Videó lejátszó
Videó lejátszó

Ebben a formában nem lehet bevezetni az internetadót

A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot - jelentette be Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

Az Országgyűlés előtt a banki elszámoltatás költségvetése

A banki elszámoltatás költségvetésének nevezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 2015. évi költségvetést, amikor átadta azt a házelnöknek csütörtökön.

Béremelés és munkahelyteremtés 2015-ben

Jók a foglalkoztatási tendenciák Magyarországon, 22 éve nem volt példa arra, hogy tartósan 4 millió fölött legyen a foglalkoztatási ráta - mondta Czomba Sándor államtitkár.

Érkezik a családi otthonteremtési kedvezmény

Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó összes ágazat költségvetése nőhet a jövő évben - közölte Balog Zoltán. A miniszter bejelentette: növelni fogják a nyugdíjak vásárlóértékét.

Vezető hírek

Balog Zoltán ismertette a kancellárok névsorát

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. október 31. 12:05

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a mai napon sajtótájékoztató keretében ismertette 21 állami felsőoktatási intézmény leendő kancellárjainak nevét.

Családtámogatási akcióprogramot indít a kormány

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2014. október 31. 11:12

A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek és ezzel fenntartható demográfiai fordulat álljon be, ezért családtámogatási akcióprogramot indít - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken.

Egymilliárd forintot szán a kormány a szegedi zsinagóga felújítására

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2014. október 31. 12:47

Egymilliárd forintot szán a kormány a szegedi zsinagóga felújítására, a közvetlen életveszély elhárításához szükséges 150 millió forint pedig akár egy héten belül folyósítható – jelentette be a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára pénteken Szegeden.

A jövő évi költségvetés közelebb visz a teljes foglalkoztatottsághoz

A miniszterelnök, 2014. október 31. 8:52

Orbán Viktor szerint a jövő évi költségvetési törvényjavaslat közelebb viszi az országot a teljes foglalkoztatottság céljához. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az EU-ukrán-orosz háromoldalú gázmegállapodással elhárult annak a veszélye, hogy károkat szenvedjen el a magyar energiaellátás.

Több mint 55 milliárd forint folyt be a népegészségügyi termékadóból

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2014. október 31. 8:10

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a kormany.hu-nak számolt be arról, hogy a népegészségügyi termékadó (NETA) 2011-es bevezetése óta több mint 55 milliárd forint folyt be az államkasszába.

Megnyílt a forgalom előtt a Nyíregyházát nyugatról elkerülő új útszakasz

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2014. október 31. 9:59

A 2,2 km hosszan megvalósult beruházás az M3-as autópályát köti össze a Kálmánházi úttal. A Nyíregyházát nyugatról, új nyomvonalon, 2x1 sávon elkerülő szakaszt 2014. október 31-től használhatják a közlekedők. Az útszakaszt Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője adták át a forgalomnak.