőrök fogják védeni

Miniszterelnök, 2018. október 17. 13:19

A miniszterelnök szerint az Európai Bizottság javaslataival szemben Magyarország határait magyar katonák és rendőrök fogják védeni, és az ország semmilyen betelepítési programot nem fogad el.

Az új szabályozás célja a hajléktalanságból való kitörés segítése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 19. 12:46

A hajléktalanok közterület-használatát korlátozó, hétfőn hatályba lépett jogszabály célja, hogy nagyobb segítséget kapjanak a rászorulók, akik akkor törhetnek ki több eséllyel a hajléktalanságból, ha igénybe veszik a nekik szóló ellátásokat - mondta Rétvári Bence.

Szuverenitás nélkül nem lehet elérni a nemzeti célokat

Kormányszóvivő, 2018. október 16. 16:39

2018-ban is nyilvánvaló, hogy szuverenitás, függetlenség és önállóság nélkül nem tudja elérni céljait egy nemzet, és az október 23-i ünnepségeket is ennek jegyében szervezik - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. október 15. 17:07

Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok, ezért amikor az Európai Unió migrációs kérdésben lépéseket tesz, minden esetben a nemzetközi jog talajáról kell kiindulnia, amely világossá teszi, hogy a migráció nem emberi jog - jelentette ki Szijjártó Péter.