Videó lejátszó
Videó lejátszó

Milliárdos fejlesztések a természetvédelemben

Soha nem látott mértékűnek nevezte a természetvédelmi fejlesztéseket V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár.

Újra megnyílt a régi Röszke-Horgos határátkelőhely

A magyar-szerb együttműködés soha nem volt olyan jó, mint manapság - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hozzátéve, hogy a két ország között további határátkelők is nyílnak majd.

Közlekedési fejlesztések növelhetik a 4-es metró utasszámát

A kormány reméli, hogy a fővárossal közös, a 4-es metróhoz kapcsolódó közlekedési fejlesztéseknek köszönhetően tovább nő a metró utasszáma a következő években.

23 éves csúcson a foglalkoztatottság

Csaknem másfél éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma Magyarországon - mondta Czomba Sándor a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.

Vezető hírek

Emberi kapcsolatok nélkül nincs valódi összeköttetés két ország között

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2015. augusztus 1. 18:04

Emberi kapcsolatok nélkül nincs valódi összeköttetés két ország között, és nem működik a gazdaság és az üzleti élet sem – mondta az emberi erőforrások minisztere szombaton Budapesten.

Sinkó László színművész az EMMI saját halottja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 1. 16:41

Megrendüléssel értesültünk arról, hogy életének 75. évében elhunyt Sinkó László, a Nemzet Művésze. A Kossuth-díjas érdemes és kiváló művészt az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

Emelkedik a hazai mézfogyasztás

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 1. 13:20

Örömteli hír, hogy a hazai mézfogyasztás emelkedik, ami a méz esetében a tudatos táplálkozás fejlődését és javuló jövedelmi viszonyokat tükröz – mondta Czerván György a XXVIII. Jászberényi Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó megnyitóján.

Megkezdődött a bukovinai folklórfesztivál Bonyhádon

A miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2015. augusztus 1. 11:46

Hagyományőrzők színpadi műsorával kezdetét vette a Bukovinai Találkozások XXVI. Nemzetközi Folklórfesztivál Bonyhádon pénteken. Potápi Árpád a megnyitón hangsúlyozta: az esemény amellett, hogy összehozza az egykor Bukovinában élő népek képviselőit, lehetőséget ad a Magyarországon élő székelyeknek kultúrájuk ápolására.

Nemzetközileg is értékes diplomát kell kapniuk a fiataloknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 1. 9:58

A felsőoktatásért felelős államtitkár szerint fontos, hogy a magyar diákok nemzetközi szinten is értékelhető tudást, értékes diplomát kapjanak, amellyel később jól tudnak érvényesülni.

Jelentős uniós támogatást kap a vasútfejlesztés

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2015. július 31. 11:56

A 2020-ig tartó uniós költségvetési időszakban ezermilliárd forint jut a kötöttpályás közlekedés fejlesztésére, ebből a nemzetközi TEN-T hálózat (transzeurópai közlekedési hálózat) 800 kilométer hosszban újul meg - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Háromezer kárpátaljai gyerek nyaralhat idén a Balatonon

Miniszterelnökség, 2015. július 31. 14:46

Háromezer kárpátaljai magyar gyerek táborozhat idén a Balatonon az Erzsébet-program pályázatának köszönhetően - közölte Wetzel Tamás nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár pénteken.

Vadasparkot és tanösvényt adtak át a Somogy megyei Kaszón

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2015. július 31. 12:50

Vadasparkot és tanösvényt adtak át pénteken Kaszón, a Belső-Somogy legnagyobb, mintegy 15 ezer hektárnyi összefüggő erdőterületét kezelő KASZÓ Zrt. közjóléti fejlesztésének eredményeként. Az ünnepélyes átadón részt vett Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára.

Gyakorlatilag befejeződött az aratás az országban

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2015. július 30. 16:37

Gyakorlatilag befejeződött a nyári betakarítású növények aratása az országban, a fontosabb növényi kultúrák termése, például az őszi búzáé és az őszi árpáé már a magtárban van, a lábon állókat, például a zabot és tavaszi árpát pedig a gazdálkodók várhatóan még a héten betakarítják - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.