Videó lejátszó
Videó lejátszó

Pályázat fűtéskorszerűsítésre

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1 milliárd forinttal támogatja a lakások önálló fűtésrendszerének kazáncserével megvalósuló korszerűsítését.

A külpolitika feladata a magyar gazdasági érdekek érvényesítése

A magyar külpolitikát meg kell újítani az új világrend követelményeinek megfelelően, így a külpolitika feladatának a magyar gazdasági érdekek érvényesítésének kell lennie - mondta Szijjártó Péter.

Háromszázmilliárd forint élelmiszer-ipari fejlesztésekre

A kormány a következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít élelmiszer-ipari fejlesztésekre – mondta Varga Mihály Székesfehérváron, ahol felavatta a Győri Keksz új gyártósorait.

Szijjártó Pétert javasolja külügyminiszternek Orbán Viktor

Szijjártó Pétert javasolja külgazdasági és külügyminiszternek kinevezni Orbán Viktor miniszterelnök az államfőnek - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kormany.hu-val.

Vezető hírek

Jól teljesít a turizmus

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 22. 14:44

A magyar turizmus a kedvezőtlen időjárási körülmények mellett is képes jól teljesíteni; az első hét hónapban a vendégszám 7,3 százalékkal, a tavalyi rekordot is meghaladó mértékben nőtt - jelentette ki Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Több mint 85 milliárd forint hitelintézeti követelést váltott ki a Nemzeti Eszközkezelő

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 22. 17:45

2014 augusztus végéig 22 593 ingatlan felajánlást fogadott be a Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt., ezzel mintegy 102 000 személy lakhatását biztosítva.

A gazdasági növekedés beruházásokkal valósítható meg

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 22. 14:27

A gazdasági válság megmutatta, hogy azok az országok tudnak talpon maradni és megküzdeni a nehézségekkel, ahol a termelés, a munka mindennek az alapja. A magyar kormány is amellett foglalt állást 2010-ben, hogy a jólétet nem lehet értékteremtő munka nélkül elérni - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Zalaegerszegen.

Tájékoztató a belvíz- és felhőszakadáskárról

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 22. 12:27

Az elmúlt napokban lehullott csapadékmennyiség jelentősen megnövelte az agrárkár-enyhítési rendszerben kezelt felhőszakadáskárok, valamint a belvízkárok bekövetkezésének kockázatát. Mindezt tetézte, hogy tavasszal is rengeteg csapadék hullott, így a heves őszi esőzések még tovább emelték a talaj már eleve magas nedvességtartamát. Az említett káresemények jellemzően a szőlő- és gyümölcsös ültetvényekben okoztak problémát, tekintve, hogy a szüretelés, betakarítás még tart.

Minden fogyasztóval elszámolnak a bankok 2015-ben

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. szeptember 22. 15:30

Várhatóan nem kell a 10 ezer forintos elszámolási díjat megfizetnie azoknak a hiteleseknek, akik korábban végtörlesztéssel rendezték a devizahitelüket, ám ahhoz forint alapú kölcsönt vettek fel – ezt is tartalmazza az a módosító javaslat, amelyet 2014. szeptember 22-én fogadott el az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot a bizottság előtt Répássy Róbert ismertette.

Brüsszel napokon belül új támogatási javaslattal áll elő

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 22. 9:24

Az Európai Unió napokon belül újabb javaslattal állhat elő az orosz embargó miatt hátrányt szenvedett zöldség- és gyümölcstermesztők megsegítésére - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára vasárnap a Kossuth Rádió Krónika című műsorának.

Újabb 50 milliárd forint főutak felújítására

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 22. 13:19

Jövő őszig több mint 500 kilométernyi főút válhat biztonságosabbá, miután döntés született a nyomvályúk, úthibák és felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó program második ütemének megindításáról. A tételes projektlistát a közútkezelő szakmai javaslata alapján, a közeljövőben kinevezendő útügyi biztosok bevonásával, októberben véglegesíti a szakminisztérium.