Videó lejátszó
Videó lejátszó

Ónodi-Szűcs Zoltán az egészségügyért felelős új államtitkár

Ónodi-Szűcs Zoltán lesz az egészségügyért felelős új államtitkár - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Közép-Európa szerepe felértékelődik a digitális gazdaságban

Ez a térség lesz az Európai Unió növekedési motorja a következő egy-másfél évtizedben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzetközi Távközlési Egyesület világkonferenciájának megnyitóján.

Az elismerés Magyarország sikere

Varga Mihályt választotta az év pénzügyminiszterének a Euromoney című szaklap a kelet-közép európai régióban. A miniszter úgy fogalmazott: a szaklap az egész ország eredményét értékelte.

Több mint 120 milliárd forintos fejlesztési forráshoz jut Kaposvár

Több mint 120 milliárd forintos fejlesztési megállapodást írt alá Orbán Viktor miniszterelnök Kaposváron Szita Károly polgármesterrel.

Vezető hírek

Ügyfélbarát adózást célzott meg a kormány az adózás rendjének módosításával

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. október 13. 13:42

A kormány célja egy új, ügyfélbarát adózási rendszer, amely gyorsabb, kevesebb adminisztrációval terhelt és kevésbé bürokratikus - mondta Tállai András keddi budapesti sajtótájékoztatóján, ahol az Országgyűlésnek az adózás rendjéről kedden benyújtott törvényjavaslatot ismertette.

Előbb-utóbb a hitelminősítők is megváltoztatják véleményüket

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. október 13. 11:01

A hitelminősítők még mindig nehezen módosítanak Magyarországgal kapcsolatos véleményükön, de előbb-utóbb ennek is eljön az ideje, hiszen Magyarország olyan eredményeket ért el az utóbbi években, ami európai összevetésben siker - mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Hét japán vállalkozással folytat tárgyalásokat a kormány

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2015. október 13. 12:37

A kormány befektetés ösztönzési ügynöksége hét japán vállalkozással folytat tárgyalásokat, amelyek eredményeként összesen 374 millió euró értékű beruházás valósulhat meg és 600 új munkahely jöhet létre - mondta el Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára kedden Tatán.

Cél és elvárás, hogy az EU területén azonos biztonság legyen

Belügyminisztérium, 2015. október 12. 15:22

Az Európai Unió vezetőinek célkitűzése és polgárainak elvárása, hogy az EU területén mindenhol azonos biztonság legyen, és ez csak akkor lesz így, ha a rendőrök a biztonságot veszélyeztető kihívásokra azonos módon reagálnak, a feladat megoldásához szükséges ismeretekkel rendelkeznek - mondta Pintér Sándor.

Fogyatékossággal is lehet teljes életet élni!

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. október 12. 12:33

Fogyatékossággal is lehet teljes életet élni, ehhez az állam segítségére és az egyén akaratára együtt van szükség - mondta az emberi erőforrások minisztere a Fogyatékosságügyi Tárcaközi Bizottság hétfői, budapesti alakuló ülésén.

Az EU továbbra is jelentősen alábecsüli a veszélyt

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2015. október 12. 17:16

Az Európai Unió továbbra is jelentősen alábecsüli a milliós nagyságrendű migráció veszélyét - közölte hétfőn a külgazdasági és külügyminiszter az uniós külügyminiszterek tanácskozását követően.

Gyermekbarát településeket díjazott az Emmi és az UNICEF

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2015. október 12. 13:38

Cigánd, Hódmezővásárhely és Budapest III. kerületének önkormányzata nyerte el a Gyermekbarát település díjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványa első alkalommal meghirdetett pályázatán.

Töretlen a növekedés a turizmusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 12. 14:49

Töretlen a növekedés a turizmusban, az augusztusi és az első nyolc havi adatok alapján az idei ismét rekordév lehet az ágazatban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára a KSH legfrissebb adatait kommentálva sajtótájékoztatóján hétfőn, Budapesten.

Megnyílt az élelem jövője fotókiállítás Budapesten

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. október 12. 14:38

Október 12. és 29. között látható Budapesten, a Szabadság téren Az élelem jövője címet viselő, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete és a Földművelésügyi Minisztérium közös kiállítása, amely a National Geographic magazin fotóival mutatja be az élelmezés fontosságát.