Videó lejátszó
Videó lejátszó

Semmilyen gépjárműbeszerzés nem lesz az államapparátusban

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár "Kormányinfo 15. Mit miért tesz a kormány?" címmel tartott sajtótájékoztatót.

Meg kell védeni a déli határt

Magyarország kénytelen megvédeni déli határait, de ez a lépés nem irányul Szerbia és a szerb nép ellen - jelentette ki Orbán Viktor Budapesten, a magyar-szerb kormányülés után.

Az EU elismerte, hogy példátlan nyomás nehezedik Magyarországra

Hosszú távú megoldásra van szükség - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután megbeszélést folytatott Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztossal.

Kétszázötven új munkahelyet teremt a Rosenberger beruházása

Csaknem 3,5 milliárd forint értékben bővíti gyártókapacitását a német Rosenberger cég magyarországi leányvállalata, a fejlesztéssel 250 új munkahely jön létre a jászárokszállási üzemben.

Vezető hírek

Nem nőnek a munka költségei a gyors tempó miatt

Kormányszóvivő, 2015. július 2. 21:59

Nem szabad növelnie az ideiglenes határzár felépítésének költségeit annak, hogy gyorsan kell megépíteni – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna Ma este című műsorában.

Átadták a több mint egymilliárd forintból felújított mátraházi edzőtábort

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2015. július 2. 18:17

Seszták Miklós adta át csütörtökön a több mint 1,1 milliárd forintból felújított mátraházi edzőtábort, amely tíz év után nyitotta meg ismét kapuit.

Miniszterelnöki megbízottként segíti Wáberer György a magyar logisztika fejlesztését

A miniszterelnök, 2015. július 2. 17:19

Orbán Viktor miniszterelnök megbízta Wáberer Györgyöt, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnökét, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatóját a magyar logisztika és közúti fuvarozás fejlesztésének elősegítésével összefüggő feladatok ellátásával, miniszterelnöki megbízottként - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kormany.hu-val.

Kiemelt cél a műszaki felsőoktatás támogatása

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. július 2. 10:51

A kormány múlt heti ülésén döntött arról, hogy 1,6 milliárd forintot biztosít az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Kollégiumának felújítására – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mai sajtótájékoztatóján. Számos hazai felsőoktatási intézmény került nehéz helyzetbe a 2010 előtt alkalmazott PPP-konstrukció miatt.

A magyarságot érintő aktuális kérdésekről beszélt Szijjártó Péter a Vajdasági Szabadegyetemen

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2015. július 2. 14:23

A Közép-Európát, Magyarországot és a magyarságot érintő legfontosabb aktuális kérdésekről beszélt a XIII. Vajdasági Szabadegyetem megnyitóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Kishegyesen.

Balog Zoltán megnyitotta az 1989 - a változások éve, Kelet-Közép-Európa útjain 1939-1989 című kiállítást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. július 2. 15:20

Kollektív erkölcsi, nemzeti és politikai kötelezettség az idősebb nemzedékek számára, hogy átadják az általuk átélt diktatúrák történelmi tapasztalatait a következő nemzedékeknek - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az 1989 - a változások éve, Kelet-Közép-Európa útjain 1939-1989 című, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében rendezett szabadtéri kiállítás ünnepélyes megnyitóján csütörtökön.

Újra lehet pályázni tanyafejlesztésre

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2015. július 2. 11:49

Újra elindítják a tanyafejlesztési programot, az elektronikus pályázati felület július 15-én nyílik meg a Herman Ottó Intézet honlapján - mondta V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára.