Videó lejátszó
Videó lejátszó

A keményen dolgozó emberekről szólnak a következő évek

A következő éveknek a minden nap keményen dolgozó emberekről kell szólniuk - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.

Jövő héten indul a banki elszámolás

2015. március 2-a és április 30-a között kapnak levélben részletes tájékoztatást a devizahitelesek az elszámolásról és a forintosításról - mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

2,5 milliárdos pályázati keret óvodai férőhelyek bővítésére

Folytatódik a tavaly megkezdett óvodabővítési program, melynek keretében idén 2,5 milliárd forintra pályázhatnak az önkormányzatok óvodai férőhelyek bővítésére és csoportszobák létesítésére.

Nemet kell mondanunk a totalitárius eszmékre és gyakorlatokra

Nemet kell mondanunk a totalitárius eszmékre és gyakorlatokra, és igent az alaptörvényben foglalt értékek érvényesülésére - mondta a Clark Ádám téren rendezett megemlékezésen az igazságügyi miniszter.

Vezető hírek

Orbán Viktor együttérzését fejezte ki a meggyilkolt Borisz Nyemcov családjának

A miniszterelnök, 2015. február 28. 21:23

Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozata.

A magyar gazdaság eladósodás nélkül nő

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. február 28. 11:39

A magyar gazdaság olyan pályára kezd állni, amelyen eladósodás nélkül kezdi elérni a növekedés magasabb szintjét, a 3,5 százalékkal élmezőnyben vagyunk az Európai Unióban - mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken az M1 Az este című műsorában.

Rugalmasabb lesz az EKÁER

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. február 28. 9:47

Március elsejétől élesben elindul az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER).

Új oktatóközpontot hoz létre az Opel Szentgotthárdon

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2015. február 27. 13:33

Ötszázfős létszámbővítést hajt végre, valamint új oktató- és szolgáltatóközpontot hoz létre az amerikai General Motors és leányvállalata, az Opel Magyarországon - jelentette be Szijjártó Péter és Joachim Koschnicke, az Opel csoport kormányzati kapcsolatokért felelős európai alelnöke sajtótájékoztatón.

Tovább élénkült a foglalkoztatás Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. február 27. 9:06

Továbbra is tartósan 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma hazánkban a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. A 2014. november - 2015. januári időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 141 ezerrel, 4 millió 127 ezerre nőtt.

A magyar mezőgazdaság kibocsátása bővült legnagyobb mértékben tavaly az EU-ban

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. február 27. 12:43

A magyar mezőgazdaság kibocsátása bővült 2014-ben a leggyorsabban az Európai Unióban (EU) - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken Budapesten az Agrya Fiatal gazda konferenciáján.

Az állampolgárok bevonásával véglegesítik a szélessávú internet térképet

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, 2015. február 27. 9:31

A kormány a Digitális Nemzet Fejlesztési Programban célul tűzte ki, hogy 2018-ra Magyarország teljes területén elérhetővé tegye a 30 Mbit/s sávszélességű internetet. Az eddigi legnagyobb volumenű hálózatfejlesztés eredményes végrehajtása érdekében országos szintű adatbázis készül a szélessávú lefedettségről.