Videó lejátszó
Videó lejátszó

Külső határvédelemre kellene fordítani a bevándorlókra szánt összegeket

Elfogadhatatlan az a gyakorlat, hogy míg az unió a migráció számtalan formáját támogatja, az integrációhoz anyagi segítséget nyújt, addig a külső határok védelmét Magyarország esetében nem támogatta.

A balkáni migrációs útvonal megváltozása közös magyar és szerb siker

Nagyvonalú gesztus volt Szerbia részéről, amikor elfogadta a Magyarország által épített déli határkerítést - jelentette ki Orbán Viktor Ana Brnabic szerb kormányfővel tartott sajtótájékoztatóján.

Európa civilizációs válságot él át, "a Kelet Nyugatra jött"

Európa illúzióban ringatja magát, amikor azt gondolja, hogy az iszlám világból jött emberekkel együtt nem kapja meg azokat a konfliktusokat is, amelyek e kultúrán belül léteznek.

Brüsszelnek mielőbb le kell állítania a migránskártyaprogramot

Aggasztó, hogy terroristák juthatnak migránskártyához, és elfogadhatatlan, hogy az EU, illetve az ENSZ pénzzel segíti az utazásukat, Európában tartózkodásukat.

Vezető hírek

Az ukrán-magyar kapcsolatok fejlesztésén munkálkodunk

Miniszterelnök, 2019. április 23. 9:02

Levélben gratulált Volodimir Zelenszkijnek, Ukrajna megválasztott elnökének Orbán Viktor miniszterelnök.

Magyarország elkötelezett partner a terrorizmus elleni globális küzdelemben

Miniszterelnök, 2019. április 22. 14:13

Magyarország továbbra is elkötelezett partner marad a terrorizmus és a vallási szélsőségesség elleni globális küzdelemben - írta Orbán Viktor miniszterelnök a Srí Lanka-i kormányfőnek a szigetországban húsvétvasárnap végrehajtott, sok áldozatot követelő robbantásos merényletek miatt küldött részvéttáviratában.

A kormány gyorssegélyt ajánl fel a súlyos sérülteknek

Miniszterelnökség, Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, 2019. április 23. 8:40

A magyar kormány 9 millió forint gyorssegélyt ajánl fel a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett merényletek súlyosan sérült túlélőinek és az árván maradt gyerekeknek.

A legfontosabb politikai kérdésekben egyetértés van Brazília és Magyarország között

Miniszterelnök, 2019. április 18. 10:39

A migráció veszélyeiről, a gazdasági kapcsolatokról és a keresztény értékek védelméről is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Eduardo Bolsonaro, a brazil képviselőház külügyi és védelmi bizottsága elnökének tárgyalásán csütörtökön Budapesten, a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán Viktor együttérzéséről és támogatásáról biztosította a francia államfőt és a francia püspöki kar elnökét

Miniszterelnök, 2019. április 16. 16:51

A magyar emberek nevében együttérzését és támogatását fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök Emmanuel Macron francia köztársasági elnöknek és Éric de Moulins-Beaufort reimsi érseknek, a Francia Püspöki Kar elnökének a párizsi Notre-Dame-székesegyházat ért tragikus tűzeset kapcsán - közölte Havasi Bertalan.

Magyarország együttérez Franciaországgal

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2019. április 16. 6:15

Magyarország együttérez Franciaországgal a párizsi Notre Dame székesegyházban kitört tűzvész miatt - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.