Videó lejátszó
Videó lejátszó

Jövőre 208 ezer gyerek részesülhet ingyenes szünidei étkezésben

Jövőre 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben - jelentette be Czibere Károly.

Európában a biztonság lett a legfontosabb

Európát megtámadták, további fenyegetésének van kitéve, mára a biztonság vált a legfontosabb tényezővé Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

Jövőre is megkapja a bérpótlékot és a bérkiegészítést a szociális terület

Jövőre is megkapják a bérpótlékot és a bérkiegészítést a szociális területen dolgozók a kormány csütörtöki döntése értelmében - jelentette be Czibere Károly államtitkár.

A kommunizmus egy őrült eszme volt

Ma már senki sem vitatja, hogy a nemzetiszocializmushoz hasonlóan a kommunizmus is egy őrült eszme volt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Vezető hírek

Magyar-kínai miniszterelnöki tárgyalás Szucsouban

Miniszterelnök, 2015. november 25. 7:19

Orbán Viktor kormányfő köszönetét fejezte ki a kiváló kínai-magyar együttműködésért, amikor Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel tárgyalt Szucsouban. A tárgyaláson Magyarország a magyar mezőgazdasági termékek kínai exportjának bővítését kezdeményezte - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kormány.hu-val.

Államkötvény-kibocsátási megállapodás született hazánk és Kína között

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. november 25. 12:57

Renminbiben történő államkötvény-kibocsátási együttműködésről írt alá megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és Tian Guoli, a Bank of China elnöke. Az eseményen jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Elmaradt a szocialista diktatúrák felelősségre vonása, törleszteni kell az adósságot

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. november 25. 15:22

Nem történt meg "a létező szocializmus" nemzetközi diktatúráinak nürnbergi pere, ezért "törlesztenünk kell ezt az adósságot, és ki kell olvasztanunk a feledés és a közöny jégtömbjéből az elveszett generációk történetét" - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Völner Pál a Quaestor-károk rendezéséről

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. november 25. 13:18

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára vette át 2015. november 25-én a Quaestor-károsultak petícióját. A miniszterhelyettes kijelentette, hogy az átadott levelet az Igazságügyi Minisztérium át fogja tekinteni, és meg fogja vizsgálni az abban foglaltakat.

Erősíteni kell a budai Vár kormányzati funkcióit

Miniszterelnökség, 2015. november 25. 13:06

Erősíteni kell a budai Vár kormányzati funkcióit - hangsúlyozta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés Kulturális bizottságának szerdai ülésén, ahol beszámolt az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) költözéséről és a tervezett Csontváry Múzeumról is.

A terror semmivel sem igazolható

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2015. november 25. 13:05

A Külgazdasági és Külügyminisztérium megdöbbenéssel értesült a november 24-én, kedden este Tunisz belvárosában az elnöki gárda tagjait szállító autóbusz ellen elkövetett robbantásos merényletről, amely 13 halálos áldozatot követelt és több mint 20-an megsebesültek. A terror semmivel sem igazolható, az ilyen barbár cselekedeteket mélységesen elítéljük.

Körbebiciklizhető a Fertő tó, elkészült a hiányzó nyomvonal

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. november 25. 15:07

Teljessé vált a Fertő tavat megkerülő kerékpárút-hálózat magyarországi szakasza, elkészült ugyanis a Sopronhoz tartozó településrész, Balf és Fertőrákos között az új nyomvonal.