A küldöttség részéről az egyeztetésen Eleonora Botar kereskedelempolitikáért felelős igazgató, Marius Hirte világűrért felelős igazgató, valamint Núria Tello Clusella, a főigazgató asszony tanácsadója vettek részt.

A megbeszélésen szintén részt vett Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Bihari Katalin, külgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár, Ódor Bálint Magyarország Európai Unióhoz delegált nagykövete.

A találkozó során a felek áttekintették az EU Tanácsának közelgő magyar elnökségéhez, illetve az űrkutatáshoz kapcsolódó aktuális ügyeket.

A Versenyképességi Tanács munkája az EU versenyképességének erősítését és gazdasági növekedésének fokozását célozza. Tevékenysége négy fő szakpolitikai területre összpontosul: belső piac, ipar, kutatás és innováció, valamint űrpolitika.

A kutatás, az innováció és az űrpolitika terén a Tanács célja, hogy megszilárdítsa az európai ipar tudományos és technológiai alapjait, és ezáltal javítsa nemzetközi versenyképességét, továbbá hogy fellendítse a növekedést és a munkahelyteremtést. A Tanács emellett az Európai Űrügynökséggel együttműködve dolgozik az európai űrpolitika alakításán is.

(KKM)