Videó lejátszó
Videó lejátszó

A kormány elutasítja a bevándorlási kvótarendszer tervét

A kormány határozottan elutasítja a menekültek kötelező befogadására vonatkozó uniós kvótarendszer tervét - erősítette meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Vonzóvá kell tenni Székesfehérvár városát

Életminőség-javító fejlesztésekről kötött együttműködési megállapodást kedden Orbán Viktor Székesfehérvár polgármesterével.

Júliustól 16 ezer forinttal többet kapnak havonta a szociális dolgozók

Átlagosan havonta bruttó 16 ezer forint bérkiegészítésre számíthat mintegy 65 ezer szociális dolgozó július 1-jétől - jelentette be Czibere Károly államtitkár.

Olcsó gázt, áramot és távhőt biztosít majd a nemzeti közműcég

Az Első Nemzeti Közműszolgáltató az áramszolgáltatást is megkezdheti a jövő félévben, és a távhőszolgáltatással kapcsolatban is megkezdődtek az egyeztetések - közölte Lázár János.

Vezető hírek

Tagállami hatáskörben kell tartani a bevándorlók kezelését

Kormányszóvivő, 2015. május 29. 9:24

Tagállami hatáskörben kell tartani a bevándorlók kezelését - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Együttműködik a kormány és az RWE

Miniszterelnökség, 2015. május 28. 18:09

A magyar kormány és a német RWE közös szándéknyilatkozatot írtak alá, amelyben a felek elkötelezték magukat egy hosszú távú és kölcsönös előnyöket biztosító együttműködés iránt. A felek közös célja, hogy együttműködésükkel hozzájáruljanak a magyar fogyasztók áramellátásának biztonságához, az energiaárak kedvező szinten tartásához, továbbá az ország fenntartható gazdasági és energiapiaci fejlődéséhez.

A kormány lépései erősítik a bizalmat

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. május 28. 17:58

A magyar gazdasági élet valamennyi szereplője abban érdekelt, hogy továbbra is kiszámítható környezetben folytathassa munkáját – jelentette ki Varga Mihály a Joint Venture Szövetség mai tisztújító közgyűlésén.

Példaértékű a Waberer's üdülővásárlása

A miniszterelnök, 2015. május 28. 12:33

Orbán Viktor szerint példaértékű, ha egy magáncég úgy dönt, hogy a tevékenységéhez közvetlenül nem kapcsolódó módon, "kicsit a régi idők hangulatát idézve" vállalati üdülőt vesz. A miniszterelnök erről a Waberer's International Zrt. üdülőjének avatásán beszélt csütörtökön Balatonvilágoson.

Megérkezett a pénz a kórházakhoz

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2015. május 28. 16:12

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár május 19-én aláírta a kórházak és az egyetemek részére azokat az egyoldalú jognyilatkozatokat, melyek lehetővé teszik az adósságrendezést. A végrehajtáshoz szükséges jogszabályi háttér a Magyar Közlöny legutóbbi számában került kihirdetésre. Az adósságrendezéshez szükséges források az ÁEEK által fenntartott kórházakba és az egyetemi klinikák számlájára megérkeztek. Az intézmények március 31-én lejárt tartozását a Kormány teljes egészében rendezi. Közlemény.

Folytatódtak a kedvező munkaerő-piaci tendenciák

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. május 28. 10:41

Folytatódtak a több mint egy éve látszó, kedvező munkaerő-piaci tendenciák Magyarországon, a foglalkoztatottak létszáma tartósan 4 millió felett, a munkanélkülieké pedig 400 ezer alatt van - kommentálta Czomba Sándor a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közzétett, február-áprilisi adatait.

450 ezerrel több ember dolgozik Magyarországon, mint öt éve

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. május 28. 9:06

Már tizenötödik hónapja 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma hazánkban a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. A 2015. február - áprilisi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 73 ezerrel, 4 millió 141 ezerre nőtt.

Folytatódik az Otthon Melege Program: az NFM 500 millió forinttal támogatja a mosógépek cseréjét

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság, 2015. május 28. 11:30

Az Otthon Melege Program ötödik alprogramja – a hűtő- és fagyasztógépek, kazánok- és nyílászárók cseréjét célzó, valamint a társasházaknak szóló pályázatok után – új, magas energiahatékonyságú mosógépek beszerzéséhez nyújt vissza nem térítendő állami támogatást a magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek számára.